Solicitare CMR / TURCIAîncărcată de pe telefon!

Kucukkuyu sau Skyathos

Trimisă în 08.02.20 11:12
de m liviuSR [Râmnicu Vâlcea]
» VIZUALIZĂRI: 653

Salutare. Ma puteți ajuta cu o recomandare ptr o escapada la final de septembrie?

Oscilez intre Skyathos și zona Kucukkuyu din Turcia.

Ma interesează în special vremea și apa marii.

Ca și buget am văzut cazări în perioada respectiva în jur de 200 euro ptr 4 nopți. Doar distanta este mai mare aproximativ cu 500 km pana în Skyathos. Plus costul ferrybot.

Mulțumesc!


 • PERIOADA: Septembrie final -- NOPŢI CAZARE: 4
 • BUGET: 500 -- TRANSPORT: Auto
 • ADULŢI: 2

Răspunsuri la solicitare

NasshuSE[Bascov [AG]]7r[08.02.20 12:05]

Cam compari mere cu pere

Ce sa faci in Kucukkuyu? Aia e locaitate pe care lumea o alege mai mult pentru tranzit nu sa-si faca un concediu acolo.

Un orasel oarecare, fara nimic deosebit! IAr in zona aia plaja se cheama plaja ca e pe maul marii si atit . Foarte ingusta, pietroasa, la fel si in apa!

Eu am ales localitatea respectiva, pentru o noapte de cazare in in ideea ca ajung mai repede si mai facem o baie in mare. Noroc ca avea hotelul piscina

Renunta la ideea Kucukkuyu! Cheltui banii de pomana!

Daca nu vrei prea departe si la costuri mai mici mergi in Nea Vrasna, Asprovalta,Keramoti sau Alexandropolis- de aici daca vrei dai si o fuga la turci.

Pentru 4 nopti cazare nu se merita trambalarea cu ferry in Skyathos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA61r[08.02.20 13:12]

@m liviu:

Nu credeam că voi ajunge să îi dau vreodată dreptate lui Nasshu, opiniile noastre fiind mai mereu divergente , dar, în acest caz, tu chiar compari mere cu pere.

Kucukkuyu nu este o destinaţie turistică în sine, chiar dacă este o opţiune excelentă pentru o noapte de tranzit în drum spre una din staţiunile de la Marea Egee, mai bună decât clasicul Canakkale, având şi avantajul de a ajunge mai repede a doua zi la hotelul de sejur.

Dacă tot vrei ceva mai aproape de ţară, de ce nu alegi Ayvalik? Ajungi cu maşina într-o singură zi fără efort deosebit. Măcar este o staţiune, chiar dacă este preferată majoritar de turci. La sfârşit de septembrie nici nu cred că vei prinde aglomeraţie. În plus, aici găseşti şi cazări cu all inclusive la preţuri decente. Nu vei avea serviciile din Antalya, dar cred că poţi petrece o minivacanţă plăcută.

În Skiathos mai bine alegi varianta cu avionul, dar pentru doar patru nopţi parcă nu prea merită deranjul.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

m liviuSR[Râmnicu Vâlcea]33r[08.02.20 13:59]

Nu prea compar mere cu pere. Concediu propriu-zis va fi în august Marmaris si Didim. Am și specificat ca doresc o escapada 4 zile sa lenevesc fără cei mici.

Știu ca oricine ar alege Skyathos dar întrebarea mea are punct principal vremea și apa marii. Se merita sa fac 1000, km în plus dus întors pana în Skyathos? Pot găsii aceleași temperaturi ale climei și apei marii?

Dacă nu ma avantajează clima în Skhyathos în aceiași km as ajunge în zona Fethiye și acolo cu siguranță ar fi vremea super chiar la început de octombrie...

Și în zona Kucukkuyu sunt câteva hoteluri cu plaja lata.

