Solicitare CMR / TURCIA - M.EGEE [Kus/Bod/Mar/Fet]

Cu masina in Antalya

Trimisă în 17.11.12 15:14
autor bobyrodinSR [Bucureşti]
» VIZUALIZĂRI: 3235

Avand in vedere ca nu am mai fost cu masina in Antalya (doar in Kusadasi) doresc sa imi recomandati cel mai bun traseu Bucuresti - Antalya.

Daca se poate: km. parcursi, timp, locatii pentru cazare intermediara atat la dus cat si la intoarcerea catre casa si ce considerati dvs., ca ar fi util pentru a scurta cat mai mult timpul alocat acestui traseu.



Răspunsuri

NasshuSE7r[17.11.12 15:32]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

lawrence*SV2r[18.11.12 07:26]

@bobyrodin: Salut, in primul rand as intreba de ce doresti sa mergi cu masina, e obositor si destul de scump la pret, cam cat biletul de avion, pentru ca in Turcia combustibilii sunt mai scumpi ca in Europa. Ai citit materialul meu?

Daca iti place aventura si vrei sa vezi spatiile largi, atunci inteleg. In principiu, unul din trasee este cel descris de mine, cu adaosul ca mai mergi inca vreo suta si ceva de kilometri de la Fethyie pana in Antalya.

Eu prin Bulgaria am ales drumul nr. 7 pentru ca nu stiu cum mai e drumul prin Veliko Tarnovo. Mai demult mi-am plans in pumni pe drumul ala si de atunci il evit dar acum poate ca s-a reparat si e bun.

Mai cauta aici si citeste si alte sfaturi ale celor care au mers mai de curand pe el, eventual vorbeste cu o agentie mare de turism care trimite autocare cu turisti in Turcia, prin Bulgaria. Soferii de autocar stiu cel mai bine care drum e OK pentru ca ei se vorbesc intre ei si stiu ultimele noutati in materie de calitate, politie, controale, vama, aspecte care fac diferenta, in special in vacanta!!

In plus, drumul nr. 7 e liber ca-n palma, nu e mai nimeni pe acolo, nu sunt localitati multe, e drum nou, nu stie multa lume de el, are vreo doua zone inca in lucru dar in rest e foarte rapid. Nu gasesti statie de combustibili, restaurant, nimic dar e asa rapid ca nici nu prea iti trebuie, daca ai plecat cu tancul plin de acasa si cu apa si mancare.

Faci Bulgaria in patru ore, in loc de sase plus!!! Chiar si Via Michelin il recomanda ca Fastest si Economical!!

Vad ca recomanda un "Otel Seckin", undeva dupa Izmit, cam la 800 de kilometri de Bucuresti si 11 ore de conduc, e o alegere buna, nu stiu calitatea hotelului insa, nu am fost!

Vad ca are si link hotelseckin.com

Primul sfat: plecati devreme din tara asa incat la granita cu Bulgaria sa nu ajungeti mai tarziu de ora pranzului. Dupa ce treci de Ruse (daca alegi sa iesi pe acolo) mergi cam 100 de km spre Varna (atentie ca iesirea spre Varna e putin incurcata din Ruse) si la un moment dat, la o intersectie nou construita, o iei spre dreapta spre Shumen, Yambol si Elhovo, pe drumul nr. 7, asa ii spune, si mergi pe drumul ala pana treci de Elhovo. Imediat ajungi la granita cu Turcia si te indrepti spre Edirne.

De aici ai mai multe posibilitati, pe care ti le poate oferi si pagina de Internet ViaMichelin.com: Prin Istanbul si Izmit, prin Canakalle si Izmir; partea de autostrada este cam tot atat de lunga (nu prea multa) dar drumurile celelalte sunt bune. Depinde si unde vrei sa innoptezi: Canakalle, Istanbul fiind cele mai cunoscute si apreciate.

