GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
A innebunit Bucuresti-ul! – o zi din viata unui bucurestean
Stabilesc o intalnire la cativa kilometri de casa si imi iau curaj sa infrunt pentru a nu stiu cata mia oara acest oras care da pe afara si la propriu si la figurat...
Aleg sa iau un troleibuz de la capat de linie ca prim mijloc pentru a ajunge la destinatie. Vazand doua troleibuze care se pregatesc sa ajunga in statie, alerg sa nu il pierd macar pe al doilea. Cuminti ca doua fete ascultatoare, exact inainte de a intra in statie se opresc si stau. Si stau. Si trec zece minute si nu le misca nimeni de acolo. In final vine un al treilea care asteapta ca cele doua sa ii elibereze calea, trece in fata lor si ma gandesc ca poate intarzierea mea nu o sa fie asa de mare.
Urc in troleibuz, perforez biletul si... stau. Si trec cinci minute si troleibuzul meu nu se urneste din loc. Deja se face rumoare in el, doi tineri comenteaza ca poate incearca sa ne obisnuiasca cu greva de luni... O domana striga catre sofer: „Ce faci, domn’e, nu pornesti?? !! ”. Si mai trec cinci minute si, in sfarsit, catadicseste sa porneasca.
De la capatul de linie si pana la Ferdinand sunt numai patru statii mari si late. Dupa ce ca trecuse deja o juma de ora pe kilometrul facut, inainte de a intra in statia de la Ferdinand, troleibuzul meu se opreste docil la semafor. Si sta. Si iar sta. Si semaforul se schimba de trei ori si el nu se urneste din loc, nu stiu de ce. Probabil pentru ca in fata era o duba care nu stia incotro sa o ia, avea interzis la stanga si ba vroia sa faca stanga, ba sa mearga inainte.
Puhoi de masini, ca de obicei, in aceasta zona. Pana la urma soferului i se face mila de noi si deschide usile inainte de a intra in statie si decid sa cobor pentru a ma indrepta spre metrou.
Cum am coborat, am surzit! Ca de obicei, cand vine caldura, apar si utilajele de decopertat asfaltul si trotuarul. Cativa muncitori alearga in stanga si in dreapta, alti striga unii la altii de pe un trotuar pe cel de vizavi, de parca nu era suficient zgomotul infernal al utilajelor si al vehiculelor in trafic.
Cu grija pe unde calc, sa nu imi luxez piciorul, tinand cont ca trotuarul era numai cu denivelari, partial decopertat, incerc sa traversez strada. Nu stiu cine programeaza semafoarele si dupa ce logica. Abia se face verde ca imediat palpaie si la mijlocul strazii, exact pe linia de tramvai se face rosu! Alerg sa nu ma prinda vreo masina si ma asez la alt semafor. Cu asta patesc la fel, evident. Traversez si grabesc pasul spre metrou.
In sfarsit racoare! Cu metroul este cat, de cat, mai civilizat, mai ales daca treci de ora de „varf”. Urc in metrou si incerc sa ochesc un loc cu gandul de a citi o carte. Nu gasesc si, ce as putea face, ma uit in jur la oameni, ca pe geam ma uit degeaba. Cateva domnisoare citesc, unii inca incearca sa se trezeasca, altii imbratiseaza intreaga bara de sprijin. In sfarsit coboara cineva si ma asez. Metroul este singurul mijloc de transport citadin in care toti calatorii stau jos fata in fata. Cand eram mica, ma intimida acest lucru. Incercam sa stau cu privirile in jos, in sus, oriunde numai sa nu privesc in fata. Cum sa ma uit fix la cel din fata mea?? Pana am inceput sa prind curaj si sa ma uit si sa incerc sa ghicesc ce meserie se ascunde in spatele fiecaruia...
Acum, cand ma uit in fata mea, vad numai oameni obositi, stresati, blazati. Fiecare sta cufundat in gandurile si grijile lui. Tinerii sunt mai linistiti, mai senini. O fi naivitatea de vina?
In fata vecinului de scaun o doamna citeste in picioare, semn ca se poate si asa. Citesc ce scrie pe tricoul ei: „How to work less and earn more”, „ Call me! ”, „Let’s go together! ”... Pare o doamna respectabila... Oare stie engleza??
