- RUBRICĂ de CĂLĂTORIE
Castelul Iulia Hasdeu / CÂMPINA
- CLASIF. OFICIALĂ:
- TOTAL REVIEW(s): 14 din care: 8 VECHI (DE ARHIVAT)
- MEDIA NOTELOR acordate de TURIȘTI: 8.83
- GRAD RECOMANDARE: 100.00%
- INFO ON WEB: www.muzeulhasdeu.ro
- COORDONATE GPS: 45.135922, 25.727684 [coord. incorecte?]CONFIRMATE » de elviramvio (cert)NAVIGARE: GPS
Castelul Iulia Hasdeu / CÂMPINA - impresii și recomandări
[14] Impresii de la turiști
[ordonate după data sejurului;
ptr ordonare după data încărcării: click aici]
Ai fost și tu acolo?
SCRIE IMPRESII /
ÎNCARCĂ FOTO
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2019
- trimis de: Mari-a GOLD, din [Rm Valcea] — în 19.05.20
Constientizare si acceptare ...
Asa cum se stie, Castelul a fost construit in memoria Iuliei Hasdeu - o fata geniala care a murit la varsta de 18 ani - de catre tatal acesteia. Senzatia este una de ne comentat, doar de simtit... Atunci cand traiesti o poveste de viata asemanatoare cu aceasta, durerile - a ta si a celui care a cladit acest edificiu - se impletesc, se zvarcolesc... se razvratesc si se sustin reciproc... dor... sangereaza... se ingemaneaza si parca iti dau putere... sa accepti, sa ierti... sa "traiesti [...] — vezi review [+7 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: NOIEMBRIE, 2018
- trimis de: ANILU CONSUL, din [Bucureşti] — în 11.11.18
Castelul Iulia Hașdeu - o poveste tristă
După vizita la Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu ne-am continuat drumul tot pe Bld-ul Carol până la numărul 199, la Castelul Iulia Hașdeu. Spre rușinea mea anul acesta am aflat de acest Castel, citind articolul colegului @iulian68 – unde el a scris foarte detaliat povestea și legendele Castelului. N-am să mai repet și eu povestea, vă voi spune ce am simțit eu vizitând acest Castel. Castelul este vizibil din stradă, indiferent din ce direcție circuli pe Bld-ul Carol. [...] — vezi review [+10 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: AUGUST, 2018
- trimis de: iulian68 PRETOR, din [București] — în 04.09.18
Castelul Iulia Hasdeu sau incredibila suferinta a unui tata
Inca dinaintea plecarii catre pensiunea Roua Muntelui din Dejani ma gandeam sa mai vizitam ceva pe drum, asata ca sa incerc sa apropii timpii de sosire dintre noi si prietenii nostri care plecau un pic mai tarziu. Asa m-am orientat spre castelul Iuliei Hasdeu din Campina. Citisem mult despre el, vazusem in urma cu ceva vreme chiar la tv un montaj documentar dedicat, si mi-a ramas in minte dragostea tatalui pentru fiica sa si incercarile pana la epuizare de a reusi sa mai ia legatura cu ea [...] — vezi review [+22 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: DECEMBRIE, 2016
- trimis de: elviramvio AUGUSTUS, din [jud. Ilfov] — în 07.12.16
Marele Templu al Iuliei Hașdeu
"Ești Dumnezeu, Isuse, și mântuiești o lumePrin moartea-ți născătoare de noile idei; Dar mamă e Maria... ce-i pasă unei mumeDe lume și nelume când piere fiul ei?" Cu această strofă începe poezia lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, "Mater Dolorosa", publicată în 15 ianuarie 1888, cu câteva luni înainte de moartea unicei, genialei și foarte iubitei lui fiice, Iulia. Oare a fost o premoniție? În drumul spre casă, venind de la Azuga, ne-am abătut putin pe la Câmpina, fără [...] — vezi review [+51 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: OCTOMBRIE, 2016
- trimis de: Miriam GOLD, din [Galaţi] — în 13.10.16
Vizita incompleta la castel
