Solicitare CMR / ROMÂNIA - OLTENIA

Focurile vii de la LOPATARI

Trimisă în 16.11.11 12:55
autor andrei44*GD [Bucuresti]
» VIZUALIZĂRI: 4117

A auzit cineva despre focurile vii de la LOPATARI ? Merita deplasarea pana acolo? Cum se ajunge si cum sunt drumurile?



Răspunsuri

elena_iasiSR42r[16.11.11 17:30]

Am auzit de Focurile Vii de la Lopatari, am vrut chiar sa le vedem anul acesta cand am fost la Vulcanii Noroiosi dar ne-a dezarmat faptul ca drumul de acces dinspre Buzau este foarte rau.

Lucrul acesta a fost confirmat si de cativa prieteni de ai nostri care au fost pana acolo tot in cursul acestui an.

Dupa cum am inteles, fenomenul in sine este interesant dar se mai gaseste si in alte parti ale tarii, poate mai usor accesibile.

Daca tot ti-ai propus sa ajungi in zona Buzaului iti recomand sa vizitezi Vulcanii Noroiosi, sunt 3 zone din care una e rezervatie, noi le-am vazut pe toate si chiar merita. Singurul impediment este ca nu se poate intra in rezervatie pe timp neprielnic.

Vacante reusite.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (3 voturi)

urjanclaudiuSECONSILIER ONORIFIC AFA / ROMÂNIA92r[16.11.11 19:29]

Am sa incerc sa raspund pe rand la fiecare intrebare.

De Focul sau Focurile vii de la Lopatari binenteles ca am auzit. Defapt nu este localizat chiar in Lopatari ci intr-un sat (Terca), la cativa kilometri de aceasta localitate.

Niciodata nu o sa pot spune daca merita sau nu deplasarea pana acolo (e valabil pentru oricare destinatie) deoarece nu poti stii ce asteptari are fiecare. Vorbind strict despre acest obiectiv, pot sa va spun doar ca dupa un drum lung, exista si posibilitatea sa nu puteti vedea fenomenul pentru care ati venit ci numai locul in sine. Spun asta deoarece, din cate am auzit de la cativa amici care au fost de curand, sunt perioade cand focurile se sting.

Cat despre accesul pana acolo, indiferent pe unde ati merge, daca nu s-au reparat drumurile in ultimii ani, veti avea parte de o calatorie destul de grea. Cel putin intre Lopatari si Terca, drumul era groaznic. Nu stiu daca este cea mai buna recomandare dar la un moment dat am primit un sfat pe care altii l-au pus in aplicare si pe care il transmit si eu mai departe: cautati pe internet un numar de telefon de la primaria Lopatari si intrebati de starea drumurilor.

N.B.: urjanclaudiu este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația ROMÂNIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

QvadratvusPA81r[17.11.11 00:14]

La Focurile Vii de la Terca - Com. Lopătari, se ajunge folosind drumul de pe valea Slănicului – DJ 203 K, care pornește de la Mărăcineni (imediat înainte de a intra pe podul de peste Buzău). Pînă la Lopătari drumul este cît de cît rezonabil, totuși vitezele mai mari sunt total nerecomandabile (înafară de gropile și denivelările uzuale sunt tasări sau alunecări transversale ale terasamentului pe care nu le remarci decît din imediata apropiere - garantat 100 % că îți faci praf puntea față, fiindcă nu prea poți frîna - de multe ori noroiul sărat formează un fel de mîzgă pe care te duci precum cu sania). De la Lopătari încolo totul devine o problemă de rezistență a suspensiilor și de înălțime a gărzii față de sol. Chiar blindat din acest punct de vedere, în apropiere relativă de Focurile Vii drumul devine accesibil numai camioanelor mari și TAF-urilor.

De la locul pînă unde se poate înainta maxim cu o mașină mică, trebuie să traversezi Slănicul pentru a te angaja pe coasta dealurilor. Se merge astfel pe lîngă firul apei pana la o punte de pe dreapta, drumul după locul cu pricina fiind impracticabil ulterior. Dupa traversarea punții se merge in susul pîrîului pană la ultima curte prin care eventual puteți scurta drumul - o traversați in diagonală și treceți oarecum prin fața casei. Se iese din curte peste gard si se urca pe drum in sus spre stanga. Ca și reper se poate vedea de mai jos dinspre punte o casa cu un acoperis de culoare ceva mai deschisă aproape de culmea dealului și de focuri. Acestea sunt mai sus în stanga cum te uti la acea casa. Suprafața este destul de mică și se poate rata ușor.

Traseul nu are nici un fel de marcaj, astfel că riscul de a orbecăi degeaba dacă nu te întîlnești cu cineva care să îți dea indicații este imens. Uzual drumul are cam 30-35 minute de mers, dar cu rătăceli și cu ocolișuri cu tot poate sui la 45 -55 min. Cel mai bine este să plătești un localnic să te ducă pînă acolo.

În sine fenomenul nu este spectaculos dar este interesant. În sens strict deplasarea pînă în zonă numai pentru acest obiectiv s-ar putea să se lase cu dezamăgiri, de aceea este bine ca să aveți propuse mai multe obiective din același areal. Am aici un link (vezi impresii) unde vă puteți oarecum documenta. La rewiewul respective la P03 este o mică hartă a zonei, cu obiectivele accesibile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (7 voturi)

andrei44*GDAUTOR SOL4r[18.11.11 12:49]

@elena_iasi: Multumesc pentru raspuns. Te-as si vota dar inca nu am dreptul pt ca sint membru nou. La vulcanii noroiosi am fost si ai dreptate ca merita vazuti. Eu am vazut numai 1 din 3 si am in intentie sa le vad si pe celelalte 2 cind va fi vremea buna.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

andrei44*GDAUTOR SOL4r[18.11.11 12:54]

@urjanclaudiu: Multumesc pentru raspuns. Este f util.

Voi urma sfaturile peste 4-5 luni pt ca acum nu sint sigur ca vremea va fi buna in zona si nu am anvelope de iarna.


andrei44*GDAUTOR SOL4r[18.11.11 13:10]

@Qvadratvus: Multumesc pentru detaliile trimise. Ma voi mai gindi daca, la primavara, voi incerca sa vad acest obiectiv sau nu. Remarc faptul ca detaliile sint deosebit de utile.


  • [6] total răspunsuri, până acum
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1705470085144 sec
    ecranul dvs: 1 x 1