ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.05.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 17.06.09
STATUS: CONSUL
LUNA
APR-2022
PREȚ Am fost invitată
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
[fb]
TIMP CITIRE: 5 MIN

La o șuetă cu prieteni dragi la MAMA, în parc și în natură

TIPĂREȘTE URM de aici

Călătoria Zânei se apropie de sfârșit! Și, ca pentru orice Zână, finalul trebuie să fie glorios!

Așa a și fost!

Aici voi descrie experiența a trei zile frumoase, intense ca și sentimente și trăiri. Precizez că nu am poze decât de LA MAMA. Celelalte două zile le voi scrie în rezumat scurt.

Miercuri, 13 aprilie. Mă trezesc, ca orice Zână la rezonabila ora 8, îmi fac dușul zânesc, merg la micul dejun și mă gândesc, fiind în mijlocul săptămânii, pe cine aș putea vedea!

Prima la care m-am gândit a fost @mishu. Nu știu de ce, ea mi-a venit instant în minte!

Dar n-aș fi vrut s-o văd așa, pur și simplu! Am vrut să-i fac o surpriză.

Așa că am apelat la soțul din dotarea ei și am pus la cale un plan care s-o uimească pe draga de Mișulina.

Greu a trecut dimineața aia, pentru ca planul presupunea s-o luăm de la locul ei de muncă, mai pe după amiază.

M-am mai plimbat eu prin Otopeni, am mai vorbit la telefon, s-a făcut timpul să pornim planul.

Așa cum am bănuit, surpriza a fost mare, fapt ce m-a bucurat, căci sigur că știți, misiunea zânelor este să-și bucure prietenii.

După ce ne-am revenit (că și eu am fost emoționată, să știți!) am lăsat” gazdele” să aleagă unde să mergem.

La zar a ieșit Centrul Comercial Orhideea, mai precis Restaurantul LA MAMA din incinta centrului, găsibil aici: La MAMA Centrul comercial Orhideea București

Splaiul Independenței 210, București 060025 https://lamama.ro/

Am ajuns relativ repede la restaurant. E impropriu spus restaurant. E o zonă de luat masa în incinta unui mall, dar ei se laudă că

Meniul restaurantelor La Mama este unul deosebit de versatil, o bucatarie citadina, urbana, reinterpretata, plina de gust si savoare!

Cum eu iar nu băusem decât apă și cafea, cum la SARA vezi impresii nu aveau ciorbă de burtă, mi-am zis să-mi încerc norocul și la MAMA, Suflet milos, MAMA avea și mi-a dat.

” Mișuloca” și-a luat un Bailey' s Frappe, @ADY57 o espresso și câte o înghețată de ciocolată. Eu m-am oprit doar la ciorba de burtă. Cu chiflă și smântână.

” Restaurantul” se vrea pur românesc doar ca și decor. Are un decor interesant pe pereți, fata care ne-a luat comanda era îmbrăcată în ie, bucătăria era la vedere și, în general, curat.

A venit comanda noastră și... șoc și groază! Ciorba mea era... la temperatura camerei. Nu era rea la gust (Tiza, crede-mă ca La Iancu vezi impresii era mult mai bună! Și mai ieftină! Acolo a fost 22 lei, aici 21+6 lei smântâna+2 lei chifla=29 lei), dar faptul că nu era chiar caldă nu prea mi-a plăcut. Am mâncat-o totuși. Și mi-a fost de ajuns pentru ziua aia! 13, deh!

Mișu și Adi au fost încântați de ce au primit, eu am fost încântată mai mult de întâlnirea cu ei. De fapt, ideea era să mă văd cu ei, ciorba asta a fost un pretext! Discuțiile noastre au fost interesante, suculente și pline de bucurie!

Ba, la sfârșit, fata, când i-am spus că ciorba a fost cam rece, m-a și certat că de ce nu i-am spus c-o vreau clocotită? Hmm... mă rog!

De plătit a plătit Mișu cu cardul, așa că ea să vă explice ce și cum.

M-au lăsat apoi în Unirii la 783, și de aici, așa cum a dat Tiza din casă, am trecut strada cu taxiul până la hotel.

Joi, 14 aprilie am rezervat-o foștilor colegi de la Bolintin, dar m-am întâlnit doar cu unul dintre ei, colegul meu de” banca” .

Am fost foarte încântați de revedere, am stat la povești, dar fiindcă el era în timpul programului, am stat pe o bancă în parc. Aproape o oră!

Vineri, 15 aprilie. Iar o zi emoționantă pentru mine! M-am pregătit intens să trec DN1 pe pasarelă. =))

Aveam întâlnire cu @Dragoș_ro. Voi nici nu vă imaginați cât sunt de emoționante pentru mine întâlnirile cu voi! Cu Dragoș a fost o întâlnire tare relaxantă, plină de emoții și de povești frumoase încheiată cu un picnic în natură. Dragoș m-a adus la hotel cu mașina.

