GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Călătoria Zânei Zbanghii la Pitești - Partea a Treia - Zâna Zbanghie descoperă Piteștiul
Și se făcu și ziua a doua, sâmbătă, 29 iunie a anului asta. Se trezi ZZ plină de energie doar 80%, că nu-și băuse cafeaua.
După ritualui de dimineață, după micul dejun bun-bun de la Casa Teilor, vezi impresii, își bău cafeaua afară, cu prietena ei @Yolanda și apoi porniră la drum.
Vremea era frumoasă, orașul e mare, frumos și le aștepta! Cu o seară înainte, Piteștiul își spălase străzile și-o primise cu fanfare, că era Festivalul Internațional al Fanfarelor iar sâmbătâ, soarele strălucea vesel!
Dimineața a fost alertă, plină, bogată, dar despre partea asta v-a povestit @Yolanda! vezi impresii
Adică ZZ CHIAR s-a culturalizat, vizitând cinci muzee, apoi mâncând la Atelier vezi impresii, puțină odihnă, apoi… orașul e mare și-o aștepta!
Așa c-a pornit ea agale pe străzi și străduțe, privind oamenii, adulmecând mireasma orașului, ascultându-i zgomotele. Până la întâlnirea cu buna @Yolanda, ZZ era așa de încântată de ce vede, aude, simte, miroase… Un copil mare, care se bucura de tot și avea și de ce!
Pitești e un oraș care îmbină vechi și nou, modern și arhaic, lumină și umbră atât de frumos…
Are case vechi, unele, ca La Biblioteque și Casa Teilor renovate, altele nu, blocuri mai noi și mai vechi, magazine de toate felurile. În Gradina de Vară, fanfarele dădeau concert…
Primăria, Curtea de Apel, Cinema Papaiani, găzduite în clădiri vechi și frumos puse în valoare. stăteau lângă Biblioteca Golescu, o clădire nouă, modern, fără a se incomoda reciproc. Galeriile de Artă găzduite de o casă din 1886 stăteau lângă Teatrul Davila și aveau Fântâna Cântătoare în față. Dar, pe altă străduță, o clădire frumoasă n-a avut aceeași șansă! Păcat!
Apoi, plecând din Centru pe ”promenadă”, ZZ se bucura de lumina soarelui, susurul apei din fântâni, flori, verdeață…
Dar cum un oraș nu are doar Centru, au mers ele spre Piața Milea, pe străduțe frumoase și curate, aproape patriarhale, cu ghidul ei competent, @Yolanda, care-i povestea câte ceva despre fiecare loc!
Și-au mers ele așa, zi de vară până-n seară, mai intrând în vreum magazine așa, de dragul de-a intra, mai admirând un calugăr budhist ieșit la plimbare, până ajunseră la o căsuță mică, din poveste. Căsuța era ca o poveste: Cofetăria Alexandrei. Este pe o străduță care se înfundă în liceul Zinca Golescu.
Amintindu-și ele de bunătatea de Pavlova de la Bibliotecă, și-au mai delectate papilele cu încă una, admirând locul și curățenia lui, așteptând s-apară pe uși copilași cu jucării și ciocolată la gură!
A mai admirat ZZși fântânile orașului, LALEAUA, apoi, revenind pe Strada Mare, s-a mai întâlnit cu doi prieteni dragi, foști vecini ai Zânei.
Toți patru, mai vorbind, mai admirând, au ajuns la Fântâna Cântătoare din fața teatrului Davila.
Era deja 21:30, așa că și-au luat câte o bere și-au așteptat începerea spectacolului!
Impresionant spectacol de ape, lumini și muzică. A fost o jumătate de oră fascinantă și un sfârșit de zi glorios.
Apoi, ZZ s-a retras în zâneasca ”debara” pentru odihnă! O mai aștepta o zi plină de surprize, ultima!
Va urma!
Și fiindcă un oraș nu se povestește, se privește, ZZ a făcut poze pentru voi! Priviți, admirați și vizitați Piteștiul! Are arome, culori, viață și oameni buni.
Web, hai s-admirăm fântâna împreună! youtube
Trimis de Zoazore in 15.07.19 20:08:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PITEȘTI.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Zoazore); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
@Zoazore:
”Toți patru, mai vorbind, mai admirând, au ajuns la Fântâna Cântătoare din fața teatrului Davila.
Era deja 21:30, așa că și-au luat câte o bere și-au așteptat începerea spectacolului!
