ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.02.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
PREȚ SEJUR 175 euro ?
FĂRĂ transport
REGIM MASĂ fără masă
"ECHIPA" A INCLUS:
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Kalimera Hotel [Agia Marina]2

NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă; — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Kalimera, Kalimera!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Nu, nu am dat în bâlbâială =)) : Kalimera e numele hotelului din Agia Marina care ne-a găzduit timp de o săptămână în octombrie 2019, și prin urmare așa l-am salutat noi la sosire.

Rezervarea o făcusem pe site-ul booking.com în august, imediat după achiziționarea biletelor de avion, căci mă decisesem de ceva vreme că, dacă era să ajung în Creta, cazarea avea să fie în Agia Marina sau Platanias.

Până la urmă a fost Agia Marina și nu mi-a părut rău nicio clipă, căci atmosfera mai liniștită decât în zbuciumatul Platanias era mai potrivită profilului nostru de turist pensionar... ;) Un alt argument important a fost - evident - prețul, 175 euro (25 euro/noapte), pentru un studio cu chicinetă. Deși la rezervare se preciza că un avans de 50% avea să-mi fie reținut imediat pe card iar diferența, tot pe card, cu trei săptămâni înaintea sejurului, până la urmă nu mi s-a reținut nicio sumă și am plătit cash la hotel (fără chitanță :D ).

Hotelul Kalimera se găsește la intrarea în Agia Marina dinspre Stalos, pe strada principală, PEO Kissamou Chanion, care străbate stațiunea și leagă Chania de localitățile vest-cretane de pe țărm. Pe booking, ca și pe site-ul propriu, http://www.kalimerahotel. gr/, adresa la care figurează e menționată lacunar: Agia Marina Nea Kydonias, 73100 Grecia. Și atât, fără nume de stradă ori număr.

Nu că ar fi vreo problemă: mulțumită poziției sale, hotelul e ușor de găsit. În plus, foarte lejer se ajunge din Chania cu autobuzul, coborând la stația Agia Marina 1, în față la Santa Marina Beach Hotel. Deși distanța față de centrul Chaniei este de numai 10 km, drumul de la autogară durează cca. 20 de minute din cauză că pe traseu sunt multe stații. Cea de la Santa Marina Beach Hotel este a noua. Odată ajunși în stație, nu vă rămâne decât să traversați și să mergeți înainte vreo 20-30 m, până ce veți da cu ochii de firma agățată la vedere, pe un stâlp din apropierea spațiului de recepție deasupra căruia tronează două statui kitsch.

Pe booking hotelul are două stele, pe deplin meritate în opinia mea, și un scor de 8,9 din peste 100 de evaluări (eu i-am acordat 9,6). Fapt important, fotografiile postate corespund cu realitatea.

De pe site-ul propriu am aflat câteva informații interesante: Kalimera aparține unei vechi familii nobiliare, Litinakis, venită în Creta din Bizanț (Constantinopol - Istanbul) în secolul al VIII-lea „pentru a răspândi religia creștină în Creta, care suferea la acea vreme din pricina sarazinilor”.

Nu știu dacă să cred sau nu această poveste :-??; cert este că e vorba de o mică afacere de familie ce funcționează din 2005 și deține diverse tipuri de unități de cazare: studiouri și apartamente cu unu sau două dormitoare, cu sau fără vedere la mare.

Hotelul pe patru nivele, vopsit în nuanțe plăcute de gălbui și alb și cu o configurație interesantă, se află în capătul unei alei late, în pantă ușoară, folosită ca spațiu de parcare; acolo ne-am lăsat și noi Fiatul Panda închiriat.

Imediat la intrarea pe alee, în dreapta se află recepția spațioasă, frumos decorată în nuanțe de maro și oliv, cu fotolii, statuete și un birou la care am găsit uneori așezată o tinerică drăguță. Fiind final de sezon, domnia sa se cam bătea de muscă :) , dar ne-a luat banii, ne-a oferit niște pliante folositoare și ne-a răspuns la cele câteva întrebări pe care i le-am pus. Deasupra recepției construcția a fost înălțată, dar fără a fi terminată; presupun că se intenționează amenajarea altor camere de închiriat.

