ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.11.2020
DE Mika
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
OCT-2020
DURATA: 1 zile
Prieteni
4 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Șosea alpină de la Comarnic la Valea Doftanei

TIPĂREȘTE

Octombrie este pentru mine, cea mai frumoasă și colorată lună din an, atunci când natura intreagă se imbracă cu haine in toate nuanțele de galben și roșu. Bineințeles că mi-am programat câteva drumeții, nu atât de multe pe câte aș fi vrut, dar suficiente totuși pentru a-mi umple sufletul de frumusețea pădurilor și munților de la sfârșit de octombrie.

Chiar in ultima zi a lunii am pornit intr-o drumeție prin Munții Grohotiș, munți mai mici aflați aproape de zona valea Doftanei-Cheia- Pasul Bratocea.

Am mai fost pe acești munți, mai exact pe cel mai inalt vârf al lor, iarna trecută (vezi impresii), când am urcat dinspre Pasul Bratocea. Acum urma să urcăm de pe cealaltă parte a lor, pe alte vârfuri, aflate pe partea dinspre Valea Doftanei.

Dar nu despre drumeția mea din Munții Grohotiș vă voi povesti acum, ci despre un drum spre Valea Doftanei, un drum foarte frumos, despre care nu știam, deși, așa cum am aflat ulterior, despre acest drum a mai scris pe AFA, acum ceva timp, @traian. leuca.

Spre Valea Doftanei, cel mai cunoscut drum este cel prin DJ 102I, prin Câmpina și pe lângă Barajul Paltinu.

Dar, mai există un drum, foarte frumos și mai puțin cunoscut.

Trebuia să ajungem la Trăisteni la ora 9 dimineața, dar, pentru că aveam timp, am făcut un mic ocol prin Comarnic, de unde google. maps ne informa că ar incepe un alt drum care ne conduce la destinația noastră.

Este vorba de DJ 101S care pornește chiar din centrul Comarnicului. Inceputul drumului este unul destul de abrupt, pe străduțele inguste de pe dealurile ce mărginesc Comarnicul. Șoseaua urcă in serpentine mai intâi inguste, apoi mai largi până la o inălțime de unde se deschid priveliști de vis, deasupra Văii Secăria. Dealurile erau colorate in toate nuanțele de verde, galben și roșu, ca un tablou in care de pictorul s-a gândit să folosească toate tuburile de culori. Un drum greu pentru șoferi, și nu din cauza dificultății traseului, ci din cauza frumuseților din jur, care iți distrag atenția.

Drumul merge apoi puțin pe curbă de nivel, coboară ușor, trece prin comuna Secăria după care urcă prin serpentine largi, până la aproximativ 950 m. Sunt mai multe locuri de belvedere, este greu să nu te oprești și să fotografiezi dealurile colorate și munții ale căror vârfuri se vedeau in depărtare.

Nu am intâlnit decât câteva mașini pe drum, dar in schimb ne-am intâlnit cu o cireadă de vaci cu vițeii din dotare, care mergeau liniștiți pe mijlocul drumului, fără a se sinchisi prea mult de prezența noastră.

După ce trece prin Secăria, șoseaua coboară spre Teșila, unde se intâlnește cu DJ 102I. De aici, puteți merge spre stânga, spre Trăisteni, de-a lungul râului Doftana, sau spre dreapta spre Barajul Paltinu.

La intoarcere am optat pentru această parte a drumului, prin Paltinu. Soarele era la apus, ploaia care ne udase zdravăn in timpul zilei se oprise, iar dealurile aurii se oglindeau in luciul albastru al lacului Paltinu. Și aici ne-am bucurat de peisaje de vis. Am oprit pe viaductul de deasupra lacului de unde puteam admira lacul și munții din jur. Șoseaua continuă, trece pe lângă Barajul Paltinu și coboară pe serpentine, urmând valea râului Doftana până in Câmpina.

