Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 107084

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 16 / 45

NasshuSE7r[24.04.21 09:34]

@nicole33:  textul de mai sus inclin ca se refera la elevii/studentii de nationalitate straina care studiaza la noi in tara sau cetatenii romani cu domiciliul/resedinta in strainatate.

AM cautat si eu de curiozitate, n-am gasit textul legal de unde a fost extrasa informatia pe care o sa o postez mai jos, si am gazit asta :

Copiii care se întorc din străinătate împreună cu părinții lor, vaccinați împotriva COVID-19, trebuie să stea în carantină 10 zile, la sosirea în România, dacă țara din care vin are o rată mare de cazuri de COVID-19, a declarat marți medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Autoritățile responsabile cu campania de vaccinare în România au fost întrebate, luni, într-o conferință de presă la guvern, ce se întâmplă cu copiii, la revenirea în țară, în condițiile în care ei nu pot fi vaccinați împotriva COVID.

” Răspunsul variază în funcție de situația epidemiologică din țarile unde călătoresc familiile cu copii. Dacă merg într-o țară cu incidență ridicată a COVID, la întoarcerea în România copilul reprezintă un risc de a răspândi boala, este un vector. De aceea, el trebuie să fie ținut în carantină 10 zile și unul dintre părinți trebuie să stea acasă cu copilul” , a afirmat medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Un articol din HotNews din 19.01.2021. Ce mi se pare un pic aiurea este mentiunea ca un parinte trebuie sa stea cu copilul acasa cand , copilul poate sa stea si cu bunicul, bunica, matusa, bona, etc.

Cam prin toate hotararile adoptate in ceea ce priveste revenirea dintr-o tara 'galbena' exista textul :

Astfel, sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrăriiîn România.

Daca ne raportam la acest text, copiii nevaccinati sau care nu au trecut prin boala teroretic intra in carantina. Nu am gazit nicaieri mentiuni de virsta minima/maxima.

l.e.

P.S.

Art.2 - (1) La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. (1) și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

(2) Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 (trei) ani, care sosesc în țară împreună cu persoanele prevăzute la alin. 1, intră în carantină pentru o perioadă similară cu a acestora și sunt exceptați de la obligația prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Dar de cei peste 3 ani  - nevaccinabili pina la 16 ani nu spune nimic. Pesemne se incadreaza la  art2.1 adica intra in tot in carantina

stirioficiale.ro/hotarari ... 11-02-2021-cnsu

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[24.04.21 12:29]

@Nasshu:  

Dar de cei peste 3 ani  - nevaccinabili pina la 16 ani nu spune nimic. Pesemne se incadreaza la  art2.1 adica intra in tot in carantina

Asta a fost şi deducţia mea, dar am fost contrazisă vehement de persoane cu copii sub 16 ani, cum că eu interpretez ​cu reavoinţă textul hotărârii CNSU, de parcă m-ar încălzi pe mine cu ceva că X nu mai pleacă în vacanţă de frică să nu stea în carantină la întoarcerea acasă dintr-o ţară de pe lista galbenă, Bulgaria, în acel caz.

Declaraţii televizate ale unor persoane mai mult sau mai puţin avizate să-şi exprime părerea referitor la aceste aspecte am mai urmărit şi eu​, dar baza rămâne "litera legii" .

Ce mi se pare un pic aiurea este mentiunea ca un parinte trebuie sa stea cu copilul acasa cand, copilul poate sa stea si cu bunicul, bunica, matusa, bona, etc.

