Solicitare CMR / TURCIAîncărcată de pe telefon!

Prima data in Turcia

Trimisă în 16.02.20 15:58
de Lukas43CH [Focşani]
» VIZUALIZĂRI: 470

Va salut.

Doresc sa mergem (2 persoane) la mare in Turcia. Avem disponibile 7 nopti, dar in Turcia vrem sa stam doar 4 max 5 iar restul de 2 nopti de pe final sa stam in Bulgaria la Nisipuri.

Mentionez ca nu am fost niciodata pe litoralul lor. Cel mai departe am ajuns pana la Suny Beach - Nesebar.

Cine ma poate ajuta cu sfaturi?

Ce doresc... ? Sunt genul care doreste sa viziteze cat mai mult, ma intereseaza o statiune poate chiar 2 cu nisip fin intrare lina in mare si destul de animata, nu intrarea ci statiunea, ceva in genul Nisipurile de Aur.

Demipensiune cred ca ar fi cel mai indicat, cazarea (nu suntem pretentiosi) conteaza doar sa fie cat mai aproape de plaja. Daca se poate nu mai departe de Istanbul si sa nu trec cu ferybotul.

Orice sfat legat de drumul cel mai indicat, taxe de orice fel daca sunt (autostrada, vigneta... etc) unde se platesc, unde alimentez sau la ce ar trebui sa fiu atent... etc este binevenit.

Deci: statiune, cazare, drum si orice credeti ca ar trebui sa stiu referitor la acest concediu din 3 - 10 august 2020.

Nici in Grecia nu am fost dar probabil o sa va cer sfaturi in curand.

Aaaa si sa nu uit concediile trecute au fost gen 2 nopti nesebar, 2 nopti sunny b. 2 nopti Nisipuri lucru ce mi. ar place si acu sa impart timpul 2 nopti cu 3 in statiuni diferite.

Multumesc!


 • PERIOADA: August -- NOPŢI CAZARE: 4
 • BUGET: Maxim 4000 ron -- TRANSPORT: Masina personala
 • ADULŢI: 2

Răspunsuri la solicitare

adrianbogdanCO[Chitila [IF]]66r[16.02.20 16:18]

Buna, ciudata alegere cu multe restrictii, cele mai importante statiuni turcesti se afla la peste 800 km de Bucuresti, cam greu fara fery sau Istanbul.

Personal iti pot recomanda asa: Silivri sau Avcilar in apropiere de Istanbul circa 600 km de Bucuresti, fara fery si fara intrare in balamucul de la Istanbul.

O alta obtiune ar putea fi Tekirdag sau vecinul sau Kumbağ. Ca si distanta vreo 500 si ceva de km. fata de Bucuresti. Toate statiunile amintite mai sus au plaja la Marea Marmara.

Mai poti opta pentru Enez o micuta localitate turceasca (marea Traciei) vecina cu Delta Evrou (Grecia).

Probabil ca ceilalti colegi vor indica Ayvalik, Gokceada, Kucukkouyu, Assos sau Bozccada, dar pentru toate aceste obtiuni va trebui sa folosesti fery.

Alegere inspirata!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA50r[16.02.20 18:46]

@Lukas43:

Doresc sa mergem (2 persoane) la mare in Turcia. Avem disponibile 7 nopti, dar in Turcia vrem sa stam doar 4 max 5 iar restul de 2 nopti de pe final sa stam in Bulgaria la Nisipuri. Mentionez ca nu am fost niciodata pe litoralul lor.

Am citit de două ori solicitarea ta, la prima vedere fiind convinsă că este vorba doar de o glumă şi aş fi trecut liniştită mai departe. Se pare că nu este o glumă, ci doar o LIPSĂ MAJORĂ de informare în ceea ce priveşte Turcia şi cu ce se mănâncă ea.

Ai auzit şi tu de la unul de la altul că au fost la mare în Turcia şi te-ai gândit să le urmezi exemplu, bifând Turcia ca o nouă destinaţie vizitată. Nimic rău până aici.

Ce nu ai înţeles tu este că Turcia are ieşire la mai multe mări, dar că principalele staţiuni preferate pentru vacanţele "la mare" se află la Marea Egee şi la Marea Mediterană.

Dar condiţiile puse de tine: de a nu merge mai departe de Istanbul şi de a nu utiliza feribotul îţi limitează drastic opţiunile la partea europeană a Turciei, caz în care nu ai decât două variante: o staţiune la Marea Neagră sau / şi o staţiune la Marea Marmara (Silivri, de exemplu), ambele foarte departe de ceea ce apreciază marea majoritate a turiştilor români care-şi petrece vacanţele în Turcia. Oricum în ambele cazuri vei prinde aglomeraţie maximă în perioada de început de august dorită de tine, acestea fiind preferate de către turiştii turci aflaţi în plină perioadă de concediu.

