ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.12.2025
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: TITAN
LUNA
DEC-2025

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Aniversarea a 91 de ani la restaurantul Galletto Osteria Bucureşti

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

În context

Stiu că e off-topic dar ţin să mulţumesc tuturor userilor cunoscuţi şi necunocuţi care prin telefoane, mailuri, Whatś App sau mesaje m-au felicitat cu ocazia împlinirii vârstei matusalemice de 91 de ani, urându-mi sănătate (că-i mai bună decât toate) şi ˝la mulţi ani! (cât o vrea Dzeu). La rândul meu vă urez bucurii, sănătate şi împlinirea a tot ce vă doriţi.

Cu vreo săptămână înainte de data de 5 dec, ziua de nastere (în 1934), am început să mă agit unde şi cum să o sărbătoresc împreună cu famlia. Să-i invit acasă nu se mai putea, pentru că vârsta-anii şi etatea mi-au luat energia de acum 10-20 de ani când făceam acasă mese cu 15 invitaţi. M-am orientat spre cattering care să-mi aducă duminică 7 dec. ora 14, mici şi fripturi de la Cocoşatu, unde la fel ca şi în Obor se fac cei mai buni mici din Bucuresti. La antreuri m-ar fi ajutat nepoata mea din Bacău (fiica soră-mii) care venea special pt. sărbătorire împreună cu băiatul ei. Numai că, pe notiţa de comandă, la fel ca şi la alte firme scria mic ˝în caz de multe comenzi ne rezervăm dreptul să vă livram comanda cu o oră- două intârziere. Păi ce, familia să vină la ora două şi până la patru să mănânce cascu-te prăjite?

M-am orientat spre restaurantele din apropierea casei la 100-200m cât pot merge pe jos fără un taxi. Cel puţin în clădirea Agora- Floreasca sunt vreo sase restaurante iar vis-a-vis vreo patru. În cursul anilor, adică de vreo 20 de când ne-am mutat în cartier, le-am vizitat pe toate cu excepţia Vacamuu care serveste numai vită, a unuia deschis acum vreo juma de an dar când am văzut meniul pe net, m-am îngrozit de preţuri si a unui restaurant cu specific japonez. Am intrat în ultimul, sala frumoasă, chelnerul amabil dar uitându-mă pe meniu denumirile erau neinteligibile iar compoziţia scrisă în româneste era de genul sushi cu dulceaţă de smochine şi ardei iute sau cam asa ceva.  Noi am fost două săptămâni în Japonia cu o agenţie dar ne-au servit cu excepţia unei singure dăţi, mâncare europeană. Mi-au spus că ne pot servi şi cotlet de porc sau peste cu garnitură, la preturi maricele spre mari ca şi la alte reastaurante din zonă. Am făcut rezervare pentru 8 persoane. De ce pe 7 dec. şi nu pe 5 când era într-adevăr ziua mea? Pentru că copiii trebuiau să-şi armonizeze gărzile iar cei mici aveau scoală.

Cum am ajuns la Galletto Osteria?

Tot în zonă era o gelaterie pe care n-o vizitasem si unde am bănuit că e o cofetărie care serveste şi ingheţată. Norocul prostului a făcut ca să mă viziteze o prietenă care avea poftă de o înghetată şi i-am zis că la 150 m de casa mea putem mânca asa ceva. A fost f. bună. Din vorbă în vorbă cu chelnerita filipineză am aflat că nu e Gelato ci Galletto Osteria, adică restaurant de-a binelea, cu specific italienesc iar meniul prezentat avea feluri cu denumiri mai cunoscute de noi. Imediat am rezervat o masa pentru 7 decembrie, 8 persoane, la ora 14 şi acasă pe net am anulat comanda de la japonezi.  Preţurile la dulciuri erau cam mari asa că i-am întrebat dacă pot aduce un tort de la cofetărie şi au acceptat.

Adresa e Calea Floreasca no 91-111, de fapt pe str Tudor Stefan, pe latura mică a unui bloc imens care are faţade pe patru străzi.

 Cum am obiceiul să verific ce nu ştiu, am găsit pe net că Galletto înseamnă cocoş tânăr si culinar aripioare de cocoşel iar osteria însemnaă tavernă sau han şi se referă la un tip de restaurant tradițional, mai simplu decât o trattoria sau un ristorante. Cu aceste noi cunostinţe căpătate, zic că n-o să mor proastă dacă intretimp nu le uit. Cu o zi înaintea mesei, când mi-au cerut telefonic confirmarea, le-am adus aminte de tort si am plusat, întrebându-i dacă pot aduce şi şampanie de acasă? Văzându-i că se cam codesc, le-am zis că împlinesc 91 de ani şi vreau să sărbătoresc cu familia dar vom consuma de la ei băuturi aperitive, vin si bere si bineînţeles ca mâncare, ce va dori fiecare. A acceptat şi mi-a spus şi ˝LA MULŢI ANI! ˝. Voi nu stiţi ce avantaj îţi aduce varsta înaintată, cum nu stai la coadă, cum ţi se explică tare totul mură-n gură considerându-te surd şi ramolit,  cum vor să te ajute să traversezi strada chiar dacă nu vrei, cum ţi se deschid toate usile. Reversul medaliei sunt bolile şi neputinţele, în cazul meu destule, ultima necesitând 30 sedinte de radioterapie în urma aparitiei pe nas primăvara asta a două coşuri de adolescent care sângerau. N-au ieşit bine după excizie, am făcut tratament si sunt sigură că la controlul din februarie am să ies curată ca lacrima, adică ˝fuse, fuse şi se duse˝.

