Solicitare CMR / TURCIAîncărcată de pe telefon!

Sejur iunie Turcia, plaja nisip, gradina, zona animata

Trimisă în 10.05.22 09:56
autor AndreeaStarJR [Bacău]
» VIZUALIZĂRI: 4881

Ce zona recomandati din Turcia care sa indeplineasca cumulat următoarele cerinte:

Antalya, plaja nisip, gradina, bar pe plaja, zona animata unde sa te poti plimba seara, eventual ce excursii ati facut (cam ce distante sunt catre obiective turistice care intereseze un copil de 5 ani, nu biserici). Mulțumesc anticipat!


  • PERIOADA: Iunie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1500€ -- TRANSPORT: Avionul preferential din Bacau
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 5

Răspunsuri — pag 3 / 3

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[13.05.22 00:44]

@Andox:

Water Side Resort nu-l cunosc dar zona unde este amplasat nu este cu plaja OK.

Nu ai pierdut nimic

Water Side nici măcar nu arată ca un resort, ci mai mult ca un hotel banal, cu un teritoriu redus, totul înghesuit, lipit de Bosphorus Sorgun, ambele fiind pe malul râului Manavgat şi la ceva distanţă de mare, minim 250 metri, oferind shuttle.

Este deschis din 2015. Au fost nişte prieteni acolo la sfârşit de mai la câteva săptămâni de la inaugurare, mândri de ce afacere făcuseră plătind 19-20 euro de persoană pe noapte la 5 stele UAI, ei care râdeau de mine că arunc cu banii plătind de peste trei ori mai mult pentru un sejur în Antalya în aceeaşi perioadă. În afară de cameră, unde totul era nou şi funcţional, nu le-a plăcut nimic altceva. Bosphorus Sorgun nici nu era construit la acea vreme. Şi ei aveau maşina la dispoziţie să se plimbe unde doresc.

Hotelul nu are cum să o coste mai mult de 1500 euro, dar mă întreb dacă merită şi banii ăştia.

Aaaaa... uitasem. În primii ani la Water Side puteai închiria maşini sau biciclete, dar nu ştiu dacă mai este valabil şi în prezent. Ar merge o plimbare cu bicicleta 7 kilometri până în Side la ruine.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[13.05.22 01:10]

@⭐ValentinB_88⭐:

Cu serviciile mai bune sau nu, discutabil, depinde de la hotel la hotel. Nu cred ca este ok sa catalogam o statiune per total ca avand servicii mai mult sau mai putin ok. Pot sa fie hoteluri unul langa altul, unul sa fie top, altul sa fie praf... cum catalogam statiunea din care fac parte in cazul acesta?

Nu este chiar aşa şi nu este nimic discutabil. Faptul că hotelurile din Kuşadasi oferă servicii mai slabe decât cele din Antalya este o certitudine. În afara de un hotel care nici măcar nu este în Kuşadasi, ci în Ozdere la vreo 30 kilometri distanţă, şi pe care l-aş alege în cazul unei vacanţe în zonă în pofida plajei sale slabe, eu nu am găsit altul la standarde de Antalya. A vorbi de hoteluri de top în Kuşadasi este deja utopic.

Poate ca in cazul dvs, nu este cea mai fericita alegere mersul in Turcia, cel putin nu atat de departe, mai ales cu un copil mic, care cine stie cum suporta timpul de asteptare in aeroport, imbarcarea, mersul cu avionul, debarcarea, etc.

Nu ştiu cât de bună este pentru autoarea solicitării alegerea unei vacanţe în Antalya, unde cele mai multe hoteluri sunt foarte child friendly, dar ştiu că raportul calitate preţ oferit de aceste hoteluri este imbatabil. În plus, la vârsta de 5 ani copilul nu mai este atât de mic încât să nu suporte un zbor mai scurt de două ore. Eu sunt adepta vacanţelor cu maşina personală peste tot unde acest lucru este posibil, fiind varianta optimă pentru cum îmi organizez eu sejururile, dar am fost şi eu o singură dată cu avionul în Antalya. Eu am ales zborul cu Turkish cu escală la Istanbul pentru că aveam doar şapte zile la dispoziţie şi nu picam pe ziua de operare a charterului. Era pe sfârşit de aprilie, înainte de începerea propriu-zisă a sezonului şi, cu toate acestea, am fost surprinsă de numărul mare de copii foarte mici, de la câteva luniţe la doi ani, prezenţi în avion. Nu vreau să-mi imaginez cum este în plin sezon într-un avion spre Antalya .

