ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.02.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
LUNA
SEP-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Dezmăț la Trandafirul Alb

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Ce fel de dezmăț? Culinar, desigur! Dar la ce vă gândeați?!! ;)=)) =))

Ne aflam la Olimpiaki Akti, pe Riviera Olimpului, în ultima seară din circuitul de două săptămâni în Grecia. Și ne era o foame! Săriserăm peste masa de prânz, grăbiți să părăsim Evia pentru a străbate cei cca. 200 km care o despart de mica stațiune de la Marea Egee. Seara ne plimbaserăm și achiziționaserăm câteva suvenire, ba chiar și niște chilipiruri, din magazinele înșirate de-a lungul străzii Poseidonas, și acum stomacurile își cereau drepturile.

După-amiaza, în scurtul drum spre plajă, remarcasem deja o tavernă drăguță, cu panouri afară care anunțau vedetele meniului și în limba română, așa încât alegerea locului unde aveam să luăm cina nu mai reprezenta o problemă.

El, locul, se cheamă White Rose, adică „Trandafirul Alb”, și este nu doar cârciumă, ci și spațiu de cazare, denumirea sa completă fiind Peri Orexeos Hotel & Restaurant. Se află la intersecția străzilor Poseidonos și Klios și nu-l puteți rata, pentru simplul motiv că este foarte mare, căci fiind poziționat pe colț, se întinde pe două laturi.

Ghivecele suspendate și grilajele din bețe de lemn pe care stau lipite printuri cu reclame din anii ʼ60 la mâncare și băutură sunt singurele elemente de decor. Dar mult mai important, scaunele comode îmbie la șederi cât mai lungi și consumații pe măsură...

Chelnerul Haralamb, un tip rotunjor, simpatic și strașnic meseriaș, se prezintă, cu tot cu prenume, pronto și ne pune de acum familiara întrebare ‟Where are you from? ”. După care dispare și revine cu meniul în română și engleză. Plus sticla cu apă obligatorie și coșulețul cu pâine unsă cu ulei de măsline și frecată cu ierburi aromatizate.

Mușc cu poftă dintr-un coltuc în timp ce studiez lista, atât de lungă, încât mă ia cu amețeală: nenumărate feluri de salate, aperitive și gustări, souvlaki, gyros, cârnați și fripturi, paste, pește și fructe de mare. Arunc o privire și băuturilor, diversitatea pare mulțumitoare și la acest capitol, dar știu dinainte că vom cere vinul casei la carafă.

Fotografiez mare parte din meniu; pozele nu ies prea bine, dar tot le postez aici, prețurile au fost adăugate cu creionul și sunt ilizibile în unele locuri - ghinion!

Într-un târziu, ne hotărâm și dăm comanda: dovlecei prăjiți cu tzatziki (4,50 euro), crochete picante (4 euro), orez cu cartofi la cuptor (3 euro), giouvetsi (vită la cuptor cu paste orzo, roșii și brânză rasă) - 6,50 euro. Nu rezist tentației (și de ce aș face-o, mă rog frumos? ;) ) și plusez cu o porție de calamar umplut (24 euro/kg), o delicatesă după care mă dau în vânt și pe care o „vânasem” fără succes până atunci în tavernele în care poposiserăm pe parcursul excursiei. Adaugăm așa, într-o doară, să fie, trei sosuri, unul dulce, altul picant, și al treilea pe bază de usturoi.

Farfuriile pline până la refuz ne sunt aduse toate deodată, așa cum se întâmplă mai peste tot în Grecia dacă n-ai grijă să specifici că vrei mai întâi antreurile și abia după, felul principal. Dar chiar și dacă soliciți expres acest lucru, de multe ori te trezești că dorința nu ți-a fost respectată. Bănuiesc că nu din cauză că cel/cea care te servește n-a înțeles ce vrei, ci mai degrabă fiindcă așa îi e lui/ei mai comod... :)

În fine, de data asta nu mă enervez, chiar dimpotrivă, pentru că astfel am ocazia să admir platourile din ceramică maronie glazurată, inscripționată cu denumirea localului. Nu-i cine știe ce, un flecușteț, dar care demonstrează atenția la detalii a proprietarilor. Bravo!

