Solicitare CMR / zSTRATOSFERA

Vacanta si CV-19

Trimisă în 18.03.20 17:53
autor dan_isGD [Iaşi]
» VIZUALIZĂRI: 18833

Buna ziua,

la toata lumea... nu stiu unde sa postez intreabarea (care sigur e de actualitate) asa ca o postez aici.

Va rog sa ma lamuriti /sfatuiti in legatura cu faptul ca am platiti o vacanta pentru sezonul estival si acum cu epidemia de cv-19 am temeri ca o sa raman si fara vacanta si fara bani.

Pe scurt ce solutii de rezolvare sunt?,

imi pot anula vacanta si sa recupezez fie si partial banii dati?

va multumesc

Dan


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 8
  • BUGET: 1100 [euro?] -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 11

Răspunsuri — pag 6 / 9

AryaPM[26.04.20 10:02]

@andrapg:

  Îmi lasă un gust amar astfel de comentarii. Păcat că nu le filtrează nimeni, ...

Nu crezi că exagerezi? Practic tu propui cenzurarea comentariilor de pe acest site, ceea ce este cel puţin ilegal. Am pus o întrebare perfect legitimă, pe tema topicului, fără a jigni sau înjura pe cineva, în limita regulamentului acestui site. Care ar fi motivul pentru care îţi permiţi să sugerezi cenzurarea intervenţiei mele?

Este posibil să nu fi reuşit să citesc chiar toate răspunsurile scrise la acest CMR. Sunt peste 150 de intervenţii în care au fost dezbătute mai multe situaţii legate de vacanțele afectate de COVID-19, fiecare diferită. Din cele citite eu nu am sesizat implicarea ta ca jurist întru ajutorarea comunităţii AFA mai puţin pregătită în domeniul juridic. Mulţi dintre cei care au intervenit pe acest topic şi-au exprimat propriile nemulţumiri şi dezamăgiri legate de vacanţele deja plătite şi ratate, cel puţin în acest moment, de comunicarea cu agențiile, fiecare a povestit despre alternativele oferite de către agenţii, ce a ales sau ceea ce intenţionează să aleagă dintre opţiunile oferite.

Însă din păcate faci și tu parte din grupul de oameni care nu dau sfaturi și împărtășesc experiențe, ci se cred cei mai deștepți și critică pe toată lumea.

Nu am criticat pe nimeni şi nici nu m-am apucat să dau sfaturi. În situaţii de acest gen, oricâte sfaturi ai primi, de la profesionişti sau de la simpli turişti aflaţi în situaţii similare, în final, decizia este una personală, deoarece nimeni pe lumea asta nu poate decide mai bine decât mine ce este mai bine pentru familia mea.

Nu am ce experienţe să împărtăşesc în acest moment. Am două vacanţe plătite integral, una în Bulgaria la sfârşit de august şi una în Turcia în septembrie, iar în acest moment nu am altceva mai bun de făcut decât să aştept să văd ce se întâmplă şi îmi permit să mai aştept încă patru luni de acum încolo. Este prematur să mă pronunţ acum dacă voi pleca sau nu. Îmi doresc să plec, pentru că altfel nu rezervam, dar nu cred că-mi voi asuma riscul de a mă îmbolnăvi pe acolo.

Și crede-mă, nu caut ce e mai ieftin, nu sunt " săracă" , dacă asta vroiai cu răutate și ironie sa spui

Nu este deloc „profesional” sau „etic” din partea ta să-mi răstălmăceşti spusele şi să-mi aduci asemenea acuzaţii. De ce m-ar interesa pe mine situaţia ta financiară?

Acest site este pentru discuţii despre călătorii, nu despre competenţa profesională în domeniul în care activează sau despre bunăstarea materială a userilor. Pe mine sigur nu mă interesează aceste aspecte.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 8399 PMA (13 voturi)

tm67bruPA3r[26.04.20 11:32]

poziția mea e diferită - eu M-AȘ duce în vacanță, în iulie-aug-sep, în anumite țări

Detaliez, mai jos - însă la început o paranteză, utilă imho entru înțelegerea corectă/completă

Sunt fumător înrăit, plămânii ferfeniță; în plus cu nevastă cadru sanitar; în toată această perioadă (și în cea care va urma) am fost, sunt și voi fi ULTRA-precaut - nu am ieșit din casă decât”tras” , când era MUSAI; când m-am întors , am dezinfectat TOT (inclusiv telefon, portofel, ochelari!). Nu mă număr, deci, printe acei „inconștienți superficiali” - și nici în perioad următoare nu voi”lăsa jos garda”, nici un milimetru!

Revin: în lunile următoare - poate chiar anii următori! - va trebui să învățăm să trăim cu Covid19! Iar pentru mine unul, această obligativitatea va INCLUDE și „învățăm să trăim cu virusul ÎN CONCEDIU”! Cu aceleași măsuri de protecție, probabil întărite, amplificate.  