Mulțumesc de sfaturi!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

m liviuSR[Râmnicu Vâlcea]33r[08.02.20 14:05]

@Nasshu: Interesanta propunerea Asprovalta. Cum este vremea la Sf de septembrie. Țin minte acum mulți ani am fost în Halkidiki la început de septembrie și nu prea a fost ok.


NasshuSE[Bascov [AG]]7r[08.02.20 14:10]

@nicole33: si eu ''te iubesc'' !

Cit despre a-mi da dreptate sau nu, hmm... discutabil de ambele parti, recunosc! Fiecare are dreptatea lui, vorba evreului!

Acum, vis-a-vis de

de ce nu alegi Ayvalik? Ajungi cu maşina într-o singură zi fără efort deosebit.

ca si distanta nu e mare diferenta, 5-6km, ca si costuri un pic mai scump in Skyathos (trecerea cu ferry), dar macar 1-2 ore cit dureaza traversarea cu ferry leneveste nu conduce!

Ajunge intr-o zi in ambele, asa e, dar efortul se simte ca doar nu e Superman sa filfaie din pelerina pina acolo!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

hanibalbogdanPM[Bucureşti]16r[08.02.20 18:07]

Revenind la vreme cred ca apa va fi rece in ambele cazuri la sfarsit de septembrie.

Vorba colegului eu opresc in Kucukkuyu doar pt tranzit dar ideia nu ar fi rea.

Sau poti sa mai mergi putin Ayvalik este mai decent.

2 adulti pt o escapada nu ar fi rau. Gasiti ce sa faceti.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA61r[08.02.20 19:43]

@Nasshu:

ca si distanta nu e mare diferenta, 5-6km, ca si costuri un pic mai scump in Skyathos (trecerea cu ferry), dar macar 1-2 ore cit dureaza traversarea cu ferry leneveste nu conduce!

Discutabil!

Mie diferenţa îmi pare de vreo 50 kilometri, dar nu aici ar fi baiul.

La o simulare pentru sfârşit de septembrie, preţul traversării cu ferry din Volos în Skiathos şi retur pentru doi adulţi şi un autoturism îmi iese la 271 euro. Scump, domnule, dincolo era mai ieftin . Traversarea cu ferry de la Gelibolu la Lapseki/Cardak sau de Eceabat la Canakkale este incomparabil mai mic, de 67 TL/sens, respectiv 62 TL pe sens de la Kilitbahir la Canakkale, ceea ce înseamnă la cursul actual aproximativ 21 euro.

Un alt aspect de luat în considerare este şi frecvenţa curselor de ferry. Dacă în Turcia acestea sunt din oră în oră şi chiar din jumătate în jumătate de oră, în varianta "grecească", la dus, lucrurile sunt mai complicate: eu nu văd decât două curse pe zi, ambele dimineaţa la 8 şi la 9, ori pentru a ajunge la acea oră la terminal, clar trebuie să parcurgă tot drumul noaptea, Bulgaria pe timp de noapte nefiind tocmai o bucurie , iar stresul de a alerga pentru a prinde cu orice preţ feribotul nu poate fi compensat de "leneveala" pe ferry, sau să ajungă cu o zi mai devreme în Grecia, altă cazare, alţi bani, altă distracţie.

Costurile drumului cresc şi cu diferenţa de preţ la carburant, care este mai scump în Grecia decât în Turcia.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]7r[08.02.20 19:56]

@nicole33: Partial ai dreptate, dar daca omul vrea sa ajunga (in/si/sau) Skyathos de presupus ca stia aceaste lucruri (cost ferry/ore de imarcare) ! Bine si eu presupun ca el ar fi la curent cu asta

clar trebuie să parcurgă tot drumul noaptea, Bulgaria pe timp de noapte nefiind tocmai o bucurie

sincer, eu prefer cit mai pot si ma mai ajuta ochii, sa calatoresc (la plecare) mai dinspre noapte! Am randamanent/viteza mai bun/a! Plus ca ''haiducii'' din Bulgaria nu prea mai exista decat in mintea unora!

