ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Pe uscat, pe apă și prin aer, opțională din, prin și la Istanbul

TIPĂREȘTE URM de aici

Fâțâiala turcească mi-am ales-o singură, ce-am avut în plan s-a concretizat fără stres și socoteli, neștiind că voi întâlni un super ghid care o să ne încânte maxim cu poveștile și glumele lui. Cum am spus în articolul anterior - vezi impresii, doream doar Dolmabahce și Bosfor, am primit o ofertă de la recepționerul cu care mi-am băut cafeaua la 4 dimi, deloc ieftină oferta, dar am eliminat taxi din peisaj și aveam toată ziua ocupată cu plimbări prin locuri necălcate de noi.

La 8:15 m-am pomenit cu recepționerul pe terasă, era însoțit de un tip tânăr și foarte înalt. „Madam’, el v-a fi ghidul până la Dolmabahce, o zi frumoasă vă doresc”. :) Ni s-au alăturat două perechi de tineri români, cazați și ei la Grand Naki. La 8:30 urcăm într-un microbuz și ne îndreptăm spre mare, mai adunăm în drum câțiva turiști, două doamne din Georgia, un columbian, o braziliancă, în total eram 10 mușterii.

Programul excursiei era plin, aveam ziua aglomerată, pe uscat, pe apă și prin aer, cam așa suna itinerariul nostru. În preț au intrat: transportul pe uscat, serviciile ghidului, vizită la Dolmabahce, plimbare pe Bosfor, Kucuksu Palace, Pierre Loti, telecabina și un pic de lălăială cu mașina pe malul mării. Fără lichide sau haleală, totul era doar plimbăreală. :p Nu am fost stresați sau grăbiți de ghid, n-am fost alergați, totul a fost de bun simț. Am să mă opresc să detaliez un pic doar acolo unde consider că nu sunt mii de litere scrise deja pe sait. Așadar,

Coborâm în Beșiktaș pentru a vizita Dolmabahce. Ghidul înalt predă ștafeta unui turc mărunțel, Taner, un tânăr serios, cu bun simț, bun vorbitor de engleză, un excelent povestitor, a fost cireașa de pe tort, ne-a făcut ziua minunată. <:-P

Despre palatul Dolmabahce s-au înșirat multe impresii, n-am să scriu separat despre palat, timpul nu-mi permite și nici nu-mi plac datele tehnice copiate, mă obosesc.

Azi povestim scurt (sper :D) despre această excursie variată, ne plimbăm pe granița dintre Asia și Europa.

Deci, facem cunoștință cu Taner, ne prezintă câteva date tehnice despre palat, ne îndreptăm spre intrare, așteptăm audio-ghidul promis, intrăm în curtea palatului cu instrucțiunile făcute, căștile erau deja fixate în urechi. Ne-am plimbat prin grădini, printre flori, fântâni, bibilici și mulți chinezi >:(, timp în care Taner ne-a introdus în lumea grandorii palatului, un veritabil simbol al autorității otomane, o aroganță a vremurilor trecute și nu numai (părerea mea). Nu știu câți „wow” am scos din mine pe parcursul vizitei acolo, atâta furăciune aurită nu văzusem la Topkapi:-?? . Ei, vremuri demult apuse... Am admirat și-am fost cuminte, n-am făcut poze pentru că nu este permis.

Copleșită de minunățiile din palat, am ieșit în curte, ne-am alăturat celorlați turiști. Aveam răgaz să mergem la Saat Kule Kafeterya, pe terasa de pe malul Bosforului, pentru hidradare, ceea ce am și făcut. La un moment-dat mă întreabă Taner dacă steagul ridicat de ghidul unui grup de turiști nu e al României. Erau din Moldova turiștii, i-am explicat tânărului nostru ghid diferența dintre steaguri și țări. Nu degeaba am povestit asta, ci pentru a-l lăuda pe el, cel care ne-a călăuzit pașii în ziua cu pricina.

După ceva timp am plecat toți către șosea, un alt microbuz ne-a preluat și-am mers către Kasimpașa, unde ne aștepta Yunus Tur 3, vaporașul care ne plimba preț de câteva ore. Desigur că nu eram doar cei zece turiști, ambarcațiunea s-a aglomerat cu mulți oameni aduși de microbuze, Taner le-a fost ghid tuturor turiștilor plutitori. Vasul nu era foarte mare, avea un bar în interior, o sală de mese, la „subsol” erau toaletele curate, la etaj erau mese, scaune și băncuțe, acolo vântul ne brăzda obrazul dar priveliștea diminua disconfortul creat de curenți, Taner ne povestea de zor și cu patos despre frumusețile de pe malul mării.

