ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.03.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 17.06.09
STATUS: CONSUL
LUNA
FEB-2023
PREȚ 83 lei +17 lei tips lei
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE REZULTATĂ
96.67%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 5 MIN

Acum chiar ca la mama acasă -- La Mama Delea Veche

TIPĂREȘTE URM de aici

Așa cum am promis, să continuăm! Așa cum vă spuneam aici: vezi impresii,

Dar bucuria nu s-a oprit aici. Alți prieteni dragi m-au invitat la cină, La Mama în Delea Veche

După ce am revenit de la Karamna, alți prieteni dragi m-au sunat. Voiau să mă vadă, așa ca m-au invitat la o cină în zonă. Unde? La Mama în Delea Veche. Mmmm… mai fusesem la o Mama, în Orhideea vezi impresii. Țin minte că am fost ușor dezamăgită de ciorba de burtă care, deși a fost bună, a fost cam… rece.

Dar cum nu mă pot supăra pe Mama, am acceptat. I-am mai dat o șansă, cum s-ar spune!

Pe la 18, pe seară, au venit prietenii mei, m-am urcat în mașină și am ajuns la Mama cealaltă, mai central, mai modern, cea din Delea Veche: Delea Veche 51 (colt cu Calea Calarasi),

Telefon: 0723 292 846, https://lamama.ro/

Pe websiteul oficial se găsește meniul, pe care eu l-am citit puțin acasă, dar nu temeinic. Eu, cum mă știți, merg pe intuiție, pe” hai să văd ce mă inspiră” . Tot aici, am găsit și povestea acestor restaurante, spusă în câteva cuvinte:

POVESTEA LUI CATALIN MAHU: “Am plecat de la o idee și de la o dorință. Doream să mănânc bine, doream să mănânc în oraș, cu prietenii mei și să ma satur. Munceam toată ziua, negăsind timp de a mai merge acasă, sătul de aceleași veșnice sandwichuri de la fast-food. Visam la vremurile când mă aștepta mâncarea aburindă pe masă, caldă si gustoasă. Cu foarte bun în ea. În visele mele mâncam la mama.

Așa s-a născut ideea. Așa s-a născut La Mama. Din necesitate, din dor și de ce nu… din foame. Mama pune întotdeauna foarte bun în mâncare. Mama nu se supără că mananc mult. Întotdeauna la mama mă simt bine. Pentru că este altceva.

Noi am pornit acum douazeci de ani, pe data de 27 februarie 1999, cu o idee. Am încercat să păstram această idee intactă, ba chiar să o îmbunătățim zi de zi. Pentru că, pentru mama, eu eram cel mai important!”

Hai să văd dacă și eu sunt important pentru mama asta, cealaltă cred că a fost puțin obosită de a uitat să încălzească ciorba.

Am ajuns, am intrat și ne-a întâmpinat o atmosferă caldă, intimă. Localul era cam gol. Cred că mama asta a vrut să ne ofere doar nouă toată atenția ei.

Localul este curat, frumos decorat, în același stil tradițional, dar aici este și o mică bibliotecă. Mi s-a părut mai șic, mai elegant, mai... de centru.

Ne-am ales o masă lângă fereastra largă ce dădea spre stradă. La ceas de seară, luminile orașului se vedeau frumos. Dar mai era un motiv: între masă și fereastră era o strapontină, un pervaz mai lărguț, unde ne-am depozitat poșete, haine si daruri.

A apărut un băiețaș tinerel și iute, care ne-a adus meniurile. Aici a fost un mic moment de dezamăgire pentru mine: în meniu spunea ca au bere Bucur. Nu aveau. N-a fost grav, am luat Carlsberg la pahar (12 lei x2 = 24). Nu e un capăt de țară, e un moft de-al meu, care, de obicei, beau Bergenbier.

Am consultat meniurile și am ales o ciulama de pui cu ciuperci și mămăliguță (29 lei / porția), un Capuccino classic (14 lei) și clătite cu dulceață de vișine (16 lei / porția de două bucăți).

Timpul de așteptare nu mi s-a părut lung. Bine, în compania prietenilor, timpul pare chiar scurt. Au aparut cele comandate! Oameni buni, porția mea era imensă. Sau așa am perceput-o eu. Dar era fierbinte, proaspăt făcută, nu reincălzită și mirosea… mmm… ca la mama acasă!

N-am dovedit-o, recunosc! Deși am încercat să mănânc fără mămăligă, tot mi-a fost greu! Buuuunăăă!

Recunosc sincer, din nou, nici mie nu mi-a ieșit așa de bună. O fi având mama asta un secret… Mi-am amintit ce citisem:” Mama pune întotdeauna foarte bun în mâncare” și da, aici a pus din plin!

Am mai stat la o vorbă, la o bere (doar cele două, nu și altele) și cum se făcuse târziu, am cerut” amenda” . Conform bonului, a fost 83 de lei, dar cu TIPS, a fost 100.

