ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.03.2016
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 25.06.13
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2016
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Clădiri vechi ce fac istoria Brăilei (3)

TIPĂREȘTE URM de aici

Aș începe acest al 3-lea episod (și ultimul) cu spusele d-lui prof. univ. dr. Ionel Cândea, directorul Muzeului Brăilei, referitoare la arealul orașului vechi, despre care am vorbit în episoadele precedente și vom continua în cel prezent: “Brăila are un ansamblu complet de clădiri şi monumente istorice, bunuri de patrimoniu, un Centru Istoric încărcat de poveste”.

Ca atare să continuăm povestea clădirilor vechi ce fac istoria orașului Brăila din locul unde ne-am oprit în primul episod, adică din zona Pieței Poligon, deplasându-ne spre locul de start al promenadei noastre, pe un alt traseu, printre clădirile vechi ale acestui oraș.

Din Piața Poligon pleacă, sau vin (depinde cum privești problema), nu mai puțin de 6 străzi.

Una dintre ele este strada Oituz, situată între clădirea bibliotecii ˮPanait Istratiˮ și o altă casă cu istorie, Casa Carnavalli (datată 1898), acum sediul unei grădinițe pentru „piticei”.

Parcurgem la pas scurta străduță și ajungem în str. Grădinii Publice, unde vom găsi câteva case de tip aristrocratic, cu o arhitectură deosebită, ce au aparținut elitei sociale a Brăilei (negustori, armatori, industriași) de la finele sec. 19 și începutul celui de-al 20-lea. Perimetrul Grădinii Publice era zona rezidențială a burgheziei brăilene. Referitor la clădirile existente în această zonă d-na dr. Maria Stoica, muzeograf, în lucrarea domniei sale “Brăila. Memoria orașului” spune următoarele: „Majoritatea o formează construcţiile cu parter ridicat pe demisol, ample ca volumetrie, cu spaţii simetric distribuite în jurul unui salon decorat cu lambriuri, reliefuri şi picturi. Faţadele desfăşoară o suită de ornamente din repertoriul eclectismului, ordonate în jurul ferestrelor şi a intrării monumentale, vibrate prin ingenioase feronerii”. Cea mai reprezentativă, în contextul amintit, este casa Embiricos despre care am făcut vorbire în primul episod al incursiunii noastre.

Casa Cavadia (1910), inclusă și ea în lista monumentelor istorice, se află la nr. 4 pe amintita stradă. Cu toate că este într-o stare deplorabilă, se observă totuși că a fost o casă somptuoasă reprezentativă pentru prosperitatea Brăilei de altădată. Edificiul a aparținut unei bogate familii, Cavadia. Cu unul dintre membrii ei am făcut cunoștință în episodul 2 (vezi impresii), la povestea Societății Filarmonice Lyra. Ca multe dintre clădirile ce au ajuns în această stare jalnică și Casa Cavadia se află în litigiu neputând fi restaurată.

Puțin mai departe pe aceeași stradă la nr. 21, c/c (colț cu) str. Golești, își are amplasamentul o altă clădire interesantăː casa moșierului Cotis Constantin. Amplasată la intersecția celor două străzi, intersecție în unghi ascuțit, edificiul are, pe colț, o frumoasă terasă cu acoperișul sprijinit de 4 stâlpi cu capiteluri deosebite.

Ne deplasăm spre Grădina Mare (parcul din centrul orașului) și la intrarea în parc se află Casa Türinger, despre care vorbește Panait Istrati în cartea cu titlu omonim, unde scriitorul a fost în adolescență ˮbăiat de alergăturăˮ, după cum spune o placă memorială de pe zidul clădirii. Aici a funcționat o perioadă o Școală de Aplicație (desființată cu puțin timp înainte de începutul celui de-al II-lea război mondial), unde fetele se pregăteau să devină învățătoare. Cele mai merituoase dintre ele urmau mai departe cursurile la Școala Normală, amplasată vis-à-vis.

