GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
6 august 2016
Dupa intalnirea de 30 de ani cu colegii de liceu, 4 dintre baietii din clasa (adica toti), ne-am hotarat sa iesim la iarba verde.
Primul lucru: unul din ei ne-a dat teapa, inventand o scuza oarecare… m-am simtit mandru ca-s roman… trecuse doar 30 de ani.
Restul ne-am hotarat sa ne intanlim la intrarea in Otopeni, la fast food.
In prealabil, am cumparat numai lucruri sanatoase, gen ceafa de proc hranit cu soia nemodificata genetic, etc.
In dimineata respectiva arunc o pereche de blugi pe mine, pantofi, etc. Zana din dotare, o pereche de pantaloni trei sferturi, un ticou chic si…. o funda rosie in par.
Ne-am urcat in masina, am facut dreapta catre primul hotel, cu gandul sa dau si eu teapa picnicului, cand aud: “vira ancora sailor, nu te tine de prostii”.
Ajungem la punctul stabilit, la intanlirea de la 9… care s-a facut 9:40
In fine; se intra in Campina si se merge incet (pe vremea aia era in lucrari soseaua principala), deoarece pe undeva este un semn la dreapta catre Telega (adica habar nu am catre ce localitate).
Noi nu l-am gasit, dar am rugat un sofer de maxi-taxi sa ne indrume.
Drumul este de o banda, dar destul de bun. Odata iesiti din Campina natura isi intra in drepturi si in ochii privitorului satul de betoane.
In realitate, locul unde va trimit nu exista precis, ci este intins de-a lungul acestei vai, la 5-6 km, departare de Campina.
Deci, daca va hotarati, puteti trage cam oriunde pe dreapta. Noi am gasit o portiune mai lata, intre sosea si raul din dreapta. Intrarea este destul de abrupta, dar nu aveti probleme daca aveti SUV. Eu n-am, dar nici nu am avut probleme, deoarece avem in Bucuresti service-uri excelente.
Esti pur si simplu in no mans land; ceea ce este foarte bine. Pe alocuri se vad mici urme de foc pe pamant, dar putine. Cel mai surprinzator lucru este ca era curat. Politia patruleaza destul de des zona, deci nu riscati cu focul la sol.
Evident, erau destule masini, dar mult mai putine decat pe valea Prahovei, avand loc sa respiri de ceilalti. Muzica din masini, era la un nivel decent, chiar daca era de toate genurile. Lume normala, peisaj superb, gratarele sfaraiau cu spor. Noi, “niste intelectuali”, prajeam si dovlecei…. nu-s rai. Nu-s rai deloc.
Berea poate fi pusa la rece in rau. Daca aveti coleg care a terminat hidrotehnica, nu va luati dupa el, deoarece primele sticle s-au dus pe apa…. Doftanei (sau cum s-o numi raul respectiv). Mirandu-ma ca ei beau… mi s-a replicat ca “noi suntem barbati adevarati, conduc nevestele la intoarcere” … ma gandeam unde am gresit? . Inclusiv la Shakespeare am dus-o. Imblanzirea scorpiei… toate variantele. Puteti petrece cateva ore minunate in acel loc, relativ aproape de Bucuresti, cam 110 km.
Surprinzator…. lume civilizata, locul a ramas curat dupa plecare, noi fiind printre ultimii.
Din nefericire nu exista toalete in zona, dar…. peste sosea, primul rand de pomi barbatii; randul doi (i) ele (le); randul 3 fotografii… dar eu n-am ajuns atat de departe.
Daca am vazut iele? NU – cum am explicat mai sus erau ascunse dupa randul doi de copaci. Daca am vazut zane? DA... supravegheau cu atentie “eventualii fotografi”.
Daca nu sunteti adeptii gratarelor si mai bine. Puteti petrece timpul pe iarba, cugetand, visand, facand socoteli, sau orice se mai face la iarba verde si veti simti magia locului si soapta zanei in poala careia va veti odihni capul. Merita drumul, locul, banii, cateva ore din viata dvs.
La plecare, faceti stanga, iar cand ajungeti la soseaua principala din Campina, din nou stanga. Eu asa am facut si pe drum am primit un telefon de la colegi… “unde sunt? ”, ca ei s-au pierdut.
“In Romania”, am replicat si am inchis.
Tragand cu ochiul in dreapta, am vazut ghiata verde din privirile zanei…. locul, ielele isi exercitase magia, facandu-mi cadou o fiica a primaverii timpurii.
Am zambit; am semnalizat dreapta si am accelerat. Intrasem pe autostrada.
Trimis de danyo in 05.07.17 13:49:58
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VALEA DOFTANEI.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danyo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Descoperă Valea Doftanei, VALEA DOFTANEI" (deja existentă pe sait)
--
Poze - nimica?
@danyo: Fundă roșie? Hmm... e de-a mea Și eu îmi pun în păr fundițe, floricele și broscuțe. Și da, sunt normală , trăiesc clipa.
Nu bei la picnic? Ha! Nici soțul meu, pentru că eu nu pot șofa, mi-e frică
Haios articol, dacă aveai si vreo două, trei poze, nu mă supăram prea tare. Nu cu zânele, cu verdele din jurul tău.
@krisstinna: Pentru conformitate era o… bandana, dar DA, sunt si funde, fluturi si alte asemenea; deci “carpe diem”
Referitor la poze. In realitate am poze, dar ce ar fi viata fara sa treci la mustata pe langa “inalta tradare”, raportata la sistemul referential AFA?
AFA, in opinia mea, este un site de impresii de calatorie, cazare etc. si NU un album de familie. AFA nu permite afisarea in clar a numelor, dar permite incarcarea pozelor cu figura persoanei respective. Daca, teoretic cu mijloacele rudimentare aflate la indemana, nu pot sa-l identific pe Ion Ion dintr-un grup de 100 de persoane, cu poza lui Ion Ion la indemana, sansele cresc exponential spre 100%. In concluzie m-am ferit sa incarc poze cu personele in cauza, eventualele poze cu figuri, nu apartin romanilor.
Deci - raspuns oficial: Doamna regret nespus ca nu am poze.
Locul este salbatic. Nici macar apa nu ai de unde sa cumperi, dar descarca din energiile negative pe care toti, din nefericire, le acumulam.
Nu recomand gratarul din motive de protectie a naturii si LENE cronica.
Nu pot confirma ca oamenii vor fi la acelasi nivel de bun simt, asa cum am avut eu parte in acel moment
Deci… ”fiica a padurii”, cu fluturi si gargarite in par…. te asteapta ielele….
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 Călătorie de o zi — scris în 08.05.22 de Cosmina7 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Crucea Domnitorului de la Meliceşti — scris în 12.05.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Buştenari- satul care cu o sută de ani în urmă a fost California României — scris în 03.05.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 Excursie de vis pe Valea Doftanei — scris în 08.06.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 O mică incursiune de toamnă prin plaiurile și amintirile copilăriei... — scris în 09.01.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Șosea alpină de la Comarnic la Valea Doftanei — scris în 06.11.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Brebu și Valea Doftanei - istorie și natură — scris în 23.07.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