Când se pune problema carantinării la o adresă declarată, mie mi se pare mai periculos să laşi un copil, posibil purtător al virusului, cu bunicii, în vârstă şi în general şi cu destule boli cronice, decât cu părinţii, care, dacă sunt vaccinaţi, au şanse mici să se infecteze şi/sau să dezvolte o formă gravă a bolii. ​

=​

Din păcate, toate aceste incertitudini au condus la un mare val de anulări ale rezervărilor pentru vacanţa de Paşti în ţări de pe lista galbenă. ​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

NasshuSE7r[24.04.21 13:35]

@nicole33:  eu unul interpretez acele articole/acea hotarare asa :

Copiii  pina in 16 ani, stim ca nu sunt vaccinabili, se impart in doua categorii :

1. cei sub 3 ani sunt scutiti de prezentarea unui test PCR la intrarea in Romania venind din zona galbena si intra in carantina 14 zile

2. cei intre 3 si 16 ani intra in carantina 10 zile daca prezinta un test PCR sau 14 daca nu prezinta testul, ei nefiind scutiti (cf acelui articol) de prezentarea testului, adica intra in categoria persoanelor mentionate la art 2.1

Cine sta acasa cu cei din cat1 si cat2 e mai putin important, cred ca exprimarea lu' madam aia de la INSP ori nu a fost prea fericita ori a fost interpretata altfel pentru ca parintele odata carantinat ar trebui sa primeasca concediu medical 100% platit de stat ori asta contravine cu definitiile de caz care spun ca acest lucru se intimpla in cazul contactilor unor persoane dovedite cu Covid nu doar suspecte cum reiese / se poate interpreta din H9.

Cei peste 16 ani fiind vaccinabili intra in categoria generala a persoanelor exceptate sau nu functie de acele exceptii.

Ce mi se pare mie aiurea este faptul ca nu au prevazut posibilitatea ca un copil intre 1 zi si 16 ani poate a fost infectat cu Covid, vindecat si in mod normal ar trebui exceptat de la carantina la fel ca si restul persoanelor.

Oricum dau astia niste legi si hotarari incat ai nevoie de translator sa le intelegi. Si asta nu este de acum asa au facut cu mai toate hotararile de la instituirea starii de urgenta pina in prezent. MAi mereu uitau cite ceva si veneau cu completari la art x sau y.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[24.04.21 14:05]

@Nasshu:  

Oricum dau astia niste legi si hotarari incat ai nevoie de translator sa le intelegi.

Sunt de aceeaşi părere.

Eu le-am citit mai pe sărite, insistând doar pe ceea ce mă interesa pe mine în mod direct, dar rişti să-ţi prinzi urechile dacă încerci să le aprofundezi

Ce mi se pare mie aiurea este faptul ca nu au prevazut posibilitatea ca un copil intre 1 zi si 16 ani poate a fost infectat cu Covid, vindecat si in mod normal ar trebui exceptat de la carantina la fel ca si restul persoanelor.

Mie mai aiurea mi se pare cazul unor familii întregi care au trecut prin boală, toţi membri au fost carantinaţi 14 zile, au avut sau nu simptome mai uşoare sau mai severe, oricum nu caz de spital, dar nu toţi din familie au fost testaţi, ci doar unul singur, adesea pe banii lui , doar acela putând dovedi cu test pozitiv că a avut COVID şi s-a vindecat. Dar restul familiei ce face dacă vrea să călătorească, pentru că nu poate dovedi că a trecut prin boală? ​​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

SUFLETELPM2r[24.04.21 21:55]

Nu contest utilitatea acestor dezbateri interesante pe tema prevederilor legate de carantina și categoriile exceptate, însă eu as fi fost mai interesata sa citesc cazuri concrete ale celor care au vizitat Turcia anul trecut și poate au avut ghinionul sa ia virusul secolului ei sau copiii lor în timpul sejurului.

Turcii nu au cerut test anul trecut și pare greu de crezut sa nu se fi îmbolnăvit nimeni în resorturile imense cu câteva sute de camere și turiști din tari diferite, unele mai afectate de pandemie decât altele. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 7700 PMA (11 voturi)

sebigeaninaSR17r[25.04.21 10:31]

@SUFLETEL:  Eu am fost anul trecut în Turcia la Alva Donna Kemer un hotel mare cu aproximativ 800 de camere și era plin cand am ajuns acolo. Am fost un grup de zece persoane opt adulți și doi copii și am primit patru apartamente duplex.