Apoi mai punem si faptul ca sunteti pe ultima suta de metri, nu ati rezervat nimic si s-au dus toate reducerile iar preturile tot bubuie in perioada aceasta.

Într-adevăr, cele mai multe hoteluri au acum reduceri mai mici ca în iarnă sau poate deloc, însă mai sunt şi excepţii. Unul din hotelurile care i-au fost recomandate mai sus autoarei a ieşit acum în mai cu o reducere barosană de 45%, cum nu cred că a mai avut vreodată, reduceri mari având şi alte hoteluri ale aceluiaşi lanţ pentru sejururi în luna iunie.

Aşa că nu este încă timpul trecut pentru a rezerva ceva la preţ bun.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[13.05.22 06:51]

@⭐ValentinB_88⭐:

@Andox: Vad ca nu ai mai scris o recenzie de... 7 ani dar esti consilier AFA pe Turcia si vad ca detii multe informatii.

Andox este cel mai bun consilier pe Turcia, dar şi pe Grecia şi ar fi în avantajul tău să-i urmăreşti postările şi să-i asculţi părerile absolut avizate.

Am petrecut numeroase vacanţe în Turcia în peste treizeci de resorturi de cinci stele şi tot nu ezit să-i cer părerea despre un resort sau altul şi aş avea toată încrederea să merg pe mâna lui dacă îmi recomandă altceva, mai potrivit pentru mine.

Nu-mi explic fixul ăsta al tău cu numărul de review-uri scrise de unul sau altul, obiceiul tău de a-i "trage de urechi" pe oameni că nu au mai scris nimic în ultimii X ani etc. Chiar crezi că este atât de important sau dovedeşte ceva cuiva? Nu toţi au timpul necesar scrierii unui articol complet despre o cazare sau despre zona vizitată sau poate nu au dispoziţia necesară şi atunci este util şi să aflăm măcar câteva idei, câteva ponturi de la cei care aufostacolo, decât nimic.

În plus, pentru mine numărul impresiilor scrise de X sau de Y este infinit mai puţin important faţă de calitatea impresiilor, de acurateţea informaţiilor oferite, de relevanţa fotografiilor postate. Prefer impresii puţine, dar valoroase şi utile, decât să citesc 100 de impresii de doi bani care să-mi consume doar timpul. Am acum în minte un user care m-a intoxicat, la propriu, cu review-uri din Istanbul, majoritatea despre mai nimic, gen de unde cumperi cel mai ieftin produsul X sau unde a "mâncat" el un ceai şi a admirat peisajul şi multe asemenea sub nivelul admis de o scriere pe AFA

Hai să nu ne mai legăm fără motiv de oameni şi să nu-i mai judecăm.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

AndoxPACONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA1r[13.05.22 09:11]

@nrs:

eu cred ca singurul criteriu pt recomandarile primite este pretul. in rest se poate ca cei de la agentie sa nu stie sa ii arate pe harta unde este Turcia

Eu refuz sa cred asta. Cunosc multi agenti de turism din toata tara si stiu ca sunt oameni pregatiti si cu multa dedicare. In plus Antalya chiar nu este o destinatie grea.

Posibil sa fie altceva. Eu banuiesc ce dar nu vreau sa detailiez...

N.B.: Andox este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[13.05.22 10:00]

se poate sa fie o insistenta pe " ieftin, ca nu sunt pretentios" in detrimentul celorlalte cerinte. acum fiecare stie ce este important pentru el. eu spre exemplu incep de la plaja ok+ tobogane


calincheitaSR6r[13.05.22 10:15]

@nicole33: Pentru mine e simplu. Anul acesta merg a treia oară la Delphin Platinum. Raportul calitate preț e imbatabil.

Deși copilul trece de 10 ani și prețul s-a mai mărit tot este un best-deal. Bine, cu rezervare acum 4-5 luni.

Prețurile de acum mi se par destul de mari iar interesul pentru a primi cât de cât servicii acceptabile la prețuri mari 8-9000 de lei mi se pare legitim.

