- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
La pas prin Bucureşti / BUCUREȘTI
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 162 din care: 6 VECHI (DE ARHIVAT) [+] 22 ARHIVATE
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.37
- GRAD RECOMANDARE: 97.44%
- INFO ON WEB: N/A
La pas prin Bucureşti / BUCUREȘTI - impresii și recomandări [pag 4 / 11]
[162] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2019
- trimis de: Mioritik PRETOR, din [București] — în 10.01.22
Radisson Blue
A fost o dată ca niciodată un hotel în București pe care îl chema Radisson Blue, pe Calea Victoriei și era extrem de elegant. Din ce știu, are 5 stele. Înainte să fie elegant, îl chema București și era sumbru și ceaușist. Dar s-a transformat drastic. Astfel, acum are săli de conferințe largi, elegante, spațioase, holuri luxuriante și personal impecabil. Una din sălile astea știu sigur că se numește Hepic Hub. Într-una din aceste săli a venit odată ca niciodată [...] — vezi review [+17 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2019
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 25.09.19
București - 560 de ani de la prima atestare
Se știe că așezarea Bucureștilor a apărut în jurul unui fort întărit ridicat în vremea lui Mircea cel Bătrân cu scopul de a proteja întretăierea drumurilor comerciale care veneau dinspre Constantinopol prin Giurgiu, dinspre Polonia prin Moldova, dinspre vest prin Brașov și dinspre Târgoviște, capitala de atunci a Țării Românești. În urmă cu 560 de ani, în timpul lui Vlad Țepeș, acest fort întărit a devenit cetate domnească. 20 septembrie 1459 este data care apare pe [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2019
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Bucuresti] — în 24.08.19
Un spectacol – obiectiv de talie europeana la Bucuresti! Simfonia Apei
Am venit recent de pe pamanturi asiatice unde intre multe altele am vazut niste fantanti muzicale si luminate superbe de care ne-am indragostit si de care nu ne mai saturam. Nota 10 de la noi. Nu divulg mai mult, voi povesti. Nici prin gand nu imi trecea ca la numai cateva zile, intorsi acasa la Bucuresti, vom vedea niste fantani de nota 100! Nu am crezut pana nu am vazut! Daca nu ati vizitat fantanile cinetice si muzicale din centrul capitalei noastre, este musai sa o faceti! Puteti lipi [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 22.07.19
Simfonia Apei - fântânile arteziene din Piața Unirii
Începând din 2018 pe harta atracțiilor turistice bucureștene a apărut un nou punct: fântânile arteziene din Piața Unirii. Ele au adus un strop de răcoare la ceas de seară, un motiv de admirație pentru turiști și localnici, un spațiu de întâlnire și socializare în weekend. Spectacolul oferit de apă, lumini și sunet atrage sute și chiar mii de persoane în anotimpul cald, la fiecare sfârșit de săptămână. Apa este un element esențial în existența umană, ocupă circa [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2019
- trimis de: Mioritik PRETOR, din [București] — în 01.05.22
Preoteasa
Grigore Preoteasa e un nume important pentru români. A fost politician. Tatăl lui era ceferist. Accidental, s-a stins la 42 de ani la Moscova unde se deplasa cu o delegație pentru sărbătorirea a 40 de ani de la revoluția din octombrie. Grigore Preoteasa era șeful delegației. A avut funeralii naționale. Aeronava în care zbura s-a prăbușit și a luat foc. Era comunist dar și jurnalist. Datorită orientării politice a fost arestat de mai multe ori și condamnat, petrecând timp la [...] — vezi review [+28 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2019
- trimis de: ultrasro PARTENER, din [Bucuresti] — în 05.04.19
Palatul Administrației Casei Bisericii & Palatul Administrației Casei Școalelor din Bucuresti
Pe strada General H. M. Berthelot din București, la numărul 28-30, se află din 29.11.1909 o clădire cunoscută la începuturi cu numele bicefal de Palatul Administrației Casei Bisericii & Palatul Administrației Casei Școalelor (numită ulterior Palatul Ministerului Cultelor și Artelor) în care actualmente găsim sediul central al Ministerului Educației Naționale. Pentru cei care nu sunt din București m-am gândit să fac o prezentare succintă a clădirii aflată la poziția 399 [...] — vezi review [+28 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: NOIEMBRIE, 2018
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 22.11.18
Pasajele Bucureștiului, cu accent pe Villacrosse
Așa cum e Bucureștiul azi, pe alocurea încă rău înfățișat, trebue să-i recunoaștem merite pe lângă faptul că nici un alt oraș pe lume n-a fost atât de încercat în fundațiile lui. Toate țările și toate popoarele, ar trebui să înțeleagă că România ar avea cel puțin dreptul la simpatie, dacă nu chiar la admirație, scria entuziasmată Olga Greceanu în prefața ghidului intitulat „Bucureștii”, publicat în 1929. Pe malul Dâmboviței cea cu apă dulce s-a [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2018
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Bucuresti] — în 13.10.18
Lacul Morii sau maidanul de pe fundul lacului
