ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.05.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Piatra Neamț
ÎNSCRIS: 23.06.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 5 zile
familie cu copii
3 AD. + 3 COPII -- v: 2, 6, 9

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
50.00%
Nici nemulțumit, nici mulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
87.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Geoparc Tinutul Buzaului intre feerie aventura şi dificultaţi Partea 4 - Potenţialul turistic - Ease of Access Center

TIPĂREȘTE

Continuare de aici şi de aici

Ca principii generale (le-am dezvoltat mai jos, pe rînd):

-1) Există diverse alternative de a aborda Geoparcul, majoritatea dintre ele dintre ele implicînd în principal drumuri axiale pe văile apelor.

-2) Perioadele umede cu ploi trebuie evitate, mai ales pentru partea de W şi SW

-3) Periodic la 3 maxim 5 zile trebuie să vă rezervaţi o jumătate de zi pentru reaprovizionare, în afara arealului.

-4) Ca politică fie puteţi lua “la periat” zona, fie segmentaţi vizitarea ei în 2 – 3 calupuri în perioade diferite (ceea ce eu recomand, of my part).

-5) În general între axiale există posibilităţi de legătură peste creste, dar cel puţin în partea de SW atari posibilităţi trebuie cuplate neapărat cu folosirea unui 4 x 4, altfel este riscant.

1) Zona este strabătută de următoarele văi mai mari:

-La Nord Valea Râmnicului, la sud Valea Buzăului, la vest Valea Bîscei (Bîsca Rozilei şi Bîsca Mică)

-În interior Valea Slănicului ( Com. Beceni, Vintilă Vodă, Mânzăleşti, Lopătari, Săruleşt şi Bisoca)

- Valea Sărăţelului (Com. Berca, Scorţoasa, Căneşti şi Chiliile), Valea Bălănesei (Cozieni,Bozioru, Brăeşti, Odăile), Valea Câlnăului (Com. Valea Salciei). Comuna Colţi este situata pe axialele unor pîraie care habar nu am cum se cheamă şi se unesc într-unul singur (Sibiciu, poate Colţi ….) care se varsă la Pătîrlagele.

Recomand acces pe următoarele axiale:

- în principal pentru cei mai comozi

o Buzău – DN 10 (Vulcanii Noroioşi, Complexul rupestru Nucu – Bozioru – Aluniş,Muzeul Chihlimbarului)

o Slănic – DJ 203 K (Carsturile de sare de la Meledic,Grunjul, Focul Viu de la Terca,Culmea Ivăneţu, Bisoca, Mănăstirea Găvanu)

o Sărăţel – DJ 102 F (Vulcanii Noroioşi)

- în mod secundar pentru cei care vor mai mult

o Râmnic – DJ 203 H (aflorismentele de pe cursul superior, Schitul Muntioru, Piatra Mănăstirii, Lacul Vintileasca, Mănăstirea Poiana Mărului)

o Buzău - DJ 203 L (viaţa locală, Mănăstirea Răteşti, versanţii de pe stînga Buzăului, Sarea lui Buzău - ?, Blocurile de calcar de la Bădila - ?)

- în mod terţiar pentru cei care vor cel mai mult

o Bîsca Rozilei - cu joncţiunea spre interior prin ipoteticul pasaj spre vest al DJ 203 K (Culmea Ivăneţu)

Dintre alternativele de abordare, cele care presupun intrarea pe:

- Valea Bălănesei, spre Comuna Colţi şi prin valea superioară a Râmnicului (pe la Jitia adică) necesită maşină cu garda la sol mai ridicată. Idem dacă aveţi de gînd să mergeţi pe stînga Buzăului între Pârscov şi Berca.

- Pe Valea Câlnăului, Valea Slănicului, Valea Sărăţelului şi pe Valea Bîscei traseeele rutiere sunt abordabile şi cu o gardă mai joasă la sol.