Sâmbăta am dedicat-o strânsului bagajelor. A doua zi am revenit acasă, mai bogată sufletește și cu toate energiile voastre pozitive.

Glorios final pentru o călătorie zânească! Au fost cinci zile relaxante, emoționante și fantastic de frumoase, pentru care vă mulțumesc, PRIETENI DRAGI!

Cu mare drag, Zâna Zbanghie!

L. E. Cu @doinafil și cu @msnd ne-am văzut în prima zi, când stăteam la Homestay. Am venit în AFI Palace cu Tiza. N-am făcut poze, deci n-am scris!


despre SERVICII

Amabilă, dar puțin cam” deranjată” fata care ne-a servit


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Dacă ciorba mea de burtă ar fi fost mai caldă, ar fi fost perfect


[fb]
---
Trimis de Zoazore in 15.05.22 17:23:33
Validat / Publicat: 15.05.22 17:54:33
VIZUALIZĂRI: 627INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Alt decor românesc. Cu blide.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 51500 PMA (din 56 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

neimportantscris / TELEFON [15.05.22 18:36:31] »

@Zoazore: la Mama, la Mama, dar cred că cea vitregă, că MAMA cea bună nu dădea papa rece la copilașii flămânzi... Atmosfera aprinsă de bucuria revederii, partenerii calzi de la masă și discuțiile fierbinți, au echilibrat termic "impedimentul"cu ciorba de burtă. Să vă fie de bine!

Safta Radu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [15.05.22 19:47:37] »

A fost ciorba de burtă la temperatura camerei? Păi cine te-a ținut să nu chemi ospătărița, să ia ciorba și s-o aducă așa cum ti-ar fi plăcut ? Era „deranjată” ? Îi trecea, nu era asta o problemă. Ce vrei Zozo, nu m-am putut abține, am vrut și eu să fiu... Cârcoradu!

Mă bucur pentru tine, ai avut parte de zile frumoase, te-ai relaxat, te-ai întâlnit cu prietenii de pe AFA, care pe lângă activitățile lor de zi cu zi și-au făcut timp pentru a se vedea cu tine, merită apreciate atitudinea și efortul lor.

Îți doresc să ai parte de cât mai multe asemenea momente frumoase!

Zoazore [15.05.22 19:54:30] »

@zapacitu: Măi, rece de tot n-a fost, dar nici fierbinte! Atmosfera era mult prea caldă, prea destinsă ca să să mă obosesc cu reclamațiile! Totul a fost un pretext pentru discuți, pentru prieteni! Nici nu conta ce aveam în față! Atitudinea fetei m-a deranjat puțin, dar eu sunt mai non-combat! Dar e bine de știut cum se prezintă situația și cine chiar vrea, își poate asuma.

Nu știu cum au fost celelalte preparate, dar pe ei i-am văzut încântați!

Mulțumesc mult pentru aprecieri, vizită și vot!

nicole33 [15.05.22 19:59:32] »

@Safta Radu:

A fost ciorba de burtă la temperatura camerei? Păi cine te-a ținut să nu chemi ospătărița, să ia ciorba și s-o aducă așa cum ti-ar fi plăcut ție? Era „deranjată” ? Îi trecea, nu era asta o problemă. Ce vrei Zozo, nu m-am putut abține, am vrut și eu să fiu... Cârcoradu!

Nu este nicio cârcoteală aici, oricum Cârcoleta este unică , ci purul adevăr.

Ar fi şi culmea să nu cer să-mi fie respectat dreptul de a mânca o ciorbă aşa cum trebuie de teamă să nu o "deranjez" pe domnişoara care mă serveşte. Şi toate astea pe banii mei.

Dacă mai stătea Tiza puţin la poveşti cu prietenii şi nu se apuca de mâncat imediat trebuia să ceară cuţit şi furculiţă pentru a-şi dovedi ciorba de burtă .

Zoazore [15.05.22 20:09:04] »

@Safta Radu: Raducule, dac-ai ști ce puțin mi-a păsat mie de căldura ciorbei... Spre deloc aș zice! Am avut căldura prietenilor și asta a contat mult mai mult. Trebuia să stăm undeva la o socializare. Puteam să iau înghețată, dar așa s-a nimerit! Eram chitită pe ciorbă de burtă! Mi-am asumat. Dar poate alții nu vor păți ca mine!

Aș fi vrut să văd mai mulți prieteni! Cu @doinafil și cu @msnd ne-am văzut în prima zi, când stăteam la Homestay. Am venit în AFI Palace cu Tiza. N-am făcut poze, deci n-am scris!