Decât să mă „carantinez” în casă, prefer ca în lunile de vară să fiu „carantinat” pe vreo plajă!

Am  încredere în măsurile luate de țările SUPER-interesate în turism - consider că probabilitatea de a lua virusul la mine în oraș este aceeași (dacă nu cumva mai mare!) față de locuri în care autoritățile și hotelierii au luat măsuri RIGUROASE anti-covid și unde și cei din jurul meu (alți turiști) sunt (mult) mai puțin superficiali decât cei pe care-i pot întâlni pe stradă, în magazine, în orașul meu!

-

Ergo: m-aș duce (1) în țări unde situația nu este chiar atât de îngrijorătoare (de ex Grecia - anumite zone, nu toate!) și (2) în locuri unde autoritățile & hotelierii iau măsuri care să minimeze / elimine variantele de infectare — de ex: restricționează intrările dar pentru turiștii care au dovada ANTICORPILOR; îmi aduc, la cerere, mâncarea  în cameră etc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 8400 PMA (12 voturi)

andrapgGD[26.04.20 12:24]

@Arya:  Imi cer scuze. Eu m-am simțit atacată și jignita, ai emis niste presupuneri care au depășit cu mult ce sustii in ultimul comentariu.

​Eu mă refeream la o agenție la care eu nu as apela nici moartă și care vinde vise frumoase și toată lumea e dezamăgită mai devreme sau mai târziu (știu prea multe exemple).

​Și sunt de părere că astfel de comentarii nu au ce căuta aici, repet, nu are nimeni nevoie de sfaturi de genul - așa îți trebuie dacă ai ales prost.

Nu am multe comentarii pe acest site pentru simplul motiv că am avut un alt cont pe care l-am pierdut (nu mai este activa adresa de email, a fost atacată și blocată), iar ajutorul juridic cred că nu avea rost sau era puțin util până astăzi. Deja am ajutat câteva persoane, eu cunosc legislația și știu ce pot face agențiile și ce nu.

​Și rog sa fiu contrazisă daca am înțeles greșit, însă eu consider că acest site are scopul principal de a ne ajuta sa luăm deciziile corecte cu privire la vacanțele noastre. De a ne ajuta intre noi turiștii pentru vacante cât mai reușite. Și asta clar implică și ce tip de contracte semnăm și ce agenții alegem.

Îmi cer din nou scuze, nu am nici cea mai mică dispoziție să mă contrazic sau să mă cert, vreau doar sa ajut cu ce pot eu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

michaela_1961PA[26.04.20 13:18]

@nicole33:

" De ce aş avea  încredere că ar fi mai sigur un hotel din Mamaia faţă de un hotel turcesc? Eventual unul în care au fost carantinaţi diasporezii, dezinfectat de mântuială şi care în august va costa mai mult ca unul din Maldive  . "

Măcar în turci am absolută încredere că vor face eforturi serioase pentru siguranţa turiştilor, nu ca la noi pe principiul că merge şi aşa, doar  bani să iasă. "

Cat se poate de corect! Si eu am mult mai multa incredere in masurile pe care le vor lua turcii fata de ai nostri. Cand au avut atentate teroriste s a vazut ca au rezolvat problema si in aeroporturi si in hoteluri/plaje. La Mamaia nu m-as fi dus nici inainte, acum nici nu se pune problema, sa stau 3 nopti cu banii pe 10 nopti la turci.

" Virusul ăsta nenorocit nu doar că mi-a distrus vacanţele planificate, dar a reuşit să-mi ia şi bucuria pregătirii meticuloase a acestora. "

Si eu ma gandeam ce adrenalina ar fi fost pe mine in aceasta perioada ca sa pun la punct totul si cat de mult adoram aceasta perioada. Dar cel mai tragic o sa fie la vara in perioada in care ar fi trebuit sa fiu plecata, atunci sa vezi unghii in gat.

După experienţa acestui an cred că voi fi mai reticentă. Voi fi mai atentă la condiţiile de rezervare, căutând variante cu avans minim pentru minimizarea pierderilor în caz de alte surprize şi voi renunţa la asigurările storno, care s-au dovedit total inutile anul acesta,   bani pierduţi. "

Mare adevar, asigurare storno am facut si noi si nu ne foloseste, asa am inteles. Rezervari  pana acum nu mi-am pus problema decat sa fie agentia f. serioasa, deh, cine sa fi prevazut asa ceva?!

Sa fim sanatosi si sa dispara brusc!

P. S. Prof. Isaac Ben-Israel, de la Universitatea din Tel Aviv, susține că analiza pe care a făcut-o asupra noului coronavirus arată că epidemia își atinge vârful la 40 de zile, după care intră într-un declin rapid. După 70 de zile dispare, indiferent de măsurile de distanțare socială impuse de guvernele din întreaga lume, scrie The Telegraph.

Prof. Didier Raoult  sustine cam acelasi lucruri.

