Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 108097

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 19 / 45

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[01.06.21 08:41]

@michaela_1961:

Oare vor accepta certificatele asa cum le am primit, pe hârtie? Vor trebui traduse?!

Aşteptăm precizări suplimentare, dar nu văd necesitatea traducerii în turcă a adeverinţelor de vaccinare ale românilor. Acestea sunt oricum bilingve (în română şi engleză), ceea ce îmi pare suficient. Nici testele RT-PCR nu trebuiau traduse în limba turcă, ci doar în engleză şi erau OK.

Super, noi suntem vaccinați toți.

La fix! De acum încolo vă puteţi pregăti bagajele liniştiţi

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

YodaPA16r[01.06.21 09:12]

@michaela_1961:

Super, noi suntem vaccinați toți. Oare vor accepta certificatele asa cum le am primit, pe hârtie? Vor trebui traduse?!

Le puteti descarca de pe adulti.renv.ro si le tipariti color, ca sa arate mai bine. Sunt si in romana si in engleza, nu trebuie in turca. Puteti sa va puneti si pdf-ul pe care l-ati descarcat pe telefon.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

michaela_1961PA15r[01.06.21 10:00]

@Yoda: @Nicole: Am și uitat ca sunt bilingve certificatele, o sa le scot și color, da. Mulțumesc de lămuriri, iar hainele de vara am început sa le scot acum pe ploaia asta ???? Este de coșmar vremea, o sa plecam albi "ca cașul".

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[01.06.21 10:53]

@michaela_1961:

Eu nu cred că mă voi osteni să le printez color. Le am deja printate alb negru pe cele folosite pentru întoarcerea din Bulgaria după Paşti, când au fost suficiente aşa la vama de la Giurgiu.

hainele de vara am început sa le scot acum pe ploaia asta

Şi eu le am deja pregătite, dar nu pe cele pentru Turcia, ci pentru o altă vacanţă la plajă unde voi pleca peste zece zile.

Şi în Bucureşti plouă, este rece şi o umiditate deranjantă

o sa plecam albi "ca cașul".

Musai cremă cu factor de protecţie 50 pentru a nu avea surprize.

Eu pot să mă laud cu un bronz frumos căpătat în vacanţa din Egipt. Bine, eu sunt cam ca pinguinul , neagră pe spate şi albă pe burtă, după reprizele de snorkeling în Marea Roşie, dar voi recupera în curând

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

rudySR13r[01.06.21 11:00]

Aseară pe la ora 20 ambasada României în Turcia a publicat pe contul de fb noile condiții de calatorie în tara de la 1 iunie si anume cu vaccin facut și minim 14 zile de la rapel, test pcr cu minim 72 ore înaintea intrarii în Turcia, dovada trecerii prin boala în ultimele 6 luni sau test rapid antigen cu 48 ore în avans.

Se pare ca sunt recunoscute vaccinurile efectuate în România deci o veste buna. Nu s-a renunțat la test pentru cei nevaccinati și nu cred ca aveau cum sa o faca.

Dacă nu indeplinesti condițiile de mai sus intri în carantina.

Din păcate mae.ro nu a binevoit sa modifice pe site condițiile și nici nu cred ca o vor face azi fiind zi libera.

Ce nu înțeleg este cum e posibil ca Turcia, tara nemembra UE, sa recunoască vaccinurile autorizate în UE iar majoritatea tarilor din UE sa ceara încă test deși ai vaccin facut...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

YodaPA16r[01.06.21 11:19]

@rudy:

Ce nu înțeleg este cum e posibil ca Turcia, tara nemembra UE, sa recunoască vaccinurile autorizate în UE iar majoritatea tarilor din UE sa ceara încă test deși ai vaccin facut.

Cred ca fiecare tara isi poate stabili ce conditii de intrare vrea (inca). Se pare ca vor fi aceleasi conditii de intrare abia cand vor intra in vigoare "pasapoartele verzi".

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[01.06.21 11:54]

@Yoda:

Cred ca fiecare tara isi poate stabili ce conditii de intrare vrea (inca).

Nefiind membră a Uniunii Europene, Turcia va putea şi pe mai departe să stabilească ce condiţii doreşte pentru intrarea în ţară a străinilor, să recunoască sau nu vaccinurile aprobate în UE, dar şi pe cele ruseşti sau chinezeşti, de exemplu, în funcţie de propriile interese în susţinerea turismului.

Se pare ca vor fi aceleasi conditii de intrare abia cand vor intra in vigoare "pasapoartele verzi".

Corect, dar asta la nivelul ţărilor din UE. Din păcate, lucrurile se desfăşoară într-un ritm prea lent. Mai avem de aşteptat cel puţin până la 1 iulie până să vedem acele "paşapoarte verzi".

