- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
La pas prin Bucureşti / BUCUREȘTI
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 162 din care: 6 VECHI (DE ARHIVAT) [+] 22 ARHIVATE
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.37
- GRAD RECOMANDARE: 97.44%
- INFO ON WEB: N/A
La pas prin Bucureşti / BUCUREȘTI - impresii și recomandări [pag 3 / 11]
[162] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2021
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 01.08.21
Circuitul turistic lacurile Herăstrău- Floreasca-Tei
Lacul Floreasca face parte din salba râului Colentina alături de alte nouă pe teritoriul orasului, mai spre marginea lui. Începe din vestul capitalei, (lacul Buftea) continuă în nord şi se îndreaptă spre est (lacul Fundeni) spre a se vărsa în Dâmboviţa, afluent al Argeşului. În Bucureşti traseul străbătut de râul Colentina este de 37 km. Cele mai cunoscute şi mai mari sunt lacul Herăstrău (cu o suprafaţă de 74ha şi o lungime a malurilor de 7 km), lacul Floreasca [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2021
- trimis de: roth SENATOR, din [București] — în 19.07.21
Check-in la Otopeni in conditiile actuale
Salut, desi corect ar fi sa va spun buna dmineata. Plec. Cum unde? In vacanta, desigur. Plec cu un zbor de la aeroportul Henri Coanda/Otopeni. Ce vreau sa va spun e cum decurge acum procesul de cand ajungi la aeroport si pana esti in avion. Am ajuns conform recomandariler primite atat pe mail cat si a celor ce apar pe bilet atunci cand il imprim, anume cu 3h mai devreme. Pana aici nimic deosebit, iau un taxi, ajung chiar mai devreme asa ca ma gandesc sa trec repede de control si sa mai [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2021
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 16.05.21
Pro Patria - București, cimitir de onoare
În urmă cu ceva timp, scriind despre Panteonul României - Cimitirul Bellu colega noastră @mihaelavoicu încerca să mă provoace să scriu și despre alte cimitire istorice din capitală. Știu că AFA și cititorii ei, în mare parte, nu sunt interesați de subiecte de acest gen, totuși... Zona cuprinsă între Piața Eroii Revoluției, Șoseaua Olteniței și Șoseaua Giurgiului din București cuprinde în arealul său mai multe cimitire, majoritatea foarte vechi, cu povești interesante [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2021
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 11.02.21
Trei case memoriale în cartierul meu
Preocupați de grijile zilnice, fără a conștientiza, trecem adesea prin locuri prin care, odinioară, îi purtau pașii pe unii dintre iluștrii noștri înaintași. Două dintre cele mai reprezentative figuri ale condeiului românesc - Tudor Arghezi şi George Bacovia - au trăit, s-au stins din viață și își dorm somnul de veci în Berceni, cartierul din sudul capitalei în care mi-a fost hărăzit să trăiesc și eu. De-a lungul timpului, am vizitat de mai multe ori Casa Memorială [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2021
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 07.02.21
Întâlnire la Mandravela sau la Banditu' ?
Oare câți bucureșteni știu că cele două puncte de reper - Mandravela și Banditu' - chiar au existat în orașul lor? Și încă mai există chiar dacă nu mai au aceleași denumiri și nici aceleași înfățișări. În sud, acolo unde la începutul veacului trecut orașul se termina în noroaie, la întretăierea a trei drumuri - unul ducând la casa de nebuni a lui Obregia, altul la pușcăria Văcărești și altul la cimitirul Bellu - în zona Piața Sudului de astăzi, [...] — vezi review [+3 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2021
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 02.02.21
Mănăstirile BucureștiuluiMG
După ce am prezentat Mănăstirile din jurul Bucureștiului, doresc a face referire și la mănăstirile amplasate pe teritoriul capitalei. Vizibile, ascunse printre blocuri sau izolate la margine de oraș, lăcașurile mănăstirești ale Bucureștiului - cu unele mici excepții - sunt acolo de veacuri și își așteaptă credincioșii și vizitatorii. Catedrala Patriarhală este situată pe Dealul Patriarhiei, aproape de Piața Unirii. Biserica inițială, înălțată în 1654-1658, [...] — vezi review [+50 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2020
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 02.11.20
Misterele Cotrocenilor (II) - urmele Anei Davila
Info: A nu se citi decât de către cei interesați de lucruri inedite și povești fascinante. Atenție conține mult text descriptiv! Colina Cotrocenilor ascunde o mulțime de lucruri interesante despre personaje de elită ale vieții publice românești din secolul al XIX-lea, fapte și locuri misterioase, puțin cunoscute și mai ales necunoscute chiar locuitorilor Capitalei. Cei mai mulți dintre noi atunci când auzim numele Davila ne îndreptăm gândurile spre una din cele mai [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2020
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 19.10.20
Misterele Cotrocenilor (I)
