GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
AmFostAcolo la Ivan Pescar in urma @testosu-lui
Timpul, o componenta a vietii de care depindem sau care ne da impresia ca suntem liberi sa facem tot ce dorim. Unii il gestioneaza mai intelept altii mai ca la pariuri (cred ca pot sa le iasa toate). Eu sunt pe acolo pe undeva intre calm si alergat, insa fac fata vietii cum cred eu ca e mai bine. Astfel intr-o seara, asa mai mult pentru constiinta mea, intru sa mai citesc cateva randuri pe AFA. Un articol, doua ca de seara. De obicei iau articolele din josul coloanei, sau daca unul ma intereseaza in mod special il deschid la citire. Mai am o forma de selectie si anume vad la ecouri ce si unde se scrie. Asa am dat de articolul scris de @testosu - vezi impresii
deschid sa citesc. Nu mi-a trebuit mult pentru a ma decide sa dau cautare pe "goagal" sa iau informatii despre locatie/rezervari/program. Sunt directionata in pagina de FB unde gasesc tot se doresc sa aflu pentru o iesire de seara cu familie (asta intai si intai), urmeaza gasca AFA cat de curand. Au acolo o forma de chat unde eu am intrebat daca pot face rezervare, am primit ca raspuns ca acest lucru se face doar telefonic, astfel ca dimineata doream sa revin la ei cu telefon. Pe la 10, am fost placut surprinsa ca am primit mesaj sa las nr de tel si ma anunta ei daca este posibila rezervarea mea in functie de gradul de ocupare al restaurantului. Am fost sunata pe la orele pranzului sa mi se confirme ca am masa pentru ora 20/6 persoane. Superrr!!!
pagina pe Fb
https://www.facebook.com/IvanPescarScrumbiaBar/
amplasare
Str. Uranus, nr 150, cladirea The Ark, parter
050826 București
program
12-23
Este vineri seara, ora 19.45 deci am intalnire cu gasca (fiu+nora/frate+cumnata) in statia Petre Ispirescu a tranvaiului 32. Toata lumea punctuala, luam primul "32" iar peste 2 statii coboram pentru a merge inca 3/400m la pas lejer pana la restaurantul unde rezervasem o masa de 6 persoane.
Intrarea se face printr-un hol/sala ce poate devenii oricand parte a restaurantului, acesta ocupand momentan partea din stanga a parterului. Am prins seara cu degustare de vinuri dintr-o podgorie dobrogeana, deci voia buna a fost cu noi de la primul pas in locatie. De cum am intrat o doamna draguta si zambitoare a tinut sa ne spuna cateva cuvinte despre vinurile pe care le vom gasii in locatie si din care puteam degusta acum (cred ca doar o alegere puteam face). Alege fiecare ce doreste apoi mergem condusi de ospatar la masa ce ne-a fost rezervata.
Locatia
Luminoasa, cu geamuri mari ce dau spre strada, cu mese albe si scaune colorate, cu zona ca de bar (mese si scaune mai inalte), cemai simplu, placut, prietenos. Totul asezat ordonat, cum intri ai pe partea dreapta barul si vitrinele de prezentare, restul spatiului fiind ocupat cu mese. Exista 2 intranduri, delimitate de pereti pe lateral si geam mare pe fundal ce dau posibilitatea unei oarecare intimitati.
Personalul
Sa ramana asa pentru cat o tine locatia. Calzi, zambitori, serviabili, am fost preluati imediat de catre ospatar si condusi la masa deja pregatita pentru noi. Acolo erau meniurile ce asteptau cuminti sa fie rasfoite.
Meniu
In gasiti in pagina de FB, insa ce vreau eu sa spun si sa subliniez este sa o luati incet, chiar daca portiile nu spun multe atunci cand vedeti gramajele sa stiti ca sunt generoase si foarte, foarte gustoase. Noi fiind in familie am luat cat mai diversificat si am seruit intre noi, astfel ne-am bucurat de gustul ales al bucatelor. Sincer, chiar daca unele par simple si usor de facut acasa, aici parca aveau un gust mai aparte. Cred ca era de la placerea/dragostea bucatarului pentru ceea ce face.
Fiind restaurant cu specific pescaresc nu au in meniu altceva decat preparate de peste.
Am gasit asa pe la finalul meniului mamaliguta cu branza si smantana si legume la gratar, derivate din garniturile preparatelor de baza.
ce am ales asa
Fiul si nora au luat un platou Ivan Pescar (pentru 2 persoane/noi am gustat toti si a fost oki), o salata de vara plus placinta de mere cu fructe de padure
Fratele si cumnata au luat scrumbie fripta cu garnitura, salau la cuptor cu legume
Eu am luat frigarui de rapane plus parjoale lipovenesti, iar Cri trunchi de sprot marinat si sprot prajit cu mujdei si mamaliguta.