Oricum, ne-am agitat degeaba... omul vrea temperatura din atmosfera si a apei, in rest nu conteza unde e !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]7r[08.02.20 20:04]

@m liviu:

dar întrebarea mea are punct principal vremea și apa marii.

pentru asta cauta si vezi ce info gasesti pe seatemperature.org

Pentru cea din aer, la ce schimbari climatice sunt in ultima vreme, cred ca doar al' de SUS iti poate rapunde la intrebarea asta, eventual si la cea cu temperatura apei!

Sorry, dar nimeni nu poate sa-ti raspunda acum, pentru septembrie! De la an la an se schimba treaba!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA61r[08.02.20 20:08]

@m liviu:

Habar nu am cum este vremea în Skiathos pentru că nu am fost acolo.

Eu ţi-am sugerat varianta Ayvalik în loc de Kucukkuyu, deoarece se află cam la aceeaşi latitudine cu micuţa insulă grecească, iar plajele din zona Ayvalik - Sarimsakli sunt foarte apreciate de către turci.

Dacă nu ma avantajează clima în Skhyathos în aceiași km as ajunge în zona Fethiye și acolo cu siguranță ar fi vremea super chiar la început de octombrie...

Distanţa până la Fethiye nu se compară cu cea până în Skiathos, fiind vorba de o diferenţă de 430 kilometri pe sens, din Bucureşti până în Fethiye fiind aprox. 1300 kilometri şi 17-18 ore de condus efectiv, mai mult din Vâlcea. Ăla nu mai este concediu/escapadă, ci raliu.

Insulele greceşti sunt, în general, mai scumpe decât Turcia, dar bănuiesc că ştii şi faptul că Fethiye nu este o staţiune deloc ieftină, nu se compară cu Didim sau Kuşadasi din niciun punct de vedere, fiind preferata britanicilor şi nordicilor care au o altă putere financiară decât noi.

Un hotel foarte bun cu all inclusive în Fethiye costă peste 750 de euro pentru patru nopţi la sfârşit de septembrie şi atunci mă întreb ce ai putea găsi şi primi pentru doar 200 euro şi cât ar trebui să plăteşti în plus pe mâncare, băutură, şezlonguri etc. Per total, toată această escapadă de relaxare se poate dovedi mult mai scumpă şi mult mai obositoare.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

m liviuSR[Râmnicu Vâlcea]33r[08.02.20 21:31]

@nicole33: Aveți dreptate. Vremea e ciudata. Îmi aduc aminte anul trecut am fost La început de Octombrie în Edirne și erau 32 grade.

Nu ma așteptăm ca ferry în Grecia sa fie asa scump. Cel pentru Skyathos.

O sa ma axez mai mult pe Turcia deși nu exclud și propunerea colegului pentru Asprovalta.

Zona Fethiye Oludeniz ar preturi accesibile pentru pachetele de all inclusive. Este adevărat nu ai servicii ca cele din Antalya dar sunt oferte și de la 250, pana la 400 euro ptr 4 nopți. Atât ca e cam mult de mers. Dar sunt obișnuit cu drumurile...

Zona Ayvalik am fost și nu m ar încanta...

Toate cele bune tuturor și mulțumesc de sfaturi. Întotdeauna e bine sa întrebi. Decât sa dau 260 euro pe ferrybot mai bine de banii aceștia iau un pachet pe 4 nopți si fac un efort pana în Oludeniz.

Numai bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

krisstinnaAU[București]24r[09.02.20 09:48]

@m liviu: Eu am fost de câteva ori la final de septembrie in Kusadasi și a fost perfect, vremea bună și apa la fel.

Știu, nu e ceea ce ai scris in solicitare dar totuși, patru zile faci pe drum până in Fethiye (dus-întors), mi se pare un drum extrem de lung pentru doar câteva ore petrecute acolo (atât ți-ar mai rămâne din ceea ce ai spus tu)

De ce nu încerci altceva: insula Gokceada - vezi impresii mi se pare o destinație excelenta pentru câteva zile, drumul pana acolo nu necesita cazare intermediara deci economisești timp și bani, doua criterii importante pentru o mini vacanță.