Plimbarea pe Bosfor a fost plăcută, în timpul alunecării pe apă am urmat traseul: Golden Horn - podul Ataturk - podul Galata – Topkapi – Dolmabahce - Ciragan Palace - Universitatea Galatasaray - Podul Martirilor 15 iulie – Rumelihisari – Zeki Pașa Yalisi – Podul Fatih – Fortăreața anatoliană (construită în timpul lui Baiazid I pe ruinele unui templu al lui Uranus) – numeroase vile istorice construite pe malul Bosforului de către mari personalități ale Turciei în secolele 18-19, vile aliniate la malul strâmtorii, am oprit în Kucuksu Iskelesi pentru o vizită la Kucuksu Palace.

Kucuksu este o bijuterie dantelată, vizita exterioară era inclusă în prețul excursiei noastre, mă opresc puțin asupra lui pentru a vă scrie câteva cuvinte despre el, deoarece nu este un obiectiv prea vizitat. Aflat pe partea asiatică a Istanbulului, palatul era un loc de întâlnire al sultanilor care mergeau la vânătoare în împrejurimile orașului. Pentru a vizita interiorul trebuia să achităm 20 lire, l-am întrebat pe Taner ce e în interior și am aflat că încăperile sunt goale, mobila europeană era la recondiționat dar puteam admira parchetul din bambus, camerele cu șeminee din marmură italiană și pereții camerelor înalte, tablourile și candelabrele lipseau din peisaj. Astfel încât am preferat să nu pierdem timpul în interior și să ne plimbăm prin grădinile palatului, să ne bucurăm privirea cu gardurile din fier forjat dantelat (superbe), gard cu patru porți, câte una la fiecare latură.

În spatele grădinilor erau toalete, foarte curate, aveau consumabile. Am înaintat pe potecile pietruite, am ajuns la un podeț arcuit, de-acolo am admirat rățuștele jucăușe și vapoarele plimbărețe, o adevărată relaxare prin parcul de la malul mării.

Lângă Kucuksu Iskelesi era o terasă cu același nume, ne-am oprit un pic pentru dulce și hidratare.

După această „escapadă vânătorească” am urcat pe vaporaș, ne-am lăsat purtați de valuri către Moscheea Vanikoy, ambarcațiunea se îndrepta către Kasimpașa, locul nostru de îmbarcare.

De acolo am fost preluați de un alt microbuz, ținta noastră era Pierre Loti pentru prânz și panoramă. Mașina a traversat podul Ataturk, marea ne ținea companie pe partea dreaptă, am admirat cartierul și spitalul evreiesc, biserica bulgărească Sf Ștefan, Taner a subliniat importanța existenței fiecărei religii, punând accent pe libertatea de gândire a fiecărui individ.

Aglomerație mare, urcuș anevoios către Pierre Loti ăsta, noroc cu microbuzul.

Cum turcii fac din bici praștie și din țânțar armăsar, ni s-a povestit că acest Pierre Loti e un romancier francez super amorezat de locuri și de o madamă, a scris ceva de dragoste și uite așa a devenit acest „loc cimitoresc” un obiectiv turistic fascinant :)). Turcaleții se întâlnesc acolo „la o cafea în cimitir”, nu glumesc deloc, asta-i vorba localnicilor. Bine, cam suferea de îndrăgosteală acest romancier =)), era bun prieten și cu Elisabeta, Regina României, din câte citisem eu. Nuvela în care a descris relația lui dificilă cu turcoaica Aziyade a devenit celebră, francezul frecventa cafeneaua de acolo, în cinstea lui cafeneaua îi poartă numele, nume care de fapt e un pseudonim.

Pe platforma de la înălțime e un restaurant fițos, un fast-food și-o cafenea, un hotel și un mic bazar. După un prânz subțire dar bun și-o cafea cu aromă turcească l-am urmat pe Taner spre telecabina care urma să ne plimbe peste morții îngropați în cimitirul Eyup, unul dintre cele mai mari cimitire din Istanbul.

Plimbarea cu telegondola este ca un fâs, drăguță dar nu m-a dat pe spate, m-au cam incomodat mormintele tăcute și sobre, cât stăteam la coadă în interior, am făcut un pic ordine cu turiștii, ba chiar un turc-paznic de acolo mi-a spus că îmi oferă o uniformă și un baston, mă descurcam de minune cu ordinea și disciplina =)) Nu e vina mea, unii turiști sunt indisciplinați, neascultători, nu respectau indicațiile supraveghetorilor. Din telecabină a coborât un pui de om îmbrăcat în prinț, am fost informați că așa se îmbracă băieții după circumcizie.

