BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Hotel Capitol
Restaurantul se află la parterul elegantei clădiri de pe Calea Victoriei 29, cu acces dinspre recepția Hotelului Capitol. Este separat de hotel, în sensul că poate lua masa aici oricine dorește, nu doar cei cazați în camerele de deasupra. E deschis între orele 12 și 22, fără pauză între prânz și cină - fapt care pe noi ne-a avantajat, permițăndu-ne să luăm aici masa de vreo cinci-șase ori în ultimele două sejururi petrecute în București.
Să încep mai cu începutul: anul trecut, cam tot pe vremea asta, am ajuns la hotel, pentru a ne caza, pe la 12:30. Camera în care urma să stăm nu era încă pregătită, așa că am întrebat la recepție unde am putea mânca de prânz până când vom prelua cheile (eram de la 5 dimineață pe tren, ne era foame). Am fost îndrumați către restaurantul hotelului, care la acea oră tocmai servea meniul zilei.
De luni până vineri, între 12 și 15, este program „all you can eat” la 49 lei / persoană (anul trecut era, parcă, 45). Poți alege dintre 2-3 ciorbe, 6-7 tăvi cu cartofi - orez - legume - carne - pește, precum și din câteva sortimente de prăjituri. Băuturile se plătesc separat. Am înțeles că există ușoare variații ale meniului de la o zi la alta.
Este aglomerat, unii clienți (nu neapărat români) își supraîncarcă farfuriile - multe tăvi erau deja goale. Personalul restaurantului face permanent reaprovizionare, dar există timpi morți, în care găsești legume, dar nu carne sau invers. Sau, mai caraghios (cazul meu): mănânci ciorba după felul principal.
Una peste alta, am mâncat bine și ieftin. Mai mult, a fost singura ocazie în care am intrat în Salonul Royal, cea de-a doua dintre sălile restaurantului. În mod obișnuit, aceasta stă încuiată și este folosită pentru evenimente private. Însă, în momente de aglomerație, se deschide și pentru poporul de rând. Este foarte elegantă, după cum se poate vedea în P14-P18.
Săpând astăzi pe site, am găsit două articole, ale lui @tata123 și @danaeldreny, care au mâncat la prânz aici în 2017-2018. Încă mai ieftin și, se pare, mai bun: vezi impresii și vezi impresii. După cum spuneam, rău nu a fost nici la noi, dar nu am fost convinși să revenim cu tot dinadinsul. Și, cum micul dejun a fost foarte consistent, iar programul a fost aglomerat, în următoarele zile nu am mai dat pe la hotel în intervalul 12-15. În plus, două dintre aceste următoare zile au fost sâmbătă-duminică, când, oricum, nu există ofertă all you can eat.
În schimb, se poate lua masa à la carte în fiecare zi în intervalul 15-22, iar în week-end 12-22. Sala folosită este cea principală, foarte frumos descrisă de @floria aici vezi impresii, cu vedere către Cercul Militar Național (anul ăsta l-am găsit în renovare), care poate fi admirată în P2-P6.
Întâmplarea a făcut să luăm de multe ori aici câte o cină timpurie (pe la orele 16:30-17), atât anul trecut, cât și anul ăsta. Faptul că am tot revenit arată că am fost mulțumiți de ceea ce am mâncat, deși nu am avut parte de nicio experiență gastronomică de neuitat. E un restaurant ok, cu prețuri ok, având avantajul unei săli cu adevărat deosebite. Ambientul face diferența.
Ce țin minte din ceea ce am comandat la cele trei mese luate aici în acest sejur: supă cremă de legume cu crutoane (17 lei), ciorbă de văcuță cu tăiței (19 lei), carbonara (46 lei), pulpă de rață cu ceva interesant, nu pot defini pe moment (79 lei), doradă cu legume (79 lei), platou „Capitol” pentru două persoane (65 lei: inele de calamar, pachețele de primăvară, chestii de astea). Totul a fost corect gătit, repede adus la masă, deci... recomand. Berea este 14 lei Ursus draft la 400 ml; existau și alte variante, spun doar pentru a vă face o idee în legătură cu prețurile.
La orele la care l-am frecventat noi, restaurantul nu a fost niciodată aglomerat - nu cred să fie necesară rezervare în zilele obișnuite, probabil însa că da pe 8 martie. Personalul se mișcă repede și este discret. Am mai spus-o, repet: atmosfera este punctul tare al acestei locații.
Teoretic, există un site unde ar trebui să se publice meniul all you can eat pentru săptămâna în curs și unde să se poată consulta meniul à la carte: hotelcapitol.ro/restaurante-baruri. Practic, această pagină este nefuncțională.
Mai multe imagini din interiorul restaurantului sau cu felurile de mâncare pe care le puteți comanda aici - pe Google: google.com/maps/place/Hot ... 6q8w6?entry=ttu.
P. S. 1 Dacă sunteți cazați în hotel, există o formă de a plăti masa folosind tichetele de vacanță: se pot achiziționa în momentul cazării vouchere pentru restaurant în valoare de x lei, unde x trebuie să fie mai mic sau egal cu valoarea consumației pe care intenționați să o faceți. Diferența dintre consumația efectivă și suma preplătită se achită la final. O doamnă de la recepție ne-a oferit această variantă, pentru a goli un astfel de tichet.
P. S. 2 Dacă tot am vorbit de mâncare, vă recomand și un film văzut în București zilele astea: fr.wikipedia.org/wiki/La_ ... _Dodin_Bouffant. Mie mi-a plăcut tare mult.
