Solicitare CMR / TURCIA

Siguranta si evolutia turismului turcesc in 2016

Trimisă în 09.06.16 10:22
autor Gratian*GD [Oradea]
» VIZUALIZĂRI: 50550

Buna ziua,

As dori sa va intreb pe cei care ati fost anul acesta in Turcia, mai precis prin zona Antalya, Belek, cum este turismul?

Si din punct de vedere al sigurantei cum v-ati simtit?

De aceea intreb pentru ca la tv si in presa se vorbeste ca in anul 2016 a scazut turismul cu circa 40 % datorita faptului pentru ca nu mai merg rusii.


  • PERIOADA: august
  • BUGET: 1580
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 7 / 15

webmaster2r[17.07.16 11:57]

@GabrielC - din păcate, aproape toţi touroperatorii pe Turcia ne-au trimis deja, încă de ieri, notificări în care subliniază că situaţia "nu este forţă majoră"...


dianameaSE3r[17.07.16 11:57]

@nrs: Nici daca se inchid granitele, agentia nu da banii inapoi, pentru ca e exonerata de raspundere in caz de forta majora.

Fiind vorba de peste 1000 eur de familie, probabil ca multi turisti risca sa mearga in Turcia, decat sa piarda toti banii.

Nici cu asigurare storno turistii nu au nicio sansa sa isi recupereze banii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cmari67GD1r[17.07.16 12:48]

@dianamea -

In contracul cu agentia, de la care am achizitionat un sejur in Kemer pentru luna septembie, la conditile Conditii de rezervare scrie: In valoarea totala a pachetului contractat este inclusa taxa de organizare - rezervare servicii care este in valoare de 30 EURO/PERS pentru programele organizate in afara Romaniei si contravaloarea in lei la cursul zilei a 10 EURO pentru programele ce se desfasoara pe teritoriul Romaniei. Termenul de ANULARE FARA PENALIZARE a rezervarilor facute din ofertele Early Booking este de '15 zile lucratoare inainte de data inceperii sejurului.

Am fost 2 familii care am vrut sa mergem impreuna si am patit pana in momentul de fata 50% din cval. biletului.

In urma cu 2 saptamani colega mea a anulat sejurul - speriata de atentatele de la Istambul - si a primt inapoi avansul platit din care i s-a retinut 60 euro (30 euro/persoana)... cf. contractului.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GabrielCUC[17.07.16 12:49]

atunici, nu ne ramane decat sa speram ca situatia se va imbunatati (pentru ca in acceptiunea agentiilor de turism trei atentate teroriste si o tentativa de lovitura de stat nu-i indreptatesc sa considere Turcia o destinatie nesigura), fie sa renuntam la vacanta, fie sa inghesuim in bagaje pe langa slip si papuci o vestuta antiglont in cautare de senzatii tari.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ioannaGD1r[17.07.16 13:07]

Si noi ar trebui sa plecam pe 8 august in Antalya. La agentie mi s-a spus ca pot sa renunt si pierd 100 euro, dar astazi e ultima zi.

Nu stiu ce sa fac, am doi copii mici. Nu vreau sa pierd vacanta, dar in caz ca nu se va mai putea calatori din cauza crizei din Turcia, ce fac? Mi s-a spus ca nu mai pot primi banii inapoi...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GabrielCUC[17.07.16 13:53]

@ioanna - desi nu sunt cea mai optimista persoana, cred totusi ca in momentul de fata situatia e sub control lucru dovedit si de faptul ca in nici 24 ore s-a restabilit ordinea, s-au reluat zborurile si s-au redeschis granitele. Probabil ca autoritatile sunt mult mai vigilente acum.

Asa cum au precizat si alti participanti la discutie, cred ca ar trebui evitat totusi Istanbulul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

camybugnariuGD[17.07.16 15:22]

Repet, anumite temeri nu ai cum sa nu ai, dar sa sperăm că nimic rău nu se va întâmpla şi că toti o sa aveti o vacanţă frumoasă.


ioannaGD1r[17.07.16 15:31]

Noi vrem doar sa ne odihnim. Nu intentionam sa facem vreo excursie, vom sta numai in resort, mai ales ca e enorm si are tot ce ne dorim. Doamne ajuta sa se linisteasca toți și toate!


sebigeaninaSR17r[17.07.16 15:38]

[@Gratian]: Salut, cred că eşti unul din cele mai pesimiste persoane de pe forum dacă ai generat atîtea comentarii, mai ales că o avem pe GabrielaG în Antalya unde lucrează şi ne ţine la curent cu ştiri proaspete şi în plus de asta faptul că nu au fost anulate zborurile charter asta chiar nu îţi dă de gindit cîtuşi de puţin că lucrurile revin la normal.