Cobor in Piata Victoriei. Nu se adunase lumea la manifestatie, dar incepuse bataia pe cine sa urce mai repede pe scarile rulante. Nici vorba sa fie lasat randul din stanga liber. Lumea se grabeste, unii chiar alearga. Uneori ma intreb, daca ar fi cronometrati, oare cati metri fac pe secunda cei care misuna la metrou...
Ajung la suprafata, grabita si eu, constienta ca am intarziat din cauza traficului. Piata Victoriei, sediul Guvernului. Un brat de macara atarna deasupra acestuia, se bocane, se ciocane, semn ca se „lucreaza” la guvern...
In intersectie, o explozie de masini imi aduce aminte de ce nu ma bag cu masina in aceasta intersectie. Poate de aceea unii provinciali isi lasa masinile la margine de Bucuresti.
Intru pe strada Paris, care nu are nici-o legatura cu orasul a carei denumire o poarta. Pentru cine nu stie, in capitala, in zona sediului Guvernului sunt multe stradute care poarta denumiri „importante”: Roma, Paris, Washington...
Cardul de masini care asteapta sa intre dinspre strada Paris in Piata Victoriei se apropie de intersectia primei cu strada Argentina. Doamne, iubesc Bucuresti-ul asta! Deja ma ustura gatul de atatea gaze de esapament inghitite.
Dupa un drum de 60 de minute pe jos si cu mijloacele de transport, pe o distanta de 6-7 kilometri de acasa si pana aici, ajung in sfarsit la destinatie.
Dupa ce am terminat cu intalnirea, ma gandesc, tot fiind in zona, sa ma calmez putin plimbandu-ma prin parcul Kiseleff, descris de Dragos aici: click aici.
Nu prea era nimeni la 10-11, doar cei care curatau parcul si cei care au aici tarabe ambulante cu de toate pentru toti. De la produse artizanale, tablouri, obiecte decorative noi sau vechi, haine, jucarii, bijuterii si pana la gem.
Trec pe langa ele fara sa zabovesc prea mult si ma indrept spre Muzeul Taranului Roman, despre care am vorbit aici: click aici, auzind ca prin zona se deschide un targ de cadouri pentru copii.
Nu am vazut asa ceva, in schimb era un targ al colectionarilor de antichitati. Am vazut pe la tarabe: piese de mobilier vechi, tablouri, icoane, ceasuri, obiecte din sticla si ceramica, obiecte din argint, veioze, fiare de calcat de pe vremea bunicii, carti, lustre, statuete, papusi, chitare, bijuterii, gablonturi, insigne, casete si alte lucruri cu care se mai poate lauda omul ca le-a strans de o viata si criza il indeamna sa le scoata la vanzare...
Cautand totusi niste cadouri pentru copii, m-am decis ca, in drum spre casa, sa ma opresc la Bucur Obor, un magazin care, la vremea deschiderii sale, in 1977, era considerat cel mai mare magazin din Romania, iar strada Chiristigiilor, unde se afla Hala Obor este considerata monument de arhitectura...
Pentru cine nu stie, Oborul este situat pe un teren ce facea parte dintr-o mosie domneasca (Mosia Colentina), respectiv a printului Grigore IV Ghica, Piata Obor fiind inca una dintre cele mai cunoscute piete din Bucuresti.
Acum, la gura de metrou a Oborului sunt intampinata de cateva „soprane” care striga: „avem sprei de muste si tantari, doamna”!
Ma decid sa nu mai ajung in magazin si sa ma indrept spre tarabele din Obor, trecand pe langa unul din parcurile copilariei ileanaxpertei, despre care a scris aici: click aici, unde acum alte pirande expund cateva legaturi de patrunjel, frunze de vita de vie si flori de tei.
Ajung, in sfarsit, in vacarmul tarabelor ce au acoperis din plastic, vara fiind moarte curata sa poposesti pe aici si incerc sa dibui ceva pentru fetele mele de ziua copilului, dupa ce mai peste tot vanzatoarele, dintr-o strategie de marketing (!) sau din disperare, ma asigura ca toate obiectele de imbracaminte expuse sunt marimea mea sau a fiicelor mele...
Sirenele masinilor din vacarmul de pe sosea patrunde pana aici, caldura incepe sa imi topeasca creierul, asa ca ma grabesc spre casa, dupa ce am reusit sa cumpar ceva fie util, fie haios.
