Solicitare CMR / GRECIA - I. CORFU (i. Ionice)încărcată de pe telefon!

Grecia - insule, septembrie, mai ieftin

Trimisă în 27.07.16 16:51
autor Bianca.drCH [Brasov]
» VIZUALIZĂRI: 6374

Bună ziua!

Îmi doresc să merg în septembrie, pe la începutul lunii pentru prima dată în grecia cu sotul meu. Suntem medici rezidenți, deci nevoia de o pauză intr-o ZONA LINISTITA e maaare, în schimb bugetul nu e la fel de mare

Îmi puteți recomanda o insulă și o zonă din insula respectiva unde am putea gasi cazare ieftină?

Cam cat ne-ar costa un sejur in ZAKYNTHOS total oare?

Recomandați o anumita agenție unde sa caut oferte? Am sanse sa gasesc oferte pe la mijlocul lui august, sau deja va fi totul ocupat?

Cam cât costă o masa de doua persoane la o tavernă (mancare si bauturi)?

Scuze ca pun atatea întrebări.

Mulțumesc mult!

Va rog din suflet sa ma ajutati


  • PERIOADA: Septembrie -- NOPŢI CAZARE: 7
  • BUGET: 1000 € (2 persoane avion + cazare + mic dejun) -- TRANSPORT: Avion
  • ADULŢI: 2

Răspunsuri — pag 2 / 3

mpolianaSV3r[28.07.16 14:41]

@Bianca. dr - Buna ziua,

Nu stiu sa zic daca bugetul de 1000E ar ajunge in cazul in care veti calatori cu avionul.

Noi am calatori cu autocarul pentru ca am stat 12 zile in Zakyntos am zis ca merita sa facem economie la transport in avantajul de a sa mai multe zile.

Noi am fost cazati la vila cu chicineta, ceea ce conteaza foarte mult la un buget limitat pt. ca puteti pregati un mic dejun sau o cina mai ales ca sunteti doar 2 persoane. Exista frigider si tot ce este necesar pt. a pregati ceva rapid de mancare (ex. o omleta, o cafea, niste paste, o salata, etc.).

In acest mod noi am economisit f. mult, mai ales ca sunt destule marketuri in zona ca sa va cumparati diferite mezeluri, fructe, legume.

Noi am stat in Kalamaki, o statiune destul de linistita si aerisita, plina de verdeata si relaxare.

Despre agentia de turism nu pot sa spun decat ca este plin internetul de oferte si mai ales alegeti o agentie mare, cunoscuta, urmariti chiar bilete last minute, o doamna din grupul nostru a luat cu 3 zile inainte de plecare doar cu 500 lei sejurul de 6 nopti cazare si transport cu autocar.

Succes si sa aveti o vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

_TravellerGD6r[28.07.16 15:28]

@sweetheart_simy - Pot sa recunosc ca nu sustin agentiile de turism care vin cu preturi foarte mari in aceasta perioada si nu ofera un raport calitate pret corect. Reclamele cu sejurururi la 1 EURO sunt unele dintre cele mai mincinoase pentru ca nu ofera conditii minime ca sa te simti bine vezi impresii

Cat despre compania aeriana cu care am calatorit in Atena nu cred ca are nevoie de reclama din partea mea, pentru ca la preturile cu care vine are suficienti clienti tot timpul. De exemplu avionul cu care am mers in Atena era plin cu studenti greci care faceau probabil facultatea in Bucuresti si isi permiteau sa mearga destul de des cu aceasta companie acasa.

In Zakynthos am fost cu TAROM si a fost la fel de bine, insa nu stiu cat era pretul dus/intors pentru ca era un pachet cu cazare cu tot - 462 EUR pt 2 persoane, cumparat in februarie. Acum am vazut preturi pentru pachete de la 1.000 EUR pt 2 persoane in sus aici pe forum - mi se par putin exagerate aceste preturi.