Colegiul Economic ˮIon Ghicaˮ corp B (fosta ˮȘcoala Elementară Comercialăˮ), aflată în lista monumentelor istorice cu numele Casa Suliotis, este o clădire ce a a parținut unei importante personalități brăilene, Cristache Suliotis, fost primar (de două ori) al Brăilei și deputat. Persoană cultivată, cu doctorate, pe bune, la Geneva, doctorat în drept, și la Berlin, doctorat în filozofie (n. b. – pe vremea aceea nu se purtau doctoratele copy-paste :D). Edificiul este situat chiar peste drum de intrarea principală în Parcul Grădina Mare. Fațada dinspre acest parc se distinge prin balconul din zidărie de la etaj, iar la nivelul acoperișului prin cele trei ferestre ce străpung aticul. Pe vremuri era una dintre cele mai frumoase case din Brăila, având o minunată scară de marmură în interior.

Câteva clădiri, cărora merită să le acordăm atenție, le aflăm în zona situată între str. Grădinii Publice și str. Polonă. Și aș menționa aici câteva dintre ele și anume pe cele înscrise în lista monumentelor istorice din Brăilaː

- casa Gheorghe Gussi, monument istoric, construită in 1892, de pe str. Fortificației nr. 23;

- la nr. 15 pe str. Catolică se află casa M. Balter (datată 1900), clădire aflată într-o stare foarte bună, impunătoare, construită din cărămidă, având două nivele (parter și etaj), iar alături de ea o clădire aparținând Parohiei romano-catolice Brăila;

- Casa Varlaam (datată 1912), de pe str. I. L. Caragiale nr. 3, a găzduit timp de 20 de ani Inspectoratul Școlar Județean, fiind apoi retrocedată.

Pe str. Polonă voi consemna doar prezența a două clădiriː

- casa Alexiu, clădire de patrimoniu, aflată la nr. 14 (c/c cu str. Catolică). Construcția, datată 1910, a fost ani mulți sediul Casei Municipale de Cultură Brăila. După ample lucrări de restaurare (consolidarea structurii de rezistență, refacerea decorațiunilor interioare originale, restaurarea tâmplărieiː uși, ferestre, lambriuri), clădirea, care a stat ceva vreme goală, găzduiește acum Secția de Etnografie a Muzeului Brăilei, secție ce a fost închisă vreme de 25 ani.

- câteva clădiri mai încolo, la nr. 22, este casa Irimia (ridicată în 1912), edificiu ce a fost și sediul Căminului de bătrâni.

Ieșim din strada Polonă în Bd. Al. I. Cuza, arteră importantă a orașului Brăila, despre care spuneam în ep. 1 că pleacă din și se întoarce în Dunăre, unde, aproape la fiecare pas, vom întâlni câte o clădire de patrimoniu.

Vom parcurge acest bulevard pornind de la intersecția lui cu str. Galați.

Găsim aici o frumoasă clădire renovată, aș zice frumoasă doar pe jumătate, adică partea superioară (etajul), deoarece fațada parterului a fost complet modificată într-un stil modern care nu se ˮpupăˮ deloc cu restul clădirii.

Etajul casei iese în evidență prin ancadramentele ferestrelor, având mici colonete de sprijin în partea inferioară a acestora și prin coloanele amplasate între ferestre care se pare că ar delimita camerele. Clădirea este datată 1906, dată înscrisă deasupra a două dintre ferestrele de la etaj.

Mergem, de aici, spre Calea Călărașilor și trecem pe lângă casa Eugen Schileru (1920 – monument istoric), cam obosită și nu prea arătoasă, pentru ca puțin mai departe, cam vis-à-vis să ne ˮclătimˮ ochii cu arhitectura unei frumoase clădiri, casa Fanciotti (bd. Al. I. Cuza nr. 173), proprietatea unei familii de italieni. Clădirea, datată 1925, a fost construită de către Romolo Fanciotti, medic primar urolog, nepotul unui căpitan de corabie, Marchiani Fanciotti, stabilit pe aceste meleaguri la începutul domniei lui Carol I. Casa se află și ea în lista monumentelor istorice ale Brăilei.