- Joncţiunile dintre axiale exceptînd cele aflate spre gurile de vărsare ale Râmnicului, Câlnăului şi Sărăţelului necesită maşină cu garda la sol mai ridicată

Nu merită of my part decît următoarele joncţiuni dintre axiale:

- dintre văile Râmnicului şi cea a Slănicului:

- Săreni – Sîrbeşti (204 M) – Bisoca – Jitia (204 C) decît ca acces pentru partea de nord a carsturilor de sare de la Meledic

- Vintilă Vodă – Săruleşti – Bisoca – Jitia. (204 C) foarte spectaculos şi trece printro-o zonă turistică extraordinară

- Sărăţelului şi cel al Slănicului:

- Policiori - Pensiunea Vulcanii Noroioşi – Sat Beciu – Tabăra Arbănaşi – Beceni. Frumuseţea drumului este deosebită, cu perspective super OK şi oferă acces la Pîclele de la Beciu.

- Scorţoasa – Căneşti – Chiliile – “La Grunj” (104 F). Trece însă printr-o populaţie “suspectă” sub raportul culorii pielii….

- pe stînga Buzăului în paralel cu DN 10 este 203 L (cel care iese pe E 85 înainte de podul de la Mărăcineni). Oferă acces spre porţiuni specataculoase situate pe versanţii de pe stînga Buzăului, precum şi acces pentru cine vrea să vadă cum se trăieşte în zonă.

2) Înainte de a merge uitaţi-vă bine la prognoza meteo, altfel rataţi. De principiu (pentru orice eventualitate) concepeţi un plan B care să includă variante exterioare apropiate Geoparcului – unde sunt siteuri care se pot vizita în mod rezonabil (vezi punctul 5 spre final) şi dacă se strică vremea. Idei cît se poate de proaste ar fi să mergeţi pe ploaie în următoarele locuri:

- arealul Colţi – Bozioru – Aluniş (Bisericile rupestre)

- arealul Meledic (Mînzăleşti) – Lopătari – Terca (Platoul carstic Meledic, Focul Viu, Culmea Ivăneţu)

- arealul Scorţoasa – Gura Văii – Beciu (Vulcanii Noroioşi)

Dacă se strică vremea nu pierdeţi timpul aşteptînd îmbunătăţirea ei fiindcă nu are rost, mai bine mergeţi să vedeţi siturile periferice, veţi fi cu mult mai cîştigaţi şi mai mulţumiţi. Dacă în acest timp vremea se îmbunătăţeşte nu vă întoarceţi imediat, aşteptaţi măcar 1 zi, preferabil 2 să se usuce cît de cît pămîntul, alfel veţi avea parte de experienţe neplăcute – cu predilecţie în aceleaşi areale de care vorbeam puţin mai sus.

3) Pentru reaprovizionare

- Recomand din start Municipiul Buzău, ce veţi pierde pe drum ca timp veţi compensa prin rapiditatea cu care veţi găsi cele dorite în mod optim precum şi prin preţurile evident mai mici faţă de zonele interioare.

- Ca alternative sunt Nehoiu şi Pătîrlagele cu supermarketuri de categoria a III –a (gen Penny Market XXL sau Plus), dar în aceste locaţii este mai dificil în week-end iar oferta este evident inferioară.

- Magazinele săteşti acolo unde există ţin cont de nevoile locuitorilor şi nu de ale turiştilor, astfel că oferta este redusă. Preparatele din carne sau semipreparatele stau mult în galantar astfel că nu sunt prea sigure

- Pentru înlocuirea hainelor rupte sau murdărite iremediabil pînă la maşina de spălat de acasă, a încălţămintei făcute praf de copii sau de soţ, etc…… (cei care aveţi copii sau un soţ mai drumăreţ ştiţi prea bine despre ce-i vorba …..) eventual a unui tricou sau a unor blugi uitaţi acasă de doamne, în mod surprinzător se găsesc în satele principale ale comunelor (atenţie …) mari, magazine săteşti relativ bine aprovizionate la preţuri rezonabile (evident numai dacă nu căutaţi adidaşi cu crampoane de tungsten sau blugi Versace ….). La fel de surprinzător Nehoiu sau Pătîrlagele nu sunt în acest caz alternative prea bune, dar Municipiul Buzău evident da. Eu zic că puteţi să nu mergeţi pînă la Buzău. De exemplu la Vintilă Vodă găsiţi din acest punct de vedere un magazin OK.