Este normal sa sustin calatoria cu avionul pentru ca este mult mai placuta si comoda, chiar daca platesti ceva in plus, indiferent de compania aeriana.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

sweetheart_simyGD2r[28.07.16 16:02]

Link-ul pe care mi l-ai dat nu functioneaza, chiar si asa, pot sa-ti spun ca am fost in sejururi ieftine niste ani la rand si prin urmare am ajuns la urmatoarele concluzii: poti sa te simti bine in astfel de sejururi, daca nu ai pretentii sa fii tratat ca o printesa la pretul de 300-400 lei sejurul (pentru ca, hai sa fim seriosi, nu este chiar un euro) si daca in primul rand verifici si tu ce parere au alti turisti despre unitatea de cazare aleasa, pentru ca da, poti sa nimeresti si in vile destul de proaste, la fel cum poti sa nimeresti si in locuri destul de OK (acum OK-ul asta variaza in functie de ce pretentii ai tu de la un sejur de sub 100 E transport + cazare 6 nopti, pentru mine Ok inseamna camera curata de dimensiuni acceptabile, cu apa calda non stop si un proprietar care sa nu ma agaseze cu diverse conditii stupide, daca este piscina, sa fie si ea curata), cam atat. Daca verifici parerile turistilor si nimic dintre nemultumirile lor nu te-ar deranja, inseamna ca locul e OK pentru tine si nu prea ai cum sa dai gres. Faptul ca exista si cazari proaste, nu ma surprinde absolut deloc, asa ca nu stiu ce incerci sa demonstezi cu review prost. Apropo, am avut hotel de 4* in Grecia de care am fost foarte nemultumita (vezi impresii) nu este sejurul de 421 E despre care spuneam, acela a fost la 3 stele in Retymno si a fost OK).

Compania aeriana cred ca are nevoie de reclama pentru respectivul zbor, pentru ca, or avea ei ceva studenti greci care merg in Atena si carora le convine toata trambalarea asta, dar unui turist nu-i convine. Vorbim despre 3 ore facute cu trenul + 1 h cu autobuzul prin constanta + 3 ore zborul cu: dat bagaje, luat bagaje, imbarcare si toate cele + 4 h in autobuz (care cred ca ai uitat sa spui cat timp trebuie sa-l astepti) + 1,5 h ferry (ca parca eu asa tin minte, nu 1h cum spui tu) => TOTAL 12,5h petrecute pe drum, doar ca sa poti spune ca ai mers cu avionul toate astea pentru 100 E dus-intors (pretul unui sejur cu autocarul cu tot cu cazare), in cazul in care nu-ti iei bagaje cu tine, ceea ce pare incredibil pentru un concediu. Si chiar vrei sa ma convingi ca asta merita???

O calatorie de 12,5 h in care te-ai trambalat in 5 mijloace de transport cu bagaje, este placuta si comoda? Asta in contradictie cu un autocar in care stai 18-20 h, dar te urci in Bucuresti si te lasa langa hotel? Daca spui tu, asa o fi...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

_TravellerGD6r[28.07.16 16:16]

@sweetheart_simy - Cred ca avem gusturi diferite pentru vacante. Mie imi place sa ma trambalez, iar tie nu.

Saptamana viitoare o sa ma trambalez prin Italia din Roma pana in Positano

Abia astept sa ma trambalez

Vacante placute si linistite fara trambaleala!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

webmaster95[28.07.16 16:47]

@sweetheart_simy - De ce este așa de greu să accepți că suntem diferiți, avem păreri și gusturi diferite? De ce atâta înverșunare împotriva părerii cuiva care nici măcar nu ți-a oferit ție o soluție ci autoarei întrebării. Ea va decide dacă o interesează sau nu o astfel de variantă, nu tu.

În plus, soluția oferită de @Traveller poate fi utilă altor useri, care sunt asemeni lui.

Cât despre afirmația că cineva încearcă să facă reclamă unei companii aeriene, este cel puțin naivă.

Hai să nu deviem de la subiectul acestui CMR și să oferim soluții autoarei întrebării, dacă putem. Chiar nu are rost o discuție în contradictoriu pe care, dacă doriți, vă invit să o continuați în privat.

PS Nici link-ul pus de tine nu era bun, așa că fiecare poate greși.

Mulțumesc!


sweetheart_simyGD2r[28.07.16 17:13]

A prezentat-o ca si cum ar fi o solutie usoara si comoda, ceea ce mi s-a parut putin revoltator si am vrut sa evidentiez cam ce inseamna solutia propusa, acum cine considera ca-i este utila, poate sa decida in cunostinta de cauza.

Imi place si mie sa ma trambalez in vacante, dar nu in mod inutil cu bagaje in spate (de fapt eu in general merg cu masina, dar pentru ca Bianca a subliniat ca doreste o solutie comoda, am incercat sa o indrept catre ceea ce-si doreste), si accept faptul ca oamenii sunt diferiti, dar cand cineva prezinta ca o certitudine faptul ca intr-o vacanta intr-o vila de 2 * nu ai cum sa te simti bine, mi se pare ca nu prea accepta el asta.