M-au condus acasă și așa s-a mai încheiat o seară reușita. A doua zi mă internam și mă și operam, asa cum am scris deja: vezi impresii

Mulțumesc din nou, prieteni dragi. Tuturor celor care, cu fapta sau cu gândul, mi-au facut durerile mai ușor de suportat!

Recomand sincer locația asta! Și cealaltă a fost bunuță, poate atunci a avut o mică scăpare. Mai dați-i și voi o șansă.


despre SERVICII

Băiețelul s-a mișcat repede, a fost politicos și amabil


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Ciulamaua perfectă, porția mare, dar, cârcotașă cum mă știți, eram chitită pe bere Bucur. Deși destul de central, prețurile au fost acceptabile.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Destul de central.


[fb]
---
Trimis de Zoazore in 12.03.23 18:15:41
Validat / Publicat: 12.03.23 20:49:41
VIZUALIZĂRI: 496INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P14 Altă ie frumoasă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

nicole33 [13.03.23 08:39:23] »

@Zoazore:

Să-ți fie de bine, Tiza!

Eşti pe drumul cel bun. Ai bifat deja două "mame" din cinci. Mai ai trei "mame" şi apoi vei trece la alte neamuri .

Momentul vizitei pare bine ales, restaurantul nu a fost deloc aglomerat, astfel că te-ai bucurat de toată atenţia "mamei" .

Oameni buni, porția mea era imensă. Sau așa am perceput-o eu. Dar era fierbinte, proaspăt făcută, nu reincălzită și mirosea… mmm… ca la mama acasă!

N-am dovedit-o, recunosc!

Când am citit despre imensitatea porţiei de ciulama, m-am gândit că exagerezi, însă fotografia ataşată ţi-a confirmat spusele.

Mi-ai amintit de ciulamaua pe care o făcea bunica mea din partea mamei, cea mai bună mâncată de mine vreodată, dar acum ştiu unde să sun dacă mai am nostalgii

Îţi doresc ca următoarea incursiune în capitală să fie exclusiv în scop "turistic", fără spitale, doctori, dureri

Zoazore [13.03.23 08:53:09] »

@nicole33:

Eşti pe drumul cel bun. Ai bifat deja două "mame" din cinci. Mai ai trei "mame" şi apoi vei trece la alte neamuri

Da, cam asta ar fi ideea. Am vazut insa, ca rude putine au deschis Dar nu stiu cat de fezabil este!

Când am citit despre imensitatea porţiei de ciulama, m-am gândit că exagerezi, însă fotografia ataşată ţi-a confirmat spusele.

Eu nu exagerez de obicei! Si nu ma prea "alint" daca ceva imi place. Ciulamaua asta mi-a placut. Mult!

Mi-ai amintit de ciulamaua pe care o făcea bunica mea din partea mamei, cea mai bună mâncată de mine vreodată, dar acum ştiu unde să sun dacă mai am nostalgii

Si nici nu este departe de tine. Incearca si te vei convinge,

Îţi doresc ca următoarea incursiune în capitală să fie exclusiv în scop "turistic", fără spitale, doctori, dureri

Asta imi doresc si eu. Din tot sufletul!

Multumesc pentru vizita, aprecieri si ecou.

doinafil [13.03.23 13:12:05] »

Să vă fie „de bine!”

Am fost și eu de câteva ori „La mama” mai demult, când, încă, lucram, la restaurante mai din „buricul târgului” . A fost bine, nu zic „NU!” , însă nu întotdeauna a fost chiar ca „la mama” acasă! De câteva ori chiar m-a dezamăgit! Cred că s-a întâmplat asta pentru că mergeam cu foștii colegi, mult mai tineri ca mine, băieți și fete, în „gașcă” . Eram mulți și comenzile - fiind diferite - timpul de așteptare era mare (uite, a ieșit și rima! ) Mâncarea nu era mereu caldă, așa cum ar fi trebuit să fie, dar asta nu diminua bucuria de-a fi cu ei și în afara biroului.

Poate că acolo unde ați fost voi, la ora aceea nu era așa de aglomerat și de aceea ți-au făcut „pe loc” ciulamaua Cine știe, dacă voi ajunge (și) pe „la mama voastră” , voi comanda și eu o ciulama!

Să dea Domnul să mai vii în București doar de plăcere!

diana2015scris / TELEFON [13.03.23 17:22:36] »

@Zoazore: să-ți fie de bine 🥰

Dar ce s-a întâmplat? Ți-a cam tremurat mâna de emoție când ai făcut pozele sau de foame? Glumesc desigur și știu că nu te superi că am scris așa 😉.