De data asta o iau pe jos, pentru patru statii de troleibuz nu are sens sa mai imi omor nervii, insa imi omor sanatatea din cauza caldurii si a aerului poluat.
M-as muta in alt oras, mai curat si mai racoros, m-as muta poate in alta tara, care sa ma primeasca, care sa ma iubeasca...
Cand ma confrunt cu orasul zi de zi, uit de ce are el mai frumos, de toate monumentele arhitecturale deosebite, de istoria lui romantica, uit ca odata s-a numit „micul Paris” si ca era un oras respectat si iubit.
Daca esti turist in Bucuresti, ar trebui sa ajungi aici in august, cand e mai liber, foarte multi fiind in vacanta sau sa circuli pe inserat, cand multi se retrag spre casa.
Altfel, e o aventura...
Odata ajunsa acasa, insa, imi clatesc ochii cu Sighisoara, cu Praga, cu Viena si cu ce mai scrieti voi, cei norocosi ca pasii v-au purtat intr-acolo!
Trimis de magdalena in 28.05.10 16:23:04
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
31 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
31 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Morala?... asa arata o zi obisnuita pentru un om obisnuit din Bucuresti. Sper ca turistii care merg acolo sa vada mai mult decat aglomeratia, haosul si imbulzeala. Primul vot de la mine.
Asa arata ziua a 1.944.367 (Wikipedia, enciclopedia liberă) de locuitori ai Bucurestiului; ce obiectiv turistic a subliniat ca imi scapa.
A trecut pe linga ele ca se grabea (citat), daca ii intrebi pe toti care au tranzitat sau au fost cu ceva treburi prin capitala gasesti acelasi raspuns o aglomeratie de nedescris.
Ce ne facem daca fiecare din fiecare oras resedinta de judet povestim ce facem noi intr-o zi oarecare.
@biancuta esti cu ceva vechime pe aceste meleaguri ale turismului nu credeam ca tu poti considera util asa ceva???
am o propunere muzicala melodia lui Lady Gaga aia cu bla bla bla si nu mai stiu cum, se poate ?
eu zic ca ar merge foarte bine !
http://www.youtube.com/watch?v=DWJECLN4S00
asta se potriveste manusa
Ei, hai, nu mai fiti atat de rai!... S-a creat rubrica de filozofari de catre webmaster, la filozofarile facute de catre MARIA - ADRIANA, fara un scop turistic, doar pentru...filozofari. E adevarat ca ea a facut o referire mai clara si mai poetica, dar... fiecare cu ce poate! Magdalena a incercat sa scoata in evidenta vacarmul de nedescris din Bucuresti, doar de s-o face ceva in acest sens!
Crezi ca este cineva din Romania care nu cunoste asa ceva??
Ma indoiesc!
Dar vorba unui antescriitor goana dupa puncte
@biancuta tu nu ai fost niciodata in capitala de ai vota asa cu ochii inchisi
dannek, cand arunci un vot si anunti cu trambite se presupune ca cel votat ramane dator, cred ca despre asta este vorba!
dannek, am fost si eu in Bucuresti si pot sa afirm ca, dupa parerea mea, nu e nebunie mai mare ca acolo!
Odata vorbeam cu cineva care a facut scoala de soferi in Bucuresti, in timpul studentiei, dar era totusi incepator. cand l-au auzit prietenii ca a facut scoala in Bucuresti, i-au spus: atunci esti ca si cum ai avea experienta, cu toate ca si la noi aglomeratia e foarte mare, mai ales in orele de varf. Cu toate astea, dupa parerea mea, la noi se circula destul de 'civilizat", cu toata aglomeratia. Eu am gasit ca e util pentru un turist sa cunoasca si aceasta fata a Bucurestiului. Cine nu a mai fost in Bucuresti nu ar fi bine sa fie pregatit in legatura cu ce-l asteapta?
Dar, in fine... nu vreau sa intru in polemica cu nimeni.
Web13, te inseli daca crezi ca am votat doar pentru reciprocitate!
Draga webmaster 13-14-15, ar trebui sa putem evalua si rautatea unora cumva. Vreau sa zic ca pe langa bun si foarte bun sa fie si prost si foarte prost, ca sa dam note celor pe care ii consideram rautaciosi, si aici am identificat cativa.