În stânga intrării pe alee e un minimarket cu produse alimentare de bază, suvenire și articole de plajă. Dincolo de aceste clădiri se întinde raiul... pisicilor :) : într-o parte un petic de verdeață și câțiva copaci, în cealaltă o clădire goală, unde cred că proprietarii vor amplasa snack barul despre care se face vorbire pe site-ul hotelului. Sau te pomenești că există deja și tocmai îl închiseseră la început de octombrie... :-??

Acest bar ar deservi în principal piscina înconjurată de șezlonguri și umbrele și care - mărturisesc - a constituit un alt argument în favoarea alegerii hotelului, căci m-am gândit că dacă apa mării era rece, fiind totuși octombrie, nu se cuvenea să rămânem neîmbăiați în ditamai stațiunea estivală. Ar fi fost culmea... ;)

Până la urmă n-am făcut decât să-mi vâr într-o zi piciorul într-însa (în piscină :D ), numai din curiozitate, nu mă duc la mare ca să fac baie în piscină... Am constatat că apa era destul de caldă și foarte curată și că dincolo de un poduleț amenajaseră și o piscină pentru copii.

De îngrijirea zonei exterioare se ocupa zilnic un nene în vârstă cu care Adrian a stat într-o seară la povești pe diverse teme, de la politică la mâncare și de la turiști străini la cât de grea e viața în Grecia. Mă mânca limba să-l invit pe cetățean într-o vizită în România, ca să aibă termen de comparație... :):(:(

În fine, ca să termin cu aspectul curățenie, adaug că exista și una bucată cameristă care trebăluia și ea zilnic, fără prea mare tragere de inimă însă, și uneori la ore bizare, având în vedere că la început de octombrie în afară de noi cred că mai erau ocupate doar două sau trei camere. O dată am găsit-o dând cu mopul pe tarlaua noastră pe la 12.30, după ce ne-am întors de la plajă. S-a scuzat și s-a grăbit să părăsească incinta iar noi am fost nevoiți să așteptăm pe balcon ca să se usuce podeaua...

A fost totuși singurul incident de acest fel, în rest nu prea ne-am intersectat cu ea și nu am avut motive să ne plângem: coșul de gunoi era golit zilnic, rezerva de hârtie igienică a fost periodic împrospătată, prosoapele au fost schimbate la fiecare două zile iar lenjeria de pat o dată pe parcursul sejurului nostru de o săptămână.

Ne-a fost repartizată camera cu numărul 11, aflată la primul nivel, imediat în stânga scării principale, și trebuie să vă spun că am fost absolut încântați de ea.

Punctul forte al camerei, în afara liniștii asigurate de altfel de întreg hotelul prin poziția retrasă de la stradă, a fost vederea splendidă pe care o oferea spre toată curtea, hotelurile din vecinătate și mai ales spre mare. De pe balcon am făcut nenumărate fotografii, ziua, seara, noaptea, iar în după-amiaza când a plouat am beneficiat și de un curcubeu superb! :))

Balconul era mobilat cu o masă și două scaune din lemn, bașca o scrumieră (am apreciat ;) ), și chiar dacă nu de dimensiuni considerabile, a fost locul unde ne-am luat în tihnă mesele preparate indoor și ne-am băut cafeaua în fiecare dimineață. Uscătorul fusese așezat la un nivel mai jos, ca să nu încurce, un mic amănunt nu lipsit totuși de importanță.

Cât despre cameră în sine, ei bine, era mare - 20 mp, lucru esențial, după mine, atunci când stai o săptămână în același loc și nu vrei să te împiedici de picioarele patului. Dotarea era basic și o simplă enumerare cred că e de ajuns: un pat matrimonial imens, cu două saltele foarte bune și lenjerie de calitate; de o parte și de alta a patului, noptierele cu veioze montate în perete, deasupra; un suport de bagaje; un mic birou cu taburet, oglindă și foehn încastrat în perete, și sus, aparatul de aer condiționat (l-am folosit de vreo două ori); o masă cu două scaune; un șifonier în care am găsit suficiente umerașe și rafturi, dar și un seif.