Având în vedere faptul că eşti interesat de a vizita una alta şi durata redusă a sejurului, o sugestie ar fi aceea de a renunţa la "mare" şi a te concentra pe obiective, putând petrece o zi maxim două în Edirne şi trei maxim patru zile în Istanbul, suficient pentru un prim contact cu această ţară care are foarte multe de oferit, dar nu într-un timp atât de scurt.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA50r[16.02.20 19:05]

@Lukas43:

Aaaa si sa nu uit concediile trecute au fost gen 2 nopti nesebar, 2 nopti sunny b. 2 nopti Nisipuri lucru ce mi. ar place si acu sa impart timpul 2 nopti cu 3 in statiuni diferite.

O altă variantă ar fi să laşi Turcia pentru altă dată, când timpul şi bugetul îţi va permite să o vizitezi mai pe îndelete, şi să rămâi pe litoralul bulgăresc, desigur cu cazări în mai multe staţiuni, gen 2-3 nopţi în Nisipuri, 2 nopţi în Burgas sau Sozopol, mergând spre sud spre graniţa cu Turcia şi alte 2 nopţi în Primorsko sau Ţarevo sau Sinemorets. Scapi astfel de multă bătaie de cap, de timpul pierdut cu traversarea unei vămi extrem de aglomerate în luna august în ambele sensuri, mă refer la vama bulgaro-turcă.

Din Nisipuri poţi merge spre nord pentru a vizita Balcik-ul, Bolata, Cap Kaliakra etc., având suficiente locuri frumoase care aşteaptă să fie descoperite. Spre sud ai Varna şi împrejurimile, iarăşi suficient de multe pentru o zi de vacanţă. În plin sezon turistic, vei găsi Nisipurile la fel de aglomerate şi la fel de animate/zgomotoase ca şi Sunny Beach, dar dacă tu asta îţi doreşti, sigur nu vei fi dezamăgit, spre deosebire de mine care evit cât pot balamucul de acolo.

Sozopolul care mie îmi place mai mult decât Nessebarul are farmecul lui, amintind de Grecia, ar putea fi pe gustul tău, deşi îţi poate părea prea liniştit.

Şi Obzorul este un orăşel curat şi liniştit, cu o plajă lată şi foarte frumoasă, oferind cazări cu stele mai multe sau mai puţine, practic pentru orice buzunar.

Mai animat la ceas de seară este Primorsko datorită turiştilor poloni, cehi, slovaci care umplu terasele, petrecând voioşi până târziu în noapte la un pahar sau mai multe. Însă aici nu vei găsi cazări chiar pe plajă, deoarece construcţiile au fost interzise pentru protejarea dunelor de nisip.

=

Dacă ne-ai povesti şi tu impresii din vacanţele anterioare, am vedea mai bine ce îţi place şi ce nu într-o vacanţă, iar recomandările ar putea fi mult mai ţintite şi mai utile.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

Lukas43CH[Focşani][16.02.20 22:22]

@adrianbogdan: Multumesc frumos de raspuns si sfaturi.


Lukas43CH[Focşani][16.02.20 22:38]

@nicole33: Multumesc frumos pt raspuns.

Se prea poate sa ai dreptate, de fapt prima experienta in bulgaria acu ceva ani in urma a fost exact cum mi. ai recomandat pe final adik 1 noapte in Tyulenovo una in Balchik o scurta vizita prin Albena si 3 in Nisipuri, am luat pulsul am vazut cu ce se mananca Bulgaria si apoi in anii urmatori mi. a fost mult mai usor sa ma decid si sa. mi fac concediile faine.

Acum sunt conditionat de luna august si timpul scurt max 7 nopti, mai mult nu am cum.

Am spus fara fery si maxim istanbul ca departare in ideea ca celelalte statiuni sunt mult mai departe asta insemnand si un timp mai lung de deplasare de care eu nu dispun.

Oricum ms fms.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaPM[Bucuresti]10r[16.02.20 23:09]

@Lukas43: Acum trebuie sa iei in seama si faptul ca fiind vorba de o luna de varf (august), poate fi cam dificil de gasit cazare de una - doua nopti in statiuni. Multe hoteluri au in perioada respectiva o politica de minim cinci nopti, altele de minim trei.

