Solicitare CMR / zSTRATOSFERA

Vacanta si CV-19

Trimisă în 18.03.20 17:53
autor dan_isGD [Iaşi]
» VIZUALIZĂRI: 18834

Buna ziua,

la toata lumea... nu stiu unde sa postez intreabarea (care sigur e de actualitate) asa ca o postez aici.

Va rog sa ma lamuriti /sfatuiti in legatura cu faptul ca am platiti o vacanta pentru sezonul estival si acum cu epidemia de cv-19 am temeri ca o sa raman si fara vacanta si fara bani.

Pe scurt ce solutii de rezolvare sunt?,

imi pot anula vacanta si sa recupezez fie si partial banii dati?

va multumesc

Dan


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 8
  • BUGET: 1100 [euro?] -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 11

Răspunsuri — pag 4 / 9

abancorSE[19.04.20 19:57]

Adevărul e că uneori, să sperăm că nu mai des de două-trei ori în viața unui om, se petrec și întîmplări din astea gogonate care ne deraiază pe toți și din care, aia e, toți pierdem niște bani.

În cazul de față, vinovații ar putea fi unii dintre următorii: ​virusul, China, guvernul României că a închis hotelurile și a suspendat zborurile, guvernul Greciei, că a închis plajele, Dumnezeu, Satana și dacă mai aveți vreo idee vă rog să o scrieți.

Despăgubirile trebuie cerute, eventual, la unul dintre cei de mai sus. ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

SUFLETELPM[19.04.20 19:57]

@senateo

Traim intr-o perioada dificila in care omenirea face apel la SOLIDARITATE, la INTRAJUTORARE!

Aproape impresionant acest mesaj mai ales in aceasta perioada dificila pentru toti si in spiritul sarbatorilor mai atipice pe care le petrecem izolati in case. Dar am indoieli serioase in ceea ce priveste sinceritatea mesajului.

Toti salariatii din industria turistica din Romania, Bulgaria, Turcia, hotelieri, cameriste, bucatari, chelneri, salvamari, agenti de turism mai au o singura speranta la un venit pentru aceasta vara: AVANSURILE PLATITE deja de cei ce visau la o vacanta de vara relaxanta.

Alta aberatie. Angajatii din turism  sunt ajutati de catre stat, cel care suporta somajul tehnic, din fonduri externe sau de la bugetul de stat la care toti contribuim. Imi scapa logica pentru care ar trebui platite salariile acestora din platile facute de mine si de multi altii pentru niste servicii de care nu vom mai putea beneficia. Erai gata sa ma convingi ca esti un altruist iremediabil pana cand la sugestia sotului am aruncat un ochi pe istoricul tau pe AFA. Surprize surprize. Teambuildinguri sponsorizate de altii, calatorii externe din alti bani decat cei personali si asa mi-am amintit o vorba din batrani care zice ca " satulul nu-l crede pe cel flamand" .

​Noi mergem intr-o singura vacanta pe an pentru care steangem bani cu greu, nu ne permitem weekenduri la munte sau la mare, nu primim vouchere de vacanta, nu ne sponsorizeaza nimeni concediile. Nu inteleg de ce ar trebui sa ma resemnez eu precum ciobanul din Miorita, sa accept cu seninatate ca am pierdut o caruta de bani si sa astept recunostinta eterna a celor care s-au bucurat nemeritat de banii mei.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

celena2GD[19.04.20 20:05]

@Monica2020:  Adevarat a Inviat! Nici eu nu as putea reprograma, nici anul acesta si nici anul