Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 107002

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 17 / 44

codrinGD[05.05.21 20:34]

Am intrat luni seara in tara prin vama Giurgiu venind din Turcia. Pasapoartele, adeverintele de vaccinare descarcate de pe site si certificatul masinii au fost duse de vames la reprezentantul DSP.

​Inaintea noastra mai era o familie cu doi copii care urmau sa intre in carantina, ambii parinti fiind vaccinati.

​ Copilului nostru i-a scris decizie de carantina 14 zile si ne-a spus sa facem o poza la formularul completat deoarece originalul ramane la ei.

​Adeverintele de vaccinare ni le-a dat inapoi si nu am remarcat sa le verifice pe calculator sau sa noteze ceva.

​Apoi a dat pasapoartele si certificatul masinii unui alt vames care a scanat pasapoartele, ne-a intrebat daca adresa de carantinare a copilului coincide cu adresa din CI si ne-a cerut un numar de mobil spunand ca e posibil sa fim sunati in cazul verificarii copilului.

​E posibil insa sa verifice ulterior daca eram sau nu vaccinati, cine stie care e procedura...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

NasshuSE7r[05.05.21 20:39]

@codrin: 

Copilului nostru i-a scris decizie de carantina 14 zile

Asta e o informatie pe care foarte multi o cauta in perioada asta si care rapunde la multe intrebari si pe FB dar si pe AFA!

Ar trebui facuta 'pinned'!!!

Ce vista are copilul pina in 3 ani, intre 3 si 16 (nevaccinabili) !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

codrinGD[05.05.21 22:20]

@Nasshu:  abia a împlinit 16. Cred că majoritatea e interesata de cazul < 16 ani. Nu mi-am dat seama ce vârstă puteau avea cei doi copii ai familiei din fata mea deoarece erau doar părinții de fata cu reprezentantul DSP. Bănuiesc că cei doi copii își așteptau parintii în mașină.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

alinafulgPA2r[05.05.21 23:00]

@Nasshu:  Pe mine nu mă deranjează să știe și în Turcia, America și mai ales China cu ce m-am vaccinat și când. Deci pot sî foloseasca datele mele personale că nu am nimic de ascuns și nici nu mă lezează în vreun fel.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nrs †SE42r[06.05.21 07:09]

@Nasshu:  

din ce stiu acea adeverinta nu poate fi folosita momentan decat in vama romana la intoarcere pentru a scapa de carantina, in rest toti ne primesc pe baza de test nu de vaccinare. tocmai de aceea se discuta despre "pasaportul" de vaccinare care se pare ca va fi recunoscut international (macar in UE) si deci va exista o baza de date comuna care sa poata fi accesata din vama​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[06.05.21 07:59]

@nrs:

 din ce stiu acea adeverinta nu poate fi folosita momentan decat in vama romana la intoarcere pentru a scapa de carantina, in rest toti ne primesc pe baza de test nu de vaccinare

Nu este chiar așa.  

Este adevărat ca adeverința de vaccinare este foarte utila la întoarcerea dintr-o țara de pe lista Galbena pentru a scapa de carantina, dar nu este folosită exclusiv in acest scop.  

Începând cu 1 Mai poti intra in Bulgaria fără test PCR dacă dovedești ca ai 14 zile de la rapel sau ca ai avut covid.  

Încă din a doua jumătate a lunii Aprilie turiști romani au intrat in Grecia doar cu adeverința de vaccinare și acel formular PLF folosit și anul trecut. Aleatoriu unii au fost testați in vama cu teste rapide.

Părerea mea este ca poti călători in câteva tari si cu aceasta adeverința pana când va apărea acel "pașaport " implementat la nivelul UE.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

NasshuSE7r[06.05.21 08:09]

@nrs:  sunt deja multe state, ma refer la Europa, in care poti intra fara carantina daca ai o adeverinta de vaccinare si au trecut mai mult de 14 zile de la rapel : Croatia, Grecia, Bulgaria, Slovenia (7 zile ptr Pizer, 14 pentru Moderna), Danemarca (minin 14 zile max 180 de la ultima doza), etc. (sunt mai multe dar nu stau sa le caut pe MAE chiar pe toate. Prin presa se vehiculeaza ca ar fi cam 19  - care sunt de acord - la nivel european din care in 16 deja se aplica regula)

Incet incet tot mai multe tari se vor alinia acestui trend, doar vin foarte multi bani din turism si nu numai.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

YodaPA16r[06.05.21 13:08]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

NasshuSE7r[06.05.21 20:36]

@Yoda:  nu prea vad cu ce ne ajuta acest 'breaking news' fiind  vorba de restrictii impuse doar cetatenilor israel-ielieni sau celor care au resedinta/domiciliul/drept de sedere in acea tara.