Restaurantul Galletto Osteria.

Este încadrat de două alte restaurante si are o intrare frumos decorată. În interior spre stradă este o terasă acoperită in prelungirea căreia este o sală mai mare frumos împodobită dar goală de clienţi la orele prânzului. Nouă ne-au pregătit o masă în terasa acoperită în care era inprovizat şi un foc care făcea atmosfera căldă. Serviciul a fost asigurat de un chelner sef român, foarte amabil şi de o chelneriţă nepaleză tânără, frumoasă, atentă la tot ce ceream, ce să zic? Spirt. Vorbea engleză dar întelegea si în română ce era legat de meniu şi servit şi m-am mirat tare că am putut rupe si eu câteva cuvinte englezesti (trăiască filmele pe care le-am văzut în ultimii ani).

Ma famiglia

Duminică la două fără zece eram acolo însoţită de nepoata din Bacău care e inginer constructor şi fiul ei . Ei au dus tortul si şampania si eu am refuzat să fiu ajutată şi la dus şi la intors pe întuneric, sprijinul meu fiind atenţia şi bastonul. În momentul în care-mi pierd independenta pe stradă sau la menaj e începutul sfârşitului. Cam într-un sfert de oră a venit cu un taxi fiica mea (68 ani) care a rămas singură destul de devreme. Ea este medic primar neurolog nu are copii şi nici nu se gândeste să iasă la pensie. Stia că în zonă era greu de parcat dacă venea cu masina. Putin mai târziu au venit fiul, medic primar obstetrician şi nora mea tot medic primar ORL, cu cei doi copii, unul student anul II la medicina, cel mic cl. IX, campion naţional la caiac- canoe si foarte bun la carte. Natural că le-am dat ceva mărunţis de la Moş Nicolae. Au găsit loc de parcare destul de departe pe o străduţă.

Ce am servit?

 Meniul nu ne-a fost prezentat pe carton cum eram obişnuită ci trebuia scanat. Nu m-am priceput si să fiu sinceră nu mai vreau noutăţi aşa că am intrat pe mobil pe Google la Galetto Osteria- meniu şi a apărut în toată splendoarea lui cu poze colorate, gramaje si compoziţia scrisă în limba română.

Iniţial s-a servit băutură aperitiv 30-40 lei. Coca Cola 0.25 l, 18 lei, (eu şi fiu-miu care conducea) am băut Gin fără alcool (fiecare câte 35 lei) dar cel cu alcool 40.9 lei, Negroni 41 lei. Eu am mai comandat si o bere fără alcool (330 ml, 20.5 lei). Berea normală Stella Artois de o. 33 ml era 25.5 lei. Am comandat pentru mine ceva mai apropiat de gustul meu conservator, -maialino al forno- mi s-a spus că e purceluş de lapte la cuptor (160 lei). A fost delicios. Ca garnitură am servit legume la grătar (29 lei). S-a mai comandat pizza cu sos dulce (70 lei), salsicia adică doi cârnaţi cu cartofi prăjiti (70 lei), chiftele de porc mangaliţa (91), file de peste (132 lei), salate, vin alb la pahar (34 lei) şi altele. În total a costat 1205 lei plătind cu cardul, la care am adăugat bacsisuri mărişoare pe merite, chelnerului şi nepalezei. Din partea casei am primit fiecare câte un păhărel de limoncelo. Dacă adaug si tortul cumpărat de la cofetărie şi şampania pe care o aveam în casă ar reveni la 200 lei/ persoană.

Mult, puţin? Am o pensie decentă de inginer şi nu a fost efortul prea mare faţă de bucuria de a fi împreună, exprimându-si cu toţii mulţumirea atat pentru calitatea mâncării cât şi a serviciului.

La urma urmei, ˝ Carpe Diem˝.

Expresia completă scrisă într-un poem de Horatio este: Carpe diem, quam minimum credula postero’, care înseamnă ’trăiește clipa de azi și fii cât mai puțin încrezător în ziua de mâine’

 

AmFostAcolo fără reclame?

  • Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

[fb]
---
Trimis de Michi in 08.12.25 19:53:33
Validat / Publicat: 09.12.25 08:11:52
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 37 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Galetto Osteria, vedere din stradă
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4500 PMA (din 5 voturi)

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[09.12.25 06:50:51]
»

La MULTI MULTI ANI cu sanatate!

va rog Mama Michi sa va imaginati cum va cantam toti acest refren!

webmasterX
[09.12.25 08:11:38]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în București?, BUCUREȘTI" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

MichiPHONEAUTOR REVIEW
[09.12.25 08:56:15]
»

@webmaster13: Multumesc din suflet, parca va si aud.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.34111309051514 sec
    ecranul dvs: 1 x 1