Dacă vreți să ieșiți pentru câteva ore să respirați aer curat de munte, să admirați culorile toamnei sau ale altui anotimp, vă recomand o excursie pe Valea Doftanei, urmând in circuit drumul care urcă din Comarnic prin Secăria și Teșila și coboară apoi spre Câmpina prin Paltinu. Se pot petrece și mai multe zile in zonă, sunt foarte multe pensiuni, se pot face drumeții ușoare pe dealurile din jur. Drumul este asfaltat in intregime și se prezintă in condiții bune.

Sper să trecem cu bine de această pandemie și să ne continuăm viața și călătoriile!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Valea Doftanei oferă multe posibilități de relaxare și de petrecere a timpului liber in natură.


[fb]
---
Trimis de Mika in 06.11.20 22:05:05
Validat / Publicat: 07.11.20 08:27:02
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în VALEA DOFTANEI.

VIZUALIZĂRI: 3051 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mika); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Lacul Paltinu
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38900 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

tataye
[07.11.20 10:35:03]
»

Am facut si eu acest traseu in octombrie plecand din Campina si terminand in Comarnic. Este un treseu deosebit de frumos pe care il recomand oricui. Din Bucuresti este un traseu de o zi, foarte lejer. De altfel am mai facut acest traseu acum 2 ani si deoarece mi-a placut foarte mult, l-am repetat acum.

mprofeanu
[07.11.20 11:06:15]
»

@Mika:  Nu am ajuns pe acolo, acest articol mă îndeamnă să merg acolo... Ce frumoase poze, de copertă ce argumentează așa de bine fraza de început: Octombrie este pentru mine, cea mai frumoasă și colorată lună din an...

Am reținut DJ 101S ....

krisstinnaPHONE
[08.11.20 07:26:34]
»

@Mika:  Wow, ce paletă de culori! ​​

​​Foarte frumos traseul, ăsta-i și pentru noi, orășenii, cei care ne plimbam doar pe asfalt ​​

​​Mulțumim pentru pont, drumeții frumoase vă doresc!

MikaAUTOR REVIEW
[09.11.20 10:40:31]
»

@tataye:  Am fost și eu surprinsă de acest drum, pe care nu il știam și care set foarte frumos. Cred că voi mai merge.  

MikaAUTOR REVIEW
[09.11.20 10:43:13]
»

@mprofeanu:  Mulțumesc! Nu ratați acest drum, puteți merge chiar și in excursii scurte, de o zi. Mie mi-a plăcut mult.

MikaAUTOR REVIEW
[09.11.20 10:47:03]
»

@krisstinna:  Incerc și eu să mai dau ponturi și celor care nu pot să urce pe munte! Un drum frumos, mi-a părut bine că l-am descoperit.  

Aurici
[09.11.20 15:03:20]
»

Poza 2 este demențială.

​Am făcut și noi jumătate din traseu anul acesta, venind de la București spre Barajul Paltinu și apoi Secăria, ca să facem o drumeție lejeră până pe micuțul vârf cu același nume. După aceea, cu toate că știam de drumul spectaculos care iese în DN1, ne-am întors pe unde am venit, pentru că plănuisem un picnic pe Valea Doftanei, iar în drumul spre casă ne-am abătut pe la Grădina de lavandă de la Țipărești. Așa că, să închidem cercul a rămas tot pe listă. Dar ce bine că ne mai aducem  aminte unii, altora, avem toate șansele să-i vină rândul vreodată.

Mulțumim pentru plimbare și poze, numai bine! ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.11.20 19:46:01]
»

Bun pont! Chiar acum o lună am trecut și eu pe acolo.

​​Iar pentru întoarcere mai există o variantă la fel de spectaculoasă, ceva mai jos de baraj se face dreapta și se urcă iar în coastă, în satul Șotrile.

De aici se poate face dreapta și ieși la Nistorești în DN1 sau stînga și se merge spre Cîmpina dar pe sus, pe deasupra văii, care în cîteva locuri se vede panoramic de pe marginea acestei șosele sinuoase și cam vălurite, care poate fi găsită pe hartă drept DJ207.

Uite și niște articole despre acest traseu:

vezi impresii

vezi impresii

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Aurici, Mika, mprofeanu, tataye
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Valea Doftanei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071743965148926 sec
    ecranul dvs: 1 x 1