REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurantul Ancora sau cum eram eu să ajung vedetă de TV
De Sf. Maria, o prietenă cu numele respectiv s-a gândit să mă invite la restaurant s-o sărbătorim. Eram numai noi trei, că de! unii au plecat de tot, alţii sărbătoreau acasă sau în alte părţi. I-am recomandat prietenului câteva reviewuri elogioase de pe Afa dar fiind încă destul de cald au preferat să aleagă un restaurant pe malul lacului Herăstrău. Numai pe malul lacului sunt 12 terase din care fusesem anul trecut la două.
Restaurantul ales de ei, Ancora, nu era printre ele. Pe marginea lacului pe o fâşie de teren despărţită de el printr-o alee destul de lungă, pe Sos. Nordului nr 7-9 mai erau cel puţin zece. Pe sait se zicea ˝intrarea dinspre parcare˝ Care parcare că tot trotoarul era plin de maşini? Erau mai multe intrări care duceau la câteva buchete de restaurante. O mare lipsă a edililor sau a patronilor este că n-au făcut nişte panouri la fiecare intrare în care să se scrie în ordine fiecare restaurant. Am intrat la prima, jde masini în părculeţ, multe restaurante, nema Ancora. La a doua intrare spre capăt, deasemeni cu multe maşini parcate am găsit restaurantul Ancora.
După numărul de maşini parcate, înafară de sutele de mii de oameni care au asaltat litoralul, valea Prahovei şi împrejurimile capitalei de Sf. Maria, nici aici nu era lipsă de clienţi, ba dimpotrivă terasa era plină. Ne-am asezat la masa rezervată, am privit de jur-împrejur. Toate mesele erau ocupate. Vederea spre lac deşi ne despărţea de el o alee era destul de frumoasă. Cu vecinătatea lacului, cu o uşoară briză şi copertina de deasupra nu am simţit canicula pe care eu, cel puţin, o suport greu.
Aspect general
Ca design terasa mi s-a părut obişnuită. Restaurantul are două niveluri, un salon mare jos, unul mic pentru evenimente sus. Din décor fac parte plase, năvoade, funii. Terasa are câţiva copaci mari care tin de răcoare. Saiturile de specialitate îl situează pe primele locuri între restaurantele cu profil pescăresc din Bucureşti. În 2022 am mâncat la două restaurante situate chiar pe malul Herăstrăului, nu despărţite de o limbă îngustă de pământ. E vorba de: Taverna racilorvezi impresii şi Complex Herăstrău vezi impresii ultimul fiind proiectat de architect Doicescu şi la care Gică Petrescu îi cânta lui Gheorghiu Dej. Mi s-au părut mai dotate, mai elucubrate dar de gustibus non disputandum.
Serviciul
La atâţi clienţi pe trerasă se foia o armată- exagerez poate, - vreo 8-10 chelneri. A venit spre noi un tânăr şi natural mai întâi ne-a servit băuturile reci. A adus meniul, ne-am uitat, am ales, am comandat. Din start, eu cel puţin am observat preţurile piperate aşa cum sunt la restaurantele din Herăstrău iar unele denumiri pentru mine erau de neînţeles. Deşi am mai umblat prin restaurante în ţară şi pe afară, eu sunt cam conservatoare şi comand ceeace ştiu că mănânc cu plăcere. Am asteptat multişor să vină cu mâncarea dar nu ne-a deranjat că aveam ce vorbi. Şi la plecare am cam asteptat deşi i se spusese chelnerului să aducă nota de plată dar cum nu plecam la Gara de Nord, am mai vorbit un pic.
Aventura noastră cu televiziunea.
S-au apropiat de noi doi tinerei cu aparatură în dotare şi cum sunt reporterii insistenţi, au intrat în vorbă şi ne-au întrebat: că de ce am venit, că cine e Maria, că din ce motiv am ales locaţia, că dacă ne simţim bine, pe mine că ce vârstă am (eu am plusat la 90 că 89 nu face impresie), pe prietenă n-au întrebat-o că ea e cu mult mai tânără. Ne-au spus că sunt de la Kanal D şi că la 19 ne dau la ştiri. Numai asta nu fusesem: vedetă de televiziune. Ca să închei subiectul, cum am ajuns acasă am dat anunţ pe FB şi la rude şi prieteni pe What´s App, să se uite. Am avut prevederea să le spun că s-ar putea să-l taie la montaj. Am stat pe stiri de la 19 la 20 şi nu ne-au dat. Am avut surpriza să constat că acest Kanal D e un post alert, cu imagini luminoase şi reportaje frumoase din ţară de la sărbătorirea zilei de Sf. Maria. O cu toată altă atmosferă decât cea de la posturile de ştiri clasice care dau numai ştiri negative. Bineînţeles că în acea masă de petrecăreţi tineri nu au avut loc şi trei seniori liniştiţi. Mai bine, că televizorul nu iartă şi te vezi aşa cum eşti în realitate. Nu aveam nici un interes să-mi stric dispoziţia. Trebuie să spun că s-au uitat toţi s-o vadă pe Mama Michi vedetă, unora le-a părut rău dar lasă că tot răul este spre bine.