Nu-mi spune ca sunt fake uri pentru ca eu vreau sa cred ca asa va fi!  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3850 PMA (6 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[26.04.20 16:07]

@tm67bru:  

Decât să mă „carantinez” în casă, prefer ca în lunile de vară să fiu „carantinat” pe vreo plajă!

Această "carantinare" forţată pe o plajă minunată ar putea constitui visul multora. Mai ales dacă durează cel puţin două-trei săptămâni

Precauţii maxime au luat şi alţii, conştienţi că o contaminare ar putea avea efecte tragice în cazul în care pe lângă fumat se mai adaugă şi alte afecţiuni cronice, ajungând să urască faptul că trebuie să iasă în fiecare zi din casă pentru a merge la serviciu, stresul că pot fi oricând expuşi fiind destul de greu de suportat, puterea de concentrare scade, imunitatea scade etc.

în lunile următoare - poate chiar anii următori! -  va trebui să învățăm să trăim cu Covid19! Iar pentru mine unul, această obligativitatea va  INCLUDE  și „învățăm să trăim cu virusul ÎN CONCEDIU”! Cu aceleași măsuri de protecție, probabil  întărite, amplificate.    

Uşor de zis, dar mai greu de pus în practică.

Simt că am nevoie de o vacanţă ca de aer după şapte luni de muncă, însă nu întrevăd prea curând vreo posibilitate de plecare.

Dacă se va putea pleca la data sejurului meu voi avea o alegere dificilă de făcut: Turcia sau nimic, deoarece nu am deloc încredere că aş fi mai în siguranţă petrecând o vacanţă undeva în România şi nici disponibilitatea financiară de a suporta costuri exagerate pentru nişte servicii... din cauza cărora am tot ales an de an alte destinaţii de pe mapamond. ​​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[26.04.20 16:29]

@andrapg:  

Și crede-mă, nu caut ce e mai ieftin, nu sunt "săracă", dacă asta vroiai cu răutate și ironie sa spui

Accentele de superioritate şi acuzaţiile nefondate nu-şi au nici rostul şi nici locul pe acest sait.

Crede-mă că aceia care cumpără vacanţe ieftine nu sunt neapărat săraci (lipsiţi de posibilităţi financiare), astfel că nu poţi categorisi oamenii după acest criteriu şi, prin urmare, nu ai niciun motiv să te consideri jignită sau ironizată.

​Am cunoştinţe cu mult mai mulţi bani decât mine care nu ar plăti niciodată cât dau eu pe o vacanţă "turcească", de exemplu, şi nu pentru că nu şi-ar permite, ci pentru că ei consideră că nu merită cheltuiala. ​​

În schimb, vânează asiduu "chilipiruri", oferte last minute la preţuri de nerefuzat, având disponibilitatea de a pleca în vacanţă chiar şi de pe o zi pe alta, lux pe care eu nu mi-l permit. Uneori le iese, alteori nu, dar ei perseverează. ​

Îţi mai dau exemplul unui user vechi pe acest sait, căruia îi mai place să "pozeze în sărac" , dar care călătoreşte într-un an normal mult mai mult decât alţii​, alegând cu mult timp înainte vacanţe foarte ieftine, dar de lungă durată, căruia nu-i pasă că va beneficia doar de cazări modeste, pentru că oricum mai mult se plimbă prin împrejurimi.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

Dan&EmaTIT17r[26.04.20 16:59]

@tm67bru:  Un punct de vedere la care subscriu si eu.

  va trebui să învățăm să trăim cu Covid19! Iar pentru mine unul, această obligativitatea va  INCLUDE  și „învățăm să trăim cu virusul ÎN CONCEDIU”!

Asta e solutia, sa ne adaptam, sa pastram regulile minutioase de igiena si sa ne protejam maxim.

​Si in cazul nostru pentru 2 din 4 o nedorita imbolnavire cu Covid prezinta riscuri sporite, asa ca prudenta, igiena, siguranta vor conta in alegerea destinatiilor de concediu, si din tara si de peste hotare.

Numai de bine tuturor!   ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

andrapgGD[26.04.20 17:47]

@nicole33:  Termenul " sărac" are mai multe înțelesuri, fusesem acuzată că am ales o vacanta ieftina trecând cu vederea agenția cu renume prost. Toți căutăm chilipiruri și e super normal sa fie așa. ​​​​

Eu sunt mai nouă in acest grup și în astfel de căutări pentru că am descoperit Turcia și all inclusive anul trecut, la 40 de ani. Eram total împotriva ideii de a zace înconjurată de mâncare, dar acum   nu mai vreau altceva, aveam doua sejururi luate doar până în iunie! Până acum doar Grecia și munte, fără hoteluri cunoscute, plus deplasări cu serviciul. Tot anul trecut am descoperit și Istanbul și îmi doream mult sa îl vizitez câteva zile. ​​

In orice alt an mă prindea viermele asta, nu aveam atât de mare regret că acum. Sper că va fi ok in septembrie...