Studierea atentă a resorturilor e obligatorie iar micile detalii fac diferența. De exemplu, mă întreba cineva acum 2 săptămâni cum mi s-a părut Holiday Park din Alanya deoarece avea ofertă la 2 ad și un copil de 4 ani la 1300 euro. Dacă te duci pentru prima dată poate fi ok. Dar când mergi la un resort cu servicii superioare la prețuri ok, gen Delphin dar nu numai... -- nu vei mai merge la Holiday Park.

Eu sunt de părere că 2-300 de euro merită plătiți în plus pentru a trece la un nivel superior. Eu la 1700 de euro dacă aveam de ales între Alhambra și restul resorturilor enumerate nici nu mai îmi băteam capul să tot întreb ce e mai bun între SunMelia sau Crystal Admiral. O vacanță probabil ai pe an și cum găsești 1500 de euro mai găsești 200 în plus. Nu merită să te zgârcești când nu e cazul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

AndreeaStarJRAUTOR SOL[13.05.22 13:47]

@calincheita: Multumesc pt recomandare si raspuns! Frumos la Delphin intr-adevar, doar ca ce am gasit eu e putin m mult decat oferta de la Alhambra.

Noi suntem genul carora ne place sa mergem in mai multe concedii pe an, poate nu toate de 5 *, si nici de 7 nopti toate. Cat a fost copilul mic, (pana in 3 ani) la mare am mers doar cate 3 zile x 2 ori vara (la noi), daca am fi stat mai mult s-ar fi plictisit, deja in a 3a zi nu mai vroia la plaja. Acum a mai crescut, am stat si 5 zile, e ok...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

AndreeaStarJRAUTOR SOL[13.05.22 13:55]

@nrs: observ asta!... pe baza comentariilor voastre si a net ului...


nrs †SE42r[13.05.22 14:12]

@AndreeaStar:

din pacate in strainatate nu poti merge mai putin de 7 zile. altfel transportul iti mananca din bani mai mult decat restul serviciilor si atunci apar nemultumirile


AndreeaStarJRAUTOR SOL[13.05.22 14:14]

@nrs: E perfect justificat. Din acest motiv nu am plecat pana acum.


calincheitaSR6r[13.05.22 14:47]

@AndreeaStar: În Antalya, chiar și în Iunie, temperaturile sar bine de 30 de grade așadar după ora 10 cam nu mai puteți sta cu cel mic la plajă, deci plaja perfectă cu nisip și intrare lină nu vă avantajează foarte mult.

Căutați un resort cu vegetație multă și cu locuri umbroase unde să petreacă timp cel mic (eventual aerul condiționat din interior să funcționeze bine pentru că după ce vă prăjiți la soare să mai faceți și saună în cameră sau la masă nu e de dorit).

De mare efect pentru copii e Luna Park-ul, poate mai important decât plaja precum și zone cu minipiscine pentru copii,umbrite, cu apă mică și țâșnitori ce fac deliciul acestora.

De asemenea, citiți din review-uri sau întrebați dacă au produse sau preparate și pentru copii mai mici gen Danone, fresh-uri de fructe naturale, mâncare mai light pentru ei.

Întrați pe youtube și plimbați-vă virtual prin resort identificând aranjamentele interioare gen piscine, grădini, beach bar, arena pentru spectacole, kids-club, dispunerea șezlongurilor la plajă, etc.

După ce ați vizualizat zeci de resorturi pe youtube, după ce ați întrebat de prețul lor la agenție sau pe paginile lor oficiale unde puteți calcula singură prețul și după ce ați parcurs review-uri le de pe aici și de pe alte site-uri de profil veniți înapoi pe AFA și cereți o opinie între 3-4 resorturi care vă sunt pe plac și care se încadrează în bugetul și dorințele dumneavoastră.

O să vă ia vreo 3-4 zile dar să știți că și pregătirea vacanței face parte din vacanță și e chiar fun. Sunt 70 de ecouri la această postare și nu aveți nici o concluzie. Asta pentru că faceți aceași greșeală pe care o fac mulți cei care cer opinii aici. Adică veniți și spuneți - Vreau gradină cu vegetație abundentă, plajă cu nisip, ce excursii să fac, care hotel e aproape de zone de promenadă, șa. fără să vă osteniți puțin și să citiți sutele de review-uri despre resorturile din cele 5 zone principale ale Antalyei (Kemer, Lara, Belek, Side, Alanya).

