- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
(Alte) Muzee ale Bucureştiului / BUCUREȘTI
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 43 din care: 14 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.62
- GRAD RECOMANDARE: 96.43%
- INFO ON WEB: N/A
(Alte) Muzee ale Bucureştiului / BUCUREȘTI - impresii și recomandări [pag 1 / 3]
[43] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2024
- trimis de: vladix18 PARTENER, din [Călăraşi] — în 15.06.24
Casa Ceaușescu, Muzeul BNR, Casa Memorială Tudor Arghezi
Ajunși iar prin București, am zis să ne continuăm preriplul muzeal cu mici pauze de hidratare cu bere și ceva să ne țină de foame. Știți vorba aia. Mâncarea și cultura fudulie, berea este temelie. Aveam două zile pline la dispoziție. Casa Ceaușescu, primul obiectiv avut planificat din timp, este amplasat in Primăverii, într-o zonă exclusivistă a capitalei. Biletul l-am cumpărat online cu 65 lei, programându-ne pentru ora aleasă. Trebuie să fiți prezenți cu 10 minute [...] — vezi review [+30 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2024
- trimis de: vladix18 PARTENER, din [Călăraşi] — în 24.03.24
Palatul Cesianu-Racoviță, Muzeul Național de Artă al României și Ateneul într-o Duminică de primăvară
Duminică, 24 Martie, ne-am propus să ne continuăm aventura muzeal bucureșteană. Eram hotărâți pe umblat kilometri. Bilete la Muzeul Național de Artă al României am luat online, de dimineață. Preț 55 lei două persoane la artă românească, 55 lei la cel de artă europeană. Adresa Calea Victoriei, nr. 49-53, Sector 1, cu program 11-19. Am ajuns în zonă în jurul orei 10 fără 10, și cum bucureștenii se trezesc târziu, probabil după Sâmbăta de distracție, am găsit [...] — vezi review [+29 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IANUARIE, 2024
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 16.01.24
Muzeul TNB – costume, Regina Maria, fotografii și documente
Știați că în București există un muzeul al Teatrului Național? Da, un muzeu care are o tradiție istorică și care se chinuie să răzbată în peisajul muzeal bucureștean. De câțiva ani se încearcă reactivarea muzeului, primii pași fiind efectuați în urma unui proiect de restaurare a unor bunuri culturale din patrimoniul Teatrului Național. Astfel a apărut o expoziție care se dorește a fi baza unui muzeu extins, loc de expunere a numeroaselor valori ale teatrului [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: NOIEMBRIE, 2023
- trimis de: Mioritik PRETOR, din [București] — în 16.11.23
Muzeul Sportului
Muzeul sportului se înalță alb și falnic, aproape de Arcul de Triumf din București, într-o clădire nouă, arcuită, pe 3 nivele și cu caldarâm în interiorul arcului, prin care răzbat tulpini de arbori cu straturi rotunde de flori ce le înconjoară tulpina la intersecția cu solul. Este o zonă selectă. Am remarcat clădirea asta cu ceva ani în urmă, când mergeam spre Mănăstirea Cașin și mi-a atras atenția dar am avut nevoie de ceva timp să procesez. Între timp am aflat [...] — vezi review [+35 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2023
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 15.07.23
Casa Artelor „Dinu Lipatti” – un loc aparte în Capitală
Din rândul românilor s-au ridicat muzicieni de seamă, cunoscuți și apreciați la nivel internațional. Nu știu câți dintre noi mai ascultă muzică clasică, compoziții instrumentale și piese vocale lirice. Dar ce frumoase, vibrante și emoționale sunt unele compoziții muzicale de acest gen. Un exponent prestigios al lumii artistice românești este pianistul Dinu Lipatti, un geniu muzical care este așezat în universul cultural alături de George Enescu. În București, în zona [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2023
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 04.02.23
La belle epoque în muzeul Micul Paris
În peisajul muzeistic bucureştean lipsea un segment. Acesta este perioada interbelică, cunoscută sub numele de La belle Epoque, cu extensie spre începutul secolului trecut. Despre viaţa bucureştenilor există muzeul Vârstelor de la copilărie la senectute pe care l-am vizitat în 2016 (vezi impresii) găzduit în casa Filipescu- Cesianu, dar acesta este mai mult antropologic, urmărind viaţa unor familii pe o perioadă de 300 de ani. Despre viaţa reală a bucureştenilor, adică [...] — vezi review [+72 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2022
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 26.07.22
Muzeul Municipiului Bucureşti (II)
După ce în primul episod al acestui review v-am povestit despre istoria palatului Şuţu care a cunoscut dealungul timpului ˝grandeur et decadence˝, după ce a intrat în administrarea Muzeului Municipiului Bucureşti a fost complet restaurat. S-a deschis ca muzeu in 1959. Astăzi palatul se prezintă la fel de strălucitor ca în sec XVIX. În cele ce urmează vă povestesc despre câteva expoziţii dintre cele vizitate: 1. Civilizaţia Gumelniţa. ( deschisă între 19 mai 1921- 2 oct. [...] — vezi review [+46 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2022
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 22.07.22
Palatul Şuţu şi Muzeul Municipiului Bucureşti
După ce am văzut şi scris despre clădirile de patrimoniu din jurul Pieţii Universităţii, într-o altă zi, am plecat de acasă dimineaţa devreme ca să nu mă prindă canicula. Am mers împreună cu o prietenă însoţitoare şi am ajuns la palatul Şuţu înainte de ora zece când se deschidea muzeul. Am avut timp să admir gardul de fier forjat cu intrarea principală pe care e asezat un medalion (un soare susţinut de doi lei) şi bannerele mari care-l împodobeau pe care erau [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
NU RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2022
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 31.05.22
Casa Memorială G. Călinescu (sic!)