Coborâm din telegondola cu șase locuri, îl așteptăm pe ghid, ne împrietenisem deja cu românii din hotelul nostru, erau super haioși. Vine tânărul, ne conduce la microbuz, excursia se apropia de final, am călătorit pe malul mării apoi pe lângă zidul vechi al orașului, ghidului îi turuia gura, povestea câte în lună și-n stele, am să vă spun doar câteva lucruri interesante, lucruri omenești:

- în Turcia animalele sunt iubite, când vrei să te muți într-un loc e bine să vezi dacă vecinii au animale și dacă acestea sunt bine îngrijite înseamnă că oamenii au suflet bun, vor fi niște vecini minunați.

-vapoarele sunt vopsite în două culori, pe orizontală, dacă le privim pe apă și observăm doar o culoare înseamnă că sunt încărcate cu marfă, sunt grele

-stagiul militar este obligatoriu în Turcia, tinerii care urmau o facultate efectuau doar șase luni de stagiu, ceilalți un an. Acum nu mai contează studiile, băieții merg în armată doar 6 luni (asta o aflasem și de la un tânăr vânzător din Marmaris).

-numerele la mașină reprezintă numărul orașului, toate sunt scrise în ordine alfabetică și sunt numerotate, deci Istanbul e al 34-lea oraș pe lista alfabetică a Turciei

-câinii nu sunt sterilizați, sunt lăsați liberi pe străzi, au adăposturi pentru cei bolnavii, după îngrijire sunt eliberați

A urmat un șir de povești spuse de ghid, despre mall-uri, poduri și cetăți, despre biserici și moschee, despre acvarii și tuneluri, despre instituțiile universitare, despre Bosforul atât de important în economia orașului și nu în ultimul rând despre bazarele și comerțul turcesc.

Cred că nici în zece escapade în Istanbul nu voi reuși să îmi potolesc curiozitățile despre oameni, locuri și obiceiuri turcești, despre gastronomia lor interesantă.

Ziua nu se sfârșise, am continuat plimbăreala de seară alături de tinerii români, ei l-au convins pe soțul meu să se urce în tramvai, a fost ceva inedit pentru el, noi am circulat mereu numai cu taxi în Istanbul.

A fost o zi plină, o altfel de excursie, astfel încât vă recomand să plutiți prin Istanbul, fie pe uscat, pe apă sau în aer...:*


[fb]
---
Trimis de krisstinna in 24.11.19 09:07:06
Validat / Publicat: 24.11.19 10:01:32

VIZUALIZĂRI: 1339 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Dolmabahce
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 72800 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion
[24.11.19 10:36:59]
»

@krisstinna: Foarte frumoasă plimbarea, bravo!

Presupun că băiatul din telecabină îmbrăcat ca un prinț venea de la Moscheea lui Eyup (stegarul profetului Mahomed), aflată gard în gard cu cimitirul. E o tradiție ca băieții să vină să se roage acolo înaintea circumciziei.

Mă mir că nu ați fost duși să vizitați moscheea: e cel mai sfânt loc din Istanbul și al patrulea ca importanță pentru musulmani după cele din Mecca, Medina și Ierusalim. Probabil însă că nu ați fi avut timp pentru celelalte obiective.

krisstinnaAUTOR REVIEW
[24.11.19 12:16:35]
»

@Carmen Ion: Da, asa e, prințișorul venea de la Eyup, urcase cu telegondola.

Așa cum am spus, eram a cincea oară in oraș, niciodată nu am alergat, n-am urmărit sa vedem cât mai multe obiective, nu voi face asta nicicând, indiferent de țară.

Poți observa ca articolele mele despre Istanbul sunt extrem de putine, aproape nesemnificative pe sait, descrierea muzeelor și a moscheelor nu sunt punctul meu forte.

Am ales excursia tocmai pentru ca era lejeră, ditractivă, copilărească, fără moschei și rugăciuni.

Le-am văzut cu alta ocazie și cred ca e suficient, Eyup nu e niciodată goală, vinerea e foarte aglomerată, musulmanii turci care nu-și permit un pelerinaj la Mecca vin la moscheea Eyup să se roage.

Locul e grandios, sacru, Abu Ayyub al-Ansari este îngropat acolo, însoțitorul profetului Mohamed. Se spune ca cine e înhumat in apropiere este protejat de spiritul profetului.

