Solicitare CMR / TURCIA

Statiuni Turcia

Trimisă în 29.08.19 14:17
autor M-MagdolnaUC [Sibiu]
» VIZUALIZĂRI: 3730

Buna, anul viitor vrem sa mergem in Turcia cu avionul... dar nu este exclusa nici deplasarea cu masina.

Va rog sa-mi recomadati o statiune pe litoralul turcesc care sa se apropie de cerintele noastre:

1. Plaja cu nisip, fara pietre, stanci si mare lina (fara bolovani). Doresc o plaja unde pot sta fara papuci, nu conteaza daca apa marii se adanceste brusc.

2. Bazaruri in apropiere

Vrem sa exploram sa interactionam cu localnicii, cu cultura si obiceiurile localnicilor.

Este prima vacanta in Turcia, de ani de zile mergem la mare in Grecia (Halkidiki, Sithonia) exceptand acest an cand am fost in Bulgaria (Sunny Beach)

Astept recomandarile voastre cu plaje " de vis" si mare superba.


  • PERIOADA: aug-sept -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 2000 -- TRANSPORT: avion
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 5

Răspunsuri — pag 2 / 2

Alex1384JR[București]1r[30.08.19 11:19]

@ProHandyMan M-Magdolna: din ce știu eu cele mai bine cotate statiuni din Turcia sunt Bodrum și Belek, la Bodrum plaja este in mare parte cu pietricele și în Belek cu nisip fin.

Eu îți recomand să te duci cu avionul pentru că este mult mai ușor și ajungi foarte repede, referitor la economie daca te duci cu mașina nu prea este (drumul undeva la 15-20 ore, cheltuiala de pe drum, roviniete, taxe de autostradă, aglomerație, oboseală mare)

plus că Turcia nu este Grecia unde trebuie sa te plimbi daca vrei sa vezi locațiile frumoase, daca alegi un resort unde sa ai activități, spectacole, parc acvatic nu o să simți nevoia de a pleca din resort

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

hanibalbogdanPM[Bucureşti]16r[30.08.19 12:32]

Recomand o plaja blueflag eu am fost in Kusadasi la hotel Palm Wings Ephesus Beach plaja lata nisip foarte fin, intrare lina in apa. vezi impresii.

In zona cu masina sau transportul in comun (minibusuri) te poti plimba in micile orasele din zona kusadasiului gasesti bazaruri, piete locale interactiune cu localnicii.

Una din zonele cu cele mai multe atractii turistice de retinut - Efes este unul dintre cele mai frumoase orase antice din Europa. Orasul a fost construit in anul 3000 I. Hr. Pe vremuri, aici se afla una dintre cele 7 minuni ale lumii: Templul lui Artemis.

La 10 km de orasul Efes se afla casa Fecioarei Maria, cunoscut loc de pelerinaj. Hotelul are un pret mediu.

In Antalya am fost la Lonicera Resort and Spa am vazut ca nu este trecuta cu blueflag dar este curata nisip fin, apa clara.

Tot ce inseamna Antalya din punctul meu de vedere lunile iulie si august au o temperatura si umiditate insuportabila.

Incearca acest site www.blueflag. global sunt plajele cele mai bune din lume.

Pentru interactiuni cu localnicii recomand pietele locale sau oraselele din jurul statiunilor gen Kusadasi - Didim - Bodrum. Antalya cam prea turistica.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

webmasterX[București][30.08.19 13:08]

@hanibalbogdan:

In Antalya am fost la Lonicera Resort and Spa

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


nrs †SE[Craiova]42r[30.08.19 14:28]

@M-Magdolna: pana sa iti raspunda nicole iti spun eu: depinde de zona, pot fi pietricele mici pana la bolovani. poti sa intri 2 metri si apa sa fie la gat sau poti sa intri 12 m

ca tot a amintit Prohandyman de concept: nu citi ce spun cate unii ca all iti asigura ceva, uall altceva pentru ca risti sa iti faci sperante desarte, cand te hotarasti la un hotel vezi ce inseamna acolo uall maxiall sau cum naiba ii mai zice, conceptul (lista de servicii si bauturi gratuite) difera de la hotel la altul

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE[Craiova]42r[30.08.19 14:32]

@Alex1384: eu zic ca te inseli grav! vezi ce a facut crismis anul acesta si poate iti vei schimba parerea ca nu e nimic de vazut in Turcia.

poti imbina sederea in resort cu o vacanta activa (eu am facut-o anul trecut)


generaluGD[Satu Mare]3r[30.08.19 18:59]

Recomand * Resortul GURAL PREMIER din Belek*.

Are plaja frumoasa, nisip, gazon cu multa verdeata, sezlonguri pe plaja, mancare si bauturi de calitate, etc

Ramane sa urmariti preturile ptr sejururile in Turcia an 2020.

