Solicitare CMR / TURCIAPINNED

ÎN DIRECT - „live” din Turcia!

Trimisă în 21.06.20 14:09
autor Admin [Timisoara]
» VIZUALIZĂRI: 109395

Turcia... nu stă la fel de bine precum Grecia sau Cipru, din punct de vedere al libertății de deplasare, ori al numărului actual al cazurilor de COVID, de exemplu

Cu toate acestea, din informațiile mele sunt deja turiști români în Turcia -- granițele au fost deja deschise pentru tranzitul AUTO; în viitorul apropiat este posibilă și reluarea zborurilor

Dacă sunteți pe drum, ori dacă sunteți deja acolo - scrieți-ne, aici, pe scurt, cum e; foarte mulți oameni și-ar dori să-și poată face și anul acesta concediul pe acolo.


  • PERIOADA: - -- NOPŢI CAZARE: -
  • BUGET: - -- TRANSPORT: -
  • ADULŢI: -

Răspunsuri — pag 24 / 45

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[15.08.21 16:01]

@hanibalbogdan:

Ne intoarcem din Turcia in jurul datei de 5 septembrie.

Mai sunt trei săptămâni până atunci şi nu se ştie cum vor evolua lucrurile.

Daca printr-o intamplare nefericita unul este pozitiv la testul efectuat cu 48 ore inainte de intrare in Romania. Unde sta in carantina?

Turcii spun că orice persoană depistată ca fiind infectată va fi izolată 14 zile în hotelul la care este cazată. Evident, pe propria cheltuială. Doar cazurile grave sunt spitalizate.

În cazul cel mai puţin de dorit în care Turcia va fi pe lista roşie şi la data întoarcerii tale, pentru a nu risca o carantină în Turcia, cel mai sigur este să NU faci test copiilor. Dezavantajul este că intră automat în carantină la domiciliul din România pentru minim 10 zile şi maxim 14.

Bulgarii nu cer alte documente în afara celor de călătorie românilor care intră în Bulgaria din alte ţări decât România în cazul în care declară tranzitul şi părăsesc teritoriul Bulgariei în cel mai scurt timp.

Vacanţă plăcută!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

hanibalbogdanPM16r[15.08.21 16:27]

Multumesc.

Sunt intr-0 mare dilema.

Ma gandeam sa iau niste teste cu mine sa le fac inainte de testul oficial.

Daca testul oficial este pozitiv pot sa nu-l declar?

Pana la urma si 8-10 zile de carantina ar fi la limita si cu inceputul scolii.

Problema cea mai mare ar fi sa nu-i depisteze pe acolo.

O asigurare de calatorie buna care sa acopere tot ce inseamna COVID ce recomandati?

Multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[15.08.21 17:18]

@hanibalbogdan:

Ma gandeam sa iau niste teste cu mine sa le fac inainte de testul oficial.

Este şi asta o variantă, dar marja de eroare este prea mare.

Daca testul oficial este pozitiv pot sa nu-l declar?

Nu ştiu, dar nu cred.

În România ştiu sigur că NU. Toate testele PCR, şi pozitive şi negative, sunt declarate automat în CoronaForms şi nu mai scapi

O asigurare de calatorie buna care sa acopere tot ce inseamna COVID ce recomandati?

Anul trecut am fost şi eu interesată de asigurări cât mai complexe. Nu am găsit să acopere chiar TOT. Pentru mine a fost atunci suficientă clauza de stornare în caz de îmbolnăvire înainte de plecarea în Turcia, plus acoperirea cheltuielilor de spitalizare în Turcia în caz de îmbolnăvire gravă acolo.

Anul acesta, după ce m-am vaccinat, pentru Egipt nu m-a mai interesat decât să acopere un eventual test PCR pozitiv cu 72 ore înainte de plecarea în vacanţă. În Turcia voi pleca în septembrie doar cu asigurare de călătorie simplă, pentru că nu trebuie să fac test.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

celena2GD7r[15.08.21 17:25]

@hanibalbogdan: ati omis un lucru, carantina este intadevar de 10-14 zile, conditia este ca testul din ziua a-8-a sa fie negativ. Daca nu este negativ trebuie sa mai adaugati 14 zile de carantina si evident, inceputul anului scolar.compromis.