Tot pe bd. Al. I. Cuza, dar și pe lista monumentelor istorice, întâlnim casa Toff și casa Țane- Babeș, ambele datate 1900, edificii reprezentative pentru acea perioadă, ce amintesc de Brăila începutului de sec. XX, când pe aici se derula o treime din comerțul României. Cu toate acestea nepăsarea autorităților a dus la degradarea aproape ireversibilă a clădirilor, ceea ce a determinat încadrarea lor în cls. I de risc seismic, primind, totuși, din partea autorităților un important „cadou”: bulina roșie, acordată construcțiilor cu soarta pecetluită. Ele mai păstrează, parţial, geamurile de cristal de odinioară, însă crăpăturile din pereți nu prevestesc nimic bun. »:(

Și, în contrast cu cele două clădiri, perete-n perete cu ele, parcă pentru a scoate și mai mult în evidență starea lor de degradare, se află o clădire, care, găsindu-și stăpânul, a fost renovată frumos în vederea vânzării.

Mai departe la intersecția cu str. M. Eminescu este amplasată clădirea fostului cinema Popular care inițial a fost Casa Meșteșugarilor. Dacă la parter, în zona fațadei, clădirea a pierdut elementele aritecturale esențiale, la etajul clădirii acestea s-au păstrat, cu ancadramente și basoreliefuri frumoase deasupra ferestrelor și ușilor. Se remarcă intrarea principală, nu prin ˮminunataˮ ușă de termopan (cîhhhh! ) de la parter, ci prin porțiunea de deasupra, dintre parter și etaj, cu cele două statui ce încadrează un luminator rotund, precum și basoreliefurile ce mărginesc fereastra de la etaj și deasupra acesteia în zona frizei.

Puțin mai departe este amplasat un monument istoric, Casa Cristescu, construită în anul 1890, cunoscută de mai toți brăilenii sub numele de "Casa Căsătoriilor".

Destul de aproape de casa Cristescu remarcăm clădirea restaurantului ˮCasa Domneascăˮ, construită la începutul sec. XX (1900), restaurată atât în interior cât și în exterior, o altă reușită repunere în valoare a unei clădiri vechi din centrul orașului.

Clădirea fostului „Leagăn de copii”, aflată la nr. 79, revendicată de foștii proprietari, își așteaptă un cumpărător. Rău este că din neînțelegerea dintre vânzător și cumpărător (unul cere prea mult, celălalt, bineînțeles, nu vrea să dea atât cât se cere) are de pierdut atât casa (frumoasă dealtfel), care se degradează pe zi ce trece, cât și valoarea urbanistică a urbei Brăila.

Înșirate precum mărgelele pe aceiași parte se află alte câteva clădiri, înscrise în lista monumentelor istorice:

- casa dr. Nicolae Robitu, fiu al Brăilei, absolvent de medicină la Cluj și fost deținut politic. Chiar în condițiile inumane din temnițele comuniste, dr. Robitu a ajutat deținuții ușurându-le suferințele. Clădirea este datată 1900;

- baia Comunității Israelite “ Fondaţiunea Predinger” (1922), o clădire cu o arhitectură amplă ca volumetrie și cu o încercare de monumentalizare, inserată între construcții mai joase;

- gimnaziul de băieți Netty și L. H. Schafer (1912).

Vis-à-vis de aceste clădiri se află casa Solomon, fost sediu al casei învățătorilor și puțin mai departe casa Constantinescu (aflată la intersecția cu str. Școlilor), o clădire frumoasă, cu alură de castel.

Și uite așa ajungem de unde am plecat în primul episod – Calea Călărașilor, închizând un inel plin de istorie.