Sau Cunda -vezi impresii, în Ayvalik- tot ziceai tu ca nu ai ce face și ca nu îți place zona. Anul trecut in septembrie era cald și apa numai bună de bălăceală. Plus ca sunt câteva obiective turistice frumoase și interesante in zona, in afara de insula Cunda.

Turcia este mult mai ieftină decât Grecia- unde plătești dublu totul

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Oana0704JR[Constanta]1r[09.02.20 12:51]

@m liviu:

Buna ziua! Noi am fost in concediu in Kusadasi la sf lunii septembrie anul trecut (23-30) si apa era calda.

Suntem constanteni, dar timpul nu ne-a permis sa ne bucuram de ' ' marea noastra' ' in timpul verii din cauza job-ului.

Temperatura apei era ca cea din luna iulie-august. Din octombrie se raceste in general din cate am inteles.

In drumul nostru am remarcat localitatea Kucukkuyu, chiar am zis ca are ceva aparte ce nu iti ofera o statiune turistica. Gusturile nu se discuta evident, cred ca este o optiune buna daca doresti sa iti incarci bateriile.

In trecere, am observat oameni stand la plaja dar nu si in apa.

Intr-adevar erau multe pietre, dar daca spuneti ca sunt si plaje in zona cu atat mai bine

Recomandarea mea ramane totusi Canakkale, hotel Sunsan situat pe malul Stramtorii Dardanele. O minunatie! vezi impresii

Noi si acum dupa jumatate de an ne amintim cu drag de zilele petrecute acolo.

Trebuia sa stam 1 noapte la intoarcerea spre casa, dar am ramas 3 nopti si asta cred ca spune multe. Probabil vom merge si la toamna, distanta de 670 km este acceptabila.

Mult succes in alegere!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

dumi59SV[Alba Iulia]2r[18.03.20 09:42]

@Nasshu: Sarut-mana! As avea o intrebare: La sfarsitul lui august am achizitionat un sejur la Kusadasi si vreau sa va intreb cum mi-as putea recupera banii daca nu pot ajunge in Turcia sau la intoarcere ne-ar baga in carantina sau izolare la domiciliu, intreb, deoarece dupa sejurul din Turcia, imediat avem unul in Delta Dunarii? Mentionez ca avem si asigurare Travel. Va multumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]7r[18.03.20 18:11]

@dumi59: Imi pare rau, dar nu am raspuns la intreabrea ta. Nu am fost niciodata intr-o situatie de a fi nevoit a-mi recupera costurile unei vacante.

Dar presupun ca daca nebunia asta cu COV-19 nu se termina pina-n in august, si Turcia va fi inca afectata, pesemne ca acel contract se cam suspenda si atunci iti poti recupera bani, eventul mai putin eventuale mici costuri cu diverse accesorii/servicii generate de acel contract.

E doar o supozitie, repet nu stiu!

Im mod cert o- am vazut deja in mediul virtual un avocat care oferea consultanta pro-bono pentru astfel de cazuri, pesemne se vor inmulti (chiar si contracost) astfel de avocati/specialisti pe un domeniu.

Dar sa speram ca o sa fim sanatosi, ca nebunia asta nu va avea asa mare amploare cel putin la noi in Romania si ca in final totul va fi bine!

Din punct de vedere economic, efectele deja se vad la noi si nu sunt deloc bune! sunt invers proportionale cu cazurile raportate la acest moment! Este un lucru care pe mine ma framanta si in acelasi timp ma si loveste, sper sa nu ma loveasca prea tare!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

 • [15] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 15.01.21 -- 16:27:20 (acest segment de cache se va actualiza în 16.01 00:27:20)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.251480817795 sec
  ecranul dvs: 1 x 1