Solicitare CMR / TURCIA

Amenzi HGS Turcia

Trimisă în 27.06.19 16:15
autor MihaiB11SV [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 26955

Salut!

Anul trecut i-am imprumutat masina fratelui meu pentru a pleca in Turcia. El nu a facut card HGS si cand am verificat acum masina pe site apare ca am de platit in total vreo 1200 TL.

Intrebarea mea este: Daca intru in Turcia ma pune sa platesc suma la vama sau cand o sa imi fac card HGS o sa mi-o scada de acolo? Ca as vrea sa stiu daca ma duc pregatit cu banii sau nu.

Pe 7 iulie urmeaza sa plec in Turcia si as vrea sa stiu la ce sa ma astept din inainte. As vrea sa fac cardul HGS la un ptt in Edirne.

Multumesc frumos


  • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 10
  • BUGET: 1200 -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 4 -- COPII: 0 -- VÂRSTA: 0

Răspunsuri — pag 2 / 2

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[28.06.19 11:27]

@crp1972:

nu-mi apare nimic. stiu ca era o locatie unde iti puteai verifica soldul. stii unde pot intra sa vad?

Sunt doua situații diferite:

prima dacă vrei doar sa verifici dacă exista amenzi pe contul tău, caz in care este suficient sa introduci numărul de înmatriculare al mașinii, scris cu litere mari și fără spații

A doua: dacă vrei sa verifici soldul disponibil, atunci trebuie sa-ti faci cont; este foarte simplu, introduci o adresa de mail, o parola și numărul pașaportului prezentat la momentul achiziționării stickerului HGS.

In ambele cazuri trebuie sa intri pe site HGS. Ti-am pus link intr-un răspuns anterior.

Succes!

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[28.06.19 11:44]

@nrs:

Este foarte posibil ca mai recent sa se fi redus amenzile pentru neplata taxelor datorate, eu nu știam.

Informația mea se baza pe experiența personală din urma cu câțiva ani.

Prin 2015 sau 2016, mi-am rătăcit prin casa stickerul HGS și am plecat fără el in vacanța in Turcia, cu gând sa îmi iau altul, deși mai aveam bani pe cel vechi. La Edirne mi-au recunoscut mașina in sistem și nu m-au lăsat decât sa reîncărc vechiul cont spunându-mi ca pot circula și fără abțibild fără sa am probleme.

Toate semafoarele le-am trecut pe roșu și îmi afișau sume mari datorate mult mai mari decât de cinci ori taxa.

Inutil de precizat faptul ca m-am simțit ca ultimul infractor când treceam prin porți cu sirena sunând in urma noastră deși aveam in cont dublul sumei necesare pentru a ajunge in Antalya și înapoi, cum ma uitam in oglinda retrovizoare sa văd dacă nu ne urmărește mașina poliției etc.

Pe durata vacantei situația contului s-a reglat, astfel ca la întoarcere am văzut doar semafoare pe verde.

De atunci nu am mai văzut amenzi afișate și nici sirene nu am mai declanșat.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

krisstinnaAU33r[28.06.19 12:22]

@crp1972: Nu ai nevoie de site

Descarcă aplicația HGS!

E extrem de simplu, pe site e mai greuț, nu complicat dar...

Eu nu am fost de 4 ani in Turcia, am descărcat aplicația in câteva secunde, am introdus Nr de înmatriculare și mi-a apărut soldul, vechi de 4 ani

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

adr!anSV3r[28.06.19 16:24]

@MihaiB11: deși o să atrag oprobiul unor " legiști " de pe aici îți spun că eu, personal (nu faceți ca mine dacă nu va convine), nu am plătit niciodată nimic de 8 ani de când merg în concediu in Turcia: nici autostrazi, nici macar amenda de radar de acum 2 ani - nu ți se întâmplă nimic!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -2 PMA (2 voturi)

Fl0r3ntinaSV1r[29.06.19 11:33]

Unde pot plătii o amenda de radar? Mulțumesc frumos!


Dinu36UC1r[29.06.19 12:19]

@MihaiB11: salut in turcia daca nu ai platit vineta sunt pasuri cu bariera cu casier si la prima trecere platesti si din urma la fel daca ei vinete de la ptt la prima trecere ea si ce ai din urma vezi pe displei ce ai platit, indentificarea se face dupa numarul masini

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

ionut BVJR1r[29.06.19 14:28]

Salut, eu pot sa-ti spun ca si alti membri de aici: " Stai linistit" ... Daca nu ai card HGS poti merge in continuare fara nici o grija.