Deocamdată cam atât. Ce v-am prezentat reprezintă doar o parte a clădirilor vechi care fac istoria orașului. Vă invit, cu drag, să veniți să le vedeți pe cele prezentate și să descoperiți altele. Și nu veți regreta deoarece clădirile de patrimoniu impresionante existente în Brăila, în zona veche a orașului, sunt o adevărată atracție.

La bună vedere pe alte teme!

Drumuri bune și excursii frumoase!

Sursa: diverse surse publice deschise.


[fb]
---
Trimis de Mitica49 in 22.03.16 21:38:02
Validat / Publicat: 22.03.16 22:31:35
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BRĂILA.

VIZUALIZĂRI: 7413 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mitica49); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Casa Cavadia
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24050 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

Mihai18
[23.03.16 00:26:24]
»

Am plăcerea să scriu primul ecou (dacă n-o fi alt user mai rapid ca mine).

Am citit toate cele 3 reviewuri cu același titlu și acest ecou este valabil pentru toate.

Apreciez ideea ta de a ne prezenta Brăila, apreciez efortul tău de a culege informații despre istoria unor clădiri frumoase cândva iar unele chiar și acum. Din nou, apreciez efortul tău de a face atâtea fotografii și a le posta pe acest sit.

Sunt plăcute și utile cele 3 reviewuri. Se vede că îți iubești orașul.

Hai să-ți spun părerea mea despre Brăila. Este un oraș care nouă (mie și soției) ne-a plăcut și ne place, de aceea am și vizitat-o de mai multe ori. Deplasarea am făcut-o de fiecare dată, cu mașina. Prima dată în 1972, într-o duminică ploioasă, de la plecare până la întoarcere. Ce mai țin minte de atunci este că am servit o saramură de pește foarte bună la Rest. Lotca (vis-a-vis de Teatrul M. Filotti), poate îl mai ți minte și tu. Ultima dată când am fost, nu l-am mai găsit. Păcat. Am dormit și la Hotelul Traian unde televizorul din cameră avea la capacul din spate, în diagonală, o placbandă din metal, încuiată cu lăcățel, ca să nu se ia celebrele lămpi PL-500 și PY-55, foarte greu de găsit la acea vreme. Le mai ți minte?

Brăila este în continuare frumoasă. Ultima dată am fost în urmă cu 4-5 ani și sincer ne-a plăcut. Centrul orașului este cu clădiri noi și moderne, cu parcuri bine îngrijite, cu flori multicolere (era în luna mai), faleza Dunării este frumoasă și bine întreținută. Am peste 30 de fotografii cu Brăila și le revăd cu plăcere (deci nu sunt laude, am și cu ce dovedi).

Hai să-ți spun și o glumiță, pe care am auzit-o la Teatrul de Estradă din Ploiești. Poate n-o ști, deși ar trebui.

„Unul, întreabă pe celălat. Știi să joci table? Răspunsul a fost. Sunt din Brăila”

Acum să-ți spun și una adevărată. Cu ceva ani buni în urmă, după o operație grea, am mers la recuperare la Complexul Balnear Mangalia. Era în luna decembrie, nori, ceață, frig, programul la TV era numai de 2 ore, în oraș era un singur cinematograf care era deschis numai miercurea și duminica, plictiseală mare. Ce crezi că făceam? Jucam table. Era în serie cu noi un bărbat care bătea la table pe toți și eram mulți. Ca să ne umilească, ne-a spus că mai are doi frați iar el joacă cel mai slab. Era brăilean. Ași dori să nu te superi, nu-i o jenă să joci table bine. Am fost puțin off-topic cu jocul de table, dar au legătură cu Brăila.

Revenind la subiectul reviewurilor, eu te apreciez că promovezi turistic acest frumoas oraș și personal îl recomand ca destinație turistică.

Mulțumesc @Mitică 49 pentru seara frumoasă pe care mi-ai oferit-o. Cu bine.

Mihai18
[23.03.16 14:34:13]
»

Pt. @ Mitică 49.