​În tot sejurul nostru pe teritoriul hotelului doar personalul purta mască indiferent de post, în rest nici un turist nu purta mască. Am fost atenționați de la aeroport că este obligatorie purtatul măștii în mijloace de transport și în spații publice altfel jandarmeria putea opri oricând și amenda era de 100 euro.

​Pe durata vacanței am ieșit la cumpărături de câteva ori respectând regulile purtând mască dar în hotel cu toate că era aglomerat păstram distanța și a fost bine nu am avut nici o problemă.

​ Trebuie să remarc aici faptul că organizarea de la aeroport până la hotel a fost exemplară camere de termscanare la aeroport și la intrare în hotel, apoi bagajele au fost dezinfectate și lăsate o oră și jumătate afară, peste tot erau puse dozatoare cu dezinfectanți, la piscine în fiecare zi treceau angajații și dezinfecta fiecare măsuță, la restaurante pe fiecare masă aveau puse pachete sigilate cu tacâmuri plus șervețele umede cu alcool. În fiecare zi pe toate aleile hotelului treceau mașini de spălat care spăla și dezinfecta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

webmaster45[25.04.21 11:02]

@sebigeanina:  

 Eu am fost anul trecut în Turcia la Alva Donna Kemer un hotel mare cu aproximativ 800 de camere și era plin cand am ajuns acolo.

​Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[25.04.21 12:03]

@SUFLETEL:  

Turcii nu au cerut test anul trecut și pare greu de crezut sa nu se fi îmbolnăvit nimeni în resorturile imense cu câteva sute de camere și turiști din tari diferite, unele mai afectate de pandemie decât altele. ​

Or fi fost, tot ce se poate, dar dacă nu au avut simptome, nu s-au simţit rău şi nu le-a crescut temperatura peste 38 grade, au scăpat nedepistaţi.

Ei măsurau temperatura fiecărui turist la fiecare revenire în hotel şi la fiecare întrare în restaurant.

La cazare completai un chestionar covid, erai informat să contactezi imediat medicul din hotel în caz de simptome sugestive pentru covid. Fiecare hotel avea camere speciale pentru izolarea turiştilor cu probleme de sănătate, suspecţi sau confirmaţi.

Oricum eu nu cred că a avut cineva curaj să plece anul trecut în concediu în străinătate fără o asigurare medicală serioasă care să acopere şi situaţiile legate de covid. Eu am avut şi am făcut şi pentru anul acesta, pentru liniştea mea, chiar dacă între timp ne-am vaccinat şi riscurile sunt mult mai mici. ​

​​​​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

codrinGD[26.04.21 15:10]

Vineri seara am trecut vama Hamzabeyli între 19.10 și 20.00. La bulgari a durat 5 minute, la turci jumătate de oră (cu două mașini în fața) iar diferența în duty free.

​In vama la turci oprești de mai multe ori că până acum. Prima data trebuie sa coborî cu pașapoartele și testele PCR, pe acestea din urmă aplica o stampila. A doua oară am oprit și am achitat taxa de 3 euro sau 25 lire, mi-a dat bon fiscal și o țiplă sigilata cu 3 măști. A ridicat bariera și m-am așezat la rand.

​La primul geam am dat pașapoartele, m-a rugat sa dau geamurile in jos, ne-a strigat pe rand si ne-a făcut poza, fara sa coboram din mașină, cu camera exterioara amplasata la nivelul masinii.

​La al doilea geam ne-a cerut in plus certificatul de înmatriculare și RCA, după care ne-a rugat sa parcam mașina mai față.

​Am coborât, am deschis portbagajul, a venit alt vameș, m-a întrebat unde merg și m-a întrebat prin sondaj ce am in doua bagaje. Apoi a deschis portiera din spate și s-a uitat în mașină, m-a întrebat dacă vreau sa intru in duty free, mi-a dat o hârtiuță pretiparita cu antet Sertur pe care a notat numele și mi-a restituit pașapoartele. In duty free la casa, pe lângă pașaport am predat si acea hârtiuță.