Dacă le-ați fi citit ați fi știut că Lara are zonă cu nisip, hoteluri de top dar e mai scumpă, Belek e mai exclusivistă, Side are plaja perfectă, Evrenseki, cu o suită de resorturi pe acolo iar Alanya e ieftină, cu câteva resorturi foarte bune și plajă cu pietre și intrare abruptă, mai departe de aeroport.

Spor la căutat!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

AndreeaStarJRAUTOR SOL[17.05.22 14:16]

@calincheita: Multumesc pentru feedback!

Aceasta parte a mesajului dvs m-a ajutat intr-adevar sa fac lumina in capul meu:

"Dacă le-ați fi citit ați fi știut că Lara are zonă cu nisip, hoteluri de top dar e mai scumpă, Belek e mai exclusivistă, Side are plaja perfectă, Evrenseki, cu o suită de resorturi pe acolo iar Alanya e ieftină, cu câteva resorturi foarte bune și plajă cu pietre și intrare abruptă, mai departe de aeroport. "

Intr-adevar, Google ofera multa informatie, poate prea multa si nu ai cum efectiv, sa o accesezi pe toata (tot youtube-ul, toate recenziile de pe site urile de specialitate).

Ca atare, inainte sa fac postarea, pe youtube, am vizualizat mai multe video-uri, printre care unul cu referire la Side (de ex), care nu prea m-a incantat, intrucat plaja era o fasie foarte ingusta (cam cat 1-2 randuri de sezlonguri)... asadar, m-a descurajat sa aleg aceasta destinatie. Probabil acea portiune era doar o mica parte din acea statiune...

Pe de alta parte vedeam aici recomandari ale unor hoteluri cu plaje mult extinse... era un paradox in capul meu. Sau in ce video uri vedeam locuri cu vegetatie multa - plaja / apa era cu pietris sau nisip pe plaja, dar in apa de vedeau pietrele. Din acest motiv nu stiam incotro sa merg, uneori aparentele de pe internet (pozele, video-urile) nu coincid 100% cu realitatea, pt ca nu sunt prezentate in aceeasi maniera, de la aceeasi persoana, din acelasi punct de vedere.

Pt insula Corfu, de ex, am gasit un material foarte sugestiv, care m-a ajutat sa imi fac o idee in ce zona as merge: youtube, insa pt Antalya nu am gasit ceva asemanator (e adevarat, poate nu am cautat suficient de bine/mult).

Pt Antalya am gasit doar cu referire la hoteluri, am vizualizat acest video, insa nu mentioneaza detalii cu privire la nume si ce ma interesa pe mine: youtube

Referitor la recenziile celor care au calatorit in anumite locatii, in general ies in evidenta experientele negative si oamenii sesizeaza indeosebi ce nu le convine, mai putin parerile de bine. Ca atare, pe AFA, hotelul Alahambra care mi-a fost foarte recomandat, recenziile sunt cam dezastruoase: anul trecut insumeaza 2 - si acelea proaste, acum 2 ani - 6 recenzii (jumatate bune, jumatate... mai putin bune). In urma recenziilor, exista posibilitatea imbunatatirii aspectelor semnalate, sau nu.

Asadar, cu cat sunt mai proaspete marturiile oamenilor, cu atat sunt mai de folos, recenzii mai vechi de cca 5 ani nu stiu cata relevanta mai au in prezent... doar ca uneori nu sunt suficiente date. (din cauza pandemiei, turismul a fost grav afectat si nu s-a mai calatorit ca in anii anteriori).

Inca o data va multumesc pt disponibilitatea de a-mi raspunde!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

calincheitaSR6r[17.05.22 14:37]

@AndreeaStar: Cu plăcere. Mă bucur dacă am fost de ajutor. Recenziile sunt și ele importante doar că nu întotdeauna reflectă realitatea ci de multe ori o realitate a așteptărilor turistului ce merge acolo. Eu cel mai mult mă inspir din filmulețele postate de turiștii ce au vizitat hotelurile iar aspectele cheie de la user-ii ce aufostacolo.