Am hotărât să mai ies din casă pentru că doi ani de pandemie, ne-au sălbăticit, în special pe cei mai în vârstă. Sejurul petrecut luna trecută pe Valea Doftanei mi-a redeschis pofta de a mai vedea câte ceva nou. Cam la 500m de locuinţa mea se află Casa Memorială G. Călinescu pe care am amânat s-o vizitez pentru mai târziu. Acel mai târziu a venit. Cine a fost George Călinescu? ˝a fost critic, istoric literar, scriitor, publicist, academician român, personalitate [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2022
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 16.05.22
Noaptea Muzeelor 2022 – de la entuziasm la buluceală
De ani buni românii, alături de alți europeni, au prins gustul manifestării intitulate Noaptea Muzeelor. Doar pandemia a pus pentru o clipă stavilă aglomerației din jurul muzeelor și a altor instituții culturale, efervescență desfășurată de fiecare dată într-o noapte de mai. Această pauză neașteptată parcă a impulsionat și mai abitir această acțiune, a alimentat din plin dorința oamenilor de a ieși din case, de a vizita locuri știute și neștiute, de a descoperi [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2022
- trimis de: iulianic APOLLO, din [Bucuresti] — în 15.05.22
Noaptea Muzeelor - 2022
Ce este "Noaptea Muzeelor" stie toata lumea. Evenimentul initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta, patronat in prezent de Consiliul Europei, de UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor, se afla deja la cea de-a 18-a editie. Anul acesta, evenimentul a fost sarbatorit in toata Europa, sambata - 14 mai. In Romania, evenimentul a fost organizat de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania, membru al celei mai mari retele pan-europene a muzeelor - Network of European Museum [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2019
- trimis de: Stefan-Dan SILVER, din [Bucuresti] — în 19.08.19
Muzeul Recordurilor Romanesti
Muzeul Recordurilor Romanesti - Bucuresti As vrea sa va prezint un muzeu aparut relativ recent in Bucuresti: Muzeul Recordurilor Romanesti. Un muzeu privat, aflat in sectorul 3, pe strada Parfumului nr. 25-27, intr-o zona de imobile vechi. Din strada nu este foarte vizibil, ceea ce se vede la nr. 25 (numarul 27 nu apare pe nicaieri :) ) sunt un zid si un gard inalt, vopsite in alb. Se suna la poarta, vine cineva si deschide si se patrunde in curte. Apoi poarta se inchide. Muzeul este in [...] — vezi review [+36 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2019
- trimis de: geani anto SENATOR, din [Galaţi] — în 15.09.19
Primaverii 50 - Casa Ceausescu
Palatul Primaverii a fost resedinta familiei presedintelui Republicii Socialiste Romania, Nicolae Ceausescu, pana in decembrie 1989. Ullterior a fost transformata in casa de protocol, iar incepand cu anul 2016, Casa Ceausescu a fost deschisa publicului larg. Daca iti propui s-o vizitezi, primul pas pe care trebuie sa-l faci este rezervarea cu 24 de ore inainte, conform site-ului Casa Ceausescu. Eu am facut rezervarea cu 8 ore inainte, insa exista riscul sa nu mai gasesti locuri disponibile [...] — vezi review [+37 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2019
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 28.05.19
Cel mai nou muzeu bucureștean – Casa memorială „Anton Pann”
Pe 18 mai 2019 s-a desfășurat a 15-a ediție a evenimentului intitulat „Noaptea Muzeelor”, peste 200 de muzee și spații neconvenționale deschizându-și porțile gratuit pentru vizitatori; organizatorii au estimat într-un comunicat de presă la peste un milion numărul de vizitatori participanți la acțiunea culturală. Numai în București câteva zeci de mii de oameni au profitat de vremea frumoasă și au luat cu asalt cele 50 de instituții aflate pe listă (cred că Muzeul [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2018
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 10.12.18
Din istoria transportului în comun bucureștean – Colecția muzeală STB
Am citit pe Internet, dar și pe AmfostAcolo, diverse materiale despre superbe muzee din alte țări dedicate în general evoluției mijloacelor de locomoție, dar și transportului în comun, în special. Aceste muzee concentrează o adevărată lume a tehnicii, precum și importante clipe de istorie socială. Cu mai mulți ani în urmă citisem o știre într-un cotidian bucureștean despre un nou punct de interes muzeal apărut în Capitală: „Muzeul Ratb”. Timpul mi-a permis o vizită [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review