Pe peretele de vizavi de pat trona de la înălțimea la care fusese montat un televizor cu ecran plat pe care Adrian l-a deschis de câteva ori. Wi-Fi-ul parolat a funcționat în chip mulțumitor.

Singurul element decorativ din încăpere, și ăla vai de mama lui =)) , era un tablou cu o corabie - dar ce pretenții poți să ai?!!

Chicineta cuprindea, în afara chiuvetei, un frigider, o plită electrică cu două ochiuri și hotă, plus dulapuri în care am găsit cam toate tacâmurile, obiectele de veselă și ustensilele de bucătărie de strictă necesitate.

Baia a fost și ea chiar surprinzător de mare, cu o mică fereastră care dădea în spatele clădirii, vas WC, chiuvetă și duș cu cădiță înălțată. Am primit câte două rânduri de prosoape, săpun lichid, hârtie igienică, gel de duș și șampon.

Ce ar mai fi de spus? Că nu trebuie decât să traversezi strada și să te strecori pe lângă hotelurile înșirate vizavi pentru a ajunge la plajă. Noi am fost cel mai mulțumiți de Almira Beach, aflată la vreo 30 m distanță, unde șezlongurile aveau și saltele... (deh, bătrânețile ;) ). Taverna cu același nume care o deservește se află chiar pe malul mării, așa că în zilele când am stat în Agia Marina am comandat câte un frappé (3 euro), o halbă mare de bere (5 euro) sau înghețată (1,50 euro/cupa). Pentru familiști precizez că vor găsi aici și spații de joacă. Iar la intrarea pe aleea care duce spre tavernă și plajă se află un supermarket destul de bine aprovizionat.

Sper că v-am convins că Hotelul Kalimera reprezintă o alegere excelentă pentru turiștii nepretențioși, în căutarea unei cazări decente și excelent poziționate.

Și foarte ieftină, pe deasupra! :)

Așa încât, numai de bine despre ospitalitatea cretană!

Și cred că aici se potrivește de minune un citat. Iată-l:

„Știam că într-un sat cretan, indiferent la ce ușă bați, ți se va deschide. În onoarea ta se va servi o masă și vei dormi în cele mai bune așternuturi din gospodărie. În Creta, străinul încă mai e considerat un zeu necunoscut. În fața lui se deschid toate ușile și inimile”. Nikos Kazantzakis

La final, vă invit să urmăriți o filmare cu drona deasupra stațiunii Agia Marina.

Webmaster, rog următoarea ilustrație: youtube

Citește și CONTINUAREA aici

---
Trimis de Carmen Ion in 17.02.20 10:57:43
Validat / Publicat: 17.02.20 14:41:57
VIZUALIZĂRI: 597INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P16 Punctul forte al camerei: panorama (de data aceasta fotografiată seara) !
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51400 PMA (din 38 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com
 • INFO: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată

 • ECOURI la acest review

  6 ecouri scrise, până acum

  webmaster26 [17.02.20 14:41:38] »

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  ===

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  ===

  Mutat în rubrica "Kalimera Hotel [Agia Marina], CHANIA" (nou-creată pe sait)

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [17.02.20 16:13:53] »

  @webmaster26: Mulțumesc pentru atașarea ilustrației și pentru poziționarea hotelului pe hartă - este corectă.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmaster [17.02.20 17:09:10] »

  Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

  — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [17.02.20 18:43:40] »

  @webmaster: Mulțumesc.

  mishu [01.04.20 20:59:09] »

  @Carmen Ion: Chiar ok cazarea voastra, iar privelistea minunata, mai ales ca ati avut parte si de curcubeu. Felicitari, votat cu mare drag.

  Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [01.04.20 21:12:03] »

  @mishu: Da, am fost inspirată cu alegerea hotelului.

  Mulțumesc pentru aprecieri, ecou și vot

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Carmen Ion, mishu
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
  pagină generată în 0.0676400661469 sec
  ecranul dvs: 1 x 1