​La ultima bariera mi-a rostit numele, am confirmat, mi-a deschis bariera și am plecat spre Edirne.

​Nu ne-au cerut in vama codurile HES.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4550 PMA (7 voturi)

codrinGD[26.04.21 15:48]

Vineri seara am alimentat in Edirne la Shell, benzina era 7,14 iar VPower 7.16. Deși nu era încă ora 21.00 aveai impresia că ești într-un oraș părăsit, nu am văzut pe localnici iar mașinile care circulau le numărai pe degetele de la o mana.

​M-am deplasat spre Corlu prin Havsa și Luleburgaz mai mult din curiozitate. In Havsa era la fel că în Edirne, in Luleburgaz și Corlu foarte putini localnici pe străzi dar și ceva mai multe mașini care circulau. Între localități am întâlnit puține mașini, predominau cele de marfă și nu existau filtre ale poliției.

​Sâmbătă am plecat din Corlu, am intrat pe O7, într-o oră și jumătate eram la statia de taxare Osmangazi.

​Intre Viaport și Osmangazi am fost oprit la un filtru iar de aici până Isparta am fost oprit de alte doua filtre, s-au uitat doar la vizele de intrare de pe fiecare pașaport. La toate cele trei filtre am observat și jandarmi cu mitraliere.

​ Între Isparta și Aksu nu am mai fost oprit la filtre.

​Sâmbăta și duminica mall-urile sunt inchise.

​In cele două hoteluri la care am stat până în Antalya nu mi s-au cerut codurile HES, doar testele PCR pe care le pozau cu telefonul mobil.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (9 voturi)

YodaPA16r[26.04.21 22:31]

Turcia intra in lockdown generalizat pana pe 17 mai:

"Turkey will enforce a full lockdown from Thursday until May 17 to stem the spread of coronavirus, the country' s president announced on Monday. Speaking to reporters following a three-hour Cabinet meeting in the capital Ankara, Recep Tayyip Erdogan said all workplaces will suspend their activities during the restrictions, except those excluded by the Interior Ministry.

"We must rapidly reduce our number of cases to less than 5,000... otherwise we will face the consequences in every field from tourism to trade and education, " he said.

All intercity travel will be subject to permission, whereas public transport will operate at 50% capacity, he added.

Erdogan said face-to-face education at all institutions including kindergartens and nurseries would remain suspended, and all exams would be postponed. "

Sursa: aa.com.tr/en/latest-on-co ... ursday-/2221503

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AryaPM[26.04.21 22:35]

@codrin:  

Pe mine ma intereseaza care a fost procedura în vamă romano-bulgara. Ai declarat că ești în tranzit spre Turcia și ai fost lăsat să treci pur si simplu sau doar ai prezentat testele PCR fără să precizezi destinația finala? ​

Eu vreau să merg la bulgari pe 30 aprilie si nu stiu ce sa fac. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

codrinGD[26.04.21 23:03]

@Arya:  in vama la Ruse m-au intrebat unde merg si fiind tranzit nu mi-au cerut testele PCR.  


Cri1959GD[26.04.21 23:08]

Am avut rezervare la The Plaza Hotel Edirne in perioada 7-9 Mai, am fost contactat de hotel sa anulez rezervarea deorece in perioada 29 aprilie -17 mai se suspenda activitatea din ordinul presedentiei.  

Daca cineva are informatii despre situatia din Turcia va rog sa ne comunicati.

Multumesc. ​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA1r[26.04.21 23:48]

@Arya:  se discuta ca de la 1 mai se va putea intra in BG cu test PCR sau vaccin sau test anticorpi daca ai trecut prin boala. Momentan inca nu au emis nici o hotarare dar sursele din BG spun ca spre asta se va merge.

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

AryaPM[27.04.21 10:49]

@Andox:

Prea târziu

Oricum, mulțumesc pentru lămurire.

@codrin:  

Mulțumesc frumos! 


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[30.04.21 21:49]

@Andox:

 

 se discuta ca de la 1 mai se va putea intra in BG cu test PCR sau vaccin sau test anticorpi daca ai trecut prin boala.