Maidanul din copilarie Copilarie. Bateam des mingea pe maidan. Prin anii ’80 ne-am mutat in Cartierul Militari. Nu de putine ori ieseam cu o patura la plaja in apropiere. Treceam pe langa Strandul Ciurel – de atunci care era pe stanga raului si mult mai mic – pe langa Stavilarul Ciurel – fostul stavilar nu cel de astazi si continuam in amonte pe malul drept al Dambovitei de la intrarea raului in Bucuresti. Ne gaseam un loc, unde ne asezam. Acolo ne jucam in familie si bateam mingea. [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2018
- trimis de: vulpe mihaela SENATOR, din [Bucuresti] — în 26.09.18
Bld Dacia, Bucuresti – sau cum sa bati la picior o particica de istorie veche de peste 100 de ani
Am plecat spre teatru Metropolis (vezi impresii) sa iau biletele pentru Colivia cu nebune :) , dar era mai devreme decat ora de deschidere a casieriei, asa ca am facut o “aroganta” :) , si in loc sa o iau pe bld Mihai Eminescu, am luat-o pe bld Dacia, usor, la pas, sa admir inca o data cladirile vechi, construite la inceputul secolului trecut… cladiri care sunt aproape palate si care pe traseul vietii lor au fost martore la evenimente importante in viata politica si culturala a [...] — vezi review [+41 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2018
- trimis de: elviramvio AUGUSTUS, din [jud. Ilfov] — în 10.08.18
Cartierul Băneasa
Aveam întâlnire cu un prieten undeva prin Bucureşti, cumva să ne fie la îndemână în acest trafic nebun dar, aflând că lucrează în Băneasa şi fiind chiar aproape de locul unde am trăi 22 de ani, având şi şofer şi maşină de lux ???? până aproape de el, am propus să merg eu acolo. Nici prin cap nu mi-a trecut că prind doi iepuri cu acest drum. Mai pe scurt, aveam un articol aproape gata, scris despre acest bătrân cartier încă de acum cam un an şi ceva, îi promisesem [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2018
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 06.06.18
Biblioteca Naţională a României, o mândrie pentru orice român
Biblioteca Naţională a României este o construcţie imensă situată pe Bdul Unirii nr. 22 vis-à-vis de Tribunalul Bucureşti. Este amplasată pe un teren de 54000 mp şi are o suprafaţă construită de 15000 mp., şapte etaje supraterane, două etaje la subsol, un atrium înalt de 30m în colţurile căruia sunr lifturi de sticlă, pereţi exteriori şi plafoane de sticlă care permit iluminatul natural pe zi-lumină. Ca să vă daţi seama de dimensiunile acestei construcţii, ea este [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2018
- trimis de: vulpe mihaela SENATOR, din [Bucuresti] — în 09.05.18
Apus de soare... pe Lacul Morii
Una dintre marile mele iubiri este si va ramane, atat cat ma vor tine picioarele… bicicleta. Cu ea sunt libera… fac trasee cat pot eu de lungi… cat imi permit genunchii, dar si infrastructura!!! Mi-am cumparat-o ca si cadou de ziua mea acum 4 ani… si in vara primului an am facut cate 15 km in fiecare seara dupa serviciu, plus iesiri din Bucuresti spre Mogosoaia, Cernica, Chiajna, Voluntari, insumand la momentul cand a trebuit sa o trag pe dreapta din cauza vremii, un total de peste [...] — vezi review [+34 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2018
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 02.03.18
O primăvară... geroasă: 1 Martie 2018 în București (B-dul Lascăr Catargiu)
O primăvară plină de bucurii, încărcată de soare și sufocată de noroc! Calendaristic a sosit primăvara, e început de martie. În București pe 1 Martie la ora 07.00 se înregistrează minus (–) 16/17º C, oamenii se grăbesc spre locul de muncă, călătorii tropăie în stațiile transportului în comun, vânzătorii de mărțișoare sunt înghețați la propriu. Dar, e primăvară... Șnurul alb-roșu ne oferă această certitudine... Și soarele, luminos, strălucitor... La [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2018
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 18.01.18
Întoarcere în timp cu castani şi parfum de tei pe Mântuleasa
Timp de două dimineţe am străbătut cartierul şi străduţele în care mi-am petrecut cei mai frumoşi ani. Acolo am copilărit, am învăţat, am iubit, m-am căsătorit, am făcut şi crescut copii. Ar fi trebuit ca cea mai importantă perioadă din viaţa mea să-mi fie amintită de ceeace lăsasem acolo şi-mi părea de nezduncinat. Am găsit alte străzi, altă configuraţie, blocuri înalte fără personalitate în locul clădirilor joase cu marchiză de sticlă şi curţi cu flori, [...] — vezi review [+47 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: DECEMBRIE, 2017
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 10.01.18
Bucureştiul vechi: fostul cartier evreiesc
În Europa, vechile cartiere evreieşti reprezintă o atracţie turistică de primă mână. Astfel în Barcelona există cartierul Ell Call în Barri Gotic lângă Ramblas, în Madrid cartierul Lavapide, în Viena Judenplats, în Cracovia se mai găseşte fabrica lui Schindler care a salvat sute de evrei (v. filmul Lista…), în Varşovia se mai păstrează ghetoul evreilor iar în Berlin, cartierul evreiesc se află în Scheunenviertel. Parisul are cel mai exclusivist cartier evreiesc în [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
+ 22 impresii arhivate