​​Multumesc mult pe aceasta cale pentru comentariile și review-urile de pe acest site, mă ajută foarte mult.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

elviramvioAU35r[26.04.20 19:15]

@tm67bru:  de fapt prin acest cometariu al meu aș dori să răspund tuturor acelora care și-au spus părerile pe acest fir de discuție.

Știi și știți că am fost prima care am tras un semnal de alarmă destul de mascat legat de acest virus care ne-a lipsit de frumusețea proaspătă a primăverii.

Din acel martie nenorocit, am spălat acasă halatele de spital ale soțului meu, am cumpărat măști, vizete pentru soț și dezinfectanți, am creat un loc la intrare în casă unde soțul meu își lăsa blugii, cămașa, pantofii într-o tăviță cu dezinfectant concentrat, mă rog, hainele de serviciu.

La fel ca și tine, el dezinfecta ochelari, portmoneu, telefon, cheile mașinii, nu a mai purtat ceas. Dădea zilnic cu alcool în mașină pentru că venea dintr-un mediu unde s-a dovedit că din martie, de când unii mă considerau pe mutește puțin isterică, chiar în acel spital au circulat pacienți deja infectați.   Deci soțul meu mergea zilnic în spital.

Partea tânără a familiei a lucrat de acasă încă din 14 martie și de atunci le-a fost comunicat că vor începe să revină la birouri în cel mai bun caz de la 1 mai! Ei bine, acum cică 1 iunie, probabil! Fapt ce iar ne-a dat puțin de gândit.

Am dezinfectat cu alcool  cățelul când scăpa pe stradă ????, la fel și un motan care, culmea, s-a gândit să ne adopte el pe noi tocmai acum ????. Eu am ieșit la cumpărături când a fost nevoie și am procedat tot așa: haine, carduri, telefon, ochelari, produsele cumpărate dezinfectate cu alcool diluat puțin. Prin bună înțelegere am păstrat distanța cu vecinii cu care totuși ne-am ajutat la cumpărături. Ei, poveste lungă! Dar partea turistică...  

Aveam cazări rezervate în Bulgaria, Grecia și Macedonia pentru luna mai. Le-am anulat abia în Vinerea mare, nu de teama Covid ci pentru că nu aveam legal cum pleca din țară. Plus că soțul meu are din acel sfârșit de februarie interzis la concediu sau învoiri. Cu multă durere am făcut asta deși ne pregătisem cu măști, dezinfectanți și multe altele. Și sufletește ne pregătisem să mâncăm în camerele de hotel ce comandam sau din supermarket. 

Acum așteptăm luna iulie să vedem ce se hotărăște și dacă putem trage o fugă prin Serbia, Grecia, Macedonia, poate Slovenia. Desigur cu multe măști după noi, cu mult alcool, eventual cu mănuși deși acestea doar pentru a respecta legea locală. Că ne vom bronza în degrade, ce mai contează. Dacă reușesc, vă trimit poze să mă invidiați????

Pentru septembrie avem un sejur lunguț în Spania. Nu renunțăm deși știm că va fi cu totul altfel. Doar dacă nu vom avea voie să intrăm în acea țară, așa că deja am o listă cu posibile schimbări de rută în funcție de oferte Wizz Air. Dacă nu, accept fără supărare amânare pentru 2021.  

De ce am scris atât? Pentru a vă spune că dacă în februarie-martie nu știam mai nimic despre confratele Covid-19, azi știm cum acționează, cum să ne ferim, am învățat că trebuie să alegem cu grijă o cazare mai puțin aglomerată, că putem mânca și în camera de hotel, că bufetul suedez nu va mai fi anul acesta și chiar dacă ar fi e bine să-l ocolim,   că vom vizita poate mai puține muzee căci sigur nu se va permite să ne înghesuim ca sardelele, că vom face plajă mai greu, că nu vor mai fi concerte sau festivaluri la care să ne înghesuim, că nu trebuie să... mai vreți?  

Ei bine, pentru mine și soțul meu, dacă se vor deschide granițele pentru turismul internațional, vom pleca pregătiți material și sufletește să petrecem vacanțe altfel, adică la fel de atenți la igienă cum ar fi când lucrezi în spital și ai de-a face cu bolnavi, cu colegi care deja au făcut ture în secțiile Covid.

Dacă vom avea voie, vom respecta legile locale, ne asumăm renunțarea la plăcerile papilelor gustative în orice tavernă de la colț de stradă deși e dureros numai gândind asta (mai puțin berea și vinul) și nu vom lăsa să ne învingă o teamă acum când lucrurile s-au mai așezat cumva.   Bine, nu avem nici unul diabet sau alte belele de care să știm.  

