- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
La pas prin Bucureşti / BUCUREȘTI
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 166 din care: 6 VECHI (DE ARHIVAT) [+] 22 ARHIVATE
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.37
- GRAD RECOMANDARE: 97.50%
- INFO ON WEB: N/A
La pas prin Bucureşti / BUCUREȘTI - impresii și recomandări [pag 2 / 12]
[166] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2023
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 29.03.23
Bucureştiul sub magia florilor de magnolii
Zilele trecute într-o dimineaţă călduroasă ca de vară, senină şi cu o temperatură de aproape 20 de grade am ieşit din casă să fac o plimbare de câteva sute de metri. Aproape peste drum de locuinţa mea am văzut o magnolie micuţă şi destul de ofilită cu mai multe petale pe jos decât în coroană. Primăvara foarte călduroasă dar şi atmosfera de seră dată de o stradă cu un trafic intens la orice oră, şi-au spus cuvântul. Din cauza căldurii, magnoliile al căror timp [...] — vezi review [+40 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2023
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 22.03.23
Vizită ghidată la Teatrul National Bucureşti
Deşi în trecut am fost o ferventă consumatoare de teatru, pentru mine ca şi pentru alţii, un teatru însemna una sau mai multe săli de spectacol cu câteva sute de locuri, eventual şi strapontine, cu balcoane în care preţul biletelor era mai redus, uneori şi loje pentru invitaţi, oficialităţi, etc. Deasemeni o scenă în faţa căreia între acte şi la terminarea spectacolului se lăsa o cortină de cele mai multe ori de catifea roşie. În spatele ei se schimbau decorurile de [...] — vezi review [+59 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2023
- trimis de: Mioritik PRETOR, din [București] — în 05.05.23
Casa Mincu
Casa Mincu de pe strada Pictor Arthur Verona este astăzi sediul Ordinului Arhitecților dar nu a fost mereu așa. Locația se află în apropiere de Parcul Grădina Icoanei care are una din cele 3 laturi ale sale tot pe strada Pictor Arthur Verona care a fost un pictor român de origine aromână, născut la Brăila și care și-a desfășurat mare parte din activitate la București. Casa Mincu se află la intersecția cu strada Pitar Moș care este aproximativ paralelă cu Bulevardul [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2022
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 17.10.22
Grădina botanică „Ioan Todor” din USAMV București
Prin poziția sa, țara noastră se găsește la o răscruce geografică, fapt oglindit în floră, în vegetație în general (Ioan Todor, „Botanică sistematică” , 1972) Ei bine, iată că aflăm de la profesorul de botanică Ioan Todor că și în domeniul botanicii teritoriile românești se află la o răspântie geografică, cu influențe din toate direcțiile vântului. Sfârșitul de septembrie a venit cu zile călduroase și eram dornici să facem câțiva pași prin natură [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2022
- trimis de: msnd CONSUL, din [București] — în 13.09.22
Cu tuk – tuk prin București
Primim din când în când de la prieteni câte un cadou mai deosebit. Așa au fost biletele la concertul lui Richard Clayderman (vezi impresii) sau voucherele de acces la Orhideea Spa (vezi impresii). De crăciunul din 2018 am mai primit un voucher de acces la Termele Balotești. Dar o serie de probleme de familie ne-au împiedicat să îl valorificăm în 2019. Apoi a venit pandemia. :((În apropierea datei de expirare, am încercat, pe toate canalele disponibile, să contactez administrația [...] — vezi review [+46 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2022
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 19.07.22
În jurul Pieţii Universităţii (III)
După ce am relatat în primele două episoade ale acestui review despre locaţia unor clădiri emblematice care definesc Piaţa Universităţii, continui cu restul obiectivelor ca să închei cercul format în jurul punctului central. Eu care în ultimii ani am fost silită de vârstă şi sănătate să nu mă parcurg distanţe mari, am fost uluită să aflu din documentarea de pe mai multe surse, cât de puţine stiam despre Bucureşti, oraşul în care locuiesc. 9. Parcarea subterană [...] — vezi review [+25 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2022
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 16.07.22
În jurul Pieţii Universităţii (II)
Am împărţit acest review în trei episoade, ştiind din experienţă că cele lungi, rar sunt citite până la capăt, eventual numai pe diagonală. În primul episod am prezentat Piaţa Universităţii ca locaţie şi simbolistică, noua statuie a lui I. C. Brătianu amplasată pe locul celei vechi demolată cu peste 70 de ani în urmă, insula cu crucile care cinstesc memoria victimelor din decembrie 1989 şi din mineriadă. Am descris două clădiri construite spre sfârşitul secolului [...] — vezi review [+25 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2022
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 12.07.22
Piaţa Universităţii şi împrejurimile ei (I)
