GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vara pe ulita - tabara de creatie
Ce este?
Vara pe ulita este o tabara de creatie care se desfasoara pe perioada verii, mai precis in perioada 03 iulie – 11 august in cadrul Muzeului National al Satului „Dimitrie Gusti”, tabara organizate pe module de cate o saptamana fiecare.
In concret, saptamanal, copii de toate varstele aleg sa petreaca aici, insotiti sau nu, 4 ore in care fac diverse activitati / ateliere.
Atelierele sunt sustinute de „mesteriu populari” in intervalul 10.00 – 12.00 si 13.00 – 14.00. Intre 12.00 si 13.00 are loc o pauza de masa (fiecare isi consuma pachetelul adus de acasa) si de Divertisment.
Fievare atelier este ‚organizat’ in curtea vreunei casute, astfel incat Muzeul parca prinde viata.
Pe langa faptul ca este o alternativa la ocuparea timpului liber pe perioada vacantei este si un mod de promovare a traditiilor romanesti.
Foarte multi turisti straini vin pe la ateliere, fac poze si pleaca cu zambetul pe buze vazandu-i pe cei mici cum buchisesc la cate ceva.
Oferta este destul de generoasa, copiii fiind indrumati sa descopere tainele mestesugului traditional popular:
-Olărit – insa sunt doar 3 roti iar daca sunt mai multi copii inscrisi ar putea fi o perioada de asteptare pana ajung sa se “instaleze” la roata. De asemenea, este nevoie ca cei mici sa fie mai inaltuti pentru a ajunge cu piciorul la roata.
-modelaj, incondeiat ouă, ţesut, sculptură în lemn, icoane pe lemn, icoane pe sticlă, măşti populare, podoabe populare, împletituri textile, pictură naivă, păpuşi, instrumente muzicale, dansuri populare, jucării din lemn, ateliere de pictură, foto, teatru de păpuşi si teatru.
-Anul asta am vazut ca este si o grupa de „baby” la modelaj in lut si cred ca si la pictura.
Pentru noi este al doilea an in care mergem. Daca in primul an am ales Pictura si Teatru (cu actorul Ion Arcudean), anul asta am ales Podoabe populare si Dansuri Populare. Acesta din urma a fost insa o dezamagire, dra care sustinea atelierul nefiind foarte implicate iar rezultatul a fost trist spre dezastruos.
Din ce am observat fetele se orienteaza mai mult spre podoabe populare: Coliere, bratari din margele iar baietii spre activitati mai tehnice. Am vazut cum se chiniuau sa faca masinute, trenulete, ulcele, masti, etc...
Cei cu inclinatii artistice aleg evident pictura, incondeiatul iar cei mai timizi sunt directionati de catre parinti catre Teatru, Teatru de papusi.
De asemenea este organizat si un Cort „Crucea Rosie” in caza de necesitate.
Asa cum spuneam are loc o pauza in intervalul 12-13 numita Pauza de divertisment. La scena principala au loc diverse activitati, jocuri de socializare, concursuri, instrumente muzicale, teatru, poezie, etc.
In ultima zi, vinerea, in pauza de Divertisment are loc, la scena principala, expunerea Pieselor de teatru, a dansurilor populare, a teatrului de papusi plus alte ansambluri si spectacole.
Inscrierea se face la sediul Muzeului de pe Soseaua Kiseleff 28-30. Noi ne-am inscris chiar duminica, pretul unui atelier de luni pana vineri fiind de 150 lei / copil si 20 lei/insotitor (bunica, mama, tata, bona).
La inscriere, in functie de atelierul ales, este posibil sa primiti si o listuta cu materialele necesare cu care copilul sa lucreze (margele, ata, acuarele, etc...)
Din punctul meu de vedere este o alternativa la ocupatul timpului liber, fata mea fiind foarte incantata de podoabele populare, alegand sa lucreze si in pauza dar si acasa.
Gasiti informatii pe site-ul muzeului
Trimis de dalumian in 14.07.17 20:22:12
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dalumian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Se poate si urmatorul?
https://www.youtube.com/watch?v=2_RPP0Vt-80&t=391s
@dalumian: Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
---
Am modificat puțin titlul articolului, este o sugestie foarte bună, de interes acum, în perioada vacanței și e bine ca cititorul să înțeleagă din titlu despre ce e vorba, pentru a intra să citească articolul.
@dalumian: Cred ca acesta ar fi un motiv pentru care mi-as dori sa fiu din nou copil, sa pot sa mesteresc cate ceva si daca mai este si intr-un astfel de cadru cu atat mai bine.
Felicitari, votat cu placere.
@mishu: Mulțumesc!
Însăși atmosfera de la Muzeu printre "mestesugari" este minunata.
Așa cum spuneam, muzeul e plin de viață.
@dalumian: Am și uitat de taberele astea de vară la care am mers și noi. Asta înseamnă că ne-au crescut copiii, ca să nu zic că am îmbătrânit noi
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 Restaurant Velveto, sala Rondă, masa de Paste oferită de Fundaţia Niciodată singur — scris în 12.05.24 de Michi din BUCURESTI
- Sep.2023 Calibru 9.ro, poligon de tragere — scris în 17.09.23 de Michi din BUCURESTI
- Mar.2022 O experiență unică la muzeul... simțurilor. — scris în 26.03.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI
- Aug.2021 Stand-Up la Comics Club — scris în 30.08.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI
- Apr.2021 Jurassic Park de București — scris în 25.04.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Relaxare cu caluti la HOBBY LAND RANCH - Club de Echitatie in Comuna Ganeasa, Ilfov — scris în 04.02.21 de brutulica din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Distracție în vremea pandemiei la Arena Tei — scris în 14.07.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