Eu am mers ani la rand cu emotii, ca ma opresc si ma pun sa platesc din urma (la fel ca si ceilalti, nu am avut de unde sa cumpar stickerul-ghiseele fiind inchise).

Singurul risc, este sa fi oprit de o masina inscriptionata a celor de la TGS, care se ocupa de administrarea drumurilor, la ei cred ca te vor pune sa platesti. In rest baga pedala.

Eu am facut anul trecut card dintr-o greseala, ptr ca am vrut sa incerc niste trasee noi. Acum sunt nevoit sa platesc.

Unde sunt taxe speciale le vei plati pe loc (pod trecere Bursa=117 TL).

Apropo am incarcat 100 TL acum 11 zile, iar ieri la iesire mai avea 67.35 TL. (traseu Edirne - Antalya + retur). Azi noapte am revenit acasa.

Toate cele bune

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dumi59SV2r[29.06.19 16:20]

@dumi59:

Acum suntem in Marmaris

de 9 ani nu am platit card HGS si nu am primit nicio amenda in fiecare an am mers numai cu masina


MihaiB11SVAUTOR SOL[29.06.19 16:25]

@ionut BV: multumesc frumos de detalii!


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[29.06.19 17:20]

@ionut BV:

Eu am mers ani la rand cu emotii, ca ma opresc si ma pun sa platesc din urma (la fel ca si ceilalti, nu am avut de unde sa cumpar stickerul-ghiseele fiind inchise).

Crezi că meritat să mergi cu emoţii de frica amenzilor?

Nu crezi că un drum cu maşina până în Antalya este suficient de obositor şi de stresant, fără a mai avea şi grija că vei fi oprit şi amendat sau că te vei propti într-o barieră la o ieşire care nu se va ridica dacă nu ai plătit?

La cât costă un sejur în Antalya nu cred că suma economisită prin neplata taxelor de autostradă este una semnificativă. Din punctul meu de vedere, CLAR NU merită nici riscul şi nici stresul.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

ionut BVJR1r[29.06.19 18:12]

@nicole33: Este alegerea fiecaruia ce face, si cum face... nu suntem aici sa ne criticam, sau sa ne dam rotunzi, suntem pentru a ne sfatui... Daca citeai postarea mea pana la sfarsit, intelegeai totul. Nu am nici o calitate pe acest grup, daca crezi ca postul meu este eronat, sau induce in eroare ceilalti mebri, te rog sa stergi pur si simplu postarea. Multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

Deborah77PM9r[29.06.19 19:10]

Am intrat si eu pe site si apare o amenda de vreo 60 de lire de pe drumul de intoarcere de la Istanbul? Cum draci, ca aveam card si credeam ca nici nu o sa consumam suma de pe el...

Nu ca mai am vreun drum in Turcia in plan in viitorul apropiat, dar e ciudat

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gmariusGD2r[04.07.19 19:54]

Salut, haideti sa va spun cum am procedat eu dupa ce am vazut ca am de plata o mica suma. Va multumesc ca ati deschis topicul, altfel ignoram total acest aspect iar la sf. lunii plec in Marmaris si nu am chef de surprize. Tot citind, am descoperit site-ul de mai jos, este al Minsiterului Transportului din Turcia, si folosindu-ma de google translate, am reusit sa efectuez plata, acum cateva minute inainte de a scrie randurie de mai jos. Site-ul este simplu de utilizat, introduci nr. inmatriculare masina (fara spatii sau liniute, e. g. " AG01ABC" , vei scrie codul de securitate si dai cautare " sorgula" . Daca vei gasi numarul si vreo suma, clar ai de plata, iti spune si ce anume, HGS, taxa pod, etc. Pentru plata selectezi rubrica " odeme" iar ulterior iti va cere sa introduci datele cardului bancar. Dupa plata, pagina iti arata un ID de plata cu mesajul ca plata s-a efectuat cu succes pentru nr. inmatriculare introdus; am verificat ulterior si nu imi mai apare ca am " restanta" la ei. Oricum, preventiv voi printa extrasul de cont de la banca si print screen - ul cu acea confirmare reusita de plata. Nu am vrut sa risc, iar la cat am avut de platit... pana in 18 lire, mai rau ma faceam de ras... " http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/MainPageEnglish.aspx " dupa care selectati " Tollway Pass Violation Query" si se va deschide pagina de mai jos, sau introduceti direct in browser, pagina redirectionata (cea de mai jos) " https://webihlaltakip.kgm.gov.tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama " dupa care urmati pasii descrisi mai sus. Succes!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

ionut BVJR1r[04.07.19 21:42]