Așa că eu cred că este bine să vă analizați fiecare obiceiurile în primul rând, posibilitățile fizice și medicale, să fiți siguri că veți respecta regulile impuse de fiecare țară fără să cârtiți și să nu vă anulați toate vacanțele pentru iulie, august, septembrie. Mai ales că aveți o șansă să nu vă înghesuiți ca-n anii trecuți prin unele locuri. Este un an din viața voastră și nu știți dacă anul viitor nu vor fi alte belele, poate mai mari.

Referitor la returnarea banilor pentru cei care ați luat prin agenții, colegul Senateo vă indica o clauza care este trecută în contractul lui cu agenția. Acea clauză nu este doar pentru că agenția lui este mai serioasă ori ba. Este o regulă impusa de OMT și agenția care nu o trece în contract înseană că nu știe să se apere tocmai de clienți.   Nici un operator nu ține banii la saltea și returnarea în cazuri normale de anulare se plătea din contractele ce se încheie permanent de-a lungul anului.

Anul acesta a fost stop joc (cerceluș)   în turism  și culmea, operatorii nu o pot relua financiar ca și cum pauza n-ar fi existat, cum se vrea în... vacanta mare!  

Dacă unele agenții încearcă să vă returneze bani, chiar cu penalizare, înseamnă că au mai avut plăți nefăcute către partenerii hotelieri, aero, taxe către stat și ce o mai fi.   Altfel nu prea văd de unde, doar dacă au o găină care face ouă de aur fără număr. Doar știți că banul trebuie să circule! Și cei  plătiți de voi la fel.

Luați vouchere căci oricum agențiile serioase din vest vând deja vacanțe pentru 2021 așa că anul viitor s-ar putea să fie mai greu să găsiți ceva convenabil. Sau așteptați să facă iar agențiile bani... la anu' !   Iar biletele acelea ieftine de avion, nu prea le mai cred posibile după cât de mult s-a zburat cu avioanele goale până și-a mișcat neuronii UE să dea legi speciale.

Promisiuni guvernamentale, ue, chestii, eu nu cred în ele.   Plus că - nu dați cu pietre, mai bine înjurați că nu aud ???? - contractarea unei vacanțe este până la urmă o negustorie, un act de curaj, de  noroc,   de asumare a riscurilor de orice fel, chiar și financiare.

O vară frumoasă vă doresc tuturor, să aveți ce povesti în toamnă!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (8 voturi)

alinafulgPA1r[26.04.20 21:59]

@tm67bru:  Si eu m-am gandit la o vacanta in Grecia pentru luna  august,   în schimb varianta cu all inclusive pe alte destinatii cade. Însă daca pentru Grecia se vor cere cine stie ce certificate de sănătate care implică mersul pe la doctor, teste și mai stiu eu ce, va cădea și acesta variantă pentru că nu aș mai simti bucuria plecării in vacanță daca ar trebui să merg pe la spital.   Să vedem ce va fi, însă exclud din start un sejur cu all inclusive într-un hotel sau resort cu mulți turiști,   daca va mai exista posibilitatea anul acesta a  unei astfel de vacante. Cat despre muncă pentru unele persoane am părut excesiv de precaută, am mers la audieri cu masca, vizieră și mănuși iar cu dezinfectatul la întoarcere este un adevarat ritual. 

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

NasshuSE[27.04.20 09:30]

@alinafulg:  incerc sa-mi imaginez un sejur ALL-IN in Turcia

????țzrrr: ora 7, etajul 1 serviti masa, găsiți mancarea in fața usii

????țzrrr:ora 7:30 etajul 1 ieșiți din cameră, jumătate la plaja, jumatate la piscină, etajul2 serviți masa

????țzrrr: ora 8:00 etajul 1 - 1/2 la gozleme, 1/2 la hamburgări, etajul 2 la piscina si plaja

si tot asa pina ies toti, a doua zi incepem cu etajul 2

===

????țzrrr ora 21:00, toata lumea pe balcon, azi cântă/fac spectacol românii, aplauda rușii si britanicii, mâine schimbăm

????țzrrr ora 22:00 culcarea!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4200 PMA (6 voturi)

webmaster33r[27.04.20 12:17]

am mutat solicitarea ca aparținând de zSTATOSF și am setat firul de discuții ca PINNED - evident, e o întrebare și o procupare cvasi-universală, ifnormațiiled e aici pot fi utile unui număr MARE de cititori   


nrs †SE1r[27.04.20 12:20]

@Nasshu:  


webmaster33r[27.04.20 12:24]

info din TURCIA, direct de la hotelierii de acolo

- hotelurile, evident închise acum, se preconizează / speră că se vor deschide la început de iunie - depinde de decizia Guvernului și de reluarea zborurilor.  