Consider ca a fost o discutie constructiva si argumentata, daca cineva considera ca am sarit calul, imi cer scuze, dar anumite afirmatii mi-au parut ca sfidau orice logica, oricat de diferiti am fi.

Link-ul meu functioneaza la mine, ciudat...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[28.07.16 17:15]

@mpoliana

Noi am fost cazati la vila cu chicineta, [... ] Noi am stat in Kalamaki, o statiune destul de linistita si aerisita, plina de verdeata si relaxare.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)


sweetheart_simyGD2r[28.07.16 17:23]

@webmasterX - Da, stiu ca am scris review-uri doar pentru cazarile care m-au deranjat, desi am calatorit mult mai mult de atat (probabil pentru ca am fost mai motivata), as avea multe de scris, dar nu mi-am gasit timp. Sper sa gasesc intr-o zi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

mirunatPM5r[28.07.16 22:03]

Recomand autocar sau masina proprie cel putin pana in insula Thassos se poate merge. Practic plecati noaptea si in jurul pranzului a doua zi sunteti pe insula. Are plaje frumoase, se poate inchria masina si vizita insula, iar preturile sunt bune.

Zakyhthos este departe de mers cu autocarul sau masina, la fel si Corfu, Lefkada.

Prima mea excursie in Grecia a fost in insula Thassos acum 6 ani. Poate s-au mai schimbat preturile de atunci dar stiu sigur ca nu mai mult de 10,15 euro maxim de persoana costa o masa copioasa.

Puteti consulta si ofertele agentiilor de turism, iar pentru rezervari individuale recomand cu incredere site-urile cunoscute de tipul booking.com si altele.

Pentru 1000 euro 2 persoane posibil sa gasiti si in Zakynthos cu avionul si demipensiune, sau in Lefkada, Corfu. Toate acestea sunt frumoase. Dar bugetul este mai mult pentru sfarsitul lui august / septembrie.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Tunisia64SV2r[29.07.16 10:42]

@Bianca. dr - Da buna alegere, Zakynthos e perfecta pentru septembrie, ba chiar pot spune pana la finele ei veti gasi vara la ea acasa. Va recomand statiunea Kalamaki sau Argassi, Laganasul e ok insa e foarte agitata, e o statiune mai ales pentru tineri si nelinistiti. In schimb plaja din Kalamachi e cea mai buna zic eu. Iar pesaje marine in Argassi.

Clar mai exista si alte statiuni ca Tsivili, Vasilicos, Alykes sau Alycanas dar sunt o tzara mai scumpe. Va recomand hotelul CrissyActy pentru amplasare superba si curatenia maxima, daca dati un ciubuc acolo de 30-50 euro sigur primiti o camera buna cu vedere superba la mare. Nu va speriati daca in prima faza va da o camera la sosea si asa mai uratica, dati acolo ciubucul si veti avea o camera super. In Kalamaky va recomand Cavo D'oro si acolo functioneaza faza cu ciubucul ca de altfel peste tot in lume. Vacanta placuta! Daca doriti sa va mai povestesc despre Zakyntos scrieti-mi si va voi povestii ce, unde sa vedeti si sa vizitati in Zakynthos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

crismisPOS114r[29.07.16 11:17]

@Tunisia64 - Ciubuc de 30-50 de euro?!!


dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[29.07.16 11:50]

@crismis: Nu ar trebui sa incurajam acest obicei, pentru ca atunci vom fi tratati prost din start, ca sa ne sileasca sa dam ciubuc.

Tocmai asta apreciez la hotelurile din Grecia, fata de cele din Turcia, ca nu se asteapta la ciubuc.

In Istanbul la hotel de 5 stele, zilnic, intrau cel putin 10 persoane in camera sa ceara bacsis, ca lucrau in ture si erau specializati: unii faceau paturile, altii curatau baia, altii stergeau praful, etc.

Este neplacut si stanjenitor pentru cine da banii, nu stii de ce trebuie sa dai, cat sa dai, si daca merita. Prefer sa platesc suprataxa pentru camera cu vedere la mare. De asemenea, prefer sa dau bacsis prestabilit la croaziere, decat sa stau cu mana in buzunar tot timpul.