După un an cu multe vacanţe anulate & amânate, noi nu am mai avut răbdare şi am reînceput să călătorim încă de la Paşti. Chiar dacă suntem complet vaccinaţi încă din februarie, nerăbdarea de a pleca în vacanţe ne-a costat deja două teste PCR, unul pentru Bulgaria şi unul pentru Egipt, şi urmează un al treilea săptămâna viitoare . Mă bucur că măcar în Turcia vom putea intra fără test, dacă nu se schimbă condiţiile până în toamnă.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

YodaPA16r[01.06.21 12:33]

@nicole33:

Turcia va putea şi pe mai departe să stabilească ce condiţii doreşte pentru intrarea în ţară a străinilor, să recunoască sau nu vaccinurile aprobate în UE, dar şi pe cele ruseşti sau chinezeşti, de exemplu, în funcţie de propriile interese în susţinerea turismului.

Turcia recunoaste de pe acum vaccinurile chinezesti si rusesti, de altminteri folosindu-le ea insasi. A si incheiat acorduri cu Serbia si Ungaria (care si ele folosesc chestii din astea) de acceptare reciproca a certificatelor de vaccinare. Si da, au dreptul sa impuna orice conditii vor ei pentru intrarea in tara. Nu am sustinut niciodata altceva, dar e bine ca accepta dovada de vaccinare.

Vacante placute!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[01.06.21 12:56]

@Yoda:

Mulţumesc! Asemenea şi ţie. Ai ceva de recuperat

Turcia recunoaste de pe acum vaccinurile chinezesti si rusesti, de altminteri folosindu-le ea insasi.

Ştiu asta. Am urmărit şi eu o perioadă evoluţia campaniei de vaccinare din Turcia, fiind interesată cât de safe ar fi pentru mine interacţiunea, inevitabilă, cu cei de acolo. Entuziasmul iniţial s-a mai domolit pe parcurs...

Nu este aici locul pentru o discuţie referitoare la eficacitatea dovedită de aceste vaccinuri, faţă de care eu am propriile rezerve, dar oricum orice vaccin este mai bun decât deloc .

După experienţa recentă din Egipt, unde regulile de protecţie au fost mai mult decât opţionale şi unde am intrat în contact şi cu turişti egipteni, pe care nu i-a testat nimeni înainte de intrarea în resort , am devenit mult mai încrezătoare în eficienţa vaccinului făcut. Şi mult mai relaxată faţă de cum am fost în vacanţa petrecută anul trecut în Turcia în plină pandemie.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

Cri1959GD[01.06.21 16:14]

@rudy: Codul HES e obligatoriu pt a intra in magazine, zone comerciale, metrou unde e atasat cardului de acces (Isanbulcard). Codul HES este obligatoriu pt cetatenii turci si straini.

Turcia va primii in Iunie 30 mil. doze de vaccin Pfizer.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

NasshuSE7r[01.06.21 20:51]

@rudy:

Din păcate mae.ro nu a binevoit sa modifice pe site condițiile și nici nu cred ca o vor face azi fiind zi libera.

Gresit, informatiile sunt (deja) publicate pe mae.ro

mae.ro/travel-conditions/3753#791

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

cris&vioGD8r[03.06.21 16:55]

Mai e de actualitate codul HES? Ma chinui de ceva timp sa fac rost de el și nu reușesc... aplicația spune că nu poate fi folosita pe teritoriul României, am trimis un SMS la 90555 944 3821 dar nu am primit răspuns...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE7r[03.06.21 17:16]

@cris&vio: da, de fapt se completeaza un formular si in urma completarii se genereaza si codul HES

Rămâne, în continuare, obligatorie completarea de către persoanele care sosesc în Turcia, indiferent de modalitatea de transport, a formularului de intrare de pe portalul register.health.gov.tr/?f ... r.health.gov.tr cu maxim 72 de ore înaintea îmbarcării, respectiv a intrării în Turcia. Acesta va fi prezentat printat sau pe telefonul mobil. La momentul completării formularului, va fi emis codul HES cu care călătorii vor putea avea acces la transport intern și cazare. Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar. Persoanele care au obținut în prealabil codul HES au obligația de a completa și formularul (fiind o aplicaţie distinctă).

register.health.gov.tr

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Cri1959GD[03.06.21 22:54]

@cris&vio: Se întra de pe calculator pe adresa și se completează rubricile, pe telefon nu funcționează mereu.


cris&vioGD8r[03.06.21 23:11]

@Cri1959: Așa e!! După 6 ore de incercat pe telefon am reușit, din prima, pe laptop!


arubPM7r[04.06.21 12:20]

Foarte bună informatia pentru obținerea cod hes pe laptop. Acum eu am un dubiu, o reținere desi e specificat test antigen atat pe mae cât și pe site-ul Tarom... Dacă se trezește nenea de la check-in si nu îi convine cine știe ce... Plecarea o am in 10 iunie companie Tarom... Dacă cineva a plecat cu test antigen rog detalii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE7r[04.06.21 15:59]

@arub:

o reținere desi e specificat test antigen atat pe mae cât și pe site-ul Tarom...

