Solicitare CMR / GRECIA

Cea mai potrivita insula pentru un cuplu fara copii

Trimisă în 01.12.16 18:35
autor aniela1JR [Târgovişte [DB]]
» VIZUALIZĂRI: 6973

Buna seara,

Ma interesează să îmi recomandati o insula greceasca unde sa pot ajunge cu avionul si unde să pot vizita diverse obiective turistice fără a închiria autoturism.

Aș vrea un loc în care să am ce vizita (plaje, locuri deosebite, vestigii), dar pe care să le pot accesa cu transportul în comun sau pe jos și fără închirierea unei mașini, ceea ce după câte am citit aici este destul de dificil.

De asemenea, aștept sugestii și pentru cazare.

Menționez că nu am probleme cu căldura și soarele, nu mă interesează all inclusive și nici demipensiune, nu vreau să stau într-o singura locatie sau la o plajă, vreau să vad tot ce se poate, în aceste limite legate de transport, pe care le-am menționat.

Multumesc anticipat


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1200 maxim -- TRANSPORT: avion
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 2 / 2

maria.enescuGD3r[03.12.16 19:48]

@mogly: Asa este, am gresit. Stiam de Mykonos si Santorini ca sunt scumpe. M-am gandit la Creta nu la Corfu.

Oricum, vreau sa va spun ca in insulele in care am fost-10, am depasit tot timpul 1000 euro, desi am fost cu masina, nu cu avionul.

Chiar si in insula Samothraki (care mi-a amintit putin de Vama veche sau Costinesti) - adica mai putine pretentii sa zic asa, am cheltuit destul de mult.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

moglySR8r[03.12.16 20:30]

@maria. enescu: Draga mea (sper ca pot sa-ti spun asa) in primul rand vreau sa te cert un pic. Pai daca ai fost in 10 insule (acum sunt si un pic invidioasa, doar asa un pic, in gluma ) de ce nu scrii despre ele, sa ne putem si noi bucura impreuna cu tine de vacante?

Cat despre pret, asa e, pe toate insulele gasesti destule atractii, asa ca poti cheltui destul de mult, indiferent de preturi, ca sunt mai mici sau mai mari. De exemplu noi cinci in Corfu desi aveam demipensiune am mai cheltuit 1500 de euro, dintre care 500 de euro doar pe excursii optionale.

In Mykonos, desi e o insula mult mai scumpa decat Corfu si am avut doar micul dejun asigurat in cazare, 3 persoane am mai cheltuit doar 800 de euro dintre care aproape 300 de euro pe excursii optionale.

Vacante de vis in continuare si eu astept review-urile despre insule.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nelsonGD2r[04.12.16 08:37]

@dianamea: Totusi, Lefkada nu inseamna numai plaje... Va contrazic intru-catva.

Din Nidri se poate urca (sunt doar vreo 5 km) spre cascadele de la Dimossari (spectaculoase primavara-inceputul verii, dupa sezonul ploios). Tot de acolo, pe drumul spre interiorul insulei se poate merge pana la Manastirea ”Biserica Rosie” - acum in curs de restaurare, dar deschisa in perioada sarbatorilor pascale.

Alte locuri de vizitat: manastirea ”Faneromeni”, Agias Minas, Agios Dimitrios. Cine vrea sa admire ”pagini de istorie” poate vizita Agia Maura - cetatea venetiana, de langa podul mobil, chiar la trecerea pe ”insula”. Sunt si cateva muzee: Muzeul Arheologic, Muzeul de Folclor...

Cat despre autobuze, anul acesta noi am fost in octombrie, la sfarsit de sezon, dupa trecerea de la ”mersul autobuzelor” de vara la cel de toamna si era autobuz chiar si spre coasta vestica - cel putin pana la plaja Kathisma... Iar intre localitatile cele mai interesante (Lefkada Town, Nidri, Vassiliki, Kalamitsi, Sivota) sigur se poate circul cu autobuzul.

Cel mai simplu (fiindca drumurile sunt inguste si sinuoase) e insa sa faci turul insulei cu un grup organizat (toate agentiile il au in portofoliu), care cuprinde (cu un cost de 25-35 de Euro) cam toate atractiile principale.

Deasemenea, croazierele - cu ambarcatiuni mai mici sau mai mari (pentru 15-30 de Euro) - fac accesibile alte destinatii interesante: insulele invecinate (inclusiv cele care au apartinut familiei Onassis si poetului national al Lefkadei - Valaoritis), plajele cele mai spectaculoase (inclusiv Porto Katsiki) - cu opriri pentru balaceala, grotele marine...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2450 PMA (4 voturi)

webmasterX[04.12.16 09:31]

@nelson:

anul acesta noi am fost in octombrie, la sfarsit de sezon,

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


marianilie18JR2r[04.12.16 10:01]

iar daca intr-adevar vreti frumusete si istorie recomand Malta cu ghizi romani foarte bine pregatiti. Odata ce ai vazut Malta o sa tot vrei sa te reintorci:-)


nelsonGD2r[04.12.16 10:17]

@marianilie18: Totusi, solicitarea dnei. era pentru o insula greceasca... Asa, putem vorbi de Mauritius, Hawai, Rep. Dominicana, Bali... :-)


aniela1JRAUTOR SOL[04.12.16 12:23]

@nelson: Mulțumesc pentru răspuns dvs. Știu ce plaje frumoase are Lefkada și nu as vrea sa le ratez fiindcă nu am carnet de conducere ca sa ajung la ele ????


maria.enescuGD3r[04.12.16 18:19]

@maria. enescu: Am scris despre Lefkada, Lesbos, Samothraki.

