GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Transport Ecumenic
Transport Ecumenic
Am ales sa mergem la manastirea Pasarea si manastirea Cernica cu transportul ecumenic, cel mult mediatizat si facut reclama, cu linia T4, pus la dispozitie de catre R. A. T. B. Incerc sa va arat cele doua manstiri care au mai fost descrise si amintite pe AFA, dar ce a fost mai interseant la acest traseu deschis cu televiziune, reclama, afise a fost…drumul pana la aceste manastiri.
Am ajuns la Piata Presei Libere de unde aceste autobuze isi incep calatoriile, mai mult sau mai putin placute, catre mai multe obiective ecumenice.
Lume multa la casa de bilete, imbulzeala si nervi. 8. 30 ora de plecare, dar la casa de bilete era o coada de aproximativ 100de persoane, in masinii asteptandu-ne… rudele soferilor, mame, neveste si soacre. Televiziuni luand interviuri calatorilor si organizatorilor, noi ne uitam unii la altii de vreo 30 de minute asteptand sa ne facem…carduri. Pretul unei calatorii este de 15 lei + 3lei se plateste cardul nominal, adica o calatorie este de 18 lei. Cine are card facut pe numele sau la R. A. T. B. nu mai plateste acest card nominal, se incarca valoarea de 15lei si gata. Organizatorii misunau pe langa noi cu niste liste in mana pentru a ne scrie in ce autobuze ne urcam. Oamenii erau nedumiriti ce se intampla si cu banii in mana incercand a plati pentru a urca in acele autobuze. Dupa indelungi negocieri cu oamenii “frumoasei Nutica” si la care raspunsul a fost la orice intrebare acelasi; “Asa au hotarat cei de la financiar”, la ora 9. 00 plecam si noi, dupa nervi si ceva nebunie, fiecare in… traseul sau.
T 4
Autobuz cu aer conditionat, frumos, racoare si… muzica bisericeasca. Plecam de la Piata Presei Libere catre Piata Unirii sa colectam “ turistii” dupa spusele unui domn in pantaloni negri, camasa bleu, cred ca era controlor…Ajunsi la Sfanta Vineri urca cei care au ales sa meraga cu T4 si au inceput intrebarile…de ce nu avem locuri, ce inseamna asa ceva, ne-ai spus ca stam pe scaune, se adreseaza o doamna acelui domn controlor. Ceilalti care s-au urcat au inceput a se adresa celor care stateau pe scaune: Noi unde stam acum? O alta doamna a inceput sa se planga ca i se face rau si ea face dializa, are nevoie sa stea jos. In sfarsit se termina cu facutul prezentarilor intre cei de la Piata Presei Libere si cei de la Sfanta Vineri dupa care plecam prin Bucuresti…Ajungem in sfarsit pe drumul in reparatii catre manastirea Cernica, muncitorii pe carosabil, masinile bara in bara si…trecem de manastirea Cernica. Ajunsi la aproximativ 3 km de manastire soferul opreste, coboara din autobuz cu telefonul la ureche si se… intoarce pe unde am venit, lasandu-ne in masina. Vine el agale se urca la volan si intrebat fiind ce face, el ne spune: “ Pai daca nu’s din Bucuresti de unde vrei sa stiu pe unde sa o iau? “. Intoarce el autobuzul spre Cernica si incepe circul … cei din fata catre pe ceilalti; De ce nu mergem la Pasarea si il intoarcem din drum, lasati-l sa mergem inainte la Pasarea! Oricum nici acela nu era drumul catre manastirea Pasarea, dar de unde aveau sa stie cei din fata autobuzului? Cei din spatele autobuzului si cativa care stateau in picioare se uitau cand la unii, cand la altii. In spatele autobuzului o tanti a inceput sa tipe si ea: De ce nu il lasam pe sofer in pace si vorbiti asa despre el? “Daca nu stie si iel, ieste baiatul mieu, lasati-l in pace. Nevasta sare si ea: “Da bine ca stiti voi si el nu”. Doamne ce era la gura lor, cred ca un sfert ora au vorbit intruna cu fiecare care se uitau la ele. Nu stiu de unde erau ca nu a avut nimeni curajul sa le intrebe, doar am aflat ca “ Nora mea lucreaza la Municipal si se scoala de la 3. 00 dimineata, face naveta cu fimiu”.
