ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 05.03.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 26.03.14
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2022
DURATA: 7 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
PREȚ SEJUR 198
FĂRĂ transport
CAM: 2 x Apartament
REGIM MASĂ faraMasa
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
PLAJA şi MAREA:
70.00%
Satisfăcător

NOTA MEDIE REZULTATĂ
86.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

[fb]
TIMP CITIRE: 10 MIN

Și am strigat: „Stelaaa!”

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Ce m-a apucat?!!

Habar n-am; tot ce știu e că în clipa când ne-am apropiat de Stella Apartments⁎⁎⁎, mi-am amintit brusc de o comedie de acțiune tare drăguță, Copoi de Hollywood (Hollywood Homicide) , cu Harrison Ford și Josh Hartnett, în care acesta din urmă, actor aspirant, nu numai polițist, repetă rolul lui Stanley din piesa Un tramvai numit dorință urlând, când te aștepți mai puțin, „Stellaaa! Stelaaa!”

Așa că am strigat-o și eu pe nume pe nevasta abuzată a lui Stanley, de mi-am speriat consortul. Noroc că eram în mașină și, în afară de el, nu m-a auzit nimeni... 🤣🤣🤣

Dar să revin la chestii mai serioase.

De ce Kokkini Hani, și de ce Stella?

V-am povestit în reviewurile anterioare că al patrulea nostru sejur în Creta nu era planificat, fiind „datorat” lui Blue Air, care în septembrie 2022 și-a anulat toate cursele, inclusiv pe cea din Cipru, în octombrie, pe care o achitasem.

Îmboldită de soț, am făcut o întoarcere grațioasă la 180 de grade 😄și m-am reorientat spre un alt loc însorit, Creta, care - speram eu, mai ales după experiența plăcută de cu trei ani înainte, tot în octombrie, dar în zona Chania - promitea un sejur cu apă caldă în marea limpede și calmă.

Promitea, dar nu s-a prea ținut de cuvânt! 😞

Având la dispoziție doar două săptămâni înaintea plecării și vrând musai să campăm în zona Heraklion, din care nu bifaserăm anterior decât Knossos și Muzeul de Arheologie, am ales stațiunea Kokkini Hani pentru apropierea de capitala insulei (cca. 10 km) și pentru terenul plat, nesolicitant pentru pentru picioare, fără să dau atenție calității plajei.

Mare greșeală! 😢

Iar Stella Apartments, un hotelaș de trei stele, m-a atras cu poziția excepțională, chiar în buza mării, cu scorul bun de pe booking (8,2) și prețul excelent (198 euro/7 nopți, nerambursabili, evaporați instantaneu de pe card) pentru un apartament cu vedere la mare.

Spuneți și voi, cum aș fi putut rezista tentației sea viewului (chiar dacă s-a dovedit a fi doar „partial” ?) 🤔

Vântule, vânt nebun / Stai, un cuvânt să-ți mai spun!

Stelluța noastră se găsește în extremitatea dinspre țărm a unei străduțe numită Konstantinou Kavafi, în capătul opus, la vreo 50 m, aflându-se artera principală care străbate stațiunea - Palaia EO Irakleioi-Agioi Nikolaoi, șoseaua paralelă cu New National Road ce se prelinge pe țărmul Mării Egee.

De întinderea de apă nu o desparte decât un teren viran și o stradă iar de Palaia un alt teren viran, folosit pe post de parcare de oaspeții Stellei, precum și o capelă mică și două sau trei vile. Mai important este că exact la intersecție se găsesc o pescărie și hypermarketul Chalkiadakis, cu o parcare spațioasă în față. La Chalki am apreciat nu numai diversitatea și calitatea produselor și prețurile decente, dar și faptul că la intrare este o patiserie unde ne-am răsfățat aproape în fiecare dimineață și la întoarcerea din excursii cu câte o plăcintă cu brânză sau spanac și un frappé făcut fix pe gustul meu.

Fiind cazați în sistem self-catering, hypermarketul ăsta ne-a fost de mare ajutor.