4) Evident, un concediu de la cap la coadă în zonă este un regal, dar e mai bine să – l faceţi numai după ce aţi ajuns să cunoaşteţi cît de cît locurile. Recomandabil ar fi după cum spuneam mai sus să segmentaţi vizitarea în mai multe perioade. Motivele ar fi legate atît de riscurile meteo cît şi de gradul de oboseală pe care îl veţi resimţi, precum şi de oportunitatea unei variaţii – puteţi merge pentru cîteva zile într-o altă zonă cu facilităţi turistice consacrate, spre diferenţă de Geoparc. Totuşi cel mai important motiv este legat de timpul pe care trebuie să-l alocaţi (la care se adaugă timpii de intrare – ieşire şi reaprovizionare), astfel:

-vizitarea părţii de N – NE (limite Valea Râmnicului – Valea Slănicului) 3 zile

-Valea Slănicului 3 zile

-zona centrală situată între Valea Slănicului şi Valea Sărăţelului (aka acolo unde sunt Vulcanii Noroioşi & Co) 2 zile

-zona de SE între Valea Sărăţelului şi Valea Bîscei între 2 şi 3 zile funcţie de proiecte şi posibilităţi

Dupa cum constataţi, cu tot cu timpii de acces şi reaprovizionare fac aproximativ 2 săptămîni, asta dacă vreţi să luaţi zona “la perie” …. Dacă nu, vă limitaţi la obiectivele cele mai importante şi cam atît.

Din punctul meu de vedere, totuşi o alternativă optimă combină siteurile din Geoparc cu siteuri periferice apropiate acestuia (rezultînd de exemplu un miniconcediu de 5- 6 maxim 7 zile), tot din Judeţul Buzău. La periferie infrastructura turistică este mai bine dezvoltată, astfel încît puteţi combina traseele dificile cu unele ceva mai simple cum ar fi:

- Valea Râmnicului

- Barajul şi Lacul Siriu, Cascada Pruncea (Casoca), Pădurea de Tisă (Nehoiu)

- Valea Bâscei Mari spre Comandău sau a Bâscei Mici spre Varlaam - Secuiu

- Herghelia Cislău

- Sărata Monteoru, Tabăra de sculptură Măgura, Mănăstirea Ciolanu

- Biserica Dintr-o Piatră de la Năeni, Necropola tracică, Chilia lui Ambrosie, Grotele preistorice de la Colarea

- Cramele de la Pietroasele

- Balta Albă

Aviz amatorilor, zonele Sărata Monteoru – Ciolanu - Năeni şi Valea Râmnicului constituie ele însele obiective destul de ambiţioase ca necesar de timp şi resurse.

5) Între axiale există posibilităţi de legătură peste creste

- Râminicului şi cel al Câlnăului

- Valea Salciei - Valea largă – Buda. (203 ? – că mă cam încurc ….)

- Murgeşti – Râmnicu Sărat (203 A – poate….)

- Slănicului şi Câlnăului:

- Izvorul Dulce – Poşta Câlnău. Nu merită.

- Vintilă Vodă - Săruleşti – Valea Salciei (203 ? – că mă cam încurc)

- Râmnicului şi cel al Slănicului există:

- Săreni – Sîrbeşti (204 M) – Bisoca – Jitia (204 C). Nu recomand decît ca accs pentru partea de nord a carsturilor de sare de la Meledic. Are porţiuni abrupte şi prost întreţinute, deşi cu grad de spectaculozitate acceptabil

- Vintilă Vodă – Săruleşti – Bisoca – Jitia. (204 C) Este cît se poate de abordabil în general, foarte spectaculos şi trece printro-o zonă turistică extraordinară (Bisoca) mai puţin partea dinspre Jitia unde trece prin vad şi unde cel puţin anul trecut era destul de afectat de exploatări forestiere. Se putea sui dinspre Jitia pe jos pînă la Poiana Mărului sau cu un 4 x 4. Am văzut localnici care preferau să – şi lase Dacia la baza versanţilor luînd-o pe jos deşi mi-au spus că totuşi ar fi putut trece cu ceva efort şi atenţie.