Mi-ar fi plăcut sa văd muzeul jucăriilor, acvariul, locuri vesele pe care le caut mereu in vacanțe, locuri in care nu am mai fost (din cauză de moschei )

Și da, ai dreptate, o vizita la Eyup este musai pentru cine nu a fost, interiorul este deosebit, te incarca emoțional dar și cultural pot spune.

Îți mulțumesc de completare, mi-ai amintit de ceva frumos, de neratat in Istanbul

webmasterX
[24.11.19 14:10:55]
»

Mutat în rubrica "[Alte] 'Opționale' din/prin Istanbul Tururi ghidate prin Istanbul , ISTANBUL" (nou-creată pe sait)

webmaster
[24.11.19 14:21:04]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinnaAUTOR REVIEW
[24.11.19 19:47:26]
»

@webmaster: Mulțumesc, m-ai surprins frumos, o seara bună îți doresc!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[24.11.19 19:53:58]
»

@krisstinna:

Frumoasă şi interesantă plimbăreala asta ghidată printr-un Istanbul mai puţin cunoscut. Felicitări!

Dacă preţul de cuplu a fost 100 euro, mie mi se pare cam mult, chiar pentru o zi plină condimentată cu de toate.

Toate sunt tentante pentru mine, chiar şi croaziera pe Bosfor, deşi ştiu că nu mă voi încumeta vreodată să urc pe acele corăbioare.

Așa cum am spus, eram a cincea oară in oraș, niciodată nu am alergat, n-am urmărit sa vedem cât mai multe obiective, nu voi face asta nicicând, indiferent de țară.

Poţi sta şi o lună întreagă în Istanbul şi tot nu apuci să vezi toate câte are marea metropolă de oferit turistului curios şi dornic să vadă şi altceva decât Grand Bazar.

Nici eu nu sunt genul care să alerge pentru " bifarea" a cât mai multe obiective, în primul rând din comoditate şi în al doilea rând pentru că intenţionat mai las ceva şi pentru " data viitoare" , în speranţa că voi reveni cândva în locurile care mi-au plăcut mult.

numerele la mașină reprezintă numărul orașului, toate sunt scrise în ordine alfabetică și sunt numerotate, deci Istanbul e al 34-lea oraș pe lista alfabetică a Turciei

Aici te-a păcălit ghidul sau, mai probabil, a fost o neînţelegere. Nu este vorba de numărul oraşului, ci de cel al provinciei, în ordine alfabetică, într-adevăr. Turcia este organizată administrativ pe regiuni şi în cadrul regiunilor pe provincii - un fel de judeţe de la noi. Alte exemple: Edirne 22, Canakkale 17, Izmir 35, Antalya 07 etc.

Cred că singura excepţie de la ordinea alfabetică o constituie capitala Ankara.

Ziua nu se sfârșise, am continuat plimbăreala de seară alături de tinerii români, ei l-au convins pe soțul meu să se urce în tramvai, a fost ceva inedit pentru el, noi am circulat mereu numai cu taxi în Istanbul.

Plimbarea cu tramvaiul a fost o adevărată premieră pentru domnul C. Mă mai întrebam cu cine seamănă copilul tău cel răsfăţat .

Sunt totuşi curioasă: de ce nu voia să meargă cu tramvaiul?

Înţeleg să plăteşti mai mult pentru confortul personal, dar este păcat să pierzi şi timp, nu doar bani blocat în traficul infernal al oraşului.

În Istanbul maşina a stat în parcarea hotelului şi am circulat doar cu T1 şi foarte mult pe jos. Este clar că se impune o revenire pentru a experimenta şi alte mijloace de transport

nrs †
[24.11.19 20:37:52]
»

de ce sa fie Ankara o exceptie? are 06 asa cum ii e randul cu 01 e Adana, poate si din cauza celebrei retete de Adana kebab

krisstinnaAUTOR REVIEW
[24.11.19 20:55:35]
»

@nicole33: Excursia am achiziționat-o de la hotel, am pus poze cu pliantele de la receptie. Erau multe, eu nu le-am dat importanță, nici măcar nu le-am privit. Știam ce vreau sa văd, ce vrea și C, recepționerul mi-a propus sa renunț la taxi și sa cumpăr o excursie. Mi-a adus pliantul cu oferta, mi-a trasat traseul cu pixul și am zis pas, nu dau 120 euro pe ceva “chel”, in Croatia m-a costat 25 euro/pers cu AI, o excursie alunecoasa.

