ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.03.2026

Către satisfăcător

Un restaurant mai altfel

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Una dintre prietenele mele a vrut să-și serbeze aniversarea într-un loc mai puțin convențional pentru un restaurant, anume la Zmoke. Acesta, conform autodefinirii lui, găsită de mine, pe net, este

un restaurant de tip fast-casual/gourmet... și cam asta chiar am primit, chiar dacă eu nu frecventez astfel de locuri! :(

Restaurantul este situat foarte aproape de Piața Romană, mai precis pe Str. Mendeleev, nr. 14, în perimetrul fostei piețe agro-alimentare Amzei.

Zmoke, după cum îi spune și numele, este un restaurant ce oferă preparate din carne de toate felurile gătite la smoker, cu diferite arome. Pe mese și în restaurant se află un cod QR, pe care – dacă-l scanezi - afli că aici poți mânca următoarele feluri: Meat zmoke, Grill, Pizza, Fresh pasta, Burgers, Rolls meat, Sandwiches, Salad, Garnish, Topping, Soup, Dessert.

Prietena mea a făcut rezervare pentru masa de prânz, în cursul săptămânii, la ora 14:30. Era destul de lejer la acea oră fiind ocupate cam 15% din totalul meselor. Interiorul este îngust, iar ca „decor” nu sunt decât vreo patru monitoare mari, pe care rulează afișat meniul. În stânga, imediat după intrare sunt vreo trei mese mici, de 4 persoane, iar în mijlocul săli, mai sunt încă trei, luuungi, așezate una în lungul alteia, masive, din lemn, ceva mai înalte decât cele obișnuite, cu scaune fără spătar. Mai sunt încă trei mese mici pe stânga, în capătul sălii; aici ne-am înghesuit noi, la propriu, cinci persoane, blatul meselor fiind foarte mic! :(

Comanda mâncării se face pe un panou digital aflat imediat în dreapta intrării. Noi am ales de acasă felurile de mâncare pe care le-am comandat, prietena mea ne-a trimis pe Wapp site-ul cu meniul. Așa ne-a fost mai ușor să ne hotărâm ce alegem! :))

Mihai a ales – din categoria „Meat Zmoke” - Umăr de miel cu cartofi prăjiți și salată de castraveți (110 lei);

Eu și prietena mea nu am fost prea inspirate, și am ales ceva care nu prea ne-a fost pe plac, și anume: din categoria „Sandwiches” – Gyros de miel confiat, făcut cu umăr de miel confiat, servit cu iaurt, pastă de susan și usturoi, ceapă murată, pătrunjel, mentă, roșii, servit în lipie grecească cu cremă de brânză aromatizată cu clorofilă de busuioc și mentă (57 lei);

Soțul prietenei mele a ales - din categoria „Soup” - „Liquid Taste Zmoke” , un fel de ramen din carne de porc, tăiței cu ou, legume fresh, soia, mix de condimente, fasole neagră murată, ridiche (43 lei);

În fine, o altă prietenă și fostă colegă a ales – din categoria „Meat Zmoke” – Porcheta, piept de porc, bacon, usturoi, boia dulce, cimbrișor, și cartofi prăjiți (85 lei).

Din categoria „Dessert” , am ales o singură porție de Cheesecake de fistic și caramel; 150g – 36 lei. Nu a fost ce ne-am așteptat, de-aceea nu l-am dovedit nici eu, nici prietena mea!... l-am lăsat în farfurie☹

Prețurile, după cum se vede, nu sunt mici, dar porțiile sunt destul de mari; bineînțeles că noi, fetele, nu am putut mânca atât de mult☹, drept pentru care am luat acasă, în casolete de carton, ce a rămas. 😊

Băuturile se fac ȘI în stil artizanal și se comandă separat, direct la barul din mijloc/stânga. Băieții au luat câte un pahar de bere „Zăganu” , la draught, de 400 ml. (26 de lei) Din greșeală s-a comandat un pahar în plus, dar s-a băut și acesta! Eu am luat un cocktail „Ecuator” , de 350 ml, foarte bun! :)), dar după ce am cerut să fie scoasă gheața, a rămas cam 200 ml în pahar☹. Prietena mea a luat o limonadă, dar nu mai știu cât a costat☹.

Pe bonurile care ies automat de la panoul digital, (pentru mâncare) este trecut și bacșișul (5%)

Toaleta era curată, dotată cu tot ce trebuie, dar, un lucru ciudat mi s-a părut că era comună, nu era diferențiată pe sexe☹

Ajunsă acasă am luat seama mai bine la ce am primit eu: sendwich-ul meu avea mai mult aluat (un fel de lipie pufoasă) decât ar fi trebuit. Am reușit, cu greu, a doua zi să-l mănânc, dar numai după ce am renunțat la lipie!

Restaurantul are și o terasă în fața lui, dar fiind cam friguț afară – chiar dacă soarele era pe cer – am preferat să stăm în interior.

Chiar dacă, după cum singur se recomandă pe net:

ZMOKE este un tribut al pasiunii și al afinității pentru preparatele din carne premium, pentru toți gurmanzii care nu pot rezista în fața a ceea ce noi numim “mâncare pentru suflet” . Preparate gătite la smoker, cu arome care îți lasă gura apă, iar aici amintim puiul la jar, copt și ușor afumat cu lemne de pom fructifer, coaste, sandvișuri cu fel de fel de sosuri, frigărui, o selecție de vinuri alese special pentru a face un pairing perfect cu fiecare îmbucătură, pasta station, live cooking. E ca și cum am fi creat o simfonie pentru papilele gustative ale tuturor celor care ne calcă pragul

nu cred că vom mai călca pragul acestui restaurant! :(... locul este înghesuit, prețurile mari - mai ales la băuturi - ☹, iar mersul du-te/vi-no pentru comenzi la panoul digital sau la bar, pentru a comanda și ridica băuturile sau mâncarea, ne pune frână! :( Mâncarea a fost bună, nimic de zis, (chiar dacă lui Mihai i s-a părut că mielul era doar fiert, nu și afumat! :()

Pentru gurmanzi care preferă afumăturile, aș zice să încerce!... pentru ceilalți, îl recomand, dar cu ceva rezerve!!!... las la alegerea lor, după ce au citit și văzut pozele atașate!

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de doinafil in 16.03.26 22:01:52
Validat / Publicat: 17.03.26 08:25:40
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 79 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 1. Restaurantul văzut din stradă.
Puteți VOTA acest articol:

2 ecouri scrise, până acum

adsoPHONE
[17.03.26 09:24:41]

@doinafil:

Zmoke, după cum îi spune și numele, este un restaurant ce oferă preparate din carne de toate felurile

Eu ma gandeam ca ofera narghilele. Am fost convins, pana la paragraful asta, ca am ghicit despre ce vorba

mprofeanuPHONE
[17.03.26 10:05:41]

@doinafil: Să înțeleg că aceste preparate sunt din carne cu afumătură!? Interesant local cu acea comandă făcută pe monitoare. Am văzut și vitrinele cu preparatele. Să înțeleg că pe baza comenzii se aducea preparatul.

Acele mese cu scaune înalte erau cam incomode, bine că ați rezervat și ați stat la mese cu blat mai mic dar normal.

Toaletele îmi aduc aminte de cele din Țarile Nordice dar nu peste tot erau așa. S-au adaptat și ai noștri ca să nu zic altceva...

Orice întâlnire are partea bună mai mare decât cealaltă!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)