Trec si eu prin acelasi stres ca si dvs. Eu am programat copilul la test PCR inainte de plecare, daca iese pozitiv (putin probabil) vom recupera banii de la asigurator si vom rata vacanta, insa daca iese negativ voi avea curajul sa-i fac in Turcia testul din nou, astfel incat sa nu stea in carantina la retur, sa se poata bucura de putinele zile de vacanta ramase.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE42r[15.08.21 18:23]

din ce inteleg situatia voastra e diferita, unul merge cu masina, celalalat cu avionul. din fericire eu am scapat de problema asta asa ca merg linistit

pentru hanibalbogdan vad o solutie: sa faci testul tarziu inainte de iesirea din Turcia astfel incat rezultatul care vine pe mail sa te prinda in BG, la granita la noi poti sa nu il declari daca nu este negativ iar apoi sa faci un test imediat ce intri, asta pentru a scurta timpul de carantina. daca nu il declari deloc in ziua 8 faci test pt a iesi din carantina in ziua 10 si mai stai 14 zile din ziua 8. sau poti sa nu faci test de loc si atunci sta 14 zile in carantina. asta daca doamne fereste nu apar complicatii care sa necesite spitalizare si atunci vei fi intrebat si poate se afla de testul pozitiv din TR, caz de fals in declaratii

la celena nu se poate fenta in nici un fel testul din TR

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

celena2GD7r[15.08.21 18:40]

@hanibalbogdan: vreau sa ma asigur ca este OK. Testul antigen poate da erori, atunci n-as avea curaj sa-i fac PCR in TR, ne intoarcem in RO si sta in carantina. Cu un test negativ la plecare, ma indoiesc ca se va imbolnavi pe acolo, intr-un timp atat de scurt, cu toate masurile de precautie pe care si le ia... zic si eu... Sincer, ea nu-si prea doreste carantina si insista sa faca PCR ca sa poata iesi din casa in ultimele zile de vacanta (mai ales ca nu se stie cum va decurge si acest an scolar...).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nrs †SE42r[15.08.21 18:55]

nu vreau sa te descurajez, dar se pare ca niciodata masurile de protectie nu sunt suficiente, asta ti-o spun din experienta personala.

va doresc la amandoi sa aveti vacante reusite si sa evitati carantina astfel incat sa fiti prezenti la inceperea scolii

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[16.08.21 07:23]

Turcii spun că orice persoană depistată ca fiind infectată va fi izolată 14 zile în hotelul la care este cazată. Evident, pe propria cheltuială. Doar cazurile grave sunt spitalizate.

dar de ce nu pe cheltuiala asiguratorului, daca ai asigurare de sanatate?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

celena2GD7r[16.08.21 07:42]

@nrs: eu am asigurare de Covid, include si carantina, cel mai probabil banii sunt recuperati la intoarcerea in tara.

Nu stiu ce sa spun despre zboruri, se ocupa agentia sau trebuie sa te ocupi singur sa-ti schimbi zborul? Cheltuiala asta este acoperita tot de asigurator sau din propriul buzunar?

Of, daca as fi stiut de toate complicatiile astea in februarie cand am facut rezervarea m-as fi lasat pagubasa, dar asta e!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dumi59SV2r[16.08.21 10:09]

Buna ziua! Cum obtin formularul HES, plecam in 25 august la Istanbul. Va multumesc!


celena2GD7r[16.08.21 10:15]

Corina70SR9r[16.08.21 11:11]

@hanibalbogdan: Nu ești obligat sa-i faci test pcr copilului, în Turcia. În România intra direct în carantina, ii faci test pcr în ziua 8 și iese din carantina în ziua 10 dacă testul e negativ. Pentru tranzitarea Bulgariei nu ai nevoie de test negativ pentru copil.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

hanibalbogdanPM16r[16.08.21 19:05]

Buna ziua.

Am observat ceva ciudat la Google maps.

Pentru ferryboats traversarea intentionam sa fac Gelibolu - Cardac / Lapseki. Aceasta traversare o fac de 4-5 ani.

Astazi am observat ca Google maps nu mai permite rutarea pe sensul Gelibolu - Cardac / Lapseki.

Aveti idee de ce nu merge?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Corina70SR9r[16.08.21 19:08]

@hanibalbogdan: posibil din acest motiv? De pe site-ul de mai jos înțeleg ca pe acolo circula mașinile de mare tonaj. eceabat.bel.tr/feribot-saatleri


Corina70SR9r[16.08.21 19:28]

@hanibalbogdan: de acord cu tine, dar scrie acolo ca mașinile de mare tonaj vor folosi ruta Lapseki-Gelibolu, pe la Eceabat au voie doar noaptea, pe la Kilitbahir deloc.

Poate este o măsură de decongestionare a traficului, prin dirijarea mașinilor de mare tonaj pe o ruta, și a autoturismelor, pe alta. Zic și eu... e doar o părere.