​​

​​Între timp a devenit oficial pentru intrările începând cu 1 mai.  

Inclusiv polițistul de frontiera de la Giurgiu mi-a confirmat informația azi dimineata când am trecut pe acolo. ​​

​​Eu am fost printre fraierii care au plătit pentru teste cât pentru o noapte de cazare doar pentru ca am trecut pe 30 Aprilie. Ghinion!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

NasshuSE7r[02.05.21 13:06]

Pe un forum se discuta ca tocmai au sosit in vama Bulgara / sau in sistemul lor informatic amenzile pentru anii 2019/2020.

Se pare ca exista si un site / link unde puteti verifica acest lucru.

check.bgtoll.bg/?fbclid=I ... violation/plate

Eu mi-am verificat ambele masini si nu apare nimic, lucru care ma cam mira   avand in vedere ca nu sunt chiar 'cumintenia pamantului' in ceea ce priveste respectarea limitei de viteza in Bulgaria.

Se introduce numarul de masina  sub forma AGXXYYY (fara cratime) si seria de la sasiu.

L.E.

Asa cum mi  s-a atras atentia si aici dar si in alta parte - pe buna dreptate - de fapt este vorba doar de amenzile pentru neplata vignetei.

Scuze pentru dezinformarea cum ca ar fi vorba de cele legate de viteza.​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[02.05.21 13:53]

@Nasshu:  ​​cum încerci tu sa ma întristezi in zi de mare sărbătoare ​​

Sunt pe telefon și nu pot vedea mare lucru între doua îmbucături de miel , dar din câte văd îmi pare ca este vorba de amenzi pentru lipsa vignetei bulgărești. Nu am circulat niciodată fără vigneta valabilă, deci nu ma astept la surprize. Pe mine ma interesau amenzile pentru viteza. Acolo devine dureros 

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

NasshuSE7r[02.05.21 14:21]

@nicole33: 

dar din câte văd îmi pare ca este vorba de amenzi pentru lipsa vignetei bulgărești.

Nu am stat sa aprofundez si cum stau mai rau cu bulgara i-am crezut pe cuvant pe 'raspindaci'... si am devenit si eu unul

Chiar daca linkul nu e bun pentru vitezomani ca noi, e bun pentru uitucii care uita de vigneta (am patit-o odata  

Am adaugat un L.E. sa nu se mai sperie/linisteasca lumea degeaba.  Scuze inca odata pentru dezinformare!

Distractie placuta in continuare!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

teo68SV1r[02.05.21 18:57]

Atenţie! În contextul pandemiei de COVID-19, operatorul local de check-in/handling din Aeroportul Internațional Istanbul solicită tuturor călătorilor, inclusiv celor aflați în tranzit (îmbarcaţi şi de pe alte aeroporturi din Turcia), testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pentru a li se permite îmbarcarea către România.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[04.05.21 14:12]

@Yoda:  ​​​​

Din păcate pentru noi, România nu se numără printre cele șaisprezece tari nominalizate pentru care restricțiile se vor ridica mai devreme cu cel puțin doua săptămâni, important pentru cei care prefera vacantele la începutul sezonului turistic. ​​

​​Cum și anul acesta voi pleca in Turcia la sfârșit de Septembrie, nu am motive de stres și sunt optimista ca va fi chiar mai bine ca anul trecut. Pana atunci urmăresc cu nerăbdare și interes evoluția situatiei

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

alinafulgPA2r[05.05.21 14:33]

Pentru situatia in care doriti adeverinta de vaccinare cu CNP sau daca ati schimbat Cartea de identitate, puteti obtine o noua adeverinta cu CNP si cu noua serie de CI intand pe adulti.renv.ro/users/login

iar apoi va logati cu CNP si nr. de telefon pe care primiti un cod.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[05.05.21 15:39]

@alinafulg:  ​​​​

Utila informația. ​​​​

Eu nu mi-am schimbat cartea de identitate, dar tot am folosit saitul respectiv pentru a-mi descarca adeverința pe telefon și pentru a face câteva copii color ale acesteia, cea "originala" primită de la centrul de vaccinare fiind alb negru in cazul meu.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

alinafulgPA2r[05.05.21 16:28]

@nicole33:  Sotul meu a avut nevoie de alta adeverinta deoarece si-a schimbat cartea de identitate.