Toată călătoria asta a mea a fost o bucurie pentru suflet, o relaxare și o încărcare cu energii pozitive! Și le mulțumesc toturor că și-au făcut puțin timp pentru mine!

nicole33 [15.05.22 20:22:10] »

@Zoazore:

A venit comanda noastră și... șoc și groază! Ciorba mea era... la temperatura camerei.

Ce şoc şi groază, eu zic că-i curată blasfemie, o ofensă adusă ciorbei de burtă. Pfff...

Clar aş fi refuzat să o consum aşa şi ceream, politicos, să-mi fie servită la temperatura care trebuie. Cu ciorba de burtă nu ţine vrăjeala cu şpriţul de vară care merge oricum şi-l mai reglezi din apă.

După ce că nu era fierbinte, dacă mai adăugai smântână, în teorie, rece, eventual mujdei, ceva oţet, aproape că riscai să se solidifice sub ochii tăi

Ba, la sfârșit, fata, când i-am spus că ciorba a fost cam rece, m-a și certat că de ce nu i-am spus c-o vreau clocotită? Hmm... mă rog!

Tu ai căutat-o. Ori spuneai la timpul potrivit când problema putea fi uşor remediată ori o lăsai cum a căzut.

Nu era rea la gust (Tiza, crede-mă ca La Iancu era mult mai bună! Și mai ieftină! Acolo a fost 22 lei, aici 21+6 lei smântâna+2 lei chifla=29 lei), dar faptul că nu era chiar caldă nu prea mi-a plăcut. Am mâncat-o totuși.

La Iancu a fost corect gătită, exact cum trebuie. Şi servită la temperatura optimă. Preţul a fost tot cam pe acolo: 22 lei ciorba+2,5 lei smântâna+1,5 lei mujdeiul+2,5 lei chifla=28,5 lei.

Cred că m-au ajuns blestemele lui nea Iancu ăsta pentru că am cârcotit, deoarece duminica trecută am fost la o ciorbă de burtă la o cârciumă unde mai mâncasem de câteva ori şi a fost mereu ok. M-am dus la sigur, cum s-ar zice, dar nu a mai fost cum o ştiam . Data viitoare voi bea doar bere. Cu berea nu au ce să greşească

Zoazore [15.05.22 20:26:48] »

@nicole33:

Nu este nicio cârcoteală aici, oricum Cârcoleta este unică, ci purul adevăr.

Nu? Unicat! Ca la Fondul Plastic! Cine șie, cunoaște! Cârco-leta (așa e corect) poate face și reclamații, dar acum a fost luată de val și nici nu prea i-a păsat!

Dacă mai stătea Tiza puţin la poveşti cu prietenii şi nu se apuca de mâncat imediat trebuia să ceară cuţit şi furculiţă pentru a-şi dovedi ciorba de burtă.

Asta a fost foarte tare! Nici nu m-aș fi gândit! Tiza, ai fost totală cu faza asta! Dar e o idee bună! De ce nu?

Acum, na, am venit acasă la MAMA și s-o deranjez cu mofturi? Nu se face!

nicole33 [15.05.22 20:37:43] »

@Zoazore:

Cu @doinafil și cu @msnd ne-am văzut în prima zi, când stăteam la Homestay. Am venit în AFI Palace cu Tiza. N-am făcut poze, deci n-am scris!

Mi-ai luat-o înainte şi aproape că ai scăpat .

Tocmai voiam să comentez cum că memoria Zânei mai dă şi rateuri, văzând că ai omis să aminteşti despre întâlnirea noastră de la AFI. Nu aş fi vrut să cred că nu a fost o întâlnire reuşită. Eu m-am simţit tare bine împreună cu voi trei.

Ştiam că nu ai făcut poze acolo şi bănuiam că nu intenţionezi să scrii. Dacă doreai neapărat o puteai face, eu nu te sfătuiam, fiind deja sătulă de articole scrise doar de dragul de a fi scrise, gen cum a "mâncat" unul un ceai şi atât în Istanbul pe dreapta admirând peisajul , unde eu oricum suspectez alte interese.

Toată călătoria asta a mea a fost o bucurie pentru suflet, o relaxare și o încărcare cu energii pozitive! Și le mulțumesc toturor că și-au făcut puțin timp pentru mine!

