BUN
Aniversare˝ 90˝ la restaurant Grafitti
Cam cu vreo lună înainte de schimbarea prefixului m-am gândit să sărbătoresc ziua mea împreună cu familia si câţiva prieteni dintre cei care au mai rămas valizi. A trecut vremea când aprovizionam, pregăteam, serveam, conversam, debarasam la petreceri cu 15 persoane în casa mea. Lista de invitaţi fiind făcută, rămânea alegerea restaurantului. Îmi doream unul bun ca şi aspect, amplasare şi de ce nu? preţuri acceptabile. Iniţial am căutat în cartierul meu dar nu te puteai apropia de preturi, de ex la Vacamuu un muschi de vită era 215 lei, un burger 170 lei şi o bere de 300ml, 30 lei. Am căutat şi pe AFA dar îmi doream şi o locaţie accesibilă pentru toţi. Salvarea a venit de la fiica mea care după simpozioane sau congrese medicale ia masa împreună cu colegii la diverse restaurante. Mi-a recomandat restaurantul Grafitti amplasat între spitalul Municipal şi Facultatea de Medicină, în Cotroceni pe str Carol Davilla no 56A.
Rămânea alegerea datei pentru care să fac rezervarea. Ziua mea era joi pe 5 dec când cei activi erau ocupaţi, a doua zi era Sf. Nicolae tot lucrătoare cu mulţi sărbătoriţi, aşa că am presupus că sâmbătă 7 dec. şi duminică 8 dec. va fi aglomerat. Cum pe 8 dec. erau anunţate alegeri (întretimp anulate) şi nu s- ar fi servit la masă băutură, am reţinut din timp pentru sambătă 7 dec. o masă la ora 13.30, la parter, pentru 15 persoane, dintre care au venit 13 (?).
Taxiul m-a lăsat în faţa unui restaurant micuţ, cu intrarea frumos ornată ca de apropierea sărbătorilor de Crăciun. Şi interiorul mi-a plăcut, ochii fiindu-mi atrasi de un acvariu imens şi aranjamentul sălii. Pe o masă au fost depozitate cadourile pe care le-am primit, între care erau două figuri aurii, umflate ca baloanele cu aer şi care formau ˝90˝. Chelnerul care ne-a servit a aflat că eu sunt sărbătorita şi mi-a dat o atenţie specială. La prezentarea notei de plată a venit un tânăr prestidigitator cu nişte cărţi de joc, le-a deschis, a apărut o flacără, apoi ne-a pus pe toţi să le tăiem, una-alta (eu nici nu ştiu să joc cărţi, nici nu le recunosc) dar a făcut ce a făcut şi la urmă punând mesenii să le taie au ieşit trei cărţi care au format un ˝La mulţi ani! ˝.
A comandat fiecare ce a vrut. Pe lângă faptul că tot ce s-a servit a fost delicios, prezentarea porţiilor avea un design diferit de al altor restaurante. Totul era ornat artistic.
Citind nota de plată am văzut că s-a comandat biftec tartar (84 lei), burger black angus (54 lei), pastramă de raţă (86 lei) eu şi alţi doi invitaţi, vrand să mergem la sigur am comandat somon We llington care a venit îmbracat într-o crustă, (96 lei/ porţie), altul somon Teriyaki (79 lei) altfel de prezentare, curcan Wok bambus cu orez (59 lei), creveţi în sos de unt (76 lei), pizza (52 lei) apoi diverse sosuri, garnituri, salate. Ca desert s-a servit tartă Tatin cu îngheţată (56 lei), lava cake cu înghetată (42 lei). Bauturi au fost de toate felurile: bere draft Nenea Iancu 400 ml (17 lei), Campari orange (36 lei), gin tonic (38 lei), un pahar de vin Tramari rose (28 lei), Jack Daniels (26 lei), limonadă tonică (30 lei), eu bere fără alcool, Paulaner 500 ml (24 lei). Credeţi-mă că dacă nu păstram nota de plată, eu fiind mai de modă veche, habar nu aveam de denumirile sofisticate dar văd că cei mai tineri le ştiau şi s-au orientat după preferinţe. A costat 2300 lei, ceeace revine la 175 lei/ persoană la care am adăugat 250 lei bacsis chelnerului care a servit impecabil şi 100 lei băiatului care ne-a oferit spectacolul cu cărţi de joc, revenind grosso modo 200 lei/ persoană...
A fost o zi pe măsura evenimentului, sărbătorită într-un restaurant bun, cu preparate excelente şi servire ireproşabilă. La ieşire fiind deja întuneric ne-am bucurat de feeria oferită de luminiţile de la intrarea în restaurant.
Ce mai pot spune? Mă consolez cu faptul că alţii de varsta mea sunt mai rău decât mine sau deloc. Doamne Ajută!
Trimis de Michi in 15.12.24 12:54:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@Michi: Arată tare bine acest Restaurant Grafitti amplasat în Cotroceni între Spitalul Municipal și Facultatea de Medicină! S-au servit soiuri alese și băuturi la fel! Sincer nici eu habar nu aș fi avut de denumirile sofisticate ale băuturilor și chiar ale unor feluri de mâncare! La mulți mulți ani frumoși și sănătoși!
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Cafe Bar La Pod by Gogu Constantinescu] Nonagenari la restaurantul ˝La pod˝din parcul Carol — scris în 05.09.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