De-a lungul Palaiei se înșiră mai multe magazine, baruri și taverne, o parte din ele închise însă deja la început de octombrie. În două seri am luat totuși cina la restaurante locale - detalii într-un alt review.

Astea ar fi părțile bune. Cea proastă e plaja din Kokkini Hani. Noi am avut-o sub nas, dar n-am beneficiat de ea: era îngustă, plină de pietre și pietricele, cu intrare bruscă în marea rece și șezlongurile strânse, și mai ales cu niște valuri care ne-au tăiat pofta de bălăceală.

Țărmul drept, neadăpostit de vânt e de vină. Nefiind buni înotători, nu am riscat să testăm marea decât cu vârfurile degetelor de la picioare, preferând să ne deplasăm pentru plajă și băi la distanțe destul de mari. Degeaba ne-a invitat gazda noastră, Iorgos, să folosim gratuit șezlongurile din curte!

Din cauza vântului am avut parte de seri și dimineți răcoroase și am fost nevoiți să mâncăm câteodată înăuntru, nu pe balcon, ceea ce nu mi s-a mai întâmplat niciodată în Grecia, unde una dintre plăcerile indubitabile este masa luată al fresco (oare cum s-o zice asta în limba greacă? 🤪)

Dacă nu mă credeți, vizionați filmulețul video anexat reviewului, în care veți remarca cum crengile copacului din curte se îndoaie sub forța vântului.

Cip-cirip!

Am pomenit de copacul din curte, un conifer mai înalt decât vila și drept ca o lumânare. În fiecare dimineață, cu precizie de ceas, de cum se lumina de ziuă, și seara înainte de lăsarea întunericului, aici se reunea conclavul vrăbiuțelor gureșe. Nu am idee ce aveau de dezbătut, ce anume era pe ordinea lor de zi și ce decizii de importanță capitală pentru stol luau🤨, dar ne-am bucurat maxim de prezența lor.

Ce drăgălașe erau! 😍

Stella Apartments posedă două corpuri de clădiri cu intrări separate, poziționate în formă de L, ambele cu două etaje și zugrăvite cam strident în oranj și galben. Camerele sunt orientate în majoritate spre mare și au toate balcon, iar cele de la parter - patio.

Curtea, pardosită cu gresie și înfrumusețată de mici corpuri de iluminat, e garnisită cu ghivece cu plante udate zilnic de Iorgos și, duminica, de proprietăreasa Stella. Există două mese: la una din ele oaspeții pot socializa, la cealaltă stătea Iorgos atunci când își termina treburile sau făcea o pauză de țigară. Într-un colț e grătarul, pe care l-am folosit de două sau trei ori pentru prepararea peștilor. Cărbunii i-am cumpărat noi! 😉

Singura remarca negativă față de curte este treapta prea înaltă pe care am fost nevoită să o cobor și urc numai cu ajutorul neprecupețit acordat de Adrian.

Haideți și înăuntru, totuși

Ne-a fost repartizat un apartament la etajul 1, alcătuit dintr-un living cu bucătărie în plan deschis, dormitor și baie.

Am fost încântată de dimensiune - 35 mp; când stau mai multe zile într-un loc, îmi place să mă lăfăi în spații largi. Și am apreciat curățenia desăvârșită, întreținută pe parcursul șederii noastre din două în două zile, ocazii cu care ni s-au schimbat cearșafurile și prosoapele.

Ce nu m-a mulțumit: jumătatea de rolă de hârtie igienică și lipsa șamponului în baie; detergentul de vase numai pe fundul recipientului, lipsa prosoapelor de hârtie, șervețelelor și cârpelor de vase în bucătărie; absența oricăror mici „atenții” , de genul unei sticle cu apă în frigider, a sării, zahărului și uleiului ori a unor pliculețe de cafea solubilă, cu care ne obișnuiserăm la cele trei vizite anterioare în Creta.