Daca alegi sa mergi prin Izmir, de la Canakalle sfatul meu este sa mergi spre Balikesir intai si de acolo spre Izmir pentru ca drumul pe malul marii este el frumos dar greoi si destul de dificil.

Daca te hotarasti sa mergi prin Istanbul, poti incerca ferry la Yalova, ca o variatie, si de acolo Bursa, Iscehisar, Isparta sau iei drumul simplu prin Izmit si Iscehisar.

Distantele sunt cam aceleasi, peisajul idem, costul calatoriei si timpul necesar cam tot acolo, iar de ajuns ajungi seara tarziu in Antalya, pe oriunde ai merge. Doua zile dupa ce ajungi la destinatie si ai condus in total 1400 de kilometri trebuie sa nu mai faci nimic, doar dormi pe plaja sau la piscina, bei bere si incerci sa iti revii din soc!! Mai si glumesc dar e un soc sa conduci cate 700 de km pe zi, doua zila la rand. Inca ceva, eu am pus motorina numai de la BP, mi-au facut si card de reducere, nu am avut probleme si gasesti benzinarii BP cam peste tot.

Inca ceva, hotelurile din centrul Istanbulului sunt cele mai bune ca si calitate/pret dar pe timpul verii sunt cam ocupate, e bine sa iti faci rezervare din timp, chiar si pentru o noapte. Pretul pe camera pe noapte e undeva la 80 de Euro.

La Canakalle s-ar putea sa fie cam 60-70 Euro, nu am stat acolo dar apreciez in comparatie. sa nu acceptati mai mult, puteti chiar sa incercati sa negociati, stiti turcii, negociere la sange cu ei si poti sa scoti preturi bune, uneori.

De la Izmir iarasi ai doua variante: Aydin, Fethyie sau Iscehisar. Iarasi, pe malul marii e mai frumos dar mai ingust si cu trafic mai mare de autocare cu turisti.

Daca ai GPS, ai grija sa ai hartile actualizate sau, daca nu, da-i comanda sa te duca pe distante scurte ca sa nu te duca pe unde vrea el, e un sfat folositor, eu am patit-o!!

ATENTIE!!! Nu te incorda sa faci traseul in doar o zi, e prea mult, traficul e greu, daca mai e si cald poti obosi mai usor si e pacat sa patesti ceva tocmai cand te duci in vacanta. Plus ca te mai relaxezi pentru a doua zi de condus.

Despre LIRA, nu platiti echivalentul in Euro. In vama sau in Istanbul ori unde opriti prima data cautati o casa de schimb si faceti exchange cam la 2.2 TL pe Euro pentru ca la statia de combustibil te arde, iti da 2 TL pe Euro, cam 4 TL pe litru de combustibil, si daca pui 30 de litri calculeaza tu pierderea: 6 E, cateva beri bune pe plaja, nu se merita, nu?

Cam asta e, vacanta placuta, drum bun, vreme frumoasa, bere rece, bafta!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

nicole33APL86r[18.11.12 14:17]

@bobyrodin:

Și eu intenționez să-ți recomand tot varianta prin Istanbul.

Să-ți povestesc cum am mers eu spre Antalya în iunie 2011 și în august 2012.

București-Giurgiu-Ruse-Razgrad-Târgoviște-Omurtag-Kotel-Yambol-Elhovo-Lesovo-Hamzabeyli-Edirne-Istanbul-Adapazari-Geyve-Osmaneli-Bilecik-Bozuyuk-Kutahya-Afyon-Sandikli-Burdur-Antalya.

Bulgaria am traversat-o în 3h40min.

Porțiunea Razgrad-Târgoviște a fost cam vălurită, dar fără gropi.

De la Kotel la Yambol drumul a fost impecabil, proaspăt asfaltat.

De la Yambol la Elhovo drumul a fost la fel de prost ca anul trecut.

Am ocolit Elhovo pe centură prin stânga, dar drumul deși fusese asfaltat față de anul trecut se stricase la loc.