“Ok madam, dar 100 euro e mai bine? ” Zic: “Nu, dar ești simpatic și mă scapi de taxi și de cozi la bilete

Și sa vezi, alea din Georgia erau “pe invers”, ptiu, Doamne fer! , au urcat in microbuz, ghidul înalt le-a întrebat dacă doresc toate trei obiectivele, ele au refuzat, au achitat in fața mea 100 euro fără Loti și telegondolă

A fost ceva neobisnuit, aproape toți turiștii de pe vapor au mers la Loti, cu Taner dar și cu un alt ghid. Am schimbat 3 microbuze, nimeni nu obliga pe nimeni sa urmeze tot traseul, fiecare alegea doar ceea ce dorea din excursie.

Ai dreptate cu orașele. Dar vezi tu, nimeni nu despica firul in patru (ca noi), erau turiști veniți pentru prima data in Istanbul, nu s-a pus problema de județe, e de la sine înțeles ca e așa cum spui tu, Taner s-a exprimat simplu, nu a disecat satele, regiunile, orașele și continentele. Când ești ghid trebuie sa prezinti totul cât mai util și ușor de reținut, sa nu te afunzi in detalii interminabile. De-aia l-am și apreciat pe ghid, la final i-am dat și bacșis, până și C. a fost teribil de încântat de Taner, el care nu suporta ghizii

Recunosc ca am pierdut câteva fraze, eram translator pentru soțul meu , dar jur ca l-am fi ascultat amândoi ca popândăii chiar dacă vorbea chineză, te ungea la suflet fiecare silaba, n-am mai întâlnit așa ceva.

Uimitor a fost și faptul că ne spunea unde e scump și ieftin, de ex. brazilianca nu a stat la cafenea și Taner a dus-o la un chioșc sa își cumpere apa. Apoi la Loti ne-a explicat ca in dreapta e scump și in stânga e ieftin, cine a dorit sa se plimbe și sa mănânce castane asta a făcut. Eram uimita, veneam din Goreme, parca eram intr-o alta țara...

Cu tramvaiul 1 a fost comic, am mers trei stații, aveau tinerii card. Era aglomerat și, așa cum știi, turcii nu folosesc deodorante, marea majoritate miros a transpirație

Ăsta e motivul. Plus că el are idei fixe despre un turist: lux și răsfăț, asta înseamnă sa fii in vacanță, total opus mie. Și da, copilul îi seamănă, din păcate

Deci, indiferent de ce hotel alegi, studiază ofertele de excursii, întreabă dacă se poate vedea/alege doar ceea ce te interesează, poate îți convine prețul. Dacă nu, faci ce am făcut și eu mereu, mergi unde vrei, ești pe cont propriu. Vezi ca sunt cozi uriașe la telegondolă, noi (turiști din doua microbuze) nu am stat deloc, ghizii au întâietate.

Plus ca eu am ajutat la ordine și disciplina

O seara frumoasa îți doresc, mulțumesc!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[24.11.19 23:30:18]
»

@nrs:

de ce sa fie Ankara o exceptie? are 06 asa cum ii e randul cu 01 e Adana, poate si din cauza celebrei retete de Adana kebab

Corect.

A fost o supoziţie greşită a mea. Deh...orgoliu de capitalistă .

Am verificat şi regula alfabetică este respectată. Excepţie face nu capitala, cum am crezut eu în mod eronat, ci doar puţine provincii care şi-au schimbat denumirea.

Mă faci să poftesc la aşa oră târzie la un Adana Kebap şi nu este bine

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
M'Liviu
[25.11.19 00:57:44]
»

Felicitări ptr aceasta plimbare aparte. O parte a Istanbul ului încă neexplorata de mine. Asa cum a precizat și Nicole poți sta o luna de zile și tot nu apuci sa vezi tot. La următoarea vizita în Istanbul care sper sa fie în primăvara voi tine cont de acest traseu. Chiar m a impresionat este adevărat nu este asa ieftin. Dar din pozele tale merita. Apropo am o curiozitate. Cat timp ai petrecut în Turcia în aceasta toamna? Toate cele bune.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
krisstinnaAUTOR REVIEW
[25.11.19 09:19:37]
»

@m liviu: Mulțumesc frumos!

Am stat in Turcia 13 nopți, in septembrie.

Vacanțe frumoase îți doresc!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
M'Liviu
Alte impresii din această RUBRICĂTururi ghidate sau pe cont propriu: Cornul de Aur, Zidurile Teodosiene etc:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.088565111160278 sec
    ecranul dvs: 1 x 1