- Vintilă Vodă - Săruleşti – Valea Salciei - Valea largă – Buda. (203 ? – că mă cam încurc ….) Face legătura intermediară şi cu axialul Câlnăului.

- Dogari/ Dimieni – Mărgărităreşti – Murgeşti – Râmnicu Sărat. (203 A) Deşi scurtează distanţa, totuşi fiind drum pietruit nu foarte bun şi cu variaţii de nivel, vitezele medii orare mici şi creşterea consumului de combustibil fac de preferat accsul direct prin Buzău – Râmnicu Sărat. Face legătura şi cu axialul Câlnăului.

- Sărăţelului şi cel al Slănicului există 2 variante tehnic abordabile:

- Policiori - Pensiunea Vulcanii Noroioşi – Sat Beciu – Tabăra Arbănaşi – Beceni. Drumul este terasat pentru maşinin petroliere. Lungimea parcursă de la Pensiunea Vulcanii Noroioşi la Beceni este de 12 km. Are 2 porţiuni ceva mai dificile, una între cumpăna apelor (releul de la Arbănaşi) şi Tabăra Arbănaşi unde sunt serpentine cu grad destul de mare de înclinare şi pietriş destul de mare care alunecă sub roţi (dar se poate urca fără prea mari probleme şi pe acolo) şi una destul de în apropiere de Pensiunea Vulcanii Noroioşi unde este rupt parţial şi îngustat, dar se poate trece. Frumuseţea drumului este deosebită, cu perspective super OK şi oferă acces la Pîclele de la Beciu

- Scorţoasa – Căneşti – Chiliile – “La Grunj” (104 F). Prost întreţinut în partea de nord spre Chiliile şi “La Grunj”, trece printr-o populaţie “suspectă” sub raportul culorii pielii….

- Bâscei şi cel al Slănicului

- există cel puţin teoretic un drum care este continuarea 203 K şi poate scurta accesul pornind din Comuna Gura Teghii mai sus de satul Nemertea spre Plaiul Nucului şi apoi spre Lopătari. Din punct de vedere tehnic calitatea este acceptabilă numai de la Lopătari la Plaiul Nucului, în rest este o aventură foarte riscantă fără un 4 x 4. Nu vă lăsaţi înşelaţi de faptul că este categorisit pe hărţi ca drum judeţean, este o păcăleală. Dacă doriţi, mai bine vorbiţi cu cineva din partea locului să vă ducă cu maşina lui personală (am văzut Land Rovere Defender precum şi Dacii 4 x 4 care în mod surprinzător merg pe acolo … şi extrem de rar Jeepuri mai noi)

- Bîscei şi Sărăţelului: nu există legături abordabile direct. Numai indirect prin Valea Slănicului (teoretic dat fiind dezastrul dinspre vest al 203 K) şi prin Valea Buzăului.

- Bîscei şi Bălănesei

- nu prea există legături abordabile, deşi figurează un drum tehnic în calitate de prelungire a 203 L de la Bozioru spre Brătileşti care chipurile face legătura cu panarama de prelungire a 203 K dintre Plaiul Nucului şi Nemertea/ Gura Teghii. O fi abordabil poate numai cu 4 x 4, dar habar nu am.

- singura opţiune posibilă of my part este joncţiunea pe la gurile de vărsare în Buzău situate pe DN 10, de pe care se trec apoi podurile de la Nehoiaşu – Podul Negru (pentru Bîsca) respectiv Pârscov (pentru Bălăneasa)

- Bălănesei şi Sărăţelului: nu există legături directe real abordabile, singurele opţiuni posibile of my part sunt

- la gurile de vărsare în Buzău la Pârscov (pentru Bălăneasa) respectiv la Berca (pentru Sărăţel)

- se poate merge pe stînga Buzăului în paralel cu DN 10 pe 203 L (cel care iese pe E 85 înainte de podul de la Mărăcineni), dar are porţiuni foarte degradate dincolo de Berca spre NV şi anul trecut avea una închisă circulaţiei publice fiindcă trecea pe un pod instabil. Porţiunea respectivă poate fi şuntată pe DN 10. Totuşi acest drum oferă acces spre porţiuni specataculoase situate pe versanţii de pe stînga Buzăului precum şi acces pentru cine vrea să vadă cum se trăieşte în zonă.