- până atunci, hotelurile sunt obligate să pregătească un set de măsuri pentru asigurarea maxim de securitatea sanitară (și să le implementeze!), pentru obținerea unei autorizări sanitare speciale din partea guvernului turc, fără de care nu vor putea redeschide

- am primit confirmarea, de la hotelurile cu care am vorbit, că aceste măsuri vor include spații suficiente între șezlonguri și posibilitatea servirii mâncării în cameră 

- vom fi ținuți la curent cu măsurile preconizate / implementate, pe măsură ce acestea se vor aproba


alinafulgPA1r[27.04.20 15:40]

@Nasshu:  Am ras cu lacrimi, cam așa vedeam si eu un sejur all inclusive cu mentinerea distantarii fizice. Îi avansasem sotului meu ideea unui sejur în Grecia in august print-un loc mai retras, iar el m-a întrebat daca vreau să merg cu masca pe nas la 35 de grade sau să mănânc la taverna iar apoi să-mi pun repede masca. Să vedem ce va fi, însă o vara fara a vedea marea pentru mine este o vara pierduta.

În rest facem haz de necaz. ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

ovy2k5PM[27.04.20 16:41]

@Nasshu:  la 2500 euro să stau ca masca și la program, nu vreau!! Am la început de iulie, dar în condițiile astea nu vreau să plec.


marivalPM[27.04.20 17:34]

@michaela_1961:  Hristos a Inviat! Da  asa inseamna  imi aleg orice destinatie, orice sejur, pana in Decembrie  2021. Cu  aceeasi firma. Au cerut    sa le platesc 25 euro de pers  (au scazut din avansul dat) Noi platisem 315 euro  in Noiembrie cu EB.

M a  deranjat ca au luat acei 50 euro    noi fiind doua pers  dar... Ma voi orienta in viitor  catre o alta Firma prin care  sa achizitionez sejururi.

Imi ofereau si voucher  fara a plati nimic doar ca... ma conditionau acelasi hotel pana in 31 Mai 2021  Noi aveam 7 Iunie-14 Iunie  Corfu cu Allincl.

Am preferat  asa...

  Posibil la  anul daca dispare Covit  asta... vom merge intr- o vacanta...  

  Doamne  ajuta la toata lumea!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

michaela_1961PA[27.04.20 23:30]

@marival:  Adevărat a înviat! Da, între timp m am lămurit și eu. Se pare ca în cazul anularii sejurului se percep penalizări. Mai mari, mai mici, în funcție de hotel, touroperator... sau cine o stabili. Banii înțeleg ca se primesc nu se știe când, dar se primesc. Oricum, e rezonabil 50 euro. Asta este, am văzut pe aici și penalizări mai mari de 50%.

​Cred ca o sa prefer amânarea sejurului pentru la anul dacă s o putea. Mai am aproape o luna sa hotărăsc, poate dispare "Guvidu" asta, fir ar el de nemernic care ne a răvășit viețile!  

​Mulțumesc de răspuns și sa ne auzim cu vesti bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (4 voturi)

michaela_1961PA[28.04.20 07:19]

@webmaster:  Sunt convinsa ca turcii fac tot ce pot, dar ma întreb la Marmaris unde plaja este atât de ingusta, unde sa facă distanțarea fizica?   Și cu mâncatul în camera, e ca și cum as manca în dormitor la mine acasă. Cum o sa fie cu plimbatul pe faleza la Marmaris unde era atâta lume, cu mersul în  bazar, traversatul cu feribotul?! Plus ca noi avem niște cazări intermediare.

​Prea riscant, prea stresant, mai ales ca niciunul din grup nu e la prima tinerețe. Vorbesc din punctul nostru de vedere.

​Mulțumim de informații, o sa le urmăresc oricum.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

celena2GD[28.04.20 10:43]

@michaela_1961: si mie mi se pare mai mult decat OK penalizarea de 50 Eur.

​In cazul meu, pentru ambele vacante contractate, penalizarile sunt de min 50%, din pretul pachetului.

​Inca nu am demarat nicio actiune de anulare, mai astept sa vad cum evolueaza lucrurile.

​Cu sau fara Covid in Turcia, la sfarsit de august, tot ma voi duce. Riscul de a ma imbolnavi este la fel, daca vom relua activitatea in mai, ma pot intalni cu dl. Covid si pe drumul spre birou sau invers, spre casa. Va trebui sa invatam sa convietuim, asta e!

​Ma doare sufletul de Palma de Mallorca insa, daca mi se vor oferi vouchere le voi accepta si voi reprograma aceasta vacanta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

michaela_1961PA[28.04.20 11:41]

@celena2: Asa este, riscul este peste tot, dar nu as vrea sa îl caut în mod deosebit.

​Și da, asa se spune, ca vom trai cu el, dar încă nu avem obișnuință asta, poate ne rodam în timp.

​Coechipierii noștri de excursie nu oscilează deloc, ei au spus din start NU excursiei.