Mai întâi, mulțumesc userului care mi-a votat ecoul (nu știu care).

Am o întrebare pt. tine și în măsura în care poți ori vrei, te rog să răspunzi.

Preambul la întrebare. De-a-lungul vieții, în diferite forme de învățământ ori profesionale, am avut relații și cu brăileni. Mi-a plăcut de ei, oameni isteți, comunicativi și într-un limaj mai puțin elevat, spun că erau băieți de gașcă. Dacă brăileanca @ Zazore intră pe acest fir de discuție, imposibil să se abțină să nu spună ceva.

Cu riscul să o supăr pe ploișteanca @Crismis, eu îți pun următoarea întrebare.

Este adevărat că unii brăileni spun mai rar Galați și îl denumesc „Brăila Nord”?

Dar și unii gălățeni, la rîndul lor spun Brăilei „Galați Sud”

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Mitica49AUTOR REVIEW
[23.03.16 14:46:55]
»

@Mihai18 - Mulțumesc pentru că ai citit articolul, că ți-a plăcut și sunt bucuros că review-ul meu ți-a făcut seara frumoasă.

Aș dori șă-ți răspund mai pe larg comentariilor tale:

- sunt brăilean prin adopție (prin naștere sunt buzoian), adoptarea mea petrecându-se în 1973 când, la terminarea facultății am primit repartiție (și eu și soția) la Brăila, de unde nu am mai plecat până în ziua de azi;

- nefiind brăilean sunt un slab jucător de table, așa că dacă vorbele tale au un ușor iz de persiflare nu m-au deranjat absolut deloc;

- am început să văd orașul (vorbesc aici de urbe ca o entitate de sine stătătoare fără a cuprinde aici și locuitorii săi) cu alți ochi și să-i văd frumusețea, în special a zonei despre care am scris, abia după ce am ieșit la pensie (cam mulți ani mi-au trebuit, nu?), când am avut vreme să fac lungi plimbări pe străzile sale. Așa mi-a venit ideea de a scrie și de a arăta posibililor turiști că Brăila are și o față frumoasă, alta decât cea, nu prea plăcută, despre care i s-a dus buhul.

Mitica49AUTOR REVIEW
[23.03.16 15:12:08]
»

@Mihai18 - Stau de 43 de ani în Brăila însă nu am auzit de "Brăila-Nord" sau de "Galați-Sud". Știu doar că este o neînțelegere între locuitorii celor două orașe (oare ce or fi având de împărțit?) stârnită, mi se pare, de când s-au făcut regiunile (comuniștii-s de vină pentru că acțiunea aceea a avut în ea și principiul machiavelic "dezbină și stăpânește"). Neînțelegerile astea s-au perpetuat, prostește, și în zilele noastre, astfel că, poate știi, mai nou un cartier ANL este construit de Brăila pe teritoriul jud. Galați, iar locuitorii de acolo sunt ai nimănui: cu buletin de Brăila plătesc taxe la Galați. Nu-mi mai dau silința să etichetez autoritățile locale din cele două orașe, însă comuniștii de atunci, cu machiavelismul lor, au fost mai deștepți decât neocomuniștii de azi. Dixit!

tata123 🔱
[23.03.16 15:14:37]
»

@Mitica49 - Felicitări pentru traseul prezentat. Când te gândești că în spatele zidurilor vechi ale caselor prezentate stau atâtea povești... Serialul reprezintă o promovare minunată a orașului Brăila.

Mitica49AUTOR REVIEW
[23.03.16 15:18:46]
»

@tata123 - Mulțumesc pentru apreciere. Voi încerca să continui cu alte repere ale orașului.

Rodel
[23.03.16 16:00:07]
»

Ce clădiri frumoase și un review pe măsură!

Mitica49AUTOR REVIEW
[23.03.16 16:25:21]
»

@Rodel - Mulțumesc! Cu toate că Brăila nu-i nici pe departe așa de atractivă ca Sibiul, merită totuși o vizită ca să vedeți pe viu nu numai aceste minunate clădiri, dar și alte locuri frumoase: faleza, biserici vechi, locurile de promenadă ale brăilenilor.

