- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Periplu prin frumuseţile Buzăului / BUZĂU
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 62 din care: 17 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 9.52
- GRAD RECOMANDARE: 95.56%
- INFO ON WEB: N/A
Periplu prin frumuseţile Buzăului / BUZĂU - impresii și recomandări [pag 2 / 5]
[62] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2020
- trimis de: crismis POSEIDON, din [Galați] — în 20.06.20
Câteva scurte popasuri turistice pe Valea Buzăului
Micul nostru sejur la Vama54 Boutique s-a terminat la puțin timp după micul dejun, când ne-am strâns puținele bagaje, ne-am luat rămas-bun de la harnicele gazde și am luat calea înapoi spre casă. Cunoașteți cu siguranță zicala aceea, cum că „drumul face parte din vacanță” ; la noi, câteodată se aplică (de cele mai multe ori), câteodată nu. De data asta, da. Aveam câteva obiective în vizor, nu cine știe ce – popasuri „soft” , care să nu ne solicite prea [...] — vezi review [+37 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2020
- trimis de: Floryn81 AUGUSTUS, din [Râmnicu Sărat] — în 02.07.20
La plimbare prin zona Bisoca
Bisoca este o comună din nordul județului Buzău, situată la aproximativ 1000 de metri altitudine. Peisajele sunt foarte frumoase, indiferent de anotimp, iar cătunele răsfirate pe pantele munților aduc aminte de satele arhaice din operele lui Sadoveanu. În ultimii ani, noi am vizitat de câteva ori acest areal, fiind atrași de frumusețea locurilor și de cele câteva obiective din zonă: mănăstirile Poiana Mărului și Găvanu, pădurea” Lacurile din Bisoca” (o rezervație [...] — vezi review [+25 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IUNIE, 2019
- trimis de: Floria PRETOR, din [Bucuresti] — în 21.12.20
Crama LacertA. Sub soarele Buzăului
La crama LacertA am ajuns cu totul şi cu totul întâmplător, într-o după amiază însorită de început de vară. Anul trecut, pe vremea când nu fugeam de oameni şi ne bucuram fără teamă de excursiile cu autocarul, am plecat într-o plimbare prin judeţul Prahova, pe Drumul Vinului care străbate podgoriile din renumita regiune viticolă Dealu Mare. Când vine vorba de turismul prahovean, ne gândim în primul rând la Valea Prahovei cu suita ei de staţiuni frumoase dar atât de [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: APRILIE, 2019
- trimis de: mihaelavoicu PRETOR, din [Ploieşti] — în 13.02.20
Frumoșii din Herghelia Cislău
Întâmplarea a făcut ca, într-o excursie organizată de o mică firmă de turism, o afacere de familie a unei cunoștințe, excursie la care m-am înscris special pentru mult dorita ”Casa cu blazoane” din localitatea Chiojd-jud. Buzău, întâmplarea zic, a fost ca în program să figureze și Herghelia de la Cislău. M-am întrebat, ”ce să vedem la o herghelie? Cai, ce altceva! ” Mi-am amintit de perioada copilăriei când vedeam la circ recompensa primită de aceștia după ce-și [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2018
- trimis de: Floryn81 AUGUSTUS, din [Râmnicu Sărat] — în 23.01.19
Drumeție pe dealul Istrița, la releele de pe vârf și la chilia lui Ambrozie
Toamna care a trecut ne-a răsfățat cu multe zile călduțe, numai bune pentru ieșiri în natură. Deși a fost o perioadă încărcată pentru noi, într-o după-amiază frumoasă de la finalul lunii octombrie ne-am hotărât să facem o mică drumeție; avea să fie ultima din an. Pentru că ziua era destul de scurtă, am căutat o destinație nu prea departe de casă. Ne-am hotărât să mergem la chilia lui Ambrozie, unul dintre cele mai interesante obiective de pe dealul Istrița, pe [...] — vezi review [+40 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2018
- trimis de: viorelgeorgescu SENIOR, din [Buzau] — în 07.05.18
Locuri de poveste si traditii autentice!