Impresionant spectacol de ape, lumini și muzică. A fost o jumătate de oră fascinantă și un sfârșit de zi glorios.
Într-adevăr, spectacolul fântânilor cântătoare este impresionant din ce mi-am dat seama după vizionarea videoclipului.
Recunosc că nu aveam idee că există aşa ceva atât de aproape de Bucureşti. Eu m-am ostenit să le văd pe cele din Dubai de la Dubai Mall lângă Burj Khalifa, din Tenerife sau din Turcia de la Mardan Palace
=
Te felicit încă o dată pentru ideea organizării acestei miniîntâlniri piteştene şi pentru succesul acesteia!
@Zoazore: am votat toate fotografiile atasate, m-a emotionat articolul tau, ai vorbit cu drag si emotie despre orasul meu...
P36 Casa Sindicatelor, are o sala mare de spectacole care din pacate acum e neîngrijita cu mobilier învechit...
P37 Prefectura sau Casa Alba
Te astept sa revii!
@Yolanda: Multumesc mult! Esti un ghid tare competent! Si o organizatoare pe cinste! Si eu sper sa ne revedem!
@Zoazore: Zânico, ori te-ai plimbat ori la loc comanda!
Frumoasă și fântâna cântătoare din Pitești, însă, a noastră, chiar dacă-i mai tăcută (să nu zic mută), parcă-i mai frumoasă (vorba bancului) când se dezlănțuie ea cu jeturile alea minunate de apă. Ca să nu mai zic de impresia deosedită, pe care ți-o dau spoturile de la fântânile mici în timp ce urci scările, de la scenă, spre Primărie.
Pitești, un oraș frumos pe care nu l-am vizitat, chiar dacă am trecut pe acolo pentru a înopta.
Fotografii frumoase, felicitări pentru articol!
@Mitica49: Face și Aâna ce poate, când poate și cum poate! Trăiască toți prietenii ei!
Este, coane Mitică, este, că-i a noastră (vorba bancului!), dar și asta are farmecul ei!
Cât despre Pitești, ia ia-ți mândruța de mână și o să trăiți și voi bucuria și emoțiile Zânei. Numai s-anunți că veniți și veți fi uimiți de cum veți mișca lumea!
Mertă să-ncercați!
@Zoazore:Frumoasă această descriere a centrului Piteștiului.
Îmi amintesc, acum vreo 50 de ani, mergeam pe “Strada Mare”, o stradă cu clădiri vechi, frumoase, asemănătoare cu actualele clădiri ce adăpostesc Primăria, Curtea de Apel, Cinematograful Papaiani, Cercul Militar. Mai încet în primii ani, mai rapid mai apoi, Centrul Piteștiului a fost demolat și modernizat la “indicațiile prețioase ale deputatului de Pitești, tovarășa Elena”. Am aflat, în urmă cu ceva timp când am fost la Memorialul Victimelor Comunismului din Sighetu Marmației, că Piteștiul este singurul oraș din țară al cărui centru a fost distrus de comuniști. Mai bine zis a fost distrusă toată zona centrală. Nefiind de ajuns, modernizarea a fost continuată; Teatrul Alexandru Davila, “a fost îmbrăcat în haine noi”, au fost ridicate clădiri înalte care maschează alte vechi clădiri…, dar s-au făcut și lucruri bune, frumoase, deosebite, despre care ai scris în reviewurile tale…
Spre rușinea mea habar nu am avut de Festivalul Fanfarelor, am văzut un afiș și era a noua ediție, oare sunt din Pitești!?....,parcă am fost în altă lume...
Nu mai spun că aștept continuarea, deja am citit-o.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Casa memorială Dinu Lipatti, Conacul Fundăţeanca din Ciolcești, Argeș — scris în 18.08.24 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- May.2024 Impunătoarea catedrală din Mioveni — scris în 16.07.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2023 La pas prin Pitești — scris în 14.08.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Biserica Domnească „Sf. Gheorghe” din Pitești — scris în 29.07.22 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Nov.2021 Catedrala Mioveni — scris în 18.04.22 de Mioritik din BUCUREșTI
- Sep.2021 Patrimoniul cultural de pe valea Râncăciovului — scris în 08.04.22 de alexpetre2004 din ROTTERDAM [NL] - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Evadare din cotidian cu bicicleta pe dealurile Ștefăneștiului — scris în 24.07.21 de alexpetre2004 din ROTTERDAM [NL] - RECOMANDĂ