La întoarcere am traversat Elhovo prin oraș și drumul a fost mai scurt și mai bun. Asfaltul era OK, am întâlnit doar câteva semafoare și câteva limitatoare de viteză.

Poate că am avut noroc, dar am prins vama foarte liberă, cum nu mi s-a întâmplat până acum, astfel că am trecut în 15 minute.

Edirne-Istanbul pe autostrada O-3-fiecare merge cât vrea de tare.

Deoarece nu intenționam să opresc la Istanbul, am traversat orașul pe podul din nord pe O-2, relativ aglomerat, însă aflat în reparații (avantajul a fost că nu a mai trebuit să plătesc trecerea peste pod). Am intrat apoi pe O-4 aproape fără să-mi dau seama și am ieșit la Adapazari/Sakarya.

Am continuat drumul pe D650 până la Kutahya unde am oprit pentru o noapte la hotelul Grand Cinar 3* (56 euro/noapte camera dublă cu demipensiune).

După micul dejun ne-am continuat drumul spre Antalya, alegând varianta prin Burdur și nu prin Isparta. Avantaj: drumul are mai puține serpentine și sunt mai puțini kilometri cu o singură bandă pe sens. Dezavantaj: se traversează Antalya prin oraș, destul de aglomerat între anumite ore, multe semafoare. Varianta prin Isparta ne-ar fi scos dincolo de Antalya pe șoseaua care duce spre stațiuni (Belek, Side, Alanya).

La întoarcere am ales să înnoptăm la Izmit, cu circa 90 km înainte de Istanbul, la hotel Teona 3* (77 euro/noapte camera dublă cu mic dejun), iar anul trecut am oprit la hotel Pasha Palas 4* (90 euro/noapte camera dublă cu mic dejun).

Ca timpi e greu să faci o estimare. Depinde de stilul de condus, pauzele făcute și condițiile de trafic.

Anul trecut am plecat la 4,30 din București și am ajuns la Kutahya la ora 18,00 parcurgând exact 1030km, iar anul acesta am plecat la 5,25 și am ajuns la același hotel din Kutahya la 17,10, parcurgând 1005 km pe același drum.

A doua zi am ajuns la ora 12 la hotelul din Belek, iar anul acesta am ajuns la 12,15 la hotelul din Okurcalar (Alanya).

Recomandări:

- faci plinul la ieșire din România

- cumperi 2 vignete bulgărești de câte 7 zile care să-ți acopere perioada sejurului (scutești nervi și timp pierdut la întoarcere) din Ruse de la benzinării și plătești cu cardul în lei. Costă 10 leva/bucata.

- faci plinul la Lukoil la ieșirea din Bulgaria și plătești cu cardul.

- schimbi ceva bani în lire turcești chiar în vamă și cumperi cardul KGS pentru plata autostrăzilor și podului peste Bosfor chiar de la intrarea pe autostrada Edirne-Istanbul și îl încarci cu maxim 25 TL

- pe teritoriul Turciei e bine să alimetezi doar de la stațiile Shell și să nu iei sortimentul cel mai ieftin.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

carmen_22_09SR3r[20.11.12 20:57]

Noi, am fost in septembrie cu masina. Noua ne-a placut foarte mult, in sensul ca ne-am oprit 2 zile/nopti in Istanbul si apoi am plecat spre Antalya si la intoarcere am mai oprit o noapte, am vizitat Pamukkale.

Poti sa te uiti la review-urile mele.

In cel mai scurt timp o sa revin cu traseul si costurile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

yuly68PM4r[21.11.12 11:51]

@nicole33: Salut

Util acest comentariu, referitor la ,,Edirne-Istanbul pe autostrada O-3-fiecare merge cât vrea de tare ''foarte adevarat, am incercat si eu sa merg cu masina cat am considerat eu de tare si spre ghinionul meu m-am procopsit cu o mica amenda radar de 265 lire care se poate achita la fel ca si in Romania in 24 ore cu reducere de 50%, binenteles ca nu am avut alta varianta decat sa o achit.