Pup și la cât mai multe vizite în capitală fără doctori sau spitale și poate ne vedem 😘🤗

mishu [13.03.23 22:06:31] »

@Zoazore:

Dar ce s-a întâmplat? Ți-a cam tremurat mâna de emoție când ai făcut pozele sau de foame?

asa cum bine spune @diana2015 cam la asta ma gandeam si eu , cred ca era emotia revederii sau teama ca localul sa fie inchis la cat de gol era. Se vede ca se schimba timpurile, pe vremuri era un local care era vesnic plin, asa ca atunci cand am ajuns in dreptul lui ma gandeam la o astfel de surpriza, dar aveam si planuri de rezerva, asa ca nu ramaneam noi in aer. Ma bucur ca ne-am intalnit, chiar daca a fost pe scurt. Si poate ca asa cum spune si @doinafil, poate ca nu este intotdeauna asa, poate ca este totusi si o loterie. Am mai vazut un restaurant "La Mama" in buricul targului, care era plin de clienti, cred ca lumea prefera locurile aglomerate. Am fost intr-o seara la prietena mea (peste drum de casa) si ca sa ne fie cel mai comod am comandat acolo un platou de doua persoane si pot spune ca ne-a ajuns din plin, asa ca am fost multumite. Una este alta, este frumos cand te intalnesi cu oameni dragi, astept urmatoarea intalnire, si voi propune si altceva decat La Mama, pentru ca vad ca numai acolo ne-am vazut . Sa ne fie de bine, sanatate multa, felicitari, votat cu mare drag.

Zoazore [13.03.23 22:34:00] »

@doinafil:

Mâncarea nu era mereu caldă, așa cum ar fi trebuit să fie, dar asta nu diminua bucuria de-a fi cu ei și în afara biroului.

Pai, daca-ti amintesti, si mie Mama Orhideea mi-a servit ciorba de burta cam rece, dar asta a fost un mic amanunt. Si atunci ma intalneam cu @mishu. Si tot foarte aglomerat era.

Poate că acolo unde ați fost voi, la ora aceea nu era așa de aglomerat și de aceea ți-au făcut „pe loc” ciulamaua.

Mama Delea Veche era libera, nu venise inca nimeni pe la ea si cred ca ai dreptate, ne-a acordat toata atentia ei.

Zoazore [13.03.23 22:37:49] »

@diana2015:

Dar ce s-a întâmplat? Ți-a cam tremurat mâna de emoție când ai făcut pozele sau de foame?

De foame! SIGUR!

Nu, Diana, si de emotie, si de durere si, poate, din neatentie.

Emotia revederii a fost sigur. Cu @mishu si @ADY57 ma vazusem ultima data in aprile, la Mama Orhideea. Mi-era dor!

Mi-e dor si de voi, care ma toot amagiti ca veniti pe la mine.

Mi-e dor de toti prietenii mei, si de neprieteni mi-e dor!

Zoazore [14.03.23 01:21:18] »

@mishu:

cred ca era emotia revederii

Da, asa este! Nu am inteles si nu voi intelege niciodata de ce am emotii cand ma intalnesc cu prieteni dragi.

teama ca localul sa fie inchis la cat de gol era. Se vede ca se schimba timpurile, pe vremuri era un local care era vesnic plin, asa ca atunci cand am ajuns in dreptul lui ma gandeam la o astfel de surpriza, dar aveam si planuri de rezerva, asa ca nu ramaneam noi in aer

Nuuu! N-am avut aceasta teama! Mereu am avut incredere in voi, prietenii mei. Ca localul ar fi fost inchis... nici nu mi-a dat prin minte!

astept urmatoarea intalnire, si voi propune si altceva decat La Mama, pentru ca vad ca numai acolo ne-am vazut

Aici te referi la intalnirile de anul asta. Fiindca noi avem istorie la intalnirile impreuna!

Mi-e dor de Cuptorul cu lemne!

este frumos cand te intalnesi cu oameni dragi

Este superb, nu doar frumos! Sper sa reusesc sa ajung prin Bucuresti si ca turista, de drag si de placere. Pana acum, cunosc mai multe spitale decat restaurante. Trebuie sa rezolv asta!

Multumesc mult pentru o seara frumoasa!

DOINITA [18.03.23 20:31:09] »

Acum, cand citesc review-ul, sper ca esti sanatoasa si ce a fost greu si rau a trecut!

Inainte de a scrie "sa iti fie de bine" am citit toate ecourile si bine am facut, caci acum

am sa scriu sa va fie de bine! Sa va fie de bine, tie, Mihaelei si sotului ei!

E bine ca nu m-am grabit cu urarile ca asa am facut economie de vorbe si v-am zis la

toti de odata. 😂

Te imbratisez cu drag! 😘

Zoazore [18.03.23 20:49:10] »

@DOINITA:

Acum, cand citesc review-ul, sper ca esti sanatoasa si ce a fost greu si rau a trecut!

Da, ce-a fost greu a trecut! Sanatoasa... mmm... mai am dureri dar vor trece toate si voi fi din noi EU!

E bine ca nu m-am grabit cu urarile ca asa am facut economie de vorbe si v-am zis la toti de odata

Maaa! Dar de cand esti tu asa econoama?

Multumesc mult pentru gandurile bune, urari, aprecieri si ecou. De oamenii dragi mereu imi va fi dor! 😘

DOINITA [18.03.23 20:58:24] »

@Zoazore: Vin vremuri grele si e bine sa fii"econoama"! 🤣

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
diana2015, doinafil, DOINITA, mishu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.174211978912 sec
ecranul dvs: 1 x 1