Oricum in Israel nu intra momentan strainii in scop turistic...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

marian ursuSV1r[06.05.21 20:44]

Bună seara,

Ce legătură are Israelul cu Turcia? Înțeleg să vorbim de Bulgaria fiindcă mai suntem și turiști care preferă să meargă în Turcia cu mașina și normal că tranzitam. ??? ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

teo68SV1r[06.05.21 21:56]

Atenţie!

​În contextul pandemiei de COVID-19, operatorul local de check-in/handling din Aeroportul Internațional Istanbul solicită tuturor călătorilor, inclusiv celor aflați în tranzit (îmbarcaţi şi de pe alte aeroporturi din Turcia), testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pentru a li se permite îmbarcarea către România.    

​Aveti idee daca pot face test in antalya si cat costa.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[06.05.21 23:02]

@teo68:  

În contextul pandemiei de COVID-19, operatorul local de check-in/handling din Aeroportul Internațional Istanbul solicită tuturor călătorilor, inclusiv celor aflați în tranzit (îmbarcaţi şi de pe alte aeroporturi din Turcia), testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pentru a li se permite îmbarcarea către România.    

Din cele de mai sus eu nu înţeleg că ar fi afectaţi şi turiştii care merg în Turcia cu curse charter, acestea nefăcând escală pe aeroportul din Istanbul​.

Îmi pare cam exces de zel, dar dacă alegi zborul cu avionul ​eşti obligat să te supui regulilor respective. Nu am fost direct interesată de acest subiect, eu mergând mereu cu maşina.

Aveti idee daca pot face test in antalya si cat costa.

Mai mult ca sigur orice hotel din Antalya îţi va oferi acest serviciu, evident contra cost şi cel mai probabil mai ieftin ca la noi.

Anul trecut toate hotelurile la care am stat, chiar dacă nu am fost în Antalya, ofereau posibilitatea de a face test RT-PCR înainte de revenirea în ţară la preţul de 30 euro de persoană. Recoltarea probelor se făcea în cursul dimineţii la cabinetul medical din cadrul hotelului, astfel deranjul turiştilor fiind minim, probele erau prelucrate la cel mai apropiat spital, iar rezultatele erau transmise pe email direct turistului. ​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[06.05.21 23:11]

Am revenit şi eu acasă după vacanţa petrecută în Bulgaria.

Trecerea vămii la Ruse - Giurgiu a fost extrem de lejeră, am fost singura maşină la plata taxei de pod şi a doua în partea românească a vămii, practic tot singuri aici fiind două porţi deschise.

Am prezentat cărţile de identitate şi certificatul de înmatriculare al maşinii. Am fost întrebaţi de unde venim. Am răspuns că din Bulgaria. Am fost întrebaţi dacă suntem vaccinaţi. Am răspuns afirmativ şi imediat am prezentat adeverinţele de vaccinare. Tipa s-a uitat preţ de câteva zeci de secunde la acestea, interesată de data administrării dozelor de vaccin. Ni le-a înapoiat imediat, fără să facă vreo copie, fără să o intereseze altceva şi ne-a urat Drum bun! ​​x

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

YodaPA16r[11.05.21 16:18]

S-ar parea ca de la 1 iunie, pentru turistii romani sa nu mai fie necesara prezentarea testului PCR negativ la intrarea in Turcia. S-ar putea de asemenea ca Turcia sa accepte dovada vaccinarii in tara de origine (fara alte restrictii suplimentare) si "pasaportul verde" european.

Sursa: hotnews.ro/stiri-esential ... area-turcia.htm

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (4 voturi)

Deborah77PM9r[12.05.21 10:39]

In legatura cu impunerea carantinei ptr copiii sub 16 ani, eu am inteles ca cei care merg la scoala sunt scutiti. Cum de au fost carantinati atunci in timpul anului scolar?


YodaPA16r[14.05.21 22:29]

Lista galbena si lista rosie.

S-a facut o noua impartire a tarilor in functie de rata de infectie. Romanii care vin din tarile din lista galbena, stau in carantina daca nu au test PCR negativ, sau daca nu sunt vaccinati. Cei care vin din tarile de pe lista rosie, stau in carantina daca nu sunt vaccinati. Daca au doar test PCR, stau in carantina.

Turcia este pe lista rosie.