Nimeni nu ii poate impiedica pe turisti sa dea bacsis cat vor, daca vor, dar se pare ca 30-50 eur, cand ai platit 100-150 eur de persoana tot sejurul la Chrissi Akti din Argassi, sau Kavo D'oro, e cam exagerat si creaza un precedent, astfel incat, atunci cand viitorii turisti vor da numai 10 eur li se va pretinde mai mult.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

crismisPOS114r[29.07.16 13:03]

@dianamea - De acord cu tine, nici eu n-am dat niciodata vreo "atentie" in acest sens. Prefer sa platesc la vedere si sa stiu exact ce trebuie sa primesc.


Tunisia64SV2r[29.07.16 13:50]

Dragele mele faceti cum credeti, eu doar v-am spus cum merg treburile.

Despre Grecia daca nu ati fost niciodata va rog sa nu va dati cu parerea.

Grecia ca tara este una din cele mai corupte tari din Europa deci nu va asteptati la corectitudine intruchipata.

Cum ziceti dumneavoastra... socotiti la baza si vedeti cat ar fi pe real pretul. 1. camera std pe zi la hotelurile mai sus mentionate e ~40-50 Euro pe noapte X6 nopti e ~300E, daca cumperi direct la hotel sau pe booking asta in oct, noiembrie anul anterior si inca ceva acest 2 hoteluri nu vand decat prin agentii.

Daca iti iei biletele acum de la agentie e cam 300E/persoana/sejur, doar cu mic dejun. Si atunci camerele sunt date in locatie de gestiune strict pt acea agentie cea ce inseamna ca Hotelul nu are ce negocia cu tine pt. schimbarea camerei. Sunt camerele x, y, z gestionate de agentia" xulescu" si ca atare asta e.

Daca vrei asa fara ciubuc si cu totul la botul calului si platit cu factura, apai adreseazate la hoteluri care se lauda cu 4-5 stele sunt la fel de jalnice ca cele de 2-3*. Dar ma rog ai totul super legal.

Si apoi cea ce vreau eu sa clarific: Ciubuc nu inseamna mita ca in Romania. Ciubucul e traditional in orice destinatie inclusiv pe navele de Croaziera. Informati-va mai bine si nu incercati sa aplicati legi fiscale care mai mult sau mai putin le incalcam cu totii in Romania.

Si daca plecati in vacanta pentru a va supara, certa sau a face pe avarii inseamna ca nu cautati relaxare si reincarcarea bateriilor.

Luati un manual de turism, manual care se preda in scolile si tehnicile de ghidaj si hoteliere si veti vedea cum se face turismul, care sunt asteptarile clientilor si a furnizorilor de servicii, veti afla ca ciubucul e perfect normal si ca se platesc taxe tip forfetar pentru asta. Si ca e o mare rusine oriunde ai merge in Europa asta sau in lumea asta, sa mananci la un restaurant si sa nu lasi 10%ciubuc ospatarului. E normal, e uzual, e frumos, intareste relatia buna client furnizor, si sunt fericiti ambii. Clar cu conditia ca serviciile sa fie ireprosabile.

Asa ca dragele mele, posibil mergand in mai multe destinatii veti invata ca daca vrei sa fii fericit trebuie sa-i faci fericiti si pe cei din jurul tau oriunde ai calatori. Si ca acest schimb trebuie sa fie win to win"castig-castig", tu client castigi fericire, satisfactie poate si niste prieteni- ei furnizori de servicii castiga banutii cu care isi fac viata un dram mai buna, satisfactia ca te-a servit cum trebuie pe tine si poate ca la plecare el va ramane cu gandul la un prieten de peste mari si tari pe care il va astepta si la anul.

EeeEe v-ati mai schimbat optica??? Asta insemna gandire occidentala, civilizata si normala. Noi Romanii suntem prea indarjiti si prea ne e frica ca suntem trasi in teapa pentru ca de fapt stim ca si noi personal mai inselam si tragem tepe.

Relaxati-va si cu gandul pozitiv mergeti in vacanta transformandu-va calatoriile in povesti de vis.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1397 PMA (5 voturi)

fraPA12r[02.08.16 15:55]

Sa mai zic si eu ceva? Am scris despre vacanta noastra din zakynthos, din septembrie 2015. Daca vreti, cititi. (vezi impresii)

De fapt, ca vacanta sa fie cat mai reusita, cititi cat mai mult. Cand plecati de acasa ar fi bine sa stiti deja ce vreti sa vedeti si cateva lucruri despre cum merg lucrurile in general pe acolo.