Pana in Istanbul nu prea gasesti statiuni prea grozave (nici plaje, de altfel) si s-ar putea sa-ti faci o idee gresita despre Turcia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA50r[17.02.20 06:41]

@Lukas43:

Acum sunt conditionat de luna august si timpul scurt max 7 nopti, mai mult nu am cum. Am spus fara fery si maxim istanbul ca departare in ideea ca celelalte statiuni sunt mult mai departe asta insemnand si un timp mai lung de deplasare de care eu nu dispun.

Dacă durata sejurului este strict limitată la şapte nopţi, atunci nu încerca să alergi după doi iepuri (şi Turcia şi Bulgaria) pentru că rişti să nu prinzi niciunul ca lumea. Renunţă la finalul de vacanţă din Nisipuri, staţiune pe care oricum ai vizitat-o anterior şi concentrează-te doar pe Turcia. Cele două zile astfel câştigate îţi pot permite un drum mai lung până la adevăratele staţiuni de pe litoralul turcesc.

Eu aş reconfigura traseul astfel: o noapte la Canakkale, cu vizitarea oraşului şi a ruinelor Troiei, aflate la scurtă distanţă, apoi o cazare principală la Kuşadasi, iar la întoarcere o noapte la Edirne.

Propunerea mea este să încerci să ajungi până la Kuşadasi - o staţiune animată aşa cum îţi doreşti, cu multe obiective importante şi interesante de vizitat în imediata apropiere: sit-ul arheologic de la Ephes, Casa Fecioarei Maria, Selcuk şi împrejurimile. De acolo poţi coborî spre Didim pentru a vizita Templul lui Apollo, chiar fără o cazare în Didim.

Dacă ţi se par prea multe zile alocate pentru Kuşadasi, poţi fragmenta sejurul, gen 2-3 nopţi în Kuşadasi şi alte 2 nopţi în Bodrum, o altă staţiune frumoasă, animată şi tinerească de la Marea Egee.

În funcţie de varianta de traseu aleasă în final de tine, te putem ajuta cu sugestii şi despre drum, taxe şi alte cele.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA50r[17.02.20 06:46]

@Yoda:

Acum trebuie sa iei in seama si faptul ca fiind vorba de o luna de varf (august), poate fi cam dificil de gasit cazare de una - doua nopti in statiuni. Multe hoteluri au in perioada respectiva o politica de minim cinci nopti, altele de minim trei.

Politica unui număr minim de nopţi de cazare se aplică în general la hotelurile cu multe stele, ori bugetul alocat şi propriile preferinţe indică mai degrabă cazări mai modeste, fără all inclusive, deci nu cred că ar întâmpina probleme în a rezerva şi un număr mai mic de nopţi.

Pana in Istanbul nu prea gasesti statiuni prea grozave (nici plaje, de altfel) si s-ar putea sa-ti faci o idee gresita despre Turcia.

Asta am încercat să-i explicăm şi eu şi Roxana mai sus, că nu merită mai nimic din staţiunile aflate în partea europeană a Turciei, adevăratele staţiuni aflându-se mult mai departe.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

YodaPM[Bucuresti]10r[17.02.20 10:36]

@nicole33:

Politica unui număr minim de nopţi de cazare se aplică în general la hotelurile cu multe stele, ori bugetul alocat şi propriile preferinţe indică mai degrabă cazări mai modeste, fără all inclusive, deci nu cred că ar întâmpina probleme în a rezerva şi un număr mai mic de nopţi.

Da, este adevarat, cand am scris raspunsul m-am gandit la hoteluri normale, cu all inclusive. Dar, totusi, 4000 lei pentru 4 nopti, nu e chiar putin. Inseamna cam 210 EUR pe noapte, ceea ce nu e chiar asa putin, chiar in august, si chiar adaugand cheltuielile cu benzina, taxe de autostrada, etc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

alinafulgSR[Oţelu Roşu [CS]]2r[17.02.20 15:28]

@Lukas43: Cred ca ati putea sta patru zile la Nisipuri la mare si trei zile in Istanbul, in felul acesta ati putea vedea si un pic din Turcia.

Noi o sa mergem in vara in Sunny Beach si avem in vedere sa ajungem in Istanbul pentru că am dorit să-l vizitam de mai multe ori dar nu am ajuns din diferite motive desi eram relativ aproape.

Vacante frumoase!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Lukas43CH[Focşani][17.02.20 20:54]

@alinafulg: Multumesc de raspuns.


nicole33TIT[București]ConsAFA50r[18.02.20 06:21]

@Yoda:

Dar, totusi, 4000 lei pentru 4 nopti, nu e chiar putin. Inseamna cam 210 EUR pe noapte, ceea ce nu e chiar asa putin, chiar in august, si chiar adaugand cheltuielile cu benzina, taxe de autostrada, etc.