Alegeri inspirate va doresc!!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

moraru marianGD[Bucureşti]10r[30.08.19 19:09]

@generalu: Gural Premier este ultimul resort vizitat adică acum o lună și jumătate în urmă este BESTIAL. Dar e peste alte resorturi ca și preț dar merită. La anul vom merge iarăși acolo ptr că este deosebit! Poți obține preț bun pe sejur dacă il achiziționezi din timp !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[30.08.19 19:49]

@Alex1384:

plus că Turcia nu este Grecia unde trebuie sa te plimbi daca vrei sa vezi locațiile frumoase, daca alegi un resort unde sa ai activități, spectacole, parc acvatic nu o să simți nevoia de a pleca din resort

Resorturile turceşti all inclusive îţi oferă suficient de multe activităţi pentru a nu te plictisi timp de o săptămână în interiorul acestora, fiind alese cu predilecţie de către turiştii dornici de relaxare şi răsfăţ, însă nimeni nu te opreşte dacă vrei să ieşi să vizitezi împrejurimile, la shopping, la o cascadă, un sit arheologic, o croazieră pe mare etc.

Şi Turcia are destule locuri frumoase, totul este să şi vrei să le descoperi, orice plimbare presupunând renunţarea pentru câteva ore la confortul all inclusive, de neconceput pentru unii.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[30.08.19 20:12]

@M-Magdolna:

i-mi poti detalia un pic " intrarea în mare era abruptă şi cu pietre"... Pietre sau pietroaie bolovani in apa, abrupta adica apa marii se adanceste brusc, sau malul, plaja este accidentata.

Cred că mai uşor ar fi să-ţi recomand să citeşti articolul meu de la Gural Premier Tekirova, unde am încercat să explic de ce mi-a plăcut mie acea plajă şi mare şi am exemplificat, chiar mai sugestiv, prin fotografiile postate, cum pietrişul de pe mal este înlocuit de pietre din ce în ce mai mari pe măsură ce înaintezi în larg. Pentru noi varianta optimă a fost să intrăm / ieşim în / din mare folosind pontoanele hotelului, direct la apă foarte adâncă, astfel neavând nevoie de papuci de apă.

O mare şi mai frumoasă am avut la Rixos Tekirova, unde însă, fără papuci, am reuşit să mă tai la picior în pietrele tăioase precum cele de la calea ferată, dar a fost vina mea.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

Alex1384JR[București]1r[31.08.19 08:23]

@nicole33: deabea am venit eu de la Rixos Tekirova și nu recomand nimănui să meargă acolo, hotelul este foarte îmbătrânit și vechi, la capitolul spectacole și petreceri este varza, servire praf, baruri pe plaja 0, este primul resort din Turcia unde trebuia să plătesc mai peste tot unde mă duceam

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL[București]ConsAFA78r[31.08.19 10:24]

@Alex1384:

deabea am venit eu de la Rixos Tekirova și nu recomand nimănui să meargă acolo

Eşti sigur că ai fost la Rixos Tekirova???

Am citit nu demult pe site un articol extrem de negativ al tău despre Rixos Beldibi din Beldibi, cel mai ieftin, dar şi cel mai slab hotel din lanţ, unde nu ştiu ce aşteptări ai avut şi nu s-au confirmat.

Impresia mea este că eşti în eroare confundând hotelurile acestui lanţ şi nu este corect să-i derutezi şi pe ceilalţi useri, denigrând fără rost un hotel pe care nici măcar exterior nu l-ai văzut.

Eu am fost la Rixos Tekirova şi exclud posibilitatea ca serviciile să fi decăzut atât de mult în doar doi ani.

Te rog să fii mai atent la subiectul discuţiei atunci când intervii cu comentarii.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

mony_kaGD[bucuresti]5r[31.08.19 11:09]

@mihai. panait:

Pe orice plaja din turcia asiatica nu poti merge fara papuci... frige nisipul...

O generalizare lipsită de o bază reală. Autoarea întrebării era interesată de lipsa pietrisului deranjant de pe plaja si de la intrarea în mare, de o intrare în mare fără pietre si nu de temperatura nisipului. Tot asa frige nisip si pe plaja la Rixos Bodrum, pentru că TOT in Turcia asiatică te afli. Nici măcar un român dintr-o mie nu alege o plaja turcească aflată în partea europeană, dar tu, din nou, confunzi lucrurile. Toate stațiunile turcești de la Marea Egee se afla tot in partea asiatică, dar asta se invata demult la geografie. Încearcă si plajele de la Regnum Carya si de la Titanic Mardan Palace si vei avea o surpriză vizavi de temperatura nisipului. Dai un ban, dar vezi diferența.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

ROGER1708GD[BUCURESTI]1r[02.09.19 21:42]

@M-Magdolna: Buna ziua va voi raspunde la solicitari incepand cu 09.09.2019, momentan sunt in concediu la munte in RO.


Ms GabrielUC[Creţeşti [IF]][10.09.19 13:53]

@M-Magdolna: Recomand hotel Dragon royal Side. Plaja cu nisip fin, piscina super tare, locatie de nota 10, mancare si bauturi24/24, spectacole in fiecare seara in amfiteatru si muzica live in fiecare seara pe plaja. Am fost cu masina, 1500km1250 lei benzina 100 lei rovinieta Bulgaria50 lei rovinieta Turcia sau 65 lire 14 lei taxa pod Ruse (dus) 5 euro taxa pod Ruse (intors) 43 euro Cazare intermediara dus 60 euro Cazare intermediara intorsDaca va hotarati pentru acest hotel sa evitati camerele etaj 1 cu numere impare. L

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-44] — din total 44 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.20174694061279 sec
    ecranul dvs: 1 x 1