- Axialului care merge la Colţi (cum i-o fi zicînd) şi restul: Nu există legături real abordabile, exceptînd cele de la vărsare în Buzău

- podul de la Pătîrlagele spe DN 10

- continuarea pe stînga Buzăului pe drumul de legătură cu 203 L care iese la Mărăcineni.

Am folosit (mi se pare corect să spun atît timp cît de acolo m-am şi informat cînd am vizitat zona) pentru scrierea rewiewului şi accesul la următoarea Bibliografie (selectivă):

- click aici

- click aici

- click aici

- click aici


[fb]
---
Trimis de Qvadratvus in 06.05.11 18:18:00
Validat / Publicat: 06.05.11 19:18:24
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4755 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Qvadratvus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Turul Vulcanilor Noroioși. De la Berca la Pâclele Mari și Mici vă descurcați cu o mașină obișnuită. Pentru Pâclele de la Beciu aveți nevoie de una cu garda la sol înaltă (idem dacă doriți să suiți auto pe Pâclele Mari)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 15950 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

Admin
[06.05.11 19:54:10]
»

Articolul a fost bineinteles selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru destinatia Romania

celeste
[06.05.11 21:01:16]
»

Ai facut ce ai facut si mi-ai adus aminte de copilarie... mama mea este din... Gura Vaii-sat si aici mi-am petrecut cei mai frumosi ani ai copilariei si o parte din adolescenta. In fiecare vacanta veneam la bunica mea impreuna cu verii mei si toata vara cat era ziua de lunga bateam toate drumurile si vaile din jur. Pe drumul care duce spre Canesti- Chiliile dupa ce treci de Gura Vaii se face un drum in stanga neasfaltat numai cu pietre destul de maricele... pe acest drum destul de rau se merge (urca) cam 1,5 km si se ajunge intr-un catun care se numeste Gura Vaii-sat. Casele sunt rare la distante destul de mari intre ele dar peisajul este de vis. Pe sotul meu cand l-am dus prima oara la bunica mea a ramas mut de... frumusetea peisajului si de linistea care il inconjoara. Din curtea bunicii mele se vedea in toata splendoarea o parte din Valea Saratelului-Com Chiliile, Canesti si o parte din Zona Lopatari. Drumul de unde statea bunica mea si Scortoasa il faceam frecvent pentru a face aprovizionarea si il faceam pe jos (5Km) pentru ca nu exista mijloc de transport in acea perioada decat la anumite ore, iar daca pierdeam rata (ca asa ii zicea) nu imi ramanea decat sa o iau pe jos.

QvadratvusAUTOR REVIEW
[06.05.11 22:14:13]
»

Păi tot “amintirile” şi „copilăria” sunt de vină pentru aceste rewiewuri. Prima dată am fost în zonă în iarna 1996 – 1997 invitat de un coleg şi amic de facultate care avea bunicii în satul Ploştina Comuna Lopătari. Amicul meu avea şi ceva verişori care erau fie spre Plaiul Nucului fie de partea cealaltă spre Gura Teghii. Am păstrat amintiri extrem de frumoase depre Ivăneţu, Plaiul Nucului, Focul - Viu Terca şi Complexul Carstic de la Meledic, printre altele a fost prima dată cînd am suit muntele călare pe cal.

Ani de zile mai tîrziu povestind copiilor din “tinereţile” mele, mi-a venit dorinţa de a le arăta şi lor fumuseţile de care avusesem parte. Aşa treptat am început să explorez pe îndelete arealul, născîndu-se admiraţia pentru una dintre zonele extraordinare şi în acelaşi timp nemeritat de puţin cunoscute ale României.