Ce am mâncat şi cât a costat
Specificul restaurantului se deduce şi din nume: Fish & SEA FOOD. Pestele este eroul principal, fie că este adus din Dunăre, Marea Neagră, Marea Mediterană sau chiar oceanele din jurul lumii.
A venit comanda: eu şi prietena am servit câte o porţie de dorada roşie cu salată şi un mic bol de sos tzatziki, (2x 140 lei, 200 gr. şi garnitura 150 gr.), prietenul un muşchiuleţ de porc (180 gr., 72 lei şi salată verde 100 gr. 27 lei), noi două am făcut jumi- juma o mousse de ciocolată albă (27 lei) şi o îngheţată (la trei cupe a 50 gr. 34 lei), ca băutură 2 beri fără alcool (2x500ml x27 lei) şi una cu alcool (25 lei) - străine, nume necunoscute, total 474 lei plus bacşis 50 lei- vorba clasică˝obrazul subţire cu cheltuzială se ţine˝. Faţă de anul trecut când am fost tot în trei, cu mâncare şi băutură comparabilă, la Taverna racilor în aprilie 2022 iar în octombrie la Complex Herăstrău au costat în jur de 300 lei dar se ştie ce inflaţie a fost în ltimul timp. Mâncarea a fost delicioasă, foarte frumos aspectată, dintre cele mai bibilite şi splendid prezentate. O notă 10 bucătarului sef Florin Ivan. Porţiile erau cam micuţe faţă de ce am scris în reviewurile despre cele două restaurante vizitate în 2022. Nu râdeţi, în 2006, la Nara în Japonia mâncând într-un restaurant imperial porţia era atât de mică încât se pierdea în farfurie (Am să atasez trei poze ca să mă credeţi).
Dacă merită?
Depinde de ocazie, pungă şi dispoziţie. Oricum ce am mâncat a fost excelent ca gust, ca mărime a porţiilor-, nimeni nu vrea să se îngraşe, ca preţ- nu zilnic e o ocazie specială, asa că măcar o dată merită să încercaţi.
despre SERVICII
Chelnerii cam statici, au întârziat şi aducerea comenzii şi a notei de plată dar nu ne-a deranjat că nu ne grăbeam.
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Mâncarea a fost excelentă ca gust şi aspect, porţiile cât să nu ne îngrăşam, preţuri de inflaţie
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Locaţie superbă, răcoroasă pe malul lacului Herăstrău
Trimis de Michi in 16.08.23 17:34:28
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Michi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mamă Miki, la Ancora sunt 5 ospatari toți, iar atunci când ai fost acolo lucrau 4 (unul era in concediu). Mai sunt doi picoli destul de noi saracii dar sunt la inceput... ????
Oricum ați fost remarcați si de ospatarul care v-a servit, și care v-a admirat mobilitatea și buna dispoziție...
Despre prețuri ce să mai spunem, să știi că si la taverna racilor si la pescarus s-au scumpit la fel ca la celelalte, am un amic care cumpara zilnic de la ei dar ca gust si prospețime a peștelui și fructelor de mare Ancora e peste... Mai nou importa saptamanal peste oceanic care vine cu avionul, necongelat, niste specii de care nu am mai auzit dar care e foarte apreciat...
Multumesc fiule! Esti atat de bine informat ca ma gandesc ca
poate esti actionar majoritar!?!????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2024 [Restaurant Grafitti UrbanFood] Aniversare˝ 90˝ la restaurant Grafitti — scris în 15.12.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Bellini Garden] Un nou și același restaurant „Bellini” — scris în 28.11.24 de doinafil din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant Casa Oamenilor de Știință / Casa Assan] Restaurantul Casa Oamenilor de Stiinţă, de vizitat clădirea — scris în 19.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2024 [Restaurant E3 by Entourage] Restaurant: E3 by entourage, - excelent — scris în 09.11.24 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2024 [Un Poco Pizza Fresca] Poco Pizza - se putea și mai bine — scris în 07.11.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant La Copac] Sub dud La Copac — scris în 01.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 [Restaurant Long Fong] Long Fong - Restaurant chinezesc în București — scris în 09.09.24 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