De 1 Mai anul acesta am ales sa fiu "Turist în țara mea" si fiind buzoian m-am hotărât sa merg pe Valea Buzăului mai sus de "intorsura" pana la Vama Buzaului pe unde nu am mai fost de 40 de ani. Atracţia principala a regiunii şi obiectivul cu care majoritatea asociază Vama Buzăului este Rezervaţia Naturală Valea Zimbrilor care numără în prezent 37 de exemplare. Alături de aceste majestuoase animale trăiesc cerbi, ciute și iezi în același areal. Dupa ce ti-ai delectat [...] — vezi review [+25 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2017
- trimis de: zlatna AUGUSTUS, din [Râmnicu Vâlcea] — în 05.11.17
Am fost şi noi în Ţara Luanei
După cum ştiţi de la colegii @Dan&Ema şi @tata123, în data de 21 octombrie a avut loc o mini întâlnire AFA la Aluniş. De când s-a anunţat această întâlnire am răspuns prezent. A venit ziua plecării. Cum de la Râmnicu Vâlcea până la Colţi (locul de plecare în drumeţie) e distanţă destul de mare, am ales să facem o oprire intermediară la Ploieşti, la pensiunea Casa Simoni. Am ajuns vineri seara la pensiune, a doua zi, dis-de-dimineaţă, am pornit la drum, pentru că [...] — vezi review [+38 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2017
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Cluj-Napoca] — în 25.10.17
Cu Diana in Tara LuaneiMG
21.10.2017. In sfarsit! Dupa o amanare de 2 saptamani din motive meteo coroborate cu disponibilitate ghid local Diana, in ziua amintita am purces catre mult asteptata drumetie in Tara Luanei, alaturi de alti AFA-isti care au raspuns invitatiei mele: @zlatna si @tata123. Multumesc Cornel pentru pinn-uirea invitatiei pe homepage AFA in perioada premergatoare excursiei. Grupul AFA de 8 membri s-a alaturat altor grupuri inscrise pe alte surse, si astfel am ajuns sa ne strangem vreo 80, din ce mi-a [...] — vezi review [+45 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2017
- trimis de: tata123 🔱 POSEIDON, din [București] — în 22.10.17
Vestigiile rupestre din Munții Buzăului
Un tărâm învăluit în legendă, cuprins de culorile toamnei s-a dezvăluit în fața noastră în acest weekend. De ani de zile am privit fotografiile de pe Internet cu așezările rupestre din Munții Buzăului, cuprinse în arealul Bozioru-Nucu-Aluniș-Colți, dorind să explorez cândva aceste locuri. Întrucât informațiile privind traseele erau lapidare, nesigure, marcajele aproape inexistente, am tot așteptat. Diverse agenții de turism și asociații organizează periodic excursii [...] — vezi review [+20 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: SEPTEMBRIE, 2017
- trimis de: Yersinia Pestis AUGUSTUS, din [Mărăşeşti [VN]] — în 28.09.17
Călător prin țara mea: Focurile vii de la Terca și Muntele de sare de la Lopătari
Căutam sarea în bucătărie si, ce să vezi, am dat peste cognac. La ce-mi trebuie sare? Acum caut lămâia! Vă spuneam zilele astea că am năvălit peste județul Buzău, pe care l-am cotropit, căutându-i frumusețile. Astăzi o să vă vorbesc despre Focul Viu de la Terca și Muntele de sare de la Lopătari. De ce am ajuns la Lopătari? Pentru că, până acum vreo trei ani am avut un coleg de serviciu care e din zonă. După ce s-a pensionat, s-a retras în Lopătari, el [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2017
- trimis de: Dan&Ema TITAN, din [Cluj-Napoca] — în 19.06.17
Stiati de... Babele de la Ulmet? Dar de Muzeul Chihlimbarului din Colti?