NasshuSE7r[05.05.21 19:39]

Ar fi interesant de stiut cum se face verificarea acelei adeverinte de vaccinare la intrarea intr-o tara care o cere si la intoarcerea in Romania.

E obligatroiu cu ea printata, e de ajuns sa prezinti fisierul respectiv (pdf), (3) o verifica intr-o baza de date cineva?

Trei mi se pare cel mai important, tocmai am facut un test pe adeverinta fetei cu un editor online pdf si cu toate ca acel fisier pdf genereat de aplicatia STS este - CICA - semnat digital am modificat ce am vrut eu in el fara ca acest lucru - editarile facute -  sa fie vizibile ca font/semnatura digitala stearsa in noul fisier digital sau printat.

Cand descarcati adeverinta trebuie acceptat GDPR-ul care spune :

''Categorii de destinatari ai datelor cu caracter personal

Datele dumneavoastră personale sunt destinate utilizării de către operator (Institutul Național de Sănătate Publică) și sunt comunicate, dacă este cazul altor instituții/autorități centrale și locale implicate în campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-

Dezvăluirea datelor către terți se face conform prevederilor legale pentru categoriile de destinatari precizați anterior.''

De aici inteleg ca datele furnizate pentru adeverinta sunt doar pe plan intern si pentru campania de vaccinare nu si vamesul turc, grec , bulgar care nu cred ca nu are acces in aplicatia respectiva.

Ciudata chestie oricum!Chiar sunt curios cand o sa apara primele tiparnite de adeverinte!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

alinafulgPA2r[05.05.21 19:57]

@Nasshu:  Clar că vor fi unii care vor incerca sa le falsifice.


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[05.05.21 20:15]

@Nasshu:  ​​​​

Evident ca se vor găsi destui interesați in "coafarea" acestora. Este grav faptul ca sunt atât de vulnerabile. ​​ In cazul documentelor semnate digital eu știam ca semnătura devine invalida chiar și la o simpla salvare, fără modificări a acestora. ​​

Și mai ciudat îmi pare ca data semnăturii este cea la care a fost descărcat fișierul din registrul de vaccinări și nu cea a rapelului, ca in cazul adeverinței in format fizic primită la vaccinare. ​​

​​Dacă in cazul testelor PCR  vameșul bulgar mi-a cerut o copie in engleză pentru el, pe hârtie, sunt curioasa cum vor proceda romanii cu adeverința la revenirea in România  dintr-o țara de pe lista galbena. Văd eu la întoarcere ????

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

NasshuSE7r[05.05.21 20:19]

@alinafulg:  foarte posibil, cum fac asta cei care o verifica?!

Daca treci o frontiera esti obligat sa arati un act : CI sau pasaport!!! Apropo de turci care nu ne primesc fara! Deci CNP/CI/Serie pasaport vrei nu vrei cu tot GDPR-ul UE le dai ca altfel stai in parcul din apropiere sau in gradina casei  sau nu mai cumperi nimic online

Insa, vaccinarea este un act medical - in opinia mea - pentru care ne-am dat acceptul prelucrarii datelor personale. Nu cred ca si-a dat nimeni acceptul pentru distribuirea acestor date in UE/Turcia/America/Asia/Chian etc...   (cand m-am vaccinat, cu ce, unde, la ce data, cu ce lot) deci nu ar trebui scanate/stocate decat plan national si doar cu scop medical!

Inclin sa cred ca nu au cum sa verifice o foaie printata cita vreme nu exista un acord globlal / o baza de date comuna in acest sens!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [451-480] — din total 1321 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.47089099884033 sec
    ecranul dvs: 1 x 1