Fetele am baut limonada cu menta, iar baietii au luat un roze, deja optasera pentru el inca de la degustare.
Nota de plata a fost 383 lei, pentru 6 persoane, in conditiile in care am mai luat la pachet o scrumbie fripta. A ramas portia de parjoale asa ca a ajuns si ea intr-o cutie pentru acasa.
O consider o locatie ce va atrage multa lume, acum restaurantul era destul de lejer insa cand va fi deschisa terasa sunt convinsa ca va fi plin. O locatie cu mancare si personal de buna calitate, preturi destul de prietenoase, iar gustulllll, ce sa spun este la superlativ.
toaletele
Eii aici am pierdut ce era mai haios. Ele se gasesc in exteriorul restaurantului, cum iesi in spatiul restaurantului faci stanga si cobori pe trepte pana la zona bailor. Aici totul este frumos ornat cu decoruri specifice deltei iar partea haioasa este ca la dame se specifica "pt pupeze", iar la domni "pt bibani". Interiorul foarte curat si modern.
Nu am gandit ca ar fi oki sa iau telefonul insa data viitoare nu ratez asa prezentare haioasa.
Multam @testosu pentru idee, am trecut de multe ori in ultimele luni pe acolo dar nu as fi gandit ca e ceva ce merita sa fac o pauza.
Pozele sunt de la masa, atentie doar pentru iubitorii de peste.
PS
Gasca fie ea "Gara de Nord" fie oricare alta spuneti si fac rezervare numaidecat.
Trimis de roth in 27.04.18 22:23:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roth); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
12 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@roth: Îmi plac mie mesele de pește și nu prea pierd ocazia atunci când vizitez un oraș de la Dunăre. În București n-am fost niciodată la o masă de pește. Doar în apropiere, la Belciugatele.
Cele mai bune preparate din pește le-am servit în Deltă, la Murighiol. Dacă Delta - încet, încet - vine spre București, dacă apar și aici restaurante cu adevărat ca cele din Deltă, atunci de ce să nu le vizităm?
@iulianic:
Oricand cu drag ma alatur celor ce ajung in zona. Cum eu pap orice dar de peste da fie, este un festin regal ce am gasit acolo. As fi luat din fiecare preparat, sa gust si sa ma bucur insa incet, incet o voi face.
@roth: Off, mai @roth mai, ce-mi faci tu mie!
Scrumbie ni mananc ca finca are oase multe, da' la alelalte m-oi baga!
Mujdeiul lipovenesc: se piseazi bine usturoiul in mojar de lut sau ceramica (nu lemn!), cu putina sere, apoi se freacala fel ca maioneza, cu ulei si cu... lingura de lemn! Fix ca maioneza se face. La sfarsit se pune putin iaurt grecesc sau smantana de 12% si sare, daca mai trebuie!
Deci, abia astept sa pornesti lista de rezervare. 25 mai ar fi bine?
@roth: Păi despre chifetele alea de pește pot să-ti spun eu.
N-am ajuns încă la Ivan Pescar ăla din Tulcea, dar a ajuns Tati de vreo 2 ori și mi-a adus și mie câte ceva "ca cadou"! Borș de pește și chiftele de pește - hmm, un deliciu! Cu chiftelele chiar l-am păcălit și pe Băiețel, care nu se-nnebunește după pește, i-am zis că-s din pui și la început ne-a crezut, spre sfârșit s-a prins, dar i-au plăcut.
@Zoazore: eu intre 23 si 27 sunt hai hui, deci ori sambata inainte ori dupa delta
@crismis: ce ma bucur, eu am zis ca o sun pe mama sa imi spuna daca i-au placut, da ea e precum pisica... peste in orice forma, daca e peste e oki,
Promit sa le incerc si povestesc, poate in delta???
@roth: Mai întâi să vă fie de bine! Citind rw-ul mi-am adus aminte de prânzul servit vara trecută la Fish barul “IVAN PESCAR” de pe faleza orașului Tulcea. Prânz de pește, cu excepția plăcintei cu brânză, cu mâncăruri preparate ca-n Deltă. Un preparat, pe care vi-l recomand pentru următoarea voastră întâlnire, este storceagul, un fel de borș de pește, îi zic așa pentru felul cum arăta dar se pare că localnicii nu-i zic borș sau ciorbă ci pur și simplu storceag, un fel de mâncare tare bun și care merită toți banii. Încercați-l, nu veți regreta (sper să fie așa ca să nu mi-o iau).
@Mitica49: Multumesc, se pare ca il voi incerca foarte cutand, ne aduna ceva iubitori de AFA si peste pe 11 mai la Ivan Pescar Bucuresti incepand cu ora 18
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