​Eu trec prin toate stările, când ma cuprinde optimismul ca aud ca e un virus sezonier, când ma ia disperarea când vad ca nu e chiar de gluma, când ma apuca nervii ca mi au stricat vacanta și apoi sfârșesc mulțumindu-ma ca suntem sanatosi sperând ca o sa fie bine!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dianameaSE3r[03.05.20 18:44]

Sunt in situatia de a fi rezervat in ianuarie o cazare in Italia pentru inceputul lunii mai, pe un site de booking romanesc.

​Italia e zona rosie, hotelul e inchis, rezervarea au anulat-o pentru ca nu pot asigura serviciile platite de mine, dar mi-au dat voucher si despre restituirea banilor nici nu vor sa imi raspunda.

​Consider ca nu e corect, nu sunt banii lor, nici macar nu i-au platit hotelului, si vor sa iasa din criza pe spinarea turistilor.

​Daca rezervarea ar fi putut fi onorata, agentia ar fi incasat doar comisionul de rezervare, dar acum au pus mana pe toti banii si nu vor sa ii restituie.

​A primit cineva raspuns favorabil de la ANPC?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1399 PMA (3 voturi)

mishuAPL23r[04.05.20 14:29]

@dan_is: Dupa cum probabil multi dintre voi deja ati ascultat la radio sau ati vazut la TV, chipurile trecem din Stare de Urgenta in Stare de Alerta , dar la fel dupa cum a spus presedintele, inca nu vom avea voie sa iesim din localitate, deci din tara cu atat mai putin... mai putin sezonierii pentru care sunt puse la dispozitie trenuri si avioane .

Eu am primit mesaj de la Tarom care vrea sa imi schimbe biletul de avion din 20 mai in 22 iunie, cu retur asa cum era planificat, in 1 iunie. Acum toate bune si frumoase, dar sa spunem ca plec la Munchen (venind din Austria), oare ce restrictii intalnesc pe aeroport​, sa spunem ca ma lasa sa plec, ajung in Romania, daca considera inca Germania/Austria in zona rosie ma baga automat in carantina institutionalizata sau daca considera zona galbena, carantina acasa 2 saptamani, dar eu am biletul de intoarcere mai devreme.

Daca schimb biletul cu plecare din Viena, acolo pot contra unei taxe "modice​"de 190 de euro sa ma testez si sa primesc in 2-3 ore certificat non-covid si astfel sa scap de carantina in tara (daca il considera valabil), dar la intoarcere ar trebui sa fac la fel, ca sa nu stau aici in carantina 14 zile, asa ca ma costa mai mult testarea decat biletul in sine, si in plus, timpul pierdut.

Senzatia mea este de fapt ca in acest fel ni s-a pus un fel de lesa dar pe care nu o vedem.

Si chiar daca tarile din juriul nostru vor avea masuri bune puse la punct, ca sa putem iesi/intra din/in tara trebuie sa fim siguri ca o putem face fara sa ramanem blocati unde nu ne-am dori.

Nu pot decat sa ma gandesc la acele vorbe: "Lungeste-mi Doamne zilele pana... "restul puneti voi.

Sa ne auzim de bine. ​​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

aurora56PA2r[08.05.20 17:28]

Buna!

​Eu am primit de la agenție un mail cu anularea vacanței de pe 9 iunie in Zakinthos.

​Au propus reprogramare vacanta la acelasi hotel si acelasi charter pana pe 15 iunie 2021 sub forma de vaucer si achitarea de mine diferente pentru alta perioada ceea ce eu nu am fost de acord.

​Pentru acelasi pret fara nici o diferenta, la acelasi hotel mi-au făcut o propunere pentru 22 septembrie sau returnarea contravalorii sub forma de vaucer / credit de aceeași valoare pe care am achitat pentru rezervarile viitoare.

​Ce sfaturi imi dati?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSE3r[08.05.20 18:14]

@aurora56: 22 septembrie nu prea mai e vreme buna, decat la noroc. Pana la anul pe 9 iunie e vreme lunga si nu se stie ce va mai fi cu agentia, cu hotelul, etc. Sfatul meu e sa platiti diferenta pentru primul sejur in care se va putea merge, probabil la inceputul lunii iulie. Si eu am sejur de 2 saptamani la inceputul lunii iulie in Thassos si sper sa se poata merge. Avantajul de a merge in prima serie din vara aceasta ar fi ca nu a mai stat nimeni inainte in camera, deci e sigur fara virusi.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

michaela_1961PA[08.05.20 19:20]
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

NasshuSE[08.05.20 20:29]

@dianamea: 

nici macar nu i-au platit hotelului

de unde ai tu informatia asta? !

si vor sa iasa din criza pe spinarea turistilor

dar cand cumparai la EB si mergeai tu/voi turistii pe spinarea lor cum era?! atunci iti/va convenea ca era ieftin?!

Corect,EB e un fel de creditare a hotelierilor acceptata tacit de turisti, dar daca voi nu ii creditati ei apeleaza la banci si atunci pretul sejurul se dubleaza (si iar va vaitati)!