Inca de mica am citit despre sfasietoarea poveste a tatalui care, devastat de durerea pierderii fiicei sale, a construit castelul de la Campina. Vizita acestui obiectiv turistic ar putea fi extrem de reusita daca nu ar fi incompleta. Intai, "bilele albe" - in taxa de vizitare (10 lei) primesti un ghid audio cu ajutorul caruia afli tot ce vrei despre arhitectura castelului, Iulia Hasdeu si obiectele expuse. "Bile negre" - nu toata arhitectura este explicitata cu ajutorul audioghidului, un [...] — vezi review [+1 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
Grad satisf.:
RECOMANDĂ
- perioada: IULIE, 2013
- trimis de: Xla PREMIUM, din [Bucuresti] — în 07.08.13
Castelul Iulia Hasdeu - merita un scurt ocol pana la Campina
Castelul Iuliei Haseu din Campia este un obiectiv pe care l-am descoperit si vizitat foarte tarziu, adica abia anul acesta prin luna iulie. Am trecut de foarte multe ori pe langa indicatorul de Campina de pe DN1 dar niciodata nu am fost tentati sa viram la stanga si descoperim acest oras. Insa odata ce am aflat povestea au si inceput sa umble prin mintea mea gandurile mistice si dorinta de a vedea locul acela paranormal, si in urmatorul weekend am reusit sa ajung. Din pacate nu am putut [...] — vezi review [+4 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: FEBRUARIE, 2012
- trimis de: private_rayen SENIOR, din [Bucureşti] — în 22.03.12
Stropul de magie al Campinei - Castelul Iuliei Hasdeu - partea a-II-aMG
Câmpina… o poartă spre lumea munţilor, oraşul situat la 426 m deasupra mării, ce ne primeşte cu răcoarea sa caracteristică şi ne invită să-i cunoaştem istoria şi tradiţia. Este timpul să lăsăm pentru altă dată deja clasicul drum spre Valea Pahovei şi preţ de câteva clipe să ne lăsăm chemaţi sau… mai mult decât atât, să ne lăsăm purtaţi de magie…de stropul de magie al Câmpinei. În jur este răcoare şi linişte. Probabil, aşa este în Câmpina. De [...] — vezi review [+15 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: FEBRUARIE, 2012
- trimis de: private_rayen SENIOR, din [Bucureşti] — în 21.03.12
Stropul de magie al Campinei - Castelul Iuliei Hasdeu - partea IMG
Pitorescul oraş Câmpina se află situat pe teritoriul Judeţului Prahova, la altitudinea de 426 m, desfăşurându-se în toată frumuseţea sa pe Valea Prahovei. Acest loc binecuvântat de istorie şi tradiţie are o caracteristică aparte, fiind oraşul cu cele mai multe zile însorite din an. Splendorile Câmpinei n-au trecut nevalorificate astfel că personaje importante ale culturii româneşti precum, pictorul Nicolae Grigorescu, marele filolog şi scriitor Bogdan Petriceicu Haşdeu şi [...] — vezi review [+15 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
MG
[Articol selectat ca MINI-GHID AFA ptr această destinație]
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: MAI, 2010
- trimis de: magdalena SENATOR, din [București] — în 02.06.10
„Templul mistic” al Iuliei Hasdeu (Muzeul memorial B. P. Hasdeu)
Motto: „ (...) am visat fericirea”... (extras din cugetarile Iuliei) „Plangeti-ma, dar nu ma consolati; sunt dureri ce nu se pot alina”, scria Iulia. Si totusi, tatal sau, renumitul savant B. P. Hasdeu, a construit un templu in memoria fiicei sale plecata prea devreme din lumea materiala catre cea a spiritelor, incarcand sa-si aline astfel durerea pe care a simtit-o la disparitia ei prematura. Aflat intr-o minunata gradina, inconjurat de arbori inalti, Castelul se inalta [...] — vezi review [+33 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IULIE, 2009