Anul asta am fost in primavara in Florenta, apoi Paralia si in final Ozdere Turcia. Desi am vrut sa scriu, am tot amanat, au trecut lunile si acum este mai greu.

Sa fiu sincera despre Ozdere nu pot scrie mare lucru, decat ca am fost intr-un resort bun si atat. Era riscant sa mergem si in oras (10 km).

Despre insulele facute inainte de a intra in AmFostAcolo imi este greu sa scriu, trebuie sa-mi adun tot ce am luat de acolo.

Sper ca in vacanta asta sa scriu cate ceva.

Vacante minunate in Grecia.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[05.12.16 01:45]

@nelson: La cascada Dimossari am fost, mi-a placut si am avut impresia ca seamana cu canionul 7 scari, de la Timisul de jos, dar fara scari.

Despre celelalte obiective nu stiam, si va multumesc ca le-ati enumerat, deoarece intentionez sa vizitez vara urmatoare unele dintre ele.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nelsonGD2r[05.12.16 09:08]

@dianamea: Voi incerca in vacanta de iarna sa postez un review mai detaliat. Am fost in Lefkada si anul trecut in primavara si anul acesta in octombrie (noi cam evitam caldura din plin sezon, fiindca nu ne prea impacam bine cu ea...). Asa ca avem ce sa va povestim. :-)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

deeagheGD2r[05.12.16 19:55]

@crismis: Noi am inchiriat in Santorini un suzuki jimmny cu 192 de euro/ 6 zile. Am comandat pe net de acolo, au adus-o la hotel, am lasat un numar de card ca si garantie si au venit sa o ia tot de la hotel. Am lasat cheile la receptia hotelului, a venit baiatul de la inchiriei sa o ia si nici nu ne-a cautat. A dat receptionera cheile si atat. Eu recomand Santorini cu toata inima. Este superb si este ceva ce nu vezi oriunde.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

irinadAPLCONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA177r[06.12.16 07:30]

@aniela1: Dragă concitadină, deşi intervin cam târziu, îndrăznesc să vin şi eu cu câteva idei în întâmpinarea cererii tale.

Creta este o bună opţiune pentru plaje, vestigii, locuri istorice, oraşe frumoase, însă fiind cea mai mare insulă din Grecia, trebuie să ţii cont de distanţele lungi ce trebuie parcurse. Pentru toată Creta, oricum, e insuficientă o săptămână, dar se poate face pe bucăţi. E posibil şi fără maşină, însă trebuie luată în considerare serios varainta autobuzelor locale.

A doua ar fi insula Kefalonia pe care şi aici poţi ajunge cu avionul, dar şi aici ar fi nevoie de maşină închiriată pentru a o străbate întrucât fiind cea mai mare insulă ionică, distanţele nu sunt de neglijat. Dar există din nou soluţie adecvată: o reţea de autobuze cu program destul de bun.

A treia recomandare ar fi tot pentru o insulă care, deşi are origini greceşti, nu face parte din Grecia, fiind o ţară de sine stătătoare: Cipru. E foarte romantică, are tot ce vrei şi nu poţi ajunge acolo decât cu avionul. Există autobuze care fac legătura foarte bine între toate localităţile de pe insulă.

Îţi doresc vacanţă plăcută şi o alegere cât mai înţeleaptă!

N.B.: irinad este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

aniela1JRAUTOR SOL[11.12.16 16:47]

@irinad: Multumesc pentru sugestii. Va citesc postarile de mult timp, asa din umbra! Am fost in Cipru dar insuficient, e un loc unde vreau sa revin, macar pentru stancile Afroditei.


irinadAPLCONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA177r[11.12.16 17:04]

@aniela1: Mulţumesc şi eu, îmi face plăcere să ştiu că-mi citeşti articolele!

N.B.: irinad este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

FlystarGD[14.12.16 00:33]

La fel ca si alti useri iti recomand Skiatos.

1. Insula mica si variata

2. Toate tipurile de plaja, de la nudisti la hipsteri pensionari salbatice linistite agitate fite si de oameni simpli

3 exista excursi optionale in zona

4 are aeroport

5. Un amarat de atv sa ajungi pe plajele salbatice nu costa o avere

6 mancare la tanti maria in port (crazy spoun) e cu 10% mai ieftina pt romani plus ca is portii mari la preturi decente

7. distantele sunt destul de mici

8. nu o sa gasesti decat un hotel sau doua cu all inclusiv... asta ca sa fie rentabil si pt terase

9. Cazare gasesti si ieftina si scumpa totul depinde de zona (eu am stat la trolos bay) plaja de pensionari. era full si cu toate acestea aveai impresia ca nu e nimeni la cat de linistita era. Am jucat table cu sotia si zarurile erau un zgomot destul de marr

10. Se poate plati cu cardu inclusiv pt magneti nu ca si pe tarm unde se uitau dubios la tine cand scoteai cardu.

11. E o insula in care engleza se vorbeste destul de fluent la toate colturile

Nu vreau sa desconsider celelalte recomandari in care nici macar nu am fost dar din cate am citit si auzit de la alti santorini e o insula de 3 zile... gen nu e asa diversificata

In Creta nu mi-a placut deloc

Corfu pare o optiune buna...

Daca nu vrei neaparat grecia

Ti-as recomanda Malta dar in perioada aia e prea full sezon

Si in 1200 de euro te incadrezi pentru tenerife (citroen c3 7 zile e 110 euro inchiriatu) si daca nu gasesti zbor direct ieftin ia cu combinatie de zboruri

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

aniela1JRAUTOR SOL[16.12.16 12:13]

@Flystar: Mulțumesc mult pentru răspuns! O sa îl am în vedere.


  • AFIȘATE rsp [31-46] — din total 46 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.24737882614136 sec
    ecranul dvs: 1 x 1