De exemplu, painea cu unt, apa sau alte chestii care se aduc la masa la taverne, se platesc fie ca le consumati, fie ca nu.

Noi ne-am incadrat in 1000 euro cu totul, inclusiv inchiriere auto si atv si suveniruri. 565 euro am dat pe cazare cu md, transport avion pentru 2 persoane, dar luat cu jumate de an inainte, de la targ de turism (adica oferta).

Deci se poate. Sigur gasiti un last minute de maxim 800 euro cazare si avion, dar la 2-3 stele.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Bianca.drCHAUTOR SOL[03.08.16 13:19]

Bună ziua

Vămulțumesc mult pentru toate răspunsurile!!

Am făcut rezervare acum la Chryssi Akti în Argassi.

Am ales asta pt ca aveam foooarte putine opțiuni rămase. Spunea doamna de la agenție ca probabil nu se mai înghesuie lumea in Turcia și din cauza asta ar fi foarte plin in Grecia.

A fost cineva pe acolo? As avea cateva intrebari mai ales legate de transport. Nu conducem, deci daca are cineva informatii despre autobuze, trenulețe si alte chestii de genul as fi foarte recunoscătoare!

As vrea sa vizitez cat mai multe plaje, mai ales cele cu taverne bune prin zona, deci daca are cineva si recomandari de taverne as fi si mai fericita.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

sweetheart_simyGD2r[03.08.16 13:28]

Cred ca stiu si de la ce agentie ai luat sejurul atunci... ceva nume de continent, daca nu ma insel. Cand am fost cu autocarul, in Laganas, erau niste oameni care statusera acolo. Din ce am inteles, ei au fost multumiti. Micul dejun era destul de bogat (comparand cu alte cazari similare din Grecia). Plaja este destul de ingusta in Argassi, dar cred ca ati facut o alegere buna.

Ca sa te pot sfatui in legatura cu vizitele si transportul, am o intrebare: Cum va descurcati cu limba engleza? V-ar deranja ghid vorbitor de engleza pe la obiective?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Bianca.drCHAUTOR SOL[03.08.16 13:29]

@sweetheart_simy: nu m-ar deranja, vorbesc bine engleza


sweetheart_simyGD2r[03.08.16 15:43]

Atunci sa le luam pe rand:

1. tururile organizate prin agentii.

Nu faceti greseala sa le cumparati de la agentia prin care plecati, oricare ar fi ea, puteti sa fiti siguri ca au preturi mult pentru pretul pietei, singurul avantaj fiind certitudinea de ghid in limba romana, atentie ca or sa incerce poate sa va influenteze cu tot felul de neadevaruri, cum ar fi, nu va luati de la altii, ca va pacalesc, numai noi avem excursia pe nu stiu ce vas (mai ales asta e o minciuna, nu exista vas care sa nu primeasca turisti de la mai multe agentii) si in cele din urma, despre cea mai dorita excursie (probabil turul insulei cu vaporul), vor spune ca trebuie sa va hotarati repede ca altfel nu or sa mai fie locuri. Sa nu credeti nimic din toate astea.

In statiune, veti gasi multe agentii grecesti, care organizeaza cam aceleasi excursii, la preturi variate, multi or sa va faca bucurosi si dicount daca incercati sa negociati, mai ales daca luati mai multe excursii de la ei. Plimbati-va prin statiune din prima seara si intrebati despre oferta de excursii, cereti detalii si preturi, apoi alegeti ce va place cel mai mult.

Eu va sfatuiesc sa alegeti cel putin turul insulei cu vaporul si pe cel cu autocarul. Atentie, cautati sa includa ambele excursii Navagio, cu vaporul de jos si cu autocarul de sus, este complicat sa ajungeti acolo fara masina si ar fi pacat sa o ratati. Este posibil ca turul cu autocarul sa includa si oprire in St Nicholas, de unde va vor spune ca puteti sa alegeti daca ramaneti acolo sa va plimbati si poate sa mancati ceva sau mergeti la blue caves cu o barcuta care se plateste separat. Blue caves merita din plin, exista posibilitatea sa va duceti cu autobuzul pe cont propriu la St Nicholas si sa va luati alta data blue caves direct de la cei cu barcile, evident ca vor fi costuri suplimentare, cu transportul pana acolo, dar poate veti sta mai mult. Eu zic totusi ca ar fi mai bine sa aveti la voi ceva de mancare, ca sa rezistati si sa va duceti la blue caves tot atunci, ca economisiti si timp si bani.