Cum se ajunge la Babele de la Ulmet? Sunt doua posibilitati. Din DN10 Buzau – Brasov, din localitatea Magura, porneste DJ203F, care dupa ce traverseaza in scurt timp apa Buzaului, formeaza catre stanga DJ203L. Strabatem satele Parscov, Lunca Frumoasa, Trestia, Cozieni, Balacesti, Anini, Cocarceni, sunt 17,5 km din DN pana aici, iar de aici inca 1,2 km in stanga pe DC78 catre Ulmet. Din Bucuresti pe aceasta cale sunt 160 km si ceva mai mult de 2,5 ore de parcurs. Va recomand insa [...] — vezi review [+31 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MAI, 2017
- trimis de: Chloe PRETOR, din [Bucuresti] — în 13.05.17
4 zile in Tara LuaneiMG
Ziua 1: Pentru prima zi a mini-vacantei in muntii Buzaului am ales sa face o tura la bisericile rupestre din Alunis, cu cunoscuta ghida din Colti, Diana G. Diana este ghid al Muzeului de Chihlimbar din Colti si o foarte pasionata cunoscatoare a locurilor. Diana organizeaza ture la asezarile rupestre din zona Alunis; indiferent de nr de persoane, puteti merge in excursie cu ea. Familia noastra e formata din 3 persoane, insa ne-am lipit unui grup deja format, cu 3 familii din Brasov si [...] — vezi review [+60 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: MARTIE, 2017
- trimis de: Carmen Ion TITAN, din [București] — în 05.04.17
Poveşti despre clădiri şi oameni: conacul Marghiloman din Zărneşti (Buzău)
Din seria (nesfârşită) de clădiri boiereşti abandonate, răspândite prin toată ţara, astăzi vă voi prezenta un conac mai puţin cunoscut, dar care a aparţinut unui personaj legendar şi controversat ce a făcut istorie în a doua jumătate a secolui al XIX-lea şi prima jumătate a veacului trecut: Alexandru Marghiloman. Clădirea cu pricina se află în satul Fundeni din comuna buzoiană Zărneşti. De pe E85, mergând din Bucureşti spre Moldova, la cca. 12 km după ce se trece [...] — vezi review [+16 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2016
- trimis de: Aurici AUGUSTUS, din [Bucureşti] — în 29.12.16
Dintre escapadele toamnei – Cascada Cașoca, Barajul Siriu, Puntea de lemn de la Păltineni, Restaurantul Cetățuia, Drumul Leiculești-Sărata MonteoruMG
Sunt în vacanță de o săptămână și m-am trezit că nu mai am nimic de făcut, nici o vizită, nici un musafir. Și chiar dacă nu credeam că o să mai scriu ceva anul acesta, o să încerc să aleg una-două dintre escapadele toamnei, pentru că nu cred că mai revin la un an care s-a încheiat. Am și eu un fix cu cronologia și cu vechimea, ce vreți. Din păcate mie toamna nu-mi aduce mare lucru din punct de vedere turistic. Destul de rar sau deloc prind o noapte pentru o [...] — vezi review [+31 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
Grad satisf.:
NU RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2016
- trimis de: adri-nico PRETOR, din [Buzău] — în 01.09.16
Crucea Manafului - Cea mai mare cruce cioplita din tara
Dupa cum v-am spus data trecuta, am plecat de la Naeni tinta spre Crucea Manafului despre care imi spusese un coleg de site ca s-ar afla in zona. Am citit legenda ei inainte si pentru ca mi-a placut, am zis ca trebuie sa o vedem mai ales ca nu faceam un ocol prea mare. Ne-a spus unchiul sa tinem drumul pina trecem de pod apoi sa facem la stinga. Acolo e indicator insa drumul pe care am cotit era de pamint si masina facea ca toate ala. Am trecut pe linga un loc amenajat de cei ce au paminturi [...] — vezi review [+4 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review