Din punctul meu de vedere- e drept nu am practicat niciodata EB - e o dezvoltare economica NESANOATOASA! Si in situatii neprevazute se vad, ca acum, rezultatele acestui gen de business/creditare! Pesemne se va schimba abordare pe termen mic/mediu in prinvinta EB! E parerea mea, nu am afaceri in domeniu, din fericire!

ANPC ca sa-ti faca?! Eventual sa-i amendeze dar ANPC-ul nu-ti va da niciodata banii inapoi !

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSE3r[08.05.20 21:38]

@Nasshu: In cazul meu,  nu este vorba despre o rezervare early booking, nu are nicio reducere early booking. Este o rezervare la hotel, individuala, pe un site de booking romanesc, pe care am facut-o cu vreo trei luni inainte, pentru ca imi organizez dinainte vacanta, respectiv transport, cazari intermediare, etc., dar fara sa stiu ca in Italia va fi imposibil sa mai ajung.

​Hotelul este inchis. Oricine poate suna la hotel si intreba ce se intampla  cu rezervarea, daca e platita sau nu catre hotel.

​Pe site-ul de booking strain, la o alta rezervare in aceeasi perioada,  au spus ca daca iau legatura cu hotelul direct si acestia sunt de acord, imi restituie banii, ceea ce s-a intamplat.

​Pe site-ul romanesc de booking, nici nu discuta, banii raman la ei pentru o rezervare viitoare, in alta locatie, la care eventual sa mai adaug bani, ca daca va costa mai putin, tot nu mi se restituie diferenta.

​Mi s-ar parea corect sa isi retina comisionul de 10% sau cat ar fi incasat daca nu se anula rezervarea, sa imi dea restul de bani pe care nu i-au platit hotelului,  si nu pierdeau nimic.

​Dar nu voi face plangere nicaieri, pentru ca nu mai am putere sa ma lupt cu morile de vant, am trecut banii aceia la capitolul "pierdere". Si nu voi mai apela vreodata la acea agentie de booking romaneasca, ci la cea straina.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

NasshuSE[09.05.20 14:02]

@dianamea: daca e vorba de bookingul romanesc acolo scrie clar 

1. Orice rezervare efectuata online si neanulata la termenul limita de anulare specificat in sistem se considera FERMA si implica automat responsabilitatea platii.

==

3. Termenul limita de anulare fara penalizare este specificat in momentul efectuarii rezervarii online. Depasirea termenului respectiv implica plata penalizarilor care de asemenea sunt specificate in rezervare.

===

7. In caz de imposibilitate fortuita de a onora rezervarea, XXX isi rezerva dreptul de a inlocui hotelul sau alte servicii confirmate initial cu altele de categorie similara sau superioara, fara nici un fel de alta compensatie in schimb sau de a returna banii integral in cazul in care este imposibila oferirea unei alternative.

Prin urmare, din moment ce ai acceptat acele conditii, ei sigur vor gasi alternative, cam ciuicu bani!

Nici returarea banilor (ca) in cazul cumparaturilor online nu te avantajeaza fiind vorba de sejur turistic si oricum erai iesita din acea perioada de 14 zile

Aveți dreptul de aanula comanda și de a returna produsele în termen de 14 zile, indiferent de motiv și fără a oferi vreo justificare. Perioada de reflecție expiră după 14 zile de la data la care ați primit produsele (sau ați încheiat un contract de prestări servicii). Perioada de reflecție de 14 zile nu este valabilă în cazul tuturor produselor. Iată câteva excepții:

bilete de avion și de tren, bilete la concerte, rezervări la hotel, închirieri de mașini și servicii de catering rezervate pe perioade sau la date determinate

====

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

dianameaSE3r[09.05.20 14:24]

@Nasshu: La pct. 7 scrie ca: in caz de imposibilitate fortuita de a onora rezervarea, ei isi rezerva dreptul de a inlocui hotelul si serviciile confirmate cu altele de categorie similara sau superioara, fara nicio alta compensatie in schimb (ceea ce nu se poate in Italia in aceasta perioada la niciun hotel), sau de a returna banii integral, daca nu exista posibilitatea oferirii unei alternative.

Eu nu inteleg prin alternativa posibilitatea de a merge peste catva timp, in alta parte, la alt pret, deci consider ca ar trebui sa imi returneze banii. In martie mi-au spus sa astept pana cu 14 zile inainte de data rezervarii, ca sa imi restituie banii, ca celor cu rezervari in martie le-au restituit.

Precizare: hotelul Mare din Savona e de 4 stele, cu mic dejun, situat pe plaja, cu piscina, restaurant si plaja privata, cu sezlonguri si umbrele gratuite la piscina si pe plaja, adica nu e ieftin, chiar daca a doua jumatate a lunii mai nu este decat inceput de sezon pe litoralul mediteranean.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [151-180] — din total 261 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.14752888679504 sec
    ecranul dvs: 1 x 1