Trimis de adso in 04.11.23 23:02:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adso); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@adso: Într-adevăr, atmosfera face diferența. Dar nici prețurile nu sunt de lepădat. Nu mă pricep eu prea tare la cârciumi, dar bag de seamă că raportul calitate-preț e unul corect, iar Capitol e restaurant, nu cârciumă. Când se vrea, se poate și am vaga impresie că și aici se aplică treaba cu omul care sfințește locul.
@ghisor: Da, si mie preturile mi s-au parut in regula. Adica: e scump pentru buzunarul meu, imi permit doar in vacante sau cu vreo ocazie sa mananc la banii astia, dar, comparativ cu alte restaurante, aici chiar e bine.
Voucherele luate initial acopereau o consumatie de 250 de lei. Am revenit si dupa ce s-au terminat banii de pe ele, tocmai pentru ca ne-a placut.
@adso:
”Am fost îndrumați către restaurantul hotelului, care la acea oră tocmai servea meniul zilei.
De luni până vineri, între 12 și 15, este program „all you can eat” la 49 lei / persoană (anul trecut era, parcă, 45). Poți alege dintre 2-3 ciorbe, 6-7 tăvi cu cartofi - orez - legume - carne - pește, precum și din câteva sortimente de prăjituri. Băuturile se plătesc separat.
Auzisem şi eu de acest program încă de acum câţiva ani, însă nu l-aş putea accesa din motive de job cu program fix, aşa că în intervalul menţionat eu mă mulţumesc cu tot ce găsesc prin frigiderul de la birou sau la bufet, chiar dacă de putut aş mai putea .
Mie programul ăsta "All you can eat" îmi pare mai mult decât un simplu "meniul zilei" atât cantitativ, cât şi ca varietate sortimentală, deci clar mai avantajos şi pentru cei mai mofturoşi.
”Sau, mai caraghios (cazul meu): mănânci ciorba după felul principal.
Mie nu mi se pare deloc caraghios poate şi pentru faptul că procedez aşa foarte frecvent în cazul sejururilor all inclusive, din simplul motiv că nu-mi place să mănânc ciorba fierbinte.
Preţurile mi se par OK pentru locaţia respectivă, una cu o veche tradiţie în peisajul bucureştean. Dacă încerc să-mi amintesc bine, cred că am trecut pragul restaurantului Capitol ultima dată în secolul trecut , Doamne ce aiurea sună, dar ăsta este adevărul. Nu am mâncat acolo, doar am băut şi am avut experienţe plăcute.
Primul post scriptum cred că este valabil doar pentru cei care nu sunt din Bucureşti
Să vă fie de bine!
Despre hotel nu vrei să povesteşti?
@nicole33:
” Mie programul ăsta "All you can eat" îmi pare mai mult decât un simplu "meniul zilei" atât cantitativ, cât şi ca varietate
Da, aveți dreptate, nu m-am exprimat prea bine. Poate pentru că așa îi spun chiar cei de la hotel.
” procedez aşa foarte frecvent în cazul sejururilor all inclusive, din simplul motiv că nu-mi place să mănânc ciorba fierbinte
A, nu! Ciorba se mănâncă fierbinte de tot!
” Primul post scriptum cred că este valabil doar pentru cei care nu sunt din Bucureşti
Da, evident. Doar cei cazați în hotel pot plăti masa cu tichete de vacanță, și asta doar dacă sunt prevăzători încă din momentul în care se cazează.
Dar al doilea P. S. e valabil pentru toată lumea!
” Să vă fie de bine!
Mulțumim! ????
” Despre hotel nu vrei să povesteşti?
Ba da ba da, e în lucru.
@adso: Imi pare bine ca v-a placut la Capitol, un hotel cu istorie, situat chiar in centrul capitalei. Pranzul bufet suedez de la Capitol are deja traditie. Este, cu siguranta. cea mai buna si mai ieftina varianta pentru masa de pranz, pe Calea Victoriei. Se mananca mai ieftin ca la o carciuma de cartier! Bonus, atmosfera eleganta, ospatarii politicosi... Adevarat, uneori este foarte aglomerat pentru ca la Capitol exista o categorie de clienti fideli, la care se adauga turistii cazati in hotel sau prin vecini.
Nu am cum sa ajung in timpul saptamanii la pranzul de la Capitol dar am fost in zile de sarbatoare care cad in timpul saptamanii, cum ar fi 1 Iunie, 1 Mai, Rusalii. Atunci nu este mare aglomeratie la Capitol. Parintilor mei le place mult acolo, mergem mai ales de dragul lor... Tata are o vorba: " Nu merg la restaurant pentru friptura, mancare am si acasa. Merg pentru atmosfera, sa vad lumea, orasul! "
Abia astept impresiile despre cazarea la hotel Capitol. Daca la restaurant am fost, si voi mai merge, la hotel sigur nu voi dormi...
Vacante placute va doresc!
@Floria: Va multumesc pentru ecou! V-am citit articolul aseara si mi-am dat seama ca si dvs. v-ati simtit bine acolo. Inteleg perfect punctul de vedere al tatalui domniei voastre: de multe ori, atmosfera este mai importanta decat mancarea. Iar atmosfera, in acest restaurant, este superba.
In plus, am aflat din acel review chestii pe care nu le stiam despre Hotel Capitol. Site-ul oficial e destul de subtire si nu apucasem inca sa fac prea multe sapaturi pe internet.
Am sa termin si review-ul despre hotel, la un moment dat . Scriu tare greu, mai mult sterg decat scriu.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 [Restaurant Cococerie] Cococeria – amintiri din copilărie — scris în 20.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