Mie postarea asta mi-a placut, dar nu-i dau puncte, pentru ca nu stiu ce e cu pctele astea si nici nu ma intereseaza. M-am inscris pe site-ul asta ca sa citesc ce scriu altii despre diverse destinatii turistice care m-ar putea interesa. O asemenea postare trece dincolo de asta , dar e cu atat mai interesanta.
Bafta la puncte baieti!
daca cineva ar fi venit aici sa povesteasca despre cum a traversat praga de la un capat la altul, despre atmosfera din mijloacele de transport si despre oamenii care le folosesc, despre parcurile si locurile pe langa care a trecut in acea zi - in praga sau altundeva, aiurea, numai in strainatate sa fie - reactia oare tot aia era? eu am ajuns sa locuiesc in bucuresti pana sa stiu de fapt ce inseamna (si ce voi gasi in) orasul asta, si daca as fi fost si acum tot in clujul meu mi-ar fi prins bine sa citesc despre atmosfera dintr-un oras de care atata lume se fereste. de aceea, eu nu consider inutil textul acesta (care, citit printre randuri, ofera ceva informatii). spre deosebire de alea din care aflu cate intrari are parcul x si din ce strazi...
Daca cumva credeti ca "nu e nebunie mai mare ca acolo" ( in Bucuresti adica ) - incercati o zi in Istanbul. Adica sa mergeti acolo cu masina, sa aveti treaba, de colo colo, etc. E "nebunie" mai mare acolo.
Am o nedumerire in textul de mai sus este amintit de un tirg al colectionarilor de acum din mai 2010.
Iar pe bannerul de la P06 scrie citez "Tirgul Colectionarilor de Antichitati 2009"
Nu pot asocia cele scrise in text si ce scrie pe banner.
Pina la urma cind a fost targul sau despre ce perioada este vorba in text.
Sper sa ne lamureasca autoarea.
@lizuk esu sa stii ca daca scri despre Praga care este capitala republici Cehe acel oraş care este situat pe râul Vltava, în Boemia Centrală sigur l-as citi cu atentie pentru ca nu pot ajunge curind acolo sau poate impresionat de review fac tot posibilul sa ajung.
Eu zic sa incerci!(daca ai fost si nu locuiesti acolo)
Acapulco, targul se desfasoara acum. Fotografiile sunt facute acum, adica astazi dimineata.
Fotografia cu respectivul banner este facuta dinspre parcul Kiseleff, acum observ si eu anul si parca se vede si faptul ca a fost stearsa perioada. Probabil s-a mai desfasurat si in anii anteriori in alta perioada si nu au facut un alt banner.
Presupun ca se desfasoara pe toata perioada acestui week-end, nu numai astazi, asa ca, bucurestenii doritori de antichitati pot merge acolo.
Cei care stau in zona si care posteaza pe site, ar putea sa confirme si ei.
Eu am ajuns aici pentru ca eram in zona si am inteles ca va fi un targ al cadourilor cu ocazia zilei copilului. Dar nu am vazut acest lucru, nu stiu unde se putea desfasura. Mai era si un miting in zona cu niste veterani, nu stiu ca nu m-a interesat.
@acapulco: am fost la Praga dar (nu sariti, asta este! ) nu m-a impresionat in mod special. Si nu-mi face placere sa scriu despre locuri care nu imi plac (pe de-a-ntregul). A fost sub asteptari, si oamenii cu care am avut de-a face, la fel! Dar asta este mai putin important! Un review despre cum am strabatut eu Praga (cu ce mijloace, in ce conditii, in cat timp, ce oameni am avut alaturi) mi se pare la fel de valoros ca unul despre Bucuresti. Pana la urma, aici vorbim de locuri prin care am fost. Sunt sigura ca sunt destui si pe site care ori nu au ajuns prin Bucuresti, ori au venit aici scurt, cu treaba, ca sa nu mai spun ca sunt altii plecati din tara de ceva vreme, care scriu aici, cu noi, si pe care ii intereseaza si subiectul "Romania". Plus ca sunt multi altii care nici macar nu isi doresc sa vina vreodata in Bucuresti (in Cluj, la mine acasa cel putin, e plin). Macar lor, review-ul Magdalenei le-a fost util, cat sa-si faca o idee despre ce inseamna o zi normala in Bucuresti
Acapulco, eu zic ca te-am lamurit mai sus.