Cred că de asta aveai mare nevoie. Să-ţi încarci bateriile şi să mai ieşi din rutina zilnică. Bucuria revederii a fost reciprocă

Safta Raduscris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [15.05.22 20:40:25] »

@nicole33:

Zoazore [16.05.22 11:13:49] »

@nicole33:

Mi-ai luat-o înainte şi aproape că ai scăpat. Tocmai voiam să comentez cum că memoria Zânei mai dă şi rateuri, văzând că ai omis să aminteşti despre întâlnirea noastră de la AFI. Nu aş fi vrut să cred că nu a fost o întâlnire reuşită. Eu m-am simţit tare bine împreună cu voi trei. Ştiam că nu ai făcut poze acolo şi bănuiam că nu intenţionezi să scrii. Dacă doreai neapărat o puteai face, eu nu te sfătuiam, fiind deja sătulă de articole scrise doar de dragul de a fi scrise

Asa-s eu! Mai rapida! Fiindca n-am facut poze, nu am intentionat sa scriu. Nici n-as fi putut decat sa-l duc in ZStratosfera! Am baut cate o bere (eu nici macar pe toata, l-am lasat pe Mihai s-o termine). Nici mie nu-mi plac articolele-reclamatii sau cele de dragul de-a fi scrise. Dar de frumoasa intalnire a trebuit sa pomenesc cumva!

Cred că de asta aveai mare nevoie. Să-ţi încarci bateriile şi să mai ieşi din rutina zilnică. Bucuria revederii a fost reciprocă

Abia revenind acasa, cu adrenalina in parametri mai normali, am inteles cata nevoie aveam (si inca mai am) de o iesire si o intalnire cu prietenii.

Cineva ma certa ca "de banii astia plecai undeva la munte trei zile! ". Da, poate ca da, dar acolo as fi fost singura, nu puteam intalni pe nici unul dintre prietenii mei dragi. Eu cred ca am ales foarte bine!

mishu [19.05.22 19:44:28] »

@Zoazore:

Prima la care m-am gândit a fost @mishu. Nu știu de ce, ea mi-a venit instant în minte!

ma simt deosebita si te pup. A fost intradevar o surpriza tare placuta si ma bucur ca ai ales 5 zile in Bucuresti-Otopeni in loc de 3 zile la munte. Ar fi fost frumos si acolo, insa fara prieteni.

Algerea "restaurantului" stii ca s-a facut pe repede ' nainte si chiar daca imi dadea inima ghes sa ne oprim la Potcoava, am zis ca poate cu alta ocazie si eram sigura la la Mall vom gasi mai multe variante. Din pacate am fos putin dezamagita ca nu prea exista variatie, in fine, am nimerit-o pana la urma satisfacator. Foame nu prea mi-era asa ca am preferat asa cum spui tu

” Mișuloca” și-a luat un Bailey' s Frappe, @ADY57 o espresso și câte o înghețată de ciocolată. Eu m-am oprit doar la ciorba de burtă. Cu chiflă și smântână.

Iar Bailey' s chiar a fost ce imi doream... sau macar pe aproape, pentru ca nu as fi refuzat unul dublu .

De plătit a plătit Mișu cu cardul, așa că ea să vă explice ce și cum.

nota cu cardul, tipsul cash si gata, am explicat .

Pentru mine a fost o intalnire minunata si mi-ar fi placut sa petrecem mai mult timp impreuna, insa nu se stie cand ti-oi mai face drum pe aici.

Si ca sa inchei cum o fac de obicei, felicitari, votat cu mare drag.

Zoazore [20.05.22 12:45:37] »

@mishu:

ma simt deosebita si te pup. A fost intradevar o surpriza tare placuta si ma bucur ca ai ales 5 zile in Bucuresti-Otopeni in loc de 3 zile la munte. Ar fi fost frumos si acolo, insa fara prieteni.

Pai chiar esti! Fiecare dintre prietenii mei este deosebit/a. Asa m-am gandit si eu! Am impuscat doi iepuri dintr-un foc: Mi-am linistit neuronul obosit si v-am vampirizat energiile pozitive.

Pentru mine a fost o intalnire minunata si mi-ar fi placut sa petrecem mai mult timp impreuna, insa nu se stie cand ti-oi mai face drum pe aici.

Anul asta nu cred, dar... cine stie? Eu-s spontana! Multumesc pentru vizita, aprecieri si votul dat cu mare drag!

m liviu*scris / TELEFON [10.06.22 23:44:47] »

Cel mai important surpriza care ai făcut o. Era bine sa fie și ciorba la o alta temperatura servită! In astfel de situații spontane nu prea pui accent pe ce servești ci cu cine servești! .

Și eu în iulie când merg în Turcia veau sa i fac o surpriza unui prieten din Edirne. Îl știu de câțiva ani și înainte de toate revederea și momentele petrecute împreună sunt cele mai importante!

Toate cele bune!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
m liviu*, mishu, neimportant, Safta Radu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.079658031463623 sec
ecranul dvs: 1 x 1