Sursa: hotnews.ro/stiri-coronavi ... gic-ridicat.htm

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

NasshuSE7r[15.05.21 10:12]

@Yoda: da, textul de lege H28. Il postez pentru ca mai sunt si categorii de persoane care sunt exceptate gov.ro/fisiere/pagini_fis ... _14_05_2021.pdf

De remarcat ca au scos din ecuatie testul pentru anticorpi. Cu alte cuvinte, ori te vaccinezi ori platesti daca vrei sa scapi de carantina.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

teo68SV1r[16.05.21 14:53]

Turcia va începe relaxarea carantinei generalizate, începând de luni, și va permite circulația pe timp de zi. Circulația pe timp de noapte și în weekend va rămâne, însă, restricționată, au anunțat autoritățile de la Ankara

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[16.05.21 21:27]

@teo68:

Turcia va începe relaxarea carantinei generalizate, începând de luni, și va permite circulația pe timp de zi. Circulația pe timp de noapte și în weekend va rămâne, însă, restricționată...

Şi cu ce îi afectează/ajută asta pe turişti???

Indiferent cât de "generalizată" sau "relaxată" era carantina instituită în Turcia, pentru turişti nu se aplicau aceleaşi restricţii de circulaţie etc.

Unii ar putea fi încântaţi de drumurile foarte libere din această perioadă, în timp ce altora le-ar putea părea deprimante oraşele altă dată pline de viaţă acum pustii.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA1r[21.05.21 14:05]

Turcia - galben

Dubai - galben

Grecia -galben

Germania - galben

Italia - galben

Spania -galben, cu sanse mari de sapt viitoare verde.

Austria - galben, cu sanse mari de sapt viitoare verde.

Bulgaria - verde

Tunisia - verde

Egipt- verde

Ungaria-verde

sursa: cnscbt.ro/index.php/situa ... YxyzVrA_dXkwxDI

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Cri1959GD[21.05.21 14:28]

Pentru întrarea în Turcia prin Hamzabeyli, mergeți la primul ghișeu dreapta cu pașapoartele și testul Covid, se aplica o stampila după ce este verificat, apoi la control pașapoarte, înregistrare mașina cu poze pt fiecare persoana din mașină și apoi control bagaje.

Pentru prima oara am v ăzut mașini de România și Bulgaria băgate la raze X, trecea una a doua la raze.

La hotel, metrou, Mall întrare pe baza HES., e bine de salvat pe telefon sau xerox.

La Metrou pt Istanbul card trebuie înregistrat codul HES., o persoana un ISTANBULCARD.

Pana cind a fost introdus codul HES puteau circula pana la 6 persoane, acum fiecare persoana are card și cod HES înregistrat

Înregistrarea se face la întrarea din stația AKSARAY, în partea dreapta se afla o construcție a primăriei cu geamuri fumurii care are pe ușa scris numărul 153, acolo se face inperecherea între card și codul HES.

Sper sa va fie de folos aceste informații.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

crp1972GD6r[21.05.21 14:58]

@Cri1959: se poate intra si cu vaccinarea sau numai cu testul Covid?


crp1972GD6r[21.05.21 15:00]

Eu am un copil de 11 ani. Pentru copii care au varste mai mici de 12 ani trebuie facut test Covid la intrarea in Bulgaria (tranzit) si Turcia?


crp1972GD6r[21.05.21 15:23]

@Corina70: daca se joaca cu spectatori finala Champions League de pe 29 iunie cu spectatori as vrea atunci sau pina in 10 iunie un city break si vacanta de vara sfarsit iulie - inceput de august.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[21.05.21 17:50]

@crp1972:

Eu am un copil de 11 ani. Pentru copii care au varste mai mici de 12 ani trebuie facut test Covid la intrarea in Bulgaria (tranzit) si Turcia?

Pentru tranzitarea Bulgariei nu îţi cere nimeni test COVID, nici ţie şi nici copilului, cu condiţia părăsirii imediate a teritoriului acestei ţări.

În acest moment, Turcia cere test RT PCR negativ la intrarea în ţară tuturor turiştilor, cu excepţia copiilor sub 6 ani. Ce va fi luna/lunile viitoare, rămâne de văzut.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

Cri1959GD[21.05.21 20:18]

@crp1972: Numai cu test Covid, în limba engleza, [de la o unitate] autorizata din lista DSP.


YodaPA16r[22.05.21 19:23]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

  • AFIȘATE rsp [481-510] — din total 1320 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.38455510139465 sec
    ecranul dvs: 1 x 1