Nu trebuie sa ai retineri, scrie acelasi lucru si pe pagina ambasadei Turciei la Bucuresti pe FB

Atentie insa, test antigen in limba engleza efectuat intr-o unitate medicala acreditata cu maxim 48 ore inainte.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA1r[04.06.21 23:16]

De maine Turcia este in lista verde!

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA

cris&vioGD8r[05.06.21 06:18]

@Nasshu: testul antigen e ok... am intrat ieri prin Hamzabeley, e nevoie să îl arăți la primul ghiseu, primești o stampila pe el și treci mai departe!


M'LiviuPA48r[05.06.21 10:32]

@arub: Codul Hes trebuie completat pentru fiecare membru al familiei. Și pentru copii?


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[05.06.21 13:50]

@Andox:

De maine Turcia este in lista verde!

O veste foarte bună şi foarte aşteptată de mulţi!

Anexa la HCNSU nr. 37 din 04.06.2021 prin care este actualizată lista cu clasificarea ţărilor în funcţie de rata de incidenţă aduce veşti bune şi pentru cei interesaţi de alte destinaţii

gov.ro/fisiere/pagini_fis ... anexa_lista.pdf

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[05.06.21 14:17]

@m liviu*:

Codul Hes trebuie completat pentru fiecare membru al familiei. Și pentru copii?

Da. Sunt exceptaţi doar copiii sub 6 ani.

Şi de test PCR cu maxim 72 ore înainte sau antigen cu maxim 48 ore înainte şi de completarea formularului de intrare în Turcia care generează codul HES.

L.E. Alte surse indică scutirea de obligativitatea obţinerii codului HES doar pentru copiii 0-2 ani.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

NasshuSE7r[05.06.21 15:47]

@nicole33: ca fapt divers, tocmai am simulat o completare a formularului / obtinere cod HES pentru un copil de 3 luni. Am reusit sa obtin cod HES! Evident datele erau fictive si total eronate (telefon, adresa de mail, nume, inclusiv seria pasaportului - am gasit una pe google). Oare ce verifica turcaletii cu o aplicatie/formular de 2 bani

Avand in vedere ca nu costa nimic, completarea formularului online, daca as merge in Turcia as completa (cu date reale) si pentru copii indiferent de varsta. Nu costa nimic si eventual te scapa de o grija (stres). Rau oricum nu face.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[05.06.21 16:44]

@Nasshu:

Tot ca fapt divers, pe saitul unei cunoscute agenţii de turism de unde am preluat eu informaţia se preciza că acel formular nu este obligatoriu de completat pentru copii, şi nu că ar fi interzis sau imposibil de completat/obţinut codul HES pentru sugari, ca în exemplul dat de tine.

Avand in vedere ca nu costa nimic, completarea formularului online, daca as merge in Turcia as completa (cu date reale) si pentru copii indiferent de varsta. Nu costa nimic si eventual te scapa de o grija (stres). Rau oricum nu face.

Un sfat bun. Probabil că şi eu aş face la fel dacă tot nu costă nimic şi efortul este minim.

Noroc că testele PCR sunt încă destul de scumpe, pentru că altfel s-ar găsi vreun părinte mai grijuliu să-şi testeze şi copiii sub 6 ani, să fie acolo, chiar dacă nu este obligatoriu , să-i pună să poarte şi mască sub vârsta de 5 ani şi tot aşa.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

M'LiviuPA48r[09.06.21 21:51]

Bună seara îmi puteți spune cine a fost de curând în Turcia pe ruta Razgrad dacă ultima 100 km de la benzinăria Omv după Mokren pana în vama a întrat în reabilitare. Ultima data când am trecut pe acolo se cam degradase. Multe denivelări. Mulțumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cris&vioGD8r[09.06.21 22:05]

@Nasshu: pentru cei care merg fix in Kusadasi e suficient să arătați brățară de la hotel și nimeni, inclusiv cei de la control trafic, nu cer codul HES... in outlet daca vad brățară îți dau drumul, in bazar te vad de departe că ai brățară și nu îți cere nimeni, mai departe nu știu (Istanbul sau alte orașe)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

M'LiviuPA48r[09.06.21 22:22]

Și eventual timpi de trecere în vama. Mulțumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

codrinGD[09.06.21 23:11]

@m liviu*: la inceputul lunii mai nu erau lucrari de reabilitare intre OMV si Hamzabeyli. La dus, am trecut ambele vami in circa 35, 40 de minute, avand doua masini in fata, la intoarcere acelasi timp (vamesul bulgar a controlat toate bagajele).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [541-570] — din total 1324 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.65008783340454 sec
    ecranul dvs: 1 x 1