Mai puteti sa luati interesant o excursie cu vaporasul de vazut testoase, dar eu nu cred ca or sa fie testoase mari in perioada asta a anului, posibil ca acum sa iasa puii din oua, dar mamele si tatii au plecat demult. Puteti sa va duceti direct in Laganas sa o luati de acolo din port, este o excursie cu plecari multe pe timpul zilei, ca este scurta, asa ca o sa gasiti locuri. Varianta B, ar fi sa inchiriati o hidrobicicleta din Laganas si sa iesiti cu ea mai in larg, apoi daca vedeti un vas mare care stationeaza intr-un loc si cu turisti care fac poze, inseamna ca acolo e o testoasa. Avantajul cu hidrobicicleta, este acela ca puteti sa coborati in apa, pe langa testoase. Atentie totusi sa nu va fure apa hidrobicicleta, cineva trebuie sa ramana mereu la carma. Atentie sa nu se simta testoasele haituite, ca la o adica, am inteles ca pot sa muste destul de rau, dar in general sunt pasnice. Tot prin Laganas, o sa gasiti angajati ai protectiei mediului, pe care puteti sa-i intrebati daca aveti sansa sa vedeti testoase, ei stiu cel mai bine.

2. Autobuze:

Ktel este reteaua lor de transport public: ktel-zakynthos.gr/en/rout ... local-schedules. Nu m-as baza pe acel program gasit online, eu cand am fost, orarul era cu totul altul decat ce scria pe site, dar o idee despre rute si tot ce poti sa vizitezi, poti sa-ti faci si de aici. Cand ajungeti in statiune sa-i cereti reprezentantului local un program de actualitate. Precum poti sa observi, autobuzele sunt destul de rare, si din multe locuri trebuie sa te intorci devreme, sau nu mai prinzi nimic inapoi. Orele scrise acolo, se cam respecta + 10 minute, dar nu riscati sa pierdeti autobuzul si fiti punctuali.

3. Ce mai merita vizitat:

Voi neavand posibilitatea sa inchiriati masina, nu o sa puteti sa ajungeti in anumite locuri, asa ca o sa-ti zic ce merita dintre locurile in care poti ajunge, nu are rost sa-ti fac sange rau cu altele

a) Traseul de autobuz Argasi - Basilikos - Ag. Nikolaos - Porto Poma (Asta e Porto Roma de fapt cred):

Merita luat de dimineata cu oprire in Ag Nicolas pentru plaja de dimineata, este o plaja frumoasa cu nisip fin si ceva jucarele de apa (colaci zburatori, banane si chestii de genul, lucru rar in Grecia) unde puteti sa si mancati de pranz (sunt cateva taverne, cea care mi-a placut mult prima data, era inchisa a II- a oara asa ca alegeti si voi la ochi si la noroc), dupa pranz, il luati in continuare spre Porto Roma (aici nu tin minte sa fi ajuns, dar pare interesanta) si faceti acolo plaja de amiaza, sau puteti sa stati o zi intreaga la fiecare, dupa preferinte. Atentie la ultimul autobuz de intoarcere, ca sa nu ramaneti pe acolo.

b) Alykes. Este o plaja draguta cu statiune maricica si multe taverne. Ca sa ajungeti aici, trebuie sa luati 2 autobuze: unul pana in capitala si inca unul de acolo spre Alykes.

c) Orasul Zackynthos este capitala, nu are plaje prea interesante, dar dupa cum puteti sa observati, "toate drumurile duc la roma", inevitabil o sa cam treceti prin el spre oriunde. Merita poate sa va opriti putin, sa va plimbati prin port si pe stradutele inguste si sa mancati la pranz intr-o zi. Nu merita sa urcati pana la "cetate", este un drum de 20-30 minute pe jos la capatul caruia o sa vizitati 2-3 pietre intr-o padurice, parca era si autobuz... merita pentru priveliste, dar oricum or sa va duca acolo in turul insulei cu autocarul.

d) Laganas este statiunea de distractie, dar ziua cand o sa ajungeti voi cu autobuzul, este destul de linistit, ca toti petrecaretii dorm . De aici puteti sa inchiriati: barci cu motor, hidrobiciclete sau sa luati excursii cu barca cu fund de sticla sau alte cateva vaporase, pentru vazut testoase. Ca sa ajungeti aici, treceti tot prin capitala. nisipul este fin, dar in mare parte a ei, e destul de umed in iunie nu te prea lasau sa te asezi pe zonele cu nisip uscat, ca depuneau testoasele oua, acum daca sunt inca neiesiti puii, sigur nu te lasa. Sezlongurile sunt o varianta buna aici. Apa are cea mai lina crestere din toata insula, pentru mine enervant de lina.