Ce să fac, mă nărăvisem și aveam pretenții! 😁

I-am semnalat lui Iorgos doleanțele mele (trecând cu vederea chestiunea „atențiilor) și o parte le-a remediat prompt: a doua zi am căpătat detergent de vase, suluri de hârtie igienică, șampon și o scrumieră.

Presupun că fiind final de sezon, se plictisise și el și nu mai era la fel de vigilent.

Apartamentul: de pe scară se pătrunde direct în livingul foarte încăpător, mobilat cu o canapea lată în formă de L cu o măsuță în față, o masă cu patru scaune și un stativ pe care ne-am așezat cele două genți care au constituit unicele noastre bagaje. Deasupra lor era montat pe perete televizorul cu ecran mare plat (care a funcționat ireproșabil, la fel și Wi-Fi-ul), și lângă el aparatul de aer condiționat, de care nu ne-am folosit. Și tot pe perete, dar lângă canapea, am găsit un cuier care s-a dovedit foarte util.

Zona de chicinetă includea un frigider mic, o plită electrică (două ochiuri), dulapuri cu minimum de ustensile necesare și blatul cu espressorul de cafea și cana fierbător.

Din living se intra într-un holișor unde era încastrat în perete dulapul, cu spații suficiente de depozitare a hainelor. De aici se pătrundea în stânga în dormitor, în timp ce baia era în față.

În dormitor am avut un pat format din două saltele înalte și tari, exact cum ne plac nouă, și câte o noptieră de o parte și de alta, cu spoturi de lumină fiecare. În plus, am avut o oglindă rotundă tip bust, cu o măsuță de machiat în față (în sertar era foehnul) și un taburet.

Baia cuprindea, în afara chiuvetei și vasului WC, un duș cu cădiță înălțată. Scurgerea a fost bună, prosoapele și lenjeria de pat albe erau impecabil de curate.

Peste tot pe jos era gresie. Ușile nu aveau plase de țânțari, dar erau duble, așa că nu am fost deranjați de zgomot (nu că ar fi existat vreun risc în acest sens, zona e foarte liniștită).

În fine, la pièce de résistance, ca de fiecare dată în Grecia: balconul. Întins pe lungimea livingului, nu era foarte lat, doar cât să permită amplasarea unei mese rotunde cu două scaune, toate, slavă Domnului! din plastic. Plus ultranecesarul suport pentru uscat costumele și prosoapele de baie.

Aici ne-am petrecut „timpul liber” privind marea văluroasă, citind, butonând pe telefon ori stând la taclale. Vederea spre mare era ușor obturată de celălalt corp al clădirii, dar mna! nu le poți avea pe toate, chiar dacă ai plătit pentru ele... 😬

Am fost destul de surprinsă să constat că, la final de sezon, Stella nu ducea lipsă de oaspeți: din câte îmi amintesc, am avut drept vecini două familii cu bebeluși, o alta cu o fiică adolescentă, o tânără iubitoare de diving (ne intersectam cu ea dimineața, când se întorcea de la mare în costum din neopren) și un cuplu vârstnic.

E semn că vila e cunoscută și apreciată, iar la asta în mod cert au contribuit în timp atât dotările și facilitățile oferite, cât și amabilitatea gazdelor. Noi am interacționat numai cu Iorgos (pe Stella doar am văzut-o trebăluind duminica prin curte), un bun vorbitor de engleză care, de cum ne-a văzut, a început să turuie despre atracțiile din împrejurimi ca un veritabil ghid. S-a dezumflat un pic când i-am explicat că vizitaserăm Knossos și Muzeul de Arheologie și eram în Creta pentru a patra oară... 😞

Recomandare

Stella Apartments reprezintă, după părerea mea, o alegere bună pentru cei dornici de un sejur într-o stațiune liniștită, cu marea la picioare. Plaja din Kokkini Hani nu e deloc atrăgătoare, însă asta nu se poate imputa hotelului nostru.

Pe care îl recomand!