Cert este ca mai întreba cineva despre Gelibolu, pe un grup de FB (spunea ca ii apare traseu închis sau cam asa ceva), înseamnă că există un motiv pentru care nu mai poți face rutare pe traseul care te interesează.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

crp1972GD6r[16.08.21 23:31]

Ținând cont că Turcia a intra în zona rosie, noi plecăm de aici pe data de 20.08, am o intrebare:

- Dacă pentru un copil de 11 ani la plecarea din România am făcut test PCR, la întoarcere in Romania (cu traversare prin Bulgaria) trebuie sa facem test PCR inainte de a intra în Romania sau in primele 24 ore după intrare?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[17.08.21 00:51]

@crp1972:

Dacă pentru un copil de 11 ani la plecarea din România am făcut test PCR, la întoarcere in Romania (cu traversare prin Bulgaria) trebuie sa facem test PCR inainte de a intra în Romania sau in primele 24 ore după intrare?

Păi ai avea vreo două variante:

1. Dacă nu vrei să-ţi intre copilul direct în carantină la domiciliu, trebuie să-i faci un test PCR recoltat cu maxim 72 ore înainte de intrarea în România, evident cu rezultat negativ.

2. Dacă nu te deranjează să ţii copilul închis în casă timp de 14 zile, atunci nu faci niciun test pentru întoarcerea acasă. Bulgarii nu-ţi cer test la intrarea din Turcia dacă declari că doar tranzitezi Bulgaria.

Dacă se plictiseşte copilul în casă, poţi să-i faci test în a opta zi şi dacă rezultatul este negativ şi copilul nu are simptome poate ieşi din carantină în a zecea zi.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[17.08.21 00:56]

@Corina70:

dar scrie acolo ca mașinile de mare tonaj vor folosi ruta Lapseki-Gelibolu, pe la Eceabat au voie doar noaptea, pe la Kilitbahir deloc.

Aşa a fost dintotdeauna în cazul celor 3-4 variante de traversare a Dardanelelor, pentru camioane. Din acest motiv, mie nu-mi plăcea să trec pe la Gelibolu, pentru că mă simţeam aiurea printre toţi acei mastodonţi.

Interesant este de aflat ce s-a schimbat în cazul autoturismelor.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

crp1972GD6r[17.08.21 11:02]

@nicole33: imi cer scuze pentru insistența mea, testul nu poate fi făcut în Romania în primele 24 ore?


nrs †SE42r[17.08.21 12:54]

din ce stiu eu nu se mai poate


celena2GD7r[17.08.21 13:46]

@crp1972: nu se poate!

Eu ma tot gandesc daca n-ar fi o idee sa sincronizez cumva primirea rezultatului testului cu sosirea in tara. Sa-l primesc pe mail, cumva fix cand aterizam in Otopeni ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Corina70SR9r[17.08.21 16:33]

@crp1972: dacă Turcia va fi tot pe lista roșie, test în Turcia, ca să nu intre în carantina în România. Dacă nu ii faci testul în Turcia, în tara intra în carantina și iese cel mai devreme în ziua 10, pe baza unui test pcr negativ făcut în ziua 8.

Dacă Turcia revine pe galben, ii poți face test pcr imediat după intrarea în România, tot intra în carantina, dar iese în 1-2 zile, după ce apare rezultatul negativ, care trebuie comunicat la dsp pentru ridicarea carantinei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Corina70SR9r[17.08.21 19:25]

@crp1972: Nu, nu se mai poate de când Turcia e pe lista roșie. Se putea când era pe lista galbena.


Corina70SR9r[17.08.21 19:33]

@nicole33: Nu știu cât de corecta este informația, dar pe un alt forum, un user spune ca"Ruteaza doar pe un sens. Se asfalteaza pe celalalt sens ".

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

tm-tcPM8r[18.08.21 21:46]

Salut!

Urmează să plecăm la finalul lunii în Antalya, cu avionul. Am primit condițiile de călătorie de la agenție, unde se specifică faptul că turiștii pot fi testați, aleator, la sosire în Turcia. Noi suntem vaccinați și precauți în continuare, dar acest eventual test reprezintă un stres pentru că, evident, un eventual rezultat pozitiv nu ar fi ceva dorit. Pe niște forumuri pe facebook oamenii spun că nu s-a întâmplat să fie testați, la fel și cunoscuții, dar să vedem ce zice AFA

A pățit cineva să fie testat aleator anul acesta în aeroportul Antalya?

Mulțumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Corina70SR9r[19.08.21 07:38]

@tm-tc: Nu. Și nici nu am văzut ca alții sa fie opriți pentru a fi testați. Turcii nu au motive sa testeze romanii, se știe ca aceștia nu se pot urca în avion dacă nu sunt vaccinati, nu au trecut prin boala sau nu au test negativ.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

  • AFIȘATE rsp [691-720] — din total 1328 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.41314101219177 sec
    ecranul dvs: 1 x 1