- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
(Alte) Muzee ale Bucureştiului / BUCUREȘTI
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 43 din care: 14 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.62
- GRAD RECOMANDARE: 96.43%
- INFO ON WEB: N/A
(Alte) Muzee ale Bucureştiului / BUCUREȘTI - impresii și recomandări [pag 2 / 3]
[43] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2018
- trimis de: vulpe mihaela SENATOR, din [Bucuresti] — în 30.08.18
Muzeul de Geologie – pasiune pentru toata viata
Daca aveti si voi, ca si mine, un copil care iti incarca bagajul cu pietre de toate felurile si marimile din toate excursiile, duceti-l la Muzeul de Geologie. Acolo o sa vedeti daca este un moft sau o viitoare pasiune. Lavinia mea, avea 5 ani, la prima vizita la Muzeul de Geologie, cand a hotarat ca se va face geolog, iar acum, 10 ani mai tarziu, hotararea i-a ramas neschimbata, mergand la liceu pe profilul de turism, via facultatea de Geografie. Intre timp, cantitatea de pietre din casa a [...] — vezi review [+41 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2018
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 05.08.18
Armenii în București – Muzeul și Biserica ArmeneascăMG
Știați că orașul în care trăiți ascunde o mulțime de clădiri interesante, muzee inedite, biserici zvelte, piețe și parcuri frumoase, iar de cele mai multe ori în spatele lor se ascund fapte și întâmplări adevărate, povești și legende. Bucureștiul a fost un creuzet care a adunat oameni din toate colțurile țării, felurite meserii și profesiuni liberale, diverse religii și credințe. Printre aceștia și armenii. Știați că Ana Aslan, Grigore Trancu-Iași, Manuc-Bei, [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2017
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 24.11.17
Muzeul George Severeanu – pasiunea unui doctor
Un muzeu este destinat, prin colecționarea celor mai frumoase, caracteristice și instructive obiecte, să perpetueze roadele științelor, literelor și artelor, păstrând și clasificând rațional cele mai strălucite vestigii ale trecutului. Prin aceasta el nu înlesnește numai examinarea acestor vestigii ci urmărește să infiltreze publicului cultul nobil al frumosului și cultul trecutului artistic în vederea realizărilor pentru viitor. Cei ce lucrează în aceste așezăminte nu [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2017
- trimis de: Floria PRETOR, din [Bucuresti] — în 16.06.17
Noaptea Muzeelor 2017 în cartierul meu
Noaptea Muzeelor a venit anul acesta cu vreme ploioasă, cu obişnuitele cozi interminabile în faţa marilor muzee ale capitalei, cu evenimente interesante menite să atragă atenţia asupra muzeelor mici, caselor memoriale, vechilor licee bucureştene, cu “porţi deschise” la instituţii în care publicul nu are acces în zile obişnuite. Nu ne-am făcut niciun plan pentru Noaptea Muzeelor pentru că 20 mai a fost pentru noi o zi plină, o zi frumoasă în care am participat cu drag şi [...] — vezi review [+37 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2017
- trimis de: elviramvio AUGUSTUS, din [jud. Ilfov] — în 30.04.17
Casa memorială Claudia Millian — Ion Minulescu
Există oare cineva care să nu cunoască versurile “Iubire, bibelou de porțelan/ Obiect de preț cu smalțul nepătat, / Rămâi pe loc acolo unde ești... / Să nu te miști / Și dacă ne iubești /... / Așteaptă-ne la fel încă un an… ” Sunt convinsă că mulți l-ați fredonat când ați plecat de la ultima întălnire AFA, poate fără să vă gândiți la autorul versurilor, cine altul decât Ion Minulescu? Și cui au fost ele adresate de veșnicul infidel - așa se bârfește [...] — vezi review [+64 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2017
- trimis de: elviramvio AUGUSTUS, din [jud. Ilfov] — în 27.04.17
'Zilele care au plecat' din casa doamnei Puia Florica Rebreanu
“Fiecare carte, fiecare tom pe care îl vezi are suflet. Sufletul celui care l-a scris și sufletul celor care l-au citit, l-au trăit și l-au visat. Ori de câte ori o carte își schimbă proprietarul … spiritul ei crește și se întărește…. În realitate cărțile nu au stăpân. Fiecare carte a fost cel mai bun prieten al cuiva. ” Carlos Ruiz Zafon / “Umbra vântului” Acest citat l-am găsit absolut întâmplător, fără măcar să caut. Și acest articol începea [...] — vezi review [+38 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2017
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 24.04.17
Casa muzeu Filipescu Cesianu (II): Muzeul vârstelor - de la copilărie la senectute
"Orașul trăiește prin mai multe suflete. Avem un oraș care se prezintă, un oraș cu mesaj, ale cărui detalii se modifică aproape cu fiecare generație. Orașul comunică prin glasul tuturor vârstelor, având astfel mai multe voci sincronizate cu atitudini, fapte, proiecții de viitor, ” dr. Adrian Majuru, directorul Muzeului Municipiului Bucureşti. Aşa cum am scris în reviewul anterior, m-a atras titlul incitant al muzeului dar şi o fotografie mare postată pe gardul de fer [...] — vezi review [+46 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2017
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 23.04.17
Casa muzeu Filipescu Cesianu (I); frescele mănăstirii Văcăreşti