@gmarius: foarte ciudat... sunt detinator de sticker HGS pe care il incarc de fiecare data cand intru in Turcia. Pe site-ul postat mai sus de colegul de dinainte, apar ca avand de platit 3 amenzi la OGS. Cine stie sa explice care este diferenta? Daca au bani in cont HGS de ce nu iti retrag banii, si iti vine ulterior amenda? Si mai ciudat este ca in 15 zile de la data amenzii, platesti aceeasi suma. Daca depasesc 15 zile valoarea taxei creste de 5 ori. Pai noi ca si straini de unde sa stim asta? Daca cineva e stapan pe aceasta situatie, cu ce reprezinta diferenta intre OGS si HGS, va rog sa ma lamuriti. Multumesc

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gmariusGD2r[04.07.19 22:06]

@ionut BV: este ciudat ceea ce iti apare, din cate am tot citit, ogs este varianta initiala a sistemului de taxare, a fost inlocuit ulterior de hgs. Posibil sa ai taxe de platit inainte de a achizitiona cardul hgs. Nu iti arata nicio informatie despre plata? Mie imi apare data iesirii din Turcia si data limita de plata a taxei. Verifica cu atentie, daca sunt neclaritati, am vazut ca exista acolo o adresa de mail, trimite sa te lamureasca, poate ai sansa si iti vor raspunde.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

adr!anSV3r[04.07.19 22:42]

@gmarius: ???????????? am verificat si eu pe adresa de mai sus și anul ăsta până în Alanya și înapoi nu am de plată decât 102 lire turcești. Plătesc eu altă dată... ????


gmariusGD2r[04.07.19 22:52]

@ionut BV: m-ai facut curios, si m-am documentat si cred ca am gasit raspunsul. " OGS and HGS are separate pass systems. Therefore, every user should pass through the specific pass lanes depending on the electronic label they are using. Otherwise, a toll fine 5 times the standard toll will be applied. " http://www.kgm.gov.tr/Sayfalar/KGM/SiteEng/Root/HGSeng.aspx " Se pare, ca atunci cand ai intrat pe autostrada, te-ai angajat pe culoarul destinat citirii sistemului OGS, care se pare ca este diferit, nu este sticker, este ca un device ce se monteaza in masina. Practic, tu ai avut stick HGS dar sistemul ti-a citit ca nu ai OGS angajandu-te pe banda destinata OGS, foarte interesant... " https://advrider.com/f/threads/riding-or-driving-in-turkey. 1046545/ "

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

ionut BVJR1r[04.07.19 23:20]

@gmarius: salut, am citit si eu acum. Noi ca straini de unde sa stim acest lucru? Cucu a stiut care e diferenta pana acum... HGS-OGS tot una pentru mine, pana acum... Personal obisnuit cu aglomeratia, tind sa merg prin poarta care este libera... nu am fost atent daca sunt insemne diferite si nici nu am avut de unde sa ghicesc acest lucru. O sa le trimit un email prin care o sa le indic sa isi retraga banii cuveniti din ce a ramas pe cardul HGS incarcat acum 3 saptamani. Referitor la data la care s-au inregistrat aceste " violari ale portilor" , ai dreptate, sunt inregistrate datele exacte. P. S: Daca stiti ca ati avut deplasari de curand, verificati inainte sa treaca cele 15 zile...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

gmariusGD2r[04.07.19 23:46]

@ionut BV: imi pare rau, se putea intampla oricui, nici eu nu stiam, dar asa invatam... Mult succes, sper sa o rezolvi cu ei!


GealyGD8r[13.08.21 18:21]

Eu am mai gasit acest link unde poti sa verifici daca ai treceri neplatite:

http://webihlaltakip. kgm. gov. tr/WebIhlalSorgulama/Sayfalar/Sorgulama

Copiaza link-ul in "google" si dai "cauta". Apoi apasa pe link-urile care le gaseste google.

Daca dai direct click pe link sunt sanse mari sa iti returneze eroare.

Pagina se incarca foarte greu, trebuie sa astepti. Apoi introduci sus, fara spatii sau linute, numarul tau de inmatriculare (PH345ABC), bifezi cazuta mica de jos, introduci codul de sigurnata in casuta colorata si apoi dai "Sorgula".

Astepti iar cateva zeci de secunde si in final iti apare un tabel cu mai multe linii in diverse culori (aferente fiecarei companii ce administreaza autostrazi). Daca pe fiecare rand colorat scrie "Kayıt yok. " atunci nu ai treceri neplatite, iar in josul paginii ai totalul zero.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-50] — din total 50 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.19513583183289 sec
    ecranul dvs: 1 x 1