Drumuri bune și excursii frumoase!

Mihai18
[23.03.16 23:01:37]
»

Simt că nu am scris tot ori nu am reușit să mă fac înțeles sau am fost neinspirat. Astfel, în primul ecou, ca să-l mai înveselesc puțin, am strecurat o glumă cu jocul de table în care, cândva, brăilenii erau neîntrecuți.

A fost doar o glumă pentru că Brăila înseamnă mult mai mult.

Nu fac o monografie a Brăilei, dar aceasta a însemnat mult pentru România și de aceea îmi și place.

Brăila a fost un important centru comercial cu cereale care a adus prosperitate urbei. Puterea economică a unor mari firme comerciale, cu oameni bogați, a făcut posibilă construirea atâtor clădiri descrise foarte frumos de @ Mitică 49.

În domeniul cultural, Brăila a dat oameni de vază. Amintesc pe Haricleea Darclee - una din marile soprane ale României. Maria Filotti-una din cele mai mari actrițe de teatru ale scenei românești. În domeniul literaturii - scriitorul Panait Istrati, poetul Panait Cernea și mulți alții. Brăila a dat un campion de box (evit să-i dau numele) și care a murit tragic fără să aibe vreo vină. Exemple sunt multe dar mă opresc aici.

În ce privește televizorul cu placa din spate asigurată cu încuietoare din camera în care ne-am cazat în Hotelul Traian. Ei bine, ea nu a fost pusă pentru brăileni, pentru că ei nu dorm la acest hotel, ea fiind pusă pentru alții, rău-intenționați, veniți din alte zone ale țării. Departe gândul de mine să persiflez pe cineva, cele 2 povestioare fiind cazuri izolate. Brăila are o faimă bine-meritată și trebuie respectată.

Cu aceasta eu nu mai scriu nimic referitor la acest review. Rog să mă scuze cei cei pe care accidental i-am deranjat.

Dan&Ema
[24.03.16 19:52:21]
»

Remarcabila prezentare a urbei tale! Documentat, bogat in informatie. Chiar imi doresc sa vizitez o data Braila

Zoazore
[24.03.16 21:11:07]
»

@Dan&Ema - Și eu te aștept! Ai ce vedea!

Zoazore
[24.03.16 21:22:09]
»

@Mihai18 -

Dacă brăileanca @ Zazore intră pe acest fir de discuție, imposibil să se abțină să nu spună ceva

= BINGO!

Așa cum a spus și distinsul meu concetățean, deși eu sunt născută-crescută în Brăila, n-am auzit niciodata de Brăila Nord sau Galați-Sud. Cât despre ”ura viscerală”, da, despre asta știu! Nu comentez, însă!

@Mitică 49 - Mulțumesc mult! M-am plimbat pe străzile copilăriei și adolescenței mele. Eu locuiesc pe lângă BRAICONF.

Mi-am propus de multă vreme să scriu și eu ceva despre Brăila, dar n-am poze și nu vreau să-mprumut. În plus, nu știu ce-aș mai putea spune în plus peste ce-ați spus Dumneavoastră. Vă mulțumesc încă odată!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&Ema
[25.03.16 05:12:53]
»

@Zoazore: multumesc

Mitica49AUTOR REVIEW
[25.03.16 13:50:13]
»

@Zoazore - Ceva timp, un aparat foto și se rezolvă problema cu scrisul. Brăila nu se mută, vă așteaptă să scrieți frumos despre ea!

Zoazore
[25.03.16 19:51:45]
»

@Mitica49 - Aia cu timpul e problema mea!

Ajung vinerea seara la 20 plec duminica la 12. Sper să rezolv cumva, cândva!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, Mihai18, Mitica49, Rodel, tata123 🔱, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Brăila:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074215888977051 sec
    ecranul dvs: 1 x 1