Posibil să mă fi pripit eu, derutată de această solicitare ceva mai atipică, atât prin durata scurtă a sejurului, cât mai ales prin multele condiţii restrictive. Oricum, în zonele accesibile în condiţiile date, nu prea sunt hoteluri cu multe stele, cu all inclusive, genul de hoteluri căutate de majoritatea "consumatorilor" de Turcia litoral.

Solicitarea nu a fost foarte explicită, iar eu am presupus că suma de 4000 lei este pentru toată săptămâna atât în Turcia, cât şi în Bulgaria, pentru toate cheltuielile, inclusiv cele cu drumul, taxe, intrări la obiective, masa de prânz, caz în care bugetul este unul destul de modest pentru o vacanţă în prima decadă din august, vârf de sezon în Bulgaria, dar şi în Turcia.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

adrianbogdanCO[Chitila [IF]]66r[18.02.20 20:14]

@Lukas43: Daca ar fi dupa mine as pleca cu ochii inchisi in Turcia chiar si pentru 5 zile in zonele indicate de mine. Avcilarul este frumos, Silivri ok, Tekirdagul mai conservator, Kumbağ cu plaja buna si zona mare de campare, cu 3000 lei traiesti boiereste 4 zile, cu transport cu tot.

Noi in ianuarie am trait cu 600 de eura cu tot cu cazare 5 zile in Istanbul. Este adevarat fara cheltuieli extravagante: plimbari, vizite si un pic de shopping. Voi macar prindeti balaceala de august. Nu stiu, eu nu as batea in retragere!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

Lukas43CH[Focşani][19.02.20 05:31]

@adrianbogdan: Sincer am cam inceput sa ma indoiesc de aceasta vacanta in Turcia.

Sunt tentat de traseul indicat de nicole33, este cam ceea ce am gandit eu initial, pana sa cer sfaturi aici, dar vazand in cat timp parcurg acea ruta pana la kusadasi, am cerut sfaturi sperand sa gasesc ceva mai aproape.

Speram intr. o statiune animata gen Nisipuri sau Sunny B. cat mai aproape de granita cu Bulgaria.

Din Mangalia pana in kusadasi sunt 1031 km iar timp de parcurs 14 ore jumate. cu siguranta se timpul se va lungi cu vami cu ferybot... poate undeva 16 sau 18 ore. Dus intors sunt practic aproape 2 zile si doua nopti, daca mai pun si ceva odihna la sosire ies cam sifonat...

Am luat in calcul si varianta propusa de tine si nu da rau am configurat un traseu... hmm pana la urma sunt multumit pentru un prim contact cu Turcia.

O sa mai reflectez... momentan sunt intr. o minivacanta prin slanic moldova. Traseu... 2 nopti slanic m. unde deja sunt cazat, urmeaza 1 noapte in piatra neamt si probabil 1noapte la lacul rosu. O sa revin cu impresii daca e cineva interesat.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

crp1972SV[Bucureşti]3r[21.02.20 09:10]

@Lukas43: am fost in Turcia si am dat detaliile. Citeste impresiile aici. vezi impresii

Eu nu stiu sa fie o statie asa cum este Nisipurile de Aur in Turcia. Dupa cate stiu eu toate hotelurile merg pe pricipiul de a te tine acolo (sa-ti cheltui bani in resort).

Pentru vizite si animatie eu te sfatuiesc sa alegi Istanbul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cosmin raduPM[Braşov]39r[21.02.20 22:43]

Drumul pana in Turcia Kusadasi din Brasov dureaza 21-22 de ore, cca. 1230km, distanta din Focsani e cam la fel, costul e de cca. 250 euro, taxe/ asigurari/ combustibil/ feribot, cu 450 de euro poti lua in august 5 nopti la un hotel mai ieftin, dar nu iti ramane mare lucru de cheltuiala si ai pe ce, plus ca ai ce vizita. Plus in august e cald spre extrem de cald. Poti lua la inceput de iunie sau sfarsit de septembrie o camera la un hotel AI de 4,5 stele la cca 60 de euro pe zi, pt 2 persoane, se poate si mai ieftin daca e DP, Turcia nu se compara cu Bulgaria, dar daca tot ai un drum lung, care costa macar sa ai o vacanta mai lunga daca nu iei in considerare ce vei cheltui in bazar, la sfarsit vei iesi mai ieftin decat la un hotel de 3 stele la noi, or nu se compara conditiile, nici cu ce e la noi nici cu ce e in Bulgaria

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

 • [16] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 06.04.20 -- 07:02:44 (acest segment de cache se va actualiza în 06.04 15:02:44)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.368585109711 sec
  ecranul dvs: 1 x 1