Cred ca mai am idei, dar nu mai pot sa scriu, ca am ceva treaba, o sa revin.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

Bianca.drCHAUTOR SOL[03.08.16 15:52]

@sweetheart_simy:

Mulțumesc mult de tot ❤


dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[03.08.16 16:26]

@Tunisia64: Daca mie v-ati adresat spunand ca daca nu am fost niciodata in Grecia sau in croaziere sa nu imi mai dau cu parerea si ca trebuie sa ma informez mai bine din manuale de turism, va sfatuiesc sa cititi impresiile pe care le-am scris pe acest site.

La restaurante dau bacsis 10% pentru ca asa e regula, sau chiar mai mult daca sunt multumita de servicii.

Eu nu va contrazic, fiecare are dreptul la pareri personale.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sweetheart_simyGD2r[03.08.16 16:33]

Inca o precizare: Atentie ca Ag. Nicholas si St. nicholas sunt doua locuri diferite, una in sud si alta in nord, Ag Nicholas este cea cu plaja de nisip si jucarele in S, iar St. Nicholas este in N, cea cu portul pescaresc si barcute pentru blue caves si Navagio (am uitat sa va spun ca puteti ajunge si de aici la Navagio cu o barca mai mica).

Uitandu-ma pe rutele de autobuz, nu cred ca puteti ajunge la St. Nicholas pe cont propriu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[03.08.16 16:42]

@Bianca. dr: Daca luati orice excursie de la agentiile locale, chiar si cea mai ieftina, primiti gratuit un drum dus intors cu autocarul pana la plaja Vasilikos, unde se practica sporturile de apa.

Din Argassi puteti merge cu autobuzul sau cu trenuletul pana in Zante. Din Zante puteti lua autobuze in orice directie, inclusiv pana in Laganas si Kalamaki, unde sunt plajele cu cuiburi de broaste testoase.

Daca mergeti cu vaporasul in turul insulei, care include plaja Navagio, alegeti sa mergeti cu un vapor mai mic, de exemplu cu cel care are doua tobogane la spatele vaporului, nu cu vapor mare de 250-300 de persoane, pentru ca vapoarele mici acosteaza pe malul plajei, dar cele mari opresc in larg, de unde puteti doar sa priviti plaja.

Am facut excursia cu ambele vapoare si am fost dezamagita ca nu am putut cobori pe plaja, cand am fost cu vaporul mare.

Sa mergeti si la Aqua park, daca va place, pentru ca merita.

Vacanta placuta.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sweetheart_simyGD2r[03.08.16 16:54]

Eu am facut excursia cu vaporul mare si am coborat pe plaja, cred ca depinde mai mult de vreme decat de tipul de vapor.

Oricum, uitasem sa spun asta, daca aveti ghinion de valuri mari in ziua excursiei, probabil nu o sa puteti sa coborati pe plaja, indiferent de mijlocul de transport.

Si eu recomand vasul putin mai mic, cu 2 topogane, pentru ca am impresia ca se viziteaza putin mai multe cu el.

Atentie ca despre vasul mare or sa spuna ca are piscina, ceea ce este o minciuna (piscina e un fel de lighean cu apa murdara si accesul la ea era interzis, cand am fost, nu ca mi-as fi dorit) si sezlonguri pe puntea de sus, asta nu este o minciuna, dar sunt putine, daca nu ajungeti printre primii pe vas si nu va duceti direct pe puntea de sus ca sa prindeti sezlong, nu o sa mai apucati.

In plus, excursia cu vaporul cu 2 topogane este si putin mai ieftina.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

sweetheart_simyGD2r[03.08.16 17:20]

Drumul gratuit dus intors cu autocarul pana la plaja (eu stiam de Ag. Nicholas) este o mica minciunica a agentiilor locale. Si noi l-am "primit" am intebat daca primim bilet, voucher sau ceva si reprezentantul agentiei ne-a spus sa ne ducem intr-un loc si sa luam autobuzul care vine si sa-i spunem ca ne-a trimis ea.

Ne-am dus in locul respectiv, a venit autobuzul, ne-am urcat in el si nu ne-a intrebat nimeni nimic.