Şi întradevăr ai dreptate, peisaje cum se văd de pe drumul care merge spre Chiliile se mai văd doar din alte cîteva locuri: de pe drumul de la Săruleşti spre Bisoca şi Poiana Mărului, de pe Culmea Războiului (de la Poiana Mortatului - Ploştina spre Vîrful Ivăneţu), de pe creasta Beciu - Arbănaşi şi de pe drumul care suie în sus pe lîngă Mănăstirea Răteşti spre Viforîta şi Plopeasa.

celeste
[06.05.11 22:32:40]
»

Te-ai exprimat foarte bine ,,nemeritat de putin ,,... fata mea are 23 de ani si pe ea am dus-o la bunica pana inainte de a intra in cls. I si vreau sa spun ca si acum isi aminteste de perioada aceea... dar din pacate bunica nu mai este iar unchiul meu este bolnav si nu mai are dispozitia necesara de a primi musafiri mai mult de 2 zile.

QvadratvusAUTOR REVIEW
[06.05.11 22:44:38]
»

E tragic într-un fel că în zonă este un amestec de speranţă şi dezinteres. Oamenii sunt fie apatici, fie s-au legat în speranţe de diverse, precum acest proiect al Natura 2000 privind Geoparcul, în special pe ici pe colo cîte un proprietar de pensiune direct interesat în afluxul de turişti. Se pare că proiectul a obţinut însfîrşit anul ăsta finanţare pe bani europeni, dar nu sunt foarte sigur, în tot cazul a obţinut caracter instituţional în toamna anului trecut printr-o hotîrîre a CJ Buzău. Dacă e aşa va reprezenta cel mai probabil impulsul necesar zonei să fie cunoscută şi asta va atrage alţi bani pe plan local. Eu văd ce s-a întîmplat aici la mine în Neamţ cu Parcul Vânători Neamţ, care odată creeat a fost o sursă de prosperitate pentru cei din zonă.

Pe de altă parte, din cîte am înţeles loco discutînd cu unul sau altul din Buzău, au fost cîţiva şmecheri prin 2006 - 2007 care sub pretextul proiectului Geoparcului respectiv au păpat ceva bani din cei alocaţi de CJ Buzău lucrărilor de infrastructură din zonă, dar acesta e un alt subiect şi nu-şi are rostul aici.

celeste
[06.05.11 23:04:27]
»

Mare, mare pacat este o zona absolut superba, dar eu o pun pe un dezinteres total... zona Saratelului o cunosc f. bine si nu este mare diferenta intre ce era acum cativa ani de zile si ce este acum... ce-i drept au fost si multe alunecari de teren in zona Gura Vaii dar asta nu este o... scuza.

QvadratvusAUTOR REVIEW
[06.05.11 23:14:17]
»

Mda, am înţeles că prin februarie-martie 2011 au fost ceva alunecari de teren în zonă, atît pe DN 10 cît şi spre Căneşti precum şi în zona Bozioru - Odăile. Nici acum siuaţia nu e stabilizată. Acolo am senzaţia că asta e ceva perpetuu, astăzi aici, mîine curge dealul dincolo... E greu să menţii astfel căile de comunicaţii în regulă. Ăsta e solul, nu prea ai ce să-i faci, pur şi simplu pămîntul o ia din loc. Eu am păţit-o de exemplu într-unul dintre canioanele sudice de la Mânzăleşti - Meledic, a fugit malul cu mine cu tot.

Cît despre dezinteres nu ştiu ce să zic dar nu condamn pe nimeni, trebuie să existe şi soluţii, ori cînd oamenii nu au soluţii .... Dacă economic o zonă e praf nici oamenii nu au către ce privii, decît cel mult în zare de unde poate-poate apare ceva. Dreptu-i că nu rezolvi nimic stînd şi privind numai ....

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
roth
[07.05.11 08:08:43]
»

Nu stiu zona, insa constat cu multa bucurie ca astfel de rw -uri, clare si la obiect ridica mult cota sait-ului. Asta ma bucura chiar daca pe viitor ma si obliga "intr-un fel" la mult mai multa documentare/atentie la scris.

Felicitari! asa poate invatam sa ne iubim/pretuim mai mult tara.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
celeste, Qvadratvus, roth
Alte impresii din această RUBRICĂPeriplu prin frumuseţile Buzăului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.066004037857056 sec
    ecranul dvs: 1 x 1