De exemplu, vreau să vizitez Egiptul, Hurghada mai precis iar Nicole 33, ce v-a dat și dvs multe explicații aici spune că Tropitel Sahl Hasheesh e printre puține resorturi la prețuri acceptabile de acolo ce au propriul recif. Bine de știut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

⭐ValentinB_88⭐PR39r[17.05.22 15:50]

La cat ati ametit-o nu cred ca mai pleaca nicaieri. ????


AndreeaStarJRAUTOR SOL[17.05.22 16:04]

@⭐ValentinB_88⭐: ei... nici chiar! Eu chiar le sunt recunoscătoare oamenilor pt raspunsuri. Eu mi am facut idee de unde mi as dori sa ajung.

Dilema e in alta parte, ca am aflat de niste prieteni ca merg la Crystal Admiral Resort suits&spa si ideea era sa mergem si noi cu ei... doar ca din ce am citit/vazut poze nu e plaja / imprejurimile chiar asa cum mi-as dori...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[17.05.22 16:07]

recenziile ori cat de vechi sunt te ajuta sa afli despre cum e plaja, intrarea in apa, daca exista gradini cu verdeata, marimea camerei (chiar daca se renoveaza sau nu tot atat are). astea sunt lucruri care nu prea pot fi subiective. restul ca mancarea e buna sau nu, ca unii spera sa bea numai bauturi internationale ca daca e uall asa vor ei sunt chestii subiective

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

AndreeaStarJRAUTOR SOL[17.05.22 16:10]

@nrs: Asta asa este!!


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[17.05.22 20:30]

@AndreeaStar:

Dilema e in alta parte, ca am aflat de niste prieteni ca merg la Crystal Admiral Resort suits&spa si ideea era sa mergem si noi cu ei... doar ca din ce am citit/vazut poze nu e plaja/imprejurimile chiar asa cum mi-as dori...

Dilema ta este de fapt dacă să mergi împreună cu prietenii tăi de dragul distracţiei în grup la un hotel care, în afară de preţ (aproximativ 1600 euro), nu prea îndeplineşte niciuna din condiţiile dorite de tine sau să alegi un hotel pe gustul tău şi să petreci vacanţa doar în familie.

Crystalul ăsta este departe de ce îţi doreşti. Teritoriul resortului este destul de modest, cam înghesuit în opinia mea. Grădină nu prea are şi nici nu ai unde să te plimbi.

Side se află la 15 kilometri distanţă.

Poziţionarea în mijlocul câmpului, departe de orice nu prea îmbie la plimbări.

Hotelul nici măcar nu se află pe plajă, ci pe partea opusă mării dincolo de D 400, accesul spre plaja proprie făcându-se printr-un tunel care subtraversează şoseaua.

Plaja este destul de îngustă cu nisip doar în zona şezlongurilor, existând câţiva metri cu pietricele înainte de intrarea în apă. Este o plajă foarte slabă în comparaţie cu ce plaje late, frumoase, cu nisip fin şi intrare foarte lină în mare poţi găsi în Colakli şi Evrenseki, care ţin, generic, tot de zona Side.

Există bar pe plajă.

Aquaparkul pentru copii şi adulţi este drăguţel.

Conceptul ultimate all inclusive al hotelurilor Crystal, deseori confundat cu UAI, este destul de modest, dar poate fi mulţumitor pentru cei mai puţin pretenţioşi, mai ales că au făcut unele mici progrese în ultimii ani.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[18.05.22 06:21]

@AndreeaStar:

Părerea mea este că la momentul la care ai cerut recomandări aici pe sait tu nu aveai prea mult habar cu ce se "mănâncă" Turcia.

Ca atare, inainte sa fac postarea, pe youtube, am vizualizat mai multe video-uri, printre care unul cu referire la Side (de ex), care nu prea m-a incantat, intrucat plaja era o fasie foarte ingusta (cam cat 1-2 randuri de sezlonguri)... asadar, m-a descurajat sa aleg aceasta destinatie. Probabil acea portiune era doar o mica parte din acea statiune...

Nu ştiu ce filmuleţe ai vizionat tu, eu fiind mai interesată de hoteluri punctual şi de studierea hărţilor care nu mint pentru detalii suplimentare, dar ştiu că fiecare zonă din Antalya are propriile particularităţi, fără însă a putea generaliza la nivelul întregii zone.