Dar si o parte buna pana la urma pentru ca nu m-am linistit si am continuat drumul mai nervos si binenteles cu viteza mai mare si iar norocul meu, am fost oprit dinou de politie pentru depasirea vitezei legale pe acel segment de drum dar de data aceasta ceva mai aproape de Antalya, nu am mai primit amenda deoarece politistul a explicat ca in Turcia nu se pot acorda doua amenzi in termen de 24 ore pentru savarsirea aceleasi infractiuni. Am plecat mai departe multumit ca nu am mai incasat amenda catre destinatia finala. (Kemer)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

celesteSR7r[21.11.12 12:08]

In luna iunie 2011 am scris un rw... Drumul catre Alanya, daca te poate ajuta cu ceva m-as bucura... de asemenea poti vedea si cazarile intermediare pe care le-am facut la dus si la intors.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

yuly68PM4r[21.11.12 12:20]

@celeste: Multumesc mult, cu siguranta i-mi va fi de folos acel comentariu atat mie cat si celorlalti cititori, eu am dorit doar sa comentez ceea ce anume am patit eu referitor la nerespectarea vitezei de deplasare pe acel tronson de drum si cu siguranta ca in general este necesar de a respecta viteza indicata prin mijoacele de informare.

Consider mai mult decat util comentariul privind situatia drumurilor si variantele de deplasare pe care alti participanti la trafic le recomanda.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

carmen_22_09SR3r[21.11.12 18:10]

@bobyrodin: Sa-l suni pe Michi si-ti mai da el detalii.

Eu voi scrie anumite aspecte legate de drum si de observatiile mele de copilot. Oricum bulgarii au fost chiar prietenosi, in sensul ca am intrat noaptea pe la ora 2 si ceva pe o pietonala (drumul nefiind semnalizat corespunzator) au aparut nici nu stiu de unde in secunda 2 dar inafara ca nu ne-au amendat, ne-au si recomandat pe unde sa iesim din zona aceea. In rest, prin Bulgaria absolut sinistru, parca am trecut printr-o tara parasita si napadita de balarii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

nicole33APL86r[21.11.12 18:17]

@yuly68:

Am prezentat doar realitatea văzută la fața locului și anul trecut și anul acesta. Cu toții știm care sunt limitele legale de viteză, la fel de bine cum atunci când alegem să nu le respectăm ne asumăm conștient riscul de a suporta consecințele.

Culmea ironiei este că pe acest tronson noi am mers mai calm decât a doua zi când nerăbdarea de a ajunge mai repede la hotel a atins cote maxime. Iar la întoarcere, tot pe această autostradă am circulat chiar sub limita maximă admisă, dar nu din considerente de respectare a legii, ci din cauza faptului că trebuia să ținem consumul sub control pentru a nu mai alimenta decât după trecerea frontierei în Bulgaria, astfel că am preferat să merg cu climă, dar ceva mai încet. Pot să spun că am avut și noroc că nu am cotizat la poliția turcă. Am fost opriți o singură dată după Afyon împreună cu un turc pe care de altfel îl depășisem, dar, văzând numărul mașinii, ne-a spus că putem să mergem.

Foarte utilă informația cu amenda. Mulțumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

yuly68PM4r[22.11.12 14:24]

@nicole33: La fel ca D-stra si eu am prezentat realitatea intalnita la fata locului, am facut acel comentariu pentru a nu intelege cineva gresit ca in Turcia se poate alerga cu masina cu orice viteza oriunde.

Consider ca cei care urmaresc comentariile facute pe acest site pentru anumita destinatie o fac pentru a se informa cat mai mult si mai corect posibil de la persoane care au calatorit intr-o anumita zona.

In continuare va doresc cat mai multe concedii frumoase si daca aveti placerea sa ne incanta-ti la randul D-stra cu inpresii din cat mai multe locatii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • [13] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.17650318145752 sec
    ecranul dvs: 1 x 1