În context Astăzi vreau să vă scriu despre Piaţa Universităţii din Bucureşti şi clădirile importante din jurul ei, unele fiind monumente istorice. Nu aduc în discuţie simbolistica legată de evenimentele din 21-22 decembrie 1989, mitingul non stop din aprilie- mai şi mineriada din 13-15 martie 1990, despre catre s-au scris pe AFA reviewuri în secţiunea ˝Filozofări mai puţin turistice ˝. Chiar eu eram în marea de oameni care au asistat la plecarea Ceauşeştilor cu [...] — vezi review [+33 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2022
- trimis de: Mioritik PRETOR, din [București] — în 19.05.23
Godot & Bragadiru
Palatul Bragadiru amintește de vremuri demult apuse când protipendada se întreținea în locurile de glorie ale vremii. Unul dintre acestea este și acest palat construit între anii 1894 – 1898 după planurile arhitectului austriac Anton Shuckerl. Astăzi, a rămas unicul palat privat al Bucureștilor unde suntem îndemnați să ne petrecem evenimentele importante din viață deci este salon de evenimente și, totodată, găzduiește Teatrul Godot. Construcția este absolut impunătoare [...] — vezi review [+60 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2022
- trimis de: Mioritik PRETOR, din [București] — în 22.07.22
Școala de Arhitectură
Școala de Arhitectură este o clădire emblematică în București. De câte ori am trecut pe lângă ei și mereu am apreciat. Intrarea în clădire se face prin spate, în partea unde este pasajul Victoria iar acolo este un corp de clădire nouă. Dar partea dinspre Piața Universității este clădirea inițială, veche, barocă. Ultima dată când am trecut pe la ei m-am oprit să admir arhitectura barocă executată cu măiestrie: liniile ferestrelor, încadrament ul ușii, coloanele, [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2022
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 12.07.22
Plimbare pe malul lacului Ciurel – peisaj citadin
Pe lacul morii apa se-mbracă-n mantii lucii De mucilaginoase mătăsuri verzi smarald Și roții-nțepenite îi crește blană verde Să-i țină-n părăsire de moale și de cald. De vrei să treci cu barca, lungi mâini te țin în loc Și-oculte, verzi miasme îți amețesc plămânii, Pe când secrete broaște slujesc solemn prohod Pe-altarul vechi și profanat al pâinii. Și nu e nici un secol de când priveam vrăjită Copiii cum se joacă-n făină ca în nea Și alegeam din [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2022
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 29.06.22
Obor, cea mai vizitată şi aglomerată zonă din ţară
Pariez că nu există bucureştean care să nu fi fost de câteva ori la Obor. Deasemeni, mulţi din vizitatorii capitalei cu siguranţă că au mers în magazinul Bucur Obor unde au sperat să cumpere ce nu găseau acasă. Într-adevăr această zonă este cea mai vizitată din Bucureşti şi chiar din ţară. În zilele de lucru, trotoarul din faţa magazinului Bucur Obor este străbătut de 100000 de potenţiali cumpărători, în WE de 150000 şi în preajma sărbătorilor, Dumnezeu stie de [...] — vezi review [+44 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2022
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 29.04.22
Calea Floreasca de la A la Z (IV), dramatica istorie recentă a unui loc viran
Înainte de a încheia miniserialul despre Calea Floreasca, vreau să vă prezint povestea unui teren viran situat pe Calea Floreasca la nr. 182 care a trecut printr-o istorie zbuciumată în a doua jumătate a secolului trecut şi în formă continuată, ani buni după 1990 Terenul a aparţinut Sandei Tătărescu Negropontes, fiică a fostului prim ministru interbelic în două legislaturi Gh Tătărescu (1934-1937 şi 1939-1940) şi a Arethiei Piteşteanu, gorjeancă, presedintă a Ligii [...] — vezi review [+14 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2022
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 17.04.22
Calea Floreasca de la A la Z (III) - în câţiva ani va fi un Defense al Bucureştiului?
-continuare de aici- După ce am depăşit zona lacurilor şi a parcurilor situate pe partea stângă a căii Floreasca, mergând spre nord întâlnim tot mai des ˝zgârie nori ˝clasificaţi astfel după înălţime. Sunt controverse privind înălţimea minimă a unui zgârie nori. Unii spun că aceasta ar fi 60m, alţii 100m, în SUA minimum 150m. Contează şi numărul de etaje, dotări, facilităţi, amplasament şi altele, care le diferenţiază de blocurile construite înainte de 1990. [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2022
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 14.04.22
Calea Floreasca de la A la Z (II)
Am segmentat această destinaţie în patru capitole: partea a întâia de la Soseaua Stefan cel Mare până la Agora inclusiv (nr. 111- 113); partea a doua în zona mediană; partea a treia în zona de nord (până la nr. 246 în apropierea pasajului Pipera Aviaţiei) şi a patra cu două obiective încărcate de istorie: proprietatea Sandei Tătărescu-Negropontes şi biserica Sf Sofia. În partea de sud este un amalgam imobiliar constituit din bloculeţe noi cu imobile vechi [...] — vezi review [+34 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
+ 22 impresii arhivate