Toamna e un anotimp propice plimbărilor romantice sau doar de relaxare, soarele nu mai arde, chiar și ploaia are farmecul ei. Cartierul Cotroceni este un loc propice pentru aceste plimbări, mai ales în această perioadă când culorile autumnale învăluie natura. Arhitectura vilelor amplifică pitorescul acestui cvartal de locuințe întins între Grădina Botanică, râul Dâmbovița, șoseaua Panduri și strada Dr. Staicovici. Zilele trecute am hoinărit fără o țintă anume pe o parte [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
NU RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2020
- trimis de: Bogdana eu UCENIC, din [București] — în 22.08.20
Starbucks Dezamagitor
Pentru a ramane sănătoși fizic si nu numai, recomand sa nu călcat in aceasta cafenea. Mesele mizerabile, nesterse demuuuult, scrumierele pline pline, era ora 10 - 3 angajați, 6 oameni pe toata terasa. Deci nicidecum supraaglomerat, doar nepăsare si dezinteres. Nu aveau limonada, nu aveau fresh ca nu au portocale... what is this? Am stat aproximativ o ora jumatate, timp în care nu au ieșit angajații pe terasa nici macar o singura data pentru a vedea daca e nevoie de a debarasa. [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2020
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 29.05.20
Punctul 0 al dezvoltării Bucureștiului: Biserica Sf. Anton – Curtea Veche
Un colț pitoresc din Bucureștiul de altădată îl constituie Curtea Veche, Hanul lui Manuc și Piața Sf. Anton. Cine se plimbă în perimetrul Centrului Istoric va ajunge inevitabil și la obiectivele menționate mai sus, pe străduțe pietruite flancate de case negustorești și felurite prăvălii. Ruinele curții domnești și capela domnească reprezintă un fel de punct 0 al dezvoltării așezării închegate de Bucur Ciobanul, legendarul întemeiator al [...] — vezi review [+27 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2020
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 09.04.20
Memoria lui George Enescu în București
Avem acum timp liber, cel puțin o parte din noi. Timp liber pe care îl putem utiliza pentru a acorda mai multă atenție unor acțiuni care ne produc plăcere și relaxare: citim o carte, vizionăm un film bun sau ascultăm muzică. După ce mi-a venit ideea alcătuirii unui material despre prezența în memoria orașului București a marelui muzician și am început o scurtă documentare a apărut la sfârșitul lunii martie anunțul organizatorilor Festivalului Enescu privind difuzarea [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2020
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 25.03.20
„Viață” de statuie în București
Statuile reprezintă opere de artă care au menirea de a aduce la cunoștință publicului idei și de a fixa valori în rândul comunității; bineînțeles, nu lipsește rolul estetic, decorativ, precum și cel evocator. Multe din statuile de for public au o „viață” tumultoasă, influențată de epoca politică prin care au trecut: au apărut, au dispărut, au fost ascunse sau distruse, au fost reamplasate ori refăcute de la zero. Publicistul Stelian Tănase scria în 2017 despre [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2020
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 23.02.20
Casa Miței Biciclista
În copilărie le-am cerurt părinţilor să-mi cumpere o bicicletă. ˝Ferească Dumnezeu! ˝mi-a spus mama scandalizată. ˝Vrei să ajungi ca Miţa Biciclista?˝. Era prin anii ´40. Am mai auzit de câteva ori de această persoană, ştiam că existase în mod real dar n-am avut nici timp, nici răbdare să aflu mai mult până ce am citit că proprietatea ei urma să fie restaurată şi s-ar scoate la vânzare la preţul de 4 mil. eu. Stirea era din 2017 iar finisarea lucrărilor urma [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2020
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 15.01.20
Pe urmele lui Eminescu prin București
La mulți ani! De început de an! Dar și cu ocazia sărbătoririi „Zilei Culturii Naționale”, zi stabilită prin lege acum 10 ani. Aaaa..., există așa ceva? Se pare că da, deși televiziunile comerciale au început știrile la prima oră a dimineții cu diverse grozăvii. Prin presă se scrie câte ceva, la radio se vorbește despre poet, s-au organizat câteva evenimente, unele cu intrare gratuită, altele pe bază de invitații. De ce 15 ianuarie? Întrucât la 15 ianuarie 1850 s-a [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: DECEMBRIE, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 20.12.19
Revoluția Română – București – 30 de ani
Noi suntem Poporul! Am învins! Oare? Au trecut trei decenii de la evenimentele din decembrie 1989, acțiuni care au condus la căderea regimului comunist condus de Nicolae Ceaușescu. Treizeci de ani de când ne zbatem să evoluăm, să ne civilizăm, să ne respectăm și așa mai departe. Evenimentele sângeroase erau în plină desfășurare la Timișoara din 18 decembrie iar la București începuseră să se răspândească zvonuri contradictorii. Nicolae Ceaușescu se întoarce din [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
+ 22 impresii arhivate