- trimis de: motanu_rau* SILVER, din [Brasov] — în 24.04.10
O oaza de liniste si mister
Desi am ajuns cu greu, a meritat. Am venit cu trenul din Brasov pana in Campina, apoi cu un microbuz care face curse regulate din gara pana in oras (atentie - e ceva distanta de la gara pana in Campina propriu-zisa) si am coborat parca la a treia sau a patra statie. Ca reper, intrebati soferul nu de castel, ci de scoala de subofiteri care e chiar alaturi. Dupa ce coborati, o luati in sens invers celui in care se duce microbuzul (urmati indicatoarele - civilizat obicei), urmati drumul care [...] — vezi review [+6 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IUNIE, 2009
- trimis de: titzian SILVER, din [tg mures] — în 08.08.10
Loc superb, implicarea mistico-spirituala e o alternativa de vazut la fata locului
cuvinte de lauda pt impresia data de organizarea si apectul foarte ingrijit si bine pus la punct al castelului. ospitalitatea ghidului si incercarea de a da lamuriri cu privire la istoria locului. nu toti cred ca sint patrunsi la fel de spiritul mistic al locului, dar oricum este un punct de atractie turistica demn de luat in seama, pe linga muzeul N. GRIGORESCU din [...] — vezi reviewPT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: IUNIE, 2008
- trimis de: cc_iordachescu PREMIUM, din [Galati] — în 11.03.10
In apropierea lumii spiritelor - Castelul Iuliei Hasdeu – adevar sau legenda?
Mergand pe valea Prahovei pe E60 trecem cu viteza pe langa indicatorul care ne arata intrarea in orasul Campina. Daca rupem din timpul alocat statiunilor arhicunoscute si oprim in Campina putem admira doua obiective turistice mai putin cunoscute: - casa memoriala a pictorului Nicolae Grigorescu si castelul Iuliei Hasdeu. In speranta ca va voi trezi curiozitatea voi incerca sa va prezint cateva date despre castelul Iuliei Hasdeu, obiectiv ce ar merita o mediatizare mai ampla fiind unic in [...] — vezi review [+23 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: APRILIE, 2007
- trimis de: dorgo AUGUSTUS, din [Târgu Mureș] — în 10.02.11
Iulia
Iulia s-a nascut intr-o celebra familie de nobili din Regat. Iulia era o fata inteligenta, frumoasa si sensibila. Se simtea uneori insa stinghera si trista, parca lumea in care traia nu era facuta pentru ea. Citise mult despre nedreptate, foamete si razboaie. Poate de aceea Iulia s-a retras intr-o lume de vise, o lume numai a ei, pe care-o regasea de fiecare data cand dechidea cate o carte. Citea mult din impresionanta biblioteca a tatalui ei, un vestit academician al secolului trecut. Iulia a [...] — vezi review [+21 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review
[de ARHIVAT în curând]
- perioada: FEBRUARIE, 2007
- trimis de: cosminp SENIOR, din [Bucuresti] — în 12.01.10
Istorie mai putin cunoscuta
Nu departe de bucuresti, la circa 1-1, 5 ore de mers cu masina, se afla campina. cine nu a auzit de aceasta localitate? dar cine a auzit ca acolo se afla castelul iulia hasdeu? eu am aflat destul de tarziu. Asa ca, la un sfarsit de saptamana, am mers pana acolo. castelul se afla in oras si a fost construit de tatal iuliei hasdeu cu peste 100 de ani in urma. Ca aproape orice castel/palat/muzeu din romania, statul nu prea aloca bani pentru intretinere, iar vizitatori nu sunt foarte multi. [...] — vezi review [+2 poze]PT PROPRIETARI:
RĂSPUNDE acestui review