Eu… stateam si faceam poze, ce puteam sa fac in autobuzul T4 catre manastirea Pasarea si Cernica? Sa ma minunez unde am ajuns…si eu care voiam sa merg la doua manastiri cu fata mea si o nepoata. Ajungem in sfarsit la intrarea de la Cernica, opreste in ciuda parerilor inpartite si mergem la aceasta.
Manastirea Cernica pentru mine a insemnat intodeauna un loc unde am mers cu placere. Ajunsi aici de la intrare am inceput sa nu mai recunosc acel loc linistit si drag mie. Lume multa, agitatie, parcari pe spaga si foarte multi balaoachesi, multi, foarte multi... Am prins in sfarsit slujba si am reusit pana la urma sa ma rog la moastele Sfantului Calinic de la Cernica…in linistea mea. Afara - aceeasi aglomeratie si agitatie. Ce am vazut acolo m-a facut sa cred ca pentru ei, in sfarsit, am ajuns minoritari. Am stat cred ca 1 ora pe malul lacului departe de mesele bogate si dialogul dintre ei, la umbra si departe de agitatia din fata manastirii. Imi pare rau ce am vazut si cum a ajuns sa fie in ziua de duminica la manastirea Cernica, dar eu am sa revin intodeauna cu placerea de a ma ruga la moastele sfantului Calinic de la Cernica.
Am plecat la ora 12. 00 catre manastirea Pasarea in sfarsit, dar tot pe alt drum, spre Bucuresti de data aceasta. Ajunsi noi la magazinul Cora in Pantelimon, normal ca cineva il intreaba unde mergem. Raspunsul soferului cu neamuri in autobuz a fost:
“Daca stiti drumul catre Pasarea de ce nu stati cu mine unul sa imi arati pe unde sa o iau”.
Si uite asa cu cei din fata contrazicand parerile celor din spate ajungem si la manastirea Pasarea, descrisa superb de @costi in reviewul sau. Ce as putea eu sa mai adaug la acel review minunat? Poate doar cateva poze si cateva cuvinte despre locul unde se spune in folclorul celor din Pantelimon ca Fecioara Maria s-a aratat locuitorilor din aceea zona in mai multe randuri unor pescari si parintelui Justian, cand afara era urgie si vreme rea pe malul lacului. In acel loc s-au ridicat troitele de pe malul lacului. Acestea sunt vorbe din popor si nu ale mele, asa spun batranii asa va spun si eu. Cineva amintea intr-un ecou de aceasta straduta care te duce pe malul lacului.
Pe aceea straduta in panta de langa muzeul manastirii Pasarea se ajunge pe malul lacului, la pasarela de peste lac. In capatul podului sau pasarelei este acel loc unde au vazut pescarii aparatia Fecioarei Maria, s-a ridicat o troita mai mare si alta mai mica. Un loc care a reusit sa ma linisteasca sufleteste si de ce nu trupeste, la umbra acelui copac batran. Pentru o ora am stat intins in iarba cu doua sticle de compot langa mine, cumparate de la maici cu 3 lei sticla, rece, dulce si foarte bun. Este un loc in care te pierzi in…liniste si in gandurile tale. La manastirea Pasarea m-am simtit mult mai bine decat la manastirea Cernica prin tot ce am gasit acolo. Nu era aglomeratie, nu era agitatie si galagie. Acele case de care amintea @costi sunt foarte frumoase, cu muscate la ferestre, in fata caselor tot felul de flori iar toate casele erau curate si vopsite in alb. In spatele bisericii este si cimitirul, la intrarea in cimitir este o cismea cu o apa asa de… rece si buna pe caldurile din August. Lacul este cautat si pentru iesit la margine de padure, un gratar sau o relaxare cu prietenii sau familia. Apa lacului este verde si plina de broaste…bucuria fetei. Nu cred ca cineva ar risca sa faca baie in acest lac, eu unul in nici un caz, dar la un gratar este ideal.