De exemplu, în cazul zonei Side, plaje aşa cum îţi doreşti tu şi cum ţi-au fost recomandate aici, găseşti la hotelurile situate în Colakli şi Evrenseki, ambele aflate înainte de oraşul Side, cum vii dinspre aeroport. Plajele din Kizilagac, de exemplu, sunt mult diferite: mai înguste, cu nisip şi pietricele, intrarea în mare este cu pietricele şi găseşti chiar pietre în mare şi prea puţin nisip. Alte staţiuni au plaje nici prea prea nici foarte foarte, undeva între, deseori acceptabile, dar nu perfecte.

În cazul Belekului, staţiunea mea preferată din Antalya, găseşti resorturi luxoase cu teritorii generoase, foarte verzi, cu servicii fără reproş. Plaja este ok, cu nisip şi eventual câteva pietricele la intrarea în mare, iar intrarea în mare este mai puţin lină ca în Side. Mulţi confundă Bogazkentul, un sat de lângă Belek, cu Belekul, aleg hoteluri mai ieftine din acest sat şi apoi sunt dezamăgiţi să constate că plaja sau marea sunt departe de a fi cum au crezut ei şi cum şi-au dorit, deranjaţi, pe bună dreptate, de intrarea mai abruptă în mare, numai cu pietricele, de plaja cu nisip, dar şi mult pietriş.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[18.05.22 06:38]

@AndreeaStar:

Referitor la recenziile celor care au calatorit in anumite locatii, in general ies in evidenta experientele negative si oamenii sesizeaza indeosebi ce nu le convine, mai putin parerile de bine. Ca atare, pe AFA, hotelul Alahambra care mi-a fost foarte recomandat, recenziile sunt cam dezastruoase: anul trecut insumeaza 2 - si acelea proaste, acum 2 ani - 6 recenzii (jumatate bune, jumatate... mai putin bune).

Referitor la recenzii, aici este o chestie care ţine mai mult de psihologie. Din zece turişti mulţumiţi, nu cred că mai mult de unul sau doi îşi vor face timp să scrie o recenzie preponderent pozitivă, în timp ce din zece turişti NEmulţumiţi poate nouă se vor grăbi să reclame aspectele care i-au nemulţumit. Astfel, media rezultată nu ştiu cât este de relevantă pentru realitatea de la hotelul X.

Această tendinţă pare să se generalizeze pe AFA tot mai mult în ultimii ani, mulţi descoperind saitul doar atunci când au ceva de reclamat

Pandemia i-a afectat pe toţi cam în aceeaşi măsură, nivelul serviciilor a scăzut, hotelierii încercând să-şi acopere pierderile trecute prin reduceri actuale de cheltuieli. Diferenţa este că, în cazul resorturilor bune su foarte bune, chiar şi o reducere le plasează la un nivel încă acceptabil, în timp ce un resort slab va fi şi mai slab, poate inacceptabil, deci de evitat.

Asadar, cu cat sunt mai proaspete marturiile oamenilor, cu atat sunt mai de folos, recenzii mai vechi de cca 5 ani nu stiu cata relevanta mai au in prezent... doar ca uneori nu sunt suficiente date.

Nu este chiar aşa. Multe aspecte de interes pentru un viitor turist nu se schimbă prea uşor de la un an la altul. Plaja şi marea se schimbă în muuulţi ani. Camerele, renovate sau nu, vor fi la fel de mari sau mici, indiferent de trecerea anilor. Vegetaţia dintr-un resort se dezvoltă cu trecerea timpului.

Pentru informaţii recente eu studiez conceptul hotelului care mă interesează pentru anul curent, pentru a afla ce este inclus şi ce nu, din acesta obţinând informaţii clare şi despre nivelul la care se situează.

Pentru mine este mai puţin important că în urmă cu nişte ani un resort oferea o sută de feluri de mâncare şi în prezent oferă doar şaizeci, pentru că am certitudinea că este absolut suficient şi că nu voi muri de foame pe acolo.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4550 PMA (7 voturi)

gushpiGD[12.06.22 17:35]

deci? unde te-ai hotărât? ????


  • AFIȘATE rsp [61-82] — din total 82 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.34577703475952 sec
    ecranul dvs: 1 x 1