Cautand acum pe net, gasesc un calendar, vezi aici: http://www.targulcolectionarilor.ro/ .
eu inca nu am inteles apartenenta la rubrica filozofari...... Pe de alta parte noi romanii ne mutam f greu dintr-un oras in altul cu "sediul" (spre deosebire de straini care o fac in mod frecvent).. si cel mai mult oamenii tind sa vina in Bucuresti. Din acest motiv a ajuns si asa de aglomerat si imbacsit. 1 mil de masini inmatriculate!! Pt ca aici se fac si se cheltuie cei mai multi bani... iar noi suntem mult prea materialisti. Eu am avut tentative de a ma muta in Sibiu sau Brasov dar am renuntat repede pt ca pur si simplu nu pot gasi un job la acelasi nivel de bani ca in Buc. Asa ca imi place sau nu.. aici traiesc si nu ma tine nimeni cu forta. SUNTEM LIBERI si ne alegem singuri orasul in care vrem sa traim.
Majoritatea capitalelor europene si mai ales cele din sudul Europei sunt mai mult sau mai putin aglomerate. Bucurestiului ii lipseste o centura omeneasca.. cu asta s-ar rezolva 50% din problemele de trafic.
si da presario.. dupa ce am fost in Istambul cu masina... am zis ca ma pot descurca oriunde.. acolo se da scoala de soferi a doua oara!
”cand arunci un vot si anunti cu trambite se presupune ca cel votat ramane dator, cred ca despre asta este vorba!
cu siguranta, despre asta este vorba...
acum ceva vreme era la moda uh, ah, oh, fantastic, fabulos, fascinant
de ceva vreme se poarta un vot (si) de la mine
ecourile cu adevarat interesante se pierd printre balariile aducatoare de puncte...
desi scrie clar: ROG RETINETI: Folositi rubrica de mai jos pentru a cere informatii suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului samd
offf, unde-am fost si unde am ajuns...
Imi pare rau sa constat cu cata inversunare a fost primit acest review. Mai mult decat atat, singurul webmaster care a intervenit nu a dat dovada de impartialitate si fair play, desi noua celor care postam impresii ni se cere acest lucru.
Aceste impresii au fost postate intr-o rubrica deja existenta pe site si pe care nu eu am creat-o. Poate ca era mai bine ca atunci cand s-a hotarat crearea ei sa fi fost lipsita de puncte, poate nu ar mai fi starnit atatea controverse.
Nu este nimeni obligat sa citeasca impresiile care nu sunt interesante pentru respectiva persoana, cu atat mai mult sa voteze.
Iar cine crede ca eventualitatea castigarii unui sejur sau a unei reduceri de sejur din impresiile postate poate compensa zilele, nu orele, petrecute scrierii si postarii impresiilor si a fotografiilor aferente se inseala.
Nu cred ca cineva isi "pierde timpul" scriind aici, crezand ca in acest fel are sansa de a ajunge pe primele locuri castigand un premiu care inca nu este cunoscut. Eu cred ca cei care scriu, o fac din placere sau din dorinta de a fi utili ori din amandoua.
Revenind la "filozofari", am citit multe asemenea in spatele unor impresii despre litoralul romanesc, despre mare in general, despre plimbari prin parcuri, fara vreo semnificatie turistica anume si nimeni nu a fost atat de intrigat, ba din contra.
Si totusi, aceste impresii aduc niste informatii, care au scapat acelora care le-au criticat, refuzand sa vada altceva decat "filozofia" din ele.
Intr-adevar, impartasesc opinia unui user de aici, dar nu in sensul gandit de acesta.
Acest site a devenit si refugiul unor persoane cu rea vointa, carora probabil le face placere sa ii denigreze pe altii.
Si poate as intelege daca as fi scris numai filozofari turistice, fara a scrie impresii care sa aduca informatii cu adevarat utile din locurile pe care le-am vizitat.
S-a inventat mouse-ul si cu un simplu click puteti decide sa treceti peste impresiile care nu prezinta importanta. Nu va obliga nimeni sa fiti acizi cu un user care a crezut ca poate sa isi exprime propria filozofie alaturi de o comunitate din care credea ca face parte.
Pentru un webmaster: acum am observat ca rubrica este creata la litoral, daca s-ar putea muta "La pas prin Bucuresti", sau pot fi chiar sterse daca se considera de cuviinta (invalidate). Multumesc!