Porțiile sunt uriașe, oricât ne străduim nu reușim să le dovedim, dar nici nu ne facem de râs, ce Dumnezeu, suntem oameni serioși, la viața noastră am dus bătălii culinare și mai aprige! =)) Cât despre gust... ah! ah!, salivez doar la aducerea aminte. :P Papilele mele s-au desfătat, savoarea fiecărei îmbucături a zăbovit plăcut pe cerul gurii și a alunecat apoi pe gât, mânată de la spate de carafa de vin îndoit cu apă gazoasă. Șprițul să trăiască!

Cu burta plină, mă uit pofticios și cu regret la deserturile listate: înghețată, baclava, prăjiturele. Nu, nu mai încape nimic în mine!

La final primim din partea casei câte un păhărel de lichior și achităm consumația - 40 euro, și bacșișul de 10%, pe deplin meritat: a fost un regal gastronomic de neuitat.

Ușor îngreunați după această cină mult prea copioasă, odată ajunși în cameră, facem bilanțul excursiei. Tragem linie și scădem... cheltuielile, 1.650 euro, nu-i rău pentru două săptămâni, și adunăm... amintirile, de neprețuit: Veria, Preveza, Golful Corint, Arta, Missolonghi, Delphi, Mănăstirea Hosios Loukas, Loutra Edipsou, Olympic Beach... Două mări cu ape cristaline și peisaje superbe, câteva obiective istorice interesante, stațiuni cunoscute și orășele mai puțin bătute de turiști, mâncare bună, oameni primitori, soare și multă veselie...

Concluzie: am ieșit în câștig, din nou, ca de fiecare dată în Grecia. :)):)):))

Și tot ca de fiecare dată când părăsesc această țară minunată, încep să-i duc dorul chiar dinainte de a ajunge la granița cu Bulgaria... Doar că acum nostalgia nu mă înghite cu totul! Mai am un as în mânecă ;) : peste numai două săptămâni, la început de octombrie, aveam să revenim în Grecia, în Creta!

Dar până să apuc să scriu și despre această insulă fermecătoare, vă propun să-l ascultăm (și să-l vedem, că e băiat frumos :) ) pe Nikos Vertis.

Webmaster, rog următoarea ilustrație: youtube


[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 06.02.20 12:34:09
Validat / Publicat: 06.02.20 13:50:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 1891 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Giouvetsi: am gustat și eu, se topea în gură!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 37100 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[06.02.20 13:49:19]
»

Bună recomandarea

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Olympic Beach?, OLYMPIC BEACH / Olympiaki Akti" (nou-creată pe sait)

webmasterX
[06.02.20 13:49:32]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Carmen IonAUTOR REVIEW
[06.02.20 14:07:10]
»

@webmasterX: Mulțumesc

alinafulg
[06.02.20 17:07:42]
»

@Carmen Ion: Of, ce dor mi s-a făcut de Grecia și de o mâncare bună servită la o tavernă pe malul mării.

Votat cu drag!

Carmen IonAUTOR REVIEW
[06.02.20 20:01:40]
»

@alinafulg: Da, nimic nu se compară cu o cină grecească pe malul mării.

Mulțumesc pentru ecou și vot.

mishu
[31.03.20 22:41:17]
»

@Carmen Ion: Chiar ma gandeam daca ati devorat totul, iar tu mi-ai confirmat asta. Iar calitatea pozelor cred ca are mai putina importanta mai ales cand stii cam care este calitatea produselor.

Felicitari, votat cu mare drag.

Carmen IonPHONEAUTOR REVIEW
[01.04.20 00:15:02]
»

@mishu: Mulțumesc pentru ecou și vot. Am onorat intr-adevărat așa cum se cuvine o masă copioasa- avem antrenament...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, Carmen Ion, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Olympic Beach?:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060184955596924 sec
    ecranul dvs: 1 x 1