Şi în plus după aceste evenimente realizezi ce măsuri de securitate se vor lua peste tot s-au cel puţin în jurul aeroporturilor, hotelurilor pentru siguranţa turiştilor pentru că altfel după ce nu au mai rezervat ruşii, apoi germanii în special dacă se destabiliza situaţia era rău de tot pentru ei

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA79r[17.07.16 18:11]

@dianamea -

Nici daca se inchid granitele, agentia nu da banii inapoi, pentru ca e exonerata de raspundere in caz de forta majora.

În acest caz este posibil să ţi se propună o altă destinaţie sau să primeşti banii înapoi. Cel puţin aşa s-a întâmplat în toamnă-iarnă când a picat Egiptul. Dar nu este cazul Turciei, atât timp cât charterele zboară normal.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

bucurilaSV1r[17.07.16 19:16]

Vad ca se discuta preponderent despre Turcia cu avionul. Sunt foarte mulți turisti care merg in Turcia cu mașina. Eu trebuia sa plec mâine iar după problemele de vineri noaptea, sâmbăta am cerut anularea la agenție. Au acceptat dar m-au penalizat cu pretul unei nopti de cazare.

Există riscuri la călătoria cu masina in Turcia?

Acum ca s-au mai liniștit parca îmi pare rău ca am sunat. Mi se pare ca m-am pripit. Toti, familie, prieteni, mi-au spus sa renunt. Am sunat sub impulsul momentului însă acum parca îmi vine sa plec.

Ce ziceti?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

maria55 †SECONSILIER ONORIFIC AFA / TURCIA21r[17.07.16 20:12]

@bucurila: da, cred ca a fost o decizie luata sub impulsul momentului!

Indiferent de statiunea in care ati ales sa va petreceti concediul, variante de drum fara a atinge Istanbulul, sunt! Dupa parerea mea, imi pare chiar mai simplu... poate putin mai obositor, dar cu o cazare intermediara se poate rezolva!

N.B.: maria55 † este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația TURCIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

nitulGD5r[17.07.16 21:07]

Pe 29.06 nu știam ce să fac: plec sau nu plec în vacanta, am intrat pe acest fir de discuții și am primit destule încurajări. Mulțumesc pentru ele.

La întoarcere am scris ce am văzut. Dacă renunțăm la sejur pierdeam o vacanță de vis.

Ce nu ne-a plăcut a fost neseriozitatea tour operatorului nostru național prin care am cumpărat sejurul. La dus schimbat oră de zbor, chemați în aeroport cu 3 ore înainte de plecare, transfer de 2 ore și ceva pentru parcursul a 78 de km, la venirea în țară am fost anunțați telefonic la ora 23,30 ca ora de transfer de a doua zi va fi mai devreme cu o oră decât cea anunțată inițial, dacă nu ne convine ne lasă acolo...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nrs †SE42r[17.07.16 21:35]

@bucurila -

nu pot spune daca ai facut bine sau rau, ce iti pot spune este ca eu as pleca azi cu masina in Turcia (din pacate mai am de asteptat o luna jumatate) bineinteles evitand Istanbulul

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Corina70SR9r[17.07.16 22:25]

All, lasand la o parte stirile despre linistea si relaxarea din zonele turistice, incercati sa aprofundati un pic situatia din Turcia, din ce in ce mai multi sunt de parere ca Erdogan fie a regizat acest puci, fie a stiut ca va urma si a actionat fix in momentul cheie pentru a intoarce situatia in favoarea lui, pentru a castiga puteri aproape nelimitate si pentru a-si putea elimina opozantii dintr-o singura miscare abila.

Ceva e putred in toata aceasta lovitura de stat, adaugati la asta iritarea SUA fata de revedicarea de a-l preda pe acel lider religios, discutiile privind reintroducerea pedepsei cu moartea, demiterea atator procurori si judecatori care va avea efect aproape imediat asupra aplicarii justitiei; tineti cont de tendinta lui Erdogan de a reinvia valori traditionale strans legate de islamism, de faptul ca multi dintre cei care l-au votat si au iesit in strada sunt acei cetateni bine ancorati in religie si traditii, de faptul ca multi jurnalisti au fost arestati in ultimii ani doar pentru ca au indraznit sa critice presedintele, sa-l ironizeze sau sa-i comenteze deciziile. Poate in felul acesta veti reusi sa va faceti o imagine mai complexa a situatiei din Turcia.

Tare ma tem ca acesta a fost doar inceputul unei perioade sumbre si agitate din istoria acestei tari. Sa dea domnul sa ma insel, sa nu am dreptate, sa se linisteasca lucrurile, in sensul pastrarii democratiei si laicismului...