Mda... Poate nu e cea mai fericită aşezare, dar... asta e. Nu le putem nici muta de colo-colo, pentru că unii nu-s mulţumiţi de poziţionarea unor "locaţii" de uz general.
Ca să nu mai vorbim că în primul review din serie era în principal vorba despre un hotel din Iaşi...
Şi ca să fie toată lumea impăcată: atât timp cât pe site există un loc dedicat scrierii de impresii (chiar 'filozofice' fiind acestea), păi înseamnă că ne aşteptăm ca oamenii să şi scrie aici.
De pildă nici eu nu pot spune că sunt pe deplin mulţumit: nu-s deloc mulţumit de tonul mult prea caustic al unora. Sunt sigur că o simpla frază care să spună că din punctul lui/ei de vedere articolul citit nu este relevant. Şi atât! Şi... vorba autoarei: nu place? OK! Next!
O seară bună!
magdalena - mi-a placut ecoul tau; mi-am regasit in el, in linii mari, si punctul meu de vedere.
--
Am mutat rubrica 'Filozofari turistice' intr-o sectiune mai generala, deocamdata este cantonata la rubrica 'Drumetii # diverse'
Multumesc! Mai am o rugaminte, tot am spus asta, nu s-au luat PMA standard la doua review-uri cu muzee din Bucuresti (conform regulamentului de concurs)!
Filozofari turistice:
- in Bucuresti stii intotdeauna cand intri, niciodata cand iesi (ori cand pleci de acasa, dar nu cand ajungi la destinatie); cam asta cred ca era concluzia povestirii de mai sus;
- pe toate drumurile din Romania nu stii niciodata cand te poti trezi fara roti din cauza gropilor, fara parbriz din cauza pietrisului de pe marginea soselei, sau GPS-ul te duce aiurea, pentru ca niste "Dorei" au deviat drumul si satelitul inca nu s-a actualizat;
- litoralul nostru este prea prost ca sa fie atat de scump, asa ca mai bine la bulgari/croati/unguri... (bine, el n-ar fi atat de rau, dar cei care il administreaza ar merita cartonas rosu);
- daca cauti un colt retras in natura, unde sa "asculti linistea", fii sigur ca in 5 minute apar niste coca si pitzi care asculta manele la maxim;
Si lista poate continua... Sper ca n-am fost prea off-topic.
Ai perfecta dreptate kyandra! Obisnuita cu Bucuresti, celelalte orase mi se par floare la ureche din toate punctele de vedere!
din pacate ai mare dreptate- capitala este de departe cea mai aglomerata si dezordonata metropola din Europa, nici macar cea mai mica scanteie de urbanism nu mai straluceste in capul edililor, totul e haotic....
Ma regasesc in vacarmul Bucurestiului tau, al meu, al nostru...
Metropola europeeana, inca am dubii...
Iubesc Bucurestiul, asa controversat cum e... am inca nostalgia Halei Unirii din P-ta Unirii (care nu mai este de mult!), a Halei Traian (care e supermarket!), sau a pietei Matache si a Oborului intr-o zi de toamna, prinzand ziua recoltei...
Vai, cate controverse a stans aceasta filozofare, la vremea ei!
magdalena draga, ai fost blamata... atunci, fiind printre promotorii rubricii de filozofari, azi toate filozofarile sunt la moda!
Nu le-ai gasit timpul perfect, dar ca toti pionierii (si nu ma refer la cei din trecutul-apropiat!) care au facut ceva candva, toti au fost blamati! Doar istoria le-a faurit un spatiu!
Deci am votat pentru Filozofarea ta!
mutat la rubrica "Evenimente si locuri de interes turistic restrans" (nepunctabila)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2024 Monetăria Statului — scris în 08.01.25 de adso din IAşI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 De la biserică și han, la bancă și spațiu expozițional: povestea Palatului Dacia-România — scris în 06.11.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2024 Redescoperind capitala: Lipscanii între București și Victoria — scris în 27.10.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2024 Spectacolul apei și a dronelor în Piața Unirii — scris în 24.08.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2024 Străzi și clădiri bucureștene cu parfum de epocă — scris în 02.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Povești despre clădiri și oameni: Palatul Noblesse — scris în 01.08.24 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2023 Repere ale Revoluției Române în București în 2023 — scris în 21.12.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