GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ce face bucuresteanul cand are cateva zile libere? Se urca in masina si fuge la munte, pe Valea Prahovei... Si, de aici, un sejur (week-end) care se vrea prilej de relaxare, odihna si inspirat de aer curat se transforma in prilej de facut nervi: aglomeratie pe DN, cautare de cazare - daca nu s-a facut in prealabil cu cel putin 2 saptamani inainte-, cozi interminabile la telecabina, rasunet de manele daca cauti un loc de gratar... Cat priveste aerul curat, a fugit undeva pe la Babele, Omul... spre alte cote unde nu prea ajung "pantofarii"...
Si atunci ce-i de facut? Pai, faceti dreapta de la Campina, spre valea... Doftanei! Treceti de frumosul baraj Paltinul, treceti de pod si in fata voastra se desfasoara valea Doftanei, in intraga ei splendoare! Nu are ea telecabina, deci nici agolmeratie! Cazare - pe site-uri, gasiti cateva pensiuni si cabane -recomand pensiunea "Craita" (dar aici trebuie sunat cu cel putin o saptamana inainte) sau cabana "Izvoarele Doftanei", super cazare la super pret - vedeti comentariul meu. Daca vreti un gratar mai aproape de apa, sugerez sa treceti putin de baraj - pentru ca pe pajistea aflata in imediata apropiere a barajului, o sa va aduceti aminte de Valea Cerbului, manele, etc... Pe drumul de intoarcere spre Campina, pe partea stanga a raului Doftana, este un loc superb de gratar, chiar mici poienite, acolo, unde raul se ascunde privirilor de pe sosea... Dar, daca ramaneti cateva nopti la pensiuni, gratarul este nelipsit, evident, din curtea fiecaruia. Sfat: ocoliti cabana "Veverita", daca vreti sa faceti un gratar cu ce v-ati adus de acasa!!! Politica pensiunii este: "Nimic de acasa, totul cumparat de la noi!". Pentru cei comozi, preturile nu sunt foarte mari: 2 lei portia de clatite, 6 lei o ciorba, 2 lei cafea, 15 lei litru de vin alb, productie proprie din crama, fripturi, nu mai retin, pentru ca pentru noi a facut o exceptie cu carnea adusa de acasa, cu conditia "Ca alta data sa nu se mai intample!". Camera pe noapte este 100 lei (vorbesc de inceputul toamnei, septembrie, parca), cam micuta dar curata, peisajul frumos, daca nu ar deranja apropierea de sosea!
Ocoliti iar Complex turistic "Caprioara", aflat chiar pe sosea - am intrat si am facut poza in restaurant, iar de afara pensiunea pare ca are nevoie de niste imbunatatiri, sa nu fie rau si innauntru! Si, in timp ce la "Craita" nu am gasit loc sa mancam o ciorba, aici batea vantul de turisti!
Pentru amatorii de suveniruri, aici nu or sa gaseasca nimic - decat "cascaveaua de Doftana", adica un soi de branza afumata, cam intre 25-30 lei kg, foarte gustoasa - intrebati localnicii, veti gasi cu siguranta!
Liniste, aer curat, izvor (am uitat sa spun, in general pe la pensiuni, apa curenta este apa de izvor, noi am venit cu apa plata inapoi, ba am luat si provizii), se gasesc din belsug aici. Distanta de Bucuresti? Cam 120km. Nu mai pomenesc ca drumul de intoarcere spre Bucuresti nu este deloc o corvoada!
Cine va fi cucerit de frumusetea locurilor, poate sa investeasca pentru un teren - cam intre 8-15 euro se invarte per metru patrat -, este un loc in care incepe sa se construiasca si investeasca in pensiuni, case de vacanta, inca de pe drumul care urca spre baraj!
In speranta ca v-am trezit interesul, va doresc sejur placut, si nu uitati: avem locuri minunate in tara, sa incercam sa le descoperim (si sa le pastram!)
Trimis de trandafir 1970* in 27.12.09 01:50:00
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în VALEA DOFTANEI.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (trandafir 1970*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte frumos. Si foarte util, multora, sunt convins.
Felicitari & multumiri, trandafir_1970!
Frumos, intr-adevar.
Pe pajistea de langa baraj nu numai ca este aglomerat, dar atata muzici din toate partile... si atatea gratare, inebunesti! Pacat de privelistea de aici.
Insa daca stii sa o colinzi, gasesti zone libere, frumoase si ele.
As vrea sa mai adaug cateva locuri de vizitat prin zona:
Campina:
- Muzeul Iulia Hasdeu
- Muzeul Nicolae Grigorescu
- Barajul Paltinu
Manastirea Zamfira - pictata de N Grigorescu, in comuna Lipanesti.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 Călătorie de o zi — scris în 08.05.22 de Cosmina7 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Crucea Domnitorului de la Meliceşti — scris în 12.05.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2022 Buştenari- satul care cu o sută de ani în urmă a fost California României — scris în 03.05.22 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2021 Excursie de vis pe Valea Doftanei — scris în 08.06.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 O mică incursiune de toamnă prin plaiurile și amintirile copilăriei... — scris în 09.01.21 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 Șosea alpină de la Comarnic la Valea Doftanei — scris în 06.11.20 de Mika din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Brebu și Valea Doftanei - istorie și natură — scris în 23.07.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