Am ajuns la plaja, asa cum s-a spus, acolo, erau sezlonguri care ni s-au parut cam scumpe si mai ales pentru ca era nisip fin si moale, am ales sa stam pe nisip.

La plecare, ne-au cerut bonul de la sezlonguri si cand am spus ca nu avem, a inceput circul. Ca ne da jos, ca ne lasa acolo, ca ce, noi credeam ca e gratis? Am zis ca da si i-am zis povestea cu excursia primita gratuit, si a zis cum, ca cine ne-a zis asa ceva. I-am zis cine, dar el nu, ca ne lasa acolo.

I-am zis atunci ca sigur sunt mana in mana cu agentiile locale si ca asta e inselatorie, ca e imposibil ca toate agentiile locale sa scrie mare pe panouri ca ofera gratuit excursia lor si ei sa nu stie nimic despre asta si s-a cam schimbat la fata, a zis ca-i gratuita, dar trebuia sa luam sezlonguri, i-am zis ca nu ne-a zis nimeni despre asa ceva si o sa vedem unde putem sa depunem plangere.

Pana la urma s-a facut ca s-a induiosat si ne-a luat, dar cred ca treaba cu plangerea l-a cam speriat. Cand i-am povestit grecoaicei care ne vanduse excursiile, a tinut-o pe a ei, ca nu se poate asa ceva, excursia e gratuita.

In concluzie, iti ofera gratuit, un serviciu care oricum era gratuit, dar conditionat de achizitionarea de sezlonguri, bazandu-se pe faptul ca toata lumea o sa ia sezlonguri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[03.08.16 20:55]

@sweetheart_simy: Noua ni s-a spus, anul acesta in luna iunie, ca trebuie sa prezentam la autobuz chitanta de la excursia platita, nu de la sezlonguri.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

sweetheart_simyGD2r[04.08.16 10:34]

@dianamea. Noi i-am aratat-o si nu l-a interesat... nu stiu ce sa zic, asta se intampla acum 5 ani.

Poate au facut mai multi clienti plangere si au renuntat la treaba cu sezlongurile.


joyneSV1r[06.08.16 11:55]

Salut, Bianca. Insulele sunt in general mai scumpe decat continentul. Zakynthos e faina. Singura plaja pe gustul vostru acolo este Tsilivi. Am vazut la sfarsitul lui iulie oferte cu 375 eur/pers cu avion, cazare si (?) mic dejun.

O masa pentru doua persoane merge de la 10 eur (tip buget, cu gyros si salata greceasca) la 25-30 eur (cu ceva peste-caracatita-creveti). Exista la indemana supermarketuri de unde va descurcati.

Preturile mai scad in septembrie, la fel si temperaturile din timpul zilei.

Merita luat in calcul la cazare si ofertele last minute (dar sa stii preturile de la care au pornit, caci unele sunt la fel, doar cu eticheta de lastminute).

Daca ai talent de negociator, poti contacta direct un proprietar de locatie de cazare si vezi de iti ofera. Ca idee, stelele lor sunt in realitate cu una mai putin (in general 3 stele is cam 2...).

Vacante frumoase!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSECONSILIER ONORIFIC AFA / GRECIA26r[06.08.16 20:55]

@sweetheart_simy: Secretul e ca nu mai dau chitanta la sezlonguri.

N.B.: dianamea este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația GRECIA

dorukaSV2r[08.08.16 14:13]

Salut, am fost anul asta pentru a doua oară in Zakintos, in același loc si cred ca tot acolo vom merge si la anul. vezi impresii

Am fost cu 1200 euro, doua persoane,perioada 13.06,7 nopți, hotel 3**Klelia Beach, stațiune Kalamaki, insula Zakintos, all inclusive (excepțional!!)

Cu transfer (5minute de la aeroport) si avion cursa charter de pe Cluj.

Am căutat mult hotelul asta pt ca e practic pe plaja, stațiunea Rezervație marină, liniște, curat, aproape de oraș si de aeroport si avea csm 500 de recomandări bune pe TripAdvisor asa ca am zis ca nu pot fii toți prosti nu?

Am fost extrem de multumiți, hotelul l am găsit separat prin agenție, îți recomand [...]

Curățenie zilnic, lenjerii schimbate zilnic, personal enervant de amabil, mâncarea buna si variata pana n cer si inapoi????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

  • AFIȘATE rsp [31-60] — din total 61 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.27018785476685 sec
    ecranul dvs: 1 x 1