Cu câteva zile în urmă, plimbându-ne a doua zi de Paşte pe Calea Victoriei pietonală am descoperit că la nr. 151, acolo unde ştiam că e un şantier, s-a deschis un muzeu, foarte incitant ca titlu: Muzeul vârstelor de la copilărie la senectute Am găsit clădirea renovată, aşezată într-o grădină mare şi îngrijită mărginită de un gard de fer forjat pe care erau afişe cu spectacole şi expoziţii temporare. Casa Filipescu Cesianu de pe Calea Victoriei colt cu str. [...] — vezi review [+24 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2017
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 08.03.17
Casele memoriale Liviu Rebreanu și Ion Minulescu – popasuri pe „Harta senzorială” a Bucureștiului
Început neobișnuit de călduros de martie 2017; un comunicat de presă îmi atrage atenția pe un sait – citesc, intru pe saitul dedicat și mă înscriu. Era vorba de un tur ghidat gratuit la ceas de seară prin viața privată a Bucureștiului de altădată, un tur care îmbină cognitivul cu senzitivul, un tur reușit (aveam să trag concluzia la final). Obiectivele vizitate în timpul acestui tur se pot accesa și individual, cu excepția ultimului punct. Organizat de o asociație [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: FEBRUARIE, 2017
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 18.12.17
Muzee (relativ) noi în București
În lunile de primăvară ale acestui an am reușit să vizitez câteva muzee (sau secțiuni de muzeu) relativ recent apărute în peisajul cultural al Capitalei. Lecturând permanent știrile cu conținut cultural din București am prins chiar vizite cu „caracter special”: de exemplu o inaugurare. Cele două muzee descoperite de mine fac parte din categorii diferite, reprezentând domeniul istoric, etnografic și religios. Dar să le luăm pe rând... Casa Filipescu-Cesianu – [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2016
- trimis de: mishu APOLLO, din [Bucuresti] — în 25.05.16
A sta sau a nu sta la coada pentru cunoastere - Noaptea Muzeelor (II) - Palatul Regal
Asadar continuam Noaptea muzeelor inceputa aici vezi impresii cu noi descoperiri. Dupa ce am iesit de la Galeriile Artmark ne-am mai continuat vizita spre ceea ce avea sa reprezinte ultimul obiectiv din Noaptea Muzeelor 2016. Era deja ora 00.45 si orasul inca fremata de oamenii care isi mai incercau norocul in a vizita cate ceva. Coada era inca si la Biblioteca Nationala, insa mie mi se pusese pata de Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR) pentru a face o vizita doar asa cum era anuntat, in [...] — vezi review [+91 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2016
- trimis de: mishu APOLLO, din [Bucuresti] — în 22.05.16
A sta sau a nu sta la coada pentru cunoastere — Noaptea Muzeelor, Bucuresti (I)
De ce Noaptea Muzeelor, ce, nu se pot vizita aceste muzee si in rest? Ba da, insa exista si alte impedimente cele mai multe fiind legate de programul de vizitare care pentru unele dintre muzee este inaccesibil. Pe de alta parte este un adevarat eveniment si atmosfera care te inconjoara este una deosebita. Din pacate insa pana in prezent este cel de-al doilea an in care particip la acest eveniment, din diferite motive de cele mai multe ori piedica e reprezentata de concursurile copiilor (cand nu [...] — vezi review [+83 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[FĂRĂ NOTE]
- perioada: APRILIE, 2016
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 04.05.16
Palatul Primăverii fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu (II)
După ce am terminat vizionarea apartamentelor şi camerelor de la parter şi demisol am urcat la etaj. Accesul se face dinspre holul elegant al scării deasupra căruia un luminator imens rotund filtrează lumina zilei. Holul de la etaj este decorat cu statuete clasice şi tapiserii pe pereţi. - Apartamentul lui Nicu Ceauşescu, la fel cu al lui Valentin, este compus din dormitor, cameră de lucru, baie şi dressing. Mobilierul este în stil clasic englezesc, destul de simplu ca design şi [...] — vezi review [+56 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
- ---
- REVIEW [FĂRĂ NOTE*] — vezi, în articol, motivele
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2016
- trimis de: Michi TITAN, din [Bucuresti] — în 04.05.16
Palatul Primăverii, fosta reşedinţa a familiei Ceauşescu (I)MG
Cea mai mare parte a userilor de pe AFA s-au îndreptat în zilele libere de Paşte spre biserici şi mănăstiri sau au drumeţit prin locuri frumoase din ţară şi de afară. Eu am vizitat palatul Ceauşeştilor. O mică lămurire: în cei şase ani de când sunt înscrisă pe sait, nimeni nu m-a bănuit vreodată de nostalgii comuniste, ci dimpotrivă. Am avut două motive puternice să-l vizitez în Săptămâna Mare: în primul rând voiam să fac un program nepoţeilor care în vacanţă [...] — vezi review [+41 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MAI, 2014
- trimis de: Dragoș_MD AUGUSTUS, din [Frumuşani [CL]] — în 18.05.14
2014 - mai bun, mai...
După edițiile precedente, Noaptea Muzeelor a revenit anul acesta cu noi atracții și cu o organizare ceva mai bună. Dar pe de altă parte, e aproape imposibil să reușești a primi în condiții cât de cât umane circa 1... 2 sute de mii de oameni în vreo (să zicem) zece muzee care la fiecare ediție atrag majoritatea vizitatorilor. Muzeul Militar Naţional „Regele Ferdinand I” Muzeul Naţional de Artă Contemporană: sediul central, Sala Dalles Muzeul Naţional de Artă al [...] — vezi review [+58 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review