Eu sunt tare suparata, nu puteau si pucistii astia sa dea lovitura mai prin octombrie, asa? Macar nu se mai ruinau atatea planuri de vacanta (fac haz de necaz, sper c-ati inteles).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nrs †SE42r[17.07.16 22:49]

ai dreptate in ce spui si eu am observat, din ce spune media, ca are loc o mare epurare, dar pana sa se transforme Turcia intr-un stat musulman mai este, daca se va face aceasta trecere va fi treptata.

pana atunci trebuie sa beneficiem de ospitalitatea resorturilor turcesti care nu exclud sa ne devina inacesibila (desi nu prea cred avand in vedere cat reprezinta in PIB-ul lor turismul) datorita situatiei politice de acolo

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[18.07.16 09:22]

@sebigeanina - Buna, Daca ai citi doar pe acest fir al discutiei, ai vedea ca nu sunt pesimist asa cum ma numesti. Vei observa ca multi au spus ca se vor gandi ce fac in legatura cu vacanta lor in Turcia. Pe aceia cum ii numesti?

Daca vei citi si alte fire de discutii de pe acest site, vei vedea de asemenea ca multi oameni stau si se gandesc ce sa faca in legatura cu concediul lor in Turcia.

Ok, sunt de acord ca e bine ca exista GabrielaG in Antalya, care ne tine la curent cu stiri proaspete de acolo, si alti turisti care sunt in acest moment pe acolo, dar fiecare persoana are dreptul sa ai o parere a sa, si pentru asta nu vad de ce sa fie acuzat pentru ea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[18.07.16 09:37]

@maria55 - Buna, Nu inteleg de ce spui ca eu de la inceput mi-am trasat singur drumul, fiind nehotarat in privinta plecarii mele, afirmand ca ba imi doream, ba nu-mi doream sa plec.

Daca era asa cum spui tu, cum iti explici ca inca din februarie am facut rezervarea?

Atunci cand am deschis acest fir de discutii, vroiam doar sa aflu cum este acum in Turcia, aflasem ca nu mai merg atatia turisti anul acesta, si turismul turcesc este in scadere fata de alti ani. Datorita acestui lucru, normal vroiam sa aflu si daca sau pastrat aceleasi servicii pe care le stiam.

Dar, observ ca nu am fost inteles si vad ca aproape toti ma condamna si ma numesc in mai multe feluri, pentru ca eu am indraznit sa am o parere a mea.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GabrielaGPR36r[18.07.16 09:44]

@Gratian - Aveti dreptate, fiecare percepe pericolul in alt fel, fiecare om are dreptul la parerea sa si este bine, de aceea suntem oameni, ca sa fim diferiti si sa gandim diferit.

In legatura cu acest subiect parerile pot fi impartite. Eu incerc sa fiu obiectiva si sa privesc lucrurile atat din perspectiva turistilor cat si din perspectiva localnicilor. Sincer, televiziunile romanesti starnesc foarte multa panica. Dezinformeaza turistii, se exagereaza enorm... tocmai de aceea turistii se tem sa vina in Turcia.

Am avut in prima zi dupa incidente niste turisti care ajunsesera cu o seara in urma si timid m-au intrebat cum pot pleca de aici. La doua zile au venit si si-au cerut scuze. Au spus ca au exagerat situatia si si-au dat seama ca aici totul este in regula.

Trebuie sa tinem cont ca Turcia este imensa, este o tara mare de tot si orasele precum Kusadasi, Bodrum, Marmaris, Antalya nu au fost vizate de atacuri teroritse (inca) si sper ca aceasta posibilitate nici sa nu existe.

Granita cu Siria este departe de zonele turistice iar turistii indiferent ca raman in hotel, indiferent ca merg sa viziteze anumite zone eu spun ca sunt in siguranta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (6 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[18.07.16 09:49]

@Arya - Ok, sunt de acord cu tine, dar dupa 1989, in Romania s-a creat treptat o stabilitate si in fiecare an ea s-a intarit.

Daca stai si vizualizezi istoria din ultimii 27,30 de ani, vei vedea ca in toate tarile au avut loc schimbari radicale, dar pe urma au urmat un curs bine stabilit si fiecare a ajuns sa aiba o stabilitate cel putin din punct de vedere economic, daca nu putem spune inca ca 100% si din punct de vedere al securiratii.

Oricine ar fi la conducerea Turciei stie ca turismul este mult prea important pentru ei, de aceea toti il vor sustine.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[18.07.16 09:56]

@GabrielaG - Da, asta asa este, in Romania cateodata televiziunile, ziarele si celelalte canale de stiri exagereaza.