Am stat pana la ora 15. 00 “ obligatoriu” asta este ora de plecare ne-a informat soferul cu nevasta, soacra si…mama lui, toti odata au raspuns cand a fost intrebat pana la ce ora stam. Este frumos la manastirea Pasarea cei drept, exceptand acel autobuz si sofer care la intoarcere drept rasplata a oprit aerul conditionat, pana s-au luat de el cei din fata, ca mor de cald. Cei din spatele autobuzului, in frunte cu mama si nevasta, spuneau ca este prea frig si sa opreasca aerul. Acum este un moment delicat pentru sofer, sa faca ce spun “ turistii” sau sa faca ce ii spune nevasta si cu… mama lui? Pana la urma a lasat aerul conditionat sa mearga, priviri incruntate pe chipurile celor din fata la adresa celor din…spate si invers. Ajungem noi in sfarist la Sfanta Vineri, unde coboram. Multumim soferului ca asa este frumos si civilizat, dupa care eu ce sa va spun? Sa mergeti cu Transport Ecumenic sau nu? Stiu ca cei care au avut ideea de a face aceste trasee nu sunt de vina pentru patania noastra, dar cine mai merge acum? Pot eu sa va trimit pe voi, cei care nu au carnet sau masina sa incercati un drum cu Transport Ecumenic? Nu cred ca ar mai fi sanse sa dati de inca un sofer in aceeasi situatie sunt sigur.
Raspunsul stiu care este, nu mai ma chinuiti si voi.
Trimis de laurentiucapac in 21.08.10 10:48:59
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (laurentiucapac); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@laurentiu
in sfirsit ai gasit drumul ce drept. Sa nu te abati de la el!
Cateva randuri din impresiile tale imi aduc aminte de chinul bucuresteanului de rand prin mijloacele de transport, indraznind o opinie hulita aici: click aici
Categoric nu vom alege acest gen de transport! Din ce imi aduc eu aminte cand am vizitat Manastirea Cernica (dar sunt ani de atunci), exista o rata de la capatul lui 14 care mergea acolo si cred ca mai exista masini extraorasenesti care trebuie sa mearga in comuna Cernica.
Nu sunt votul nr. 7, dar...
Cred ca mult mai repede poti ajunge la Cernica sau Pasarea cu una din cursele preorasenesti!
Nu e rea ideea de transport ecumenic, dar la modul asta...mai bine lipsa!
Ma intreba la un moment dat cineva daca exista o masina care sa faca turul Bucurestiului oprind la obiectivele turistice importante! Si i-am raspuns...cu un zambet! !
@aida.alecu
@magdalena
Multumesc,
Avem maxi-taxi din fata magazinului Cora pana la Cernica cat si pana la manastirea Pasarea, 5lei dus.
Am ales sa mergem dupa ce am vazut la t.v.deschiderea acestor linii de transport.
Intradevar ideea este foarte buna, dar cu angajati care cunosc drumul. Sunt sigur ca a fost un caz izolat.
Am avut noi acel noroc de a fi printre primii beneficiari ai acestor trasee. Nu cred ca se mai poate intampla...
Sincer nici nu as vrea sa incerc! Mai bine ma duc cu maxitaxi! ! Pacat de idee!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2023 [Biserica de lemn Sfanta Maria, Voluntari] Raiul ascuns la marginea Bucureștilor — scris în 25.01.23 de cosmin_lipo din BOTOşANI - RECOMANDĂ
- Dec.2022 Biserica Sfânta Maria Pipera Voluntari — scris în 18.06.23 de KasVioara din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2022 Biserica bantuita Ciuperceni — scris în 13.11.22 de cristianrsvti din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Cea mai veche biserică din București - Sfântul Anton - Curtea Veche — scris în 13.11.22 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Parohia Hagiu — scris în 28.01.23 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 Biserici maramuresene in… Bucuresti — scris în 14.06.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2022 Biserica Sfanta Maria din Voluntari — scris în 26.03.22 de deeutza din PLOIEşTI - RECOMANDĂ