Webmaster, rog următoarea ilustrație: youtube


despre SERVICII

Personal foarte amabil și săritor - micile mele nemulțumiri au fost prompt remediate


despre CAMERE & COND. CAZARE

Apartament mare, foarte curat și bine îngrijit


PLAJA & MAREA / LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Poziție excelentă, la 20 m de plajă și 50 m de supermarket și pescărie. Din păcate, plaja s-a dovedit a fi inutilizabilă...

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Carmen Ion in 05.03.23 10:18:08
Validat / Publicat: 05.03.23 12:49:32
VIZUALIZĂRI: 342INFO ADIȚIONALE
 • A fost prima sa vizită/vacanță în GRECIA
 • Alte destinații turistice prin care a fost: Franţa, Italia, Spania, Grecia, Ungaria, Bulgaria, Turcia
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Carmen Ion); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
AmFostAcolo.ro nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea (cu asteptări și preferinte posibil particulare ale fiecarui cititor) impresiilor si recomandărilor din articole; deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire a site-ului"); AmFostAcolo.ro sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P19 Stella Apartments - livingul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39700 PMA (din 29 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

 • ECOURI la acest review

  8 ecouri scrise, până acum

  webmasterX [05.03.23 12:48:36] »

  Excelent scris

  Mutat în rubrica "Stella Apartments [Kokkini Hani], HERAKLION" (nou-creată pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

  -

  Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

  -

  Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

  Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [05.03.23 13:24:11] »

  @webmasterX: Poziția pe hartă este corectă.

  Mulțumesc.

  RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
  webmaster [05.03.23 14:06:56] »

  Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

  — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

  — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

  Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

  Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [05.03.23 16:10:42] »

  @webmaster: Mulțumesc foarte mult.

  mprofeanuscris / TELEFON [05.03.23 19:27:13] »

  @Carmen Ion: Arată bine cazarea voastră! Așa aproape de mare! Fiind mari amatori de plajă și apă ați fost puțin dezamăgiți, intrare abruptă în mare, vânt, plajă îngustă... Mie mi-a plăcut, preț foarte mic, condiții foarte bune, cameră mare, curată, balcon și foarte aproape de supermarket, ce să îți mai dorești!

  Carmen Ion CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [05.03.23 19:41:59] »

  @mprofeanu: Da, avem preferințe diferite. Și nouă ne place să colindăm, dar la mare vrem să beneficiem și de plajă cu nisip, organizată cu șezlonguri, umbrele și terasă, cu apă limpede și intrare lină. Nici nu suntem prea pretențioși, nu-i așa?!!

  Din punct acesta de vedere, Stella a fost un eșec răsunător: am fost nevoiți să ne deplasăm peste 50 km pentru plajă și baie. Însă hotelul în sine e chiar drăguț, magazinele foarte aproape și prețul cazării a fost foarte mic - deși nu uita, eram în octombrie. În plin sezon sunt convinsă că e mult mai scump.

  Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot.

  Rodel [06.03.23 14:54:03] »

  „Vântule, vânt nebun” e chiar nebun în insulele grecești! M-a „bătut” și pe mine Meltemi în Tinos, într-o seară /noapte de vară așteptând feribotul să mă ducă „acasă” în Mikonos. L-am simțit bine și în Mikonos atât dimineața, cât și seara. Așa că mi-l imaginez și cum își face de cap în Creta.

  Felicitări pentru impresiile și pozele postate!

  Carmen Ionscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [06.03.23 15:45:44] »

  @Rodel: În vizitele anterioare nu am avut mari probleme cu vântul, cu excepția unor zile în Rethymon, când valurile ne-au împiedicat să facem baie în mare.

  Și la Rethymnon și în zona aceasta, aflată la est de Heraklion, țărmul este drept, orientat spre nord și neadapostit, fapt care creează neplăceri înotătarilor.

  Dacă te țin picioarele, este mai bine să te orientezi către stațiunile așezate în golfuri protejate de dealuri.

  Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot.

  Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

  ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
   (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
  SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
  NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
  EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
  Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

  NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
  Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
  VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
  Carmen Ion, mprofeanu, Rodel
  INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.092405796051 sec
  ecranul dvs: 1 x 1