Poate de aceea si panica asta presarata intre oameni de a calatori in diferite destinatii turistice care pana acum ceva vreme pareau sigure, dar, datorita alimentarii si sufocarii ca atatea stiri neadevarate, oamenii ezita sa mai calatoreasca unde si-ar dori.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

GabrielCUC[18.07.16 09:58]

Buna tuturor,

ma gandesc ca daca urmarim cu atata interes subiectul deschis, cu siguranta toti avem o umbra de indoiala legata de siguranta noastra in vacanta.

Cred ca nu ar trebui nimeni catalogat in vreun fel. Cred ca suntem aici sa ne exprimam opiniile si fiecare sa traga concluziile pe care le considera.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dragoș_MDAU[18.07.16 10:05]

@all - Total off-topic - dar deja văd că e ceva obișnuit pe acest fir:

oameni buni, dar v-ați gândit oare vreodată la altceva? Anume, că după ce ne-au subjugat și jefuit sute de ani la rând, turcii au găsit acum o modalitate de a ne lua banii „de bună-voie”?!?

Pe bune, chiar nu vede nimeni lucrurile ca mine? Cum să mă duc în vacanță la niște (... autocenzurat = asupritori, nelegiuiți) și așa mai departe??? M-aș simți ca o oaie într-un resort unde e patron LUPUL!

Dacă mai mulți ar gândi ca mine, topicul de mai sus nici nu și-ar fi avut rostul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1399 PMA (3 voturi)

Gratian*GDAUTOR SOL3r[18.07.16 10:08]

@Corina70 - Da, ai dreptate. Erdogan cred ca ar dori sa fie vesnic la conducerea acestei tari, si tare imi este frica ca nu va dori sa cedeze fraiele acestei tari decat prin repetate lovituri de stat, daca asta nu a reusit. Sau, poate il vor schimba americanii sau rusii, nu avem de unde sti cum vor evolua lucrurile, cert este ca Turcia nu a stat niciodata pe loc si tot timpul a mers inainte.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

GabrielaGPR36r[18.07.16 10:08]

@Gratian - De curand 3 televiziuni s-au imbarcat in avion si au venit in Antalya. Pe internet sunt poze si cateva reportaje luate turistilor romani deja aflati in concediu pe litoralul turcesc.

Se poate vedea cum turistii se distreaza si uita de griji. In acea seara tragica eram cu televizorul deschis pe canale turcesti iar in paralel stateam de vorba pe Skype cu mama. Ce aratau la noi in Romania si ce spuneau la televiziunile din Turcia??? Parca erau doua incidente total total diferite. In Romania era panica deja si vehiculau tot felul de idei nefondate, in schimb aici in Turcia televiziunile si-au pastrat calmul si doar cand aveau surse sigure spuneau ceva.

Din pacate asa este la noi in Romania, totul se exagereaza si acest lucru face mai mult rau decat bine.

Sincer, ce lor mai este sigur in ziua de azi? Peste tot in lume se intampla incidente si nu putem prevedea unde o sa fie urmatorul atac.

Asa cum in lume exista acesti teroristi care fara doar si poate vor doar sa bage frica in lume, la fel exista si calamitatile naturale (cutremure, tsunami, etc)... ar trebui sa ne inchidem in case si sa nu mai iesim?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dragoș_MDAU[18.07.16 10:14]

@GabrielaG -

aici in Turcia televiziunile si-au pastrat calmul si doar cand aveau surse sigure spuneau ceva.

Nu cumva la turci e în vigoare o lege care interzice să spui ceva împotriva „regimului”? Eu parcă așa știu...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

GabrielaGPR36r[18.07.16 10:35]

@Dragos - Intr-adevar televiziunile au ceva restrictii dar transmisiunea era in direct. In paralel pe ecran aveam evenimentele care se petrec in Istanbul si cele din Ankara. Imaginile nu se pot schimba... la noi se discuta pe baza acestor imagini si se faceau tot felul de supozitii. In schimb, la televiziunile turcesti toti isi pastrau calmul... la diferenta aceasta ma refeream.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

cristim10GD8r[18.07.16 11:19]

Dar avand in vedere incidentele de sambata 16 iulie cat de sigur este sa merg in turcia- kemer cu transport individual stie cineva?


calatorim_impreunaSV2r[18.07.16 11:35]

@cristim10 - Noi (3 familii si 2 copii) suntem in drum spre Alanya cu masinile. evitand Istanbul. Speram sa fie totul ok. suntem optimisti! ☺

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

cristim10GD8r[18.07.16 11:38]

  • AFIȘATE rsp [181-210] — din total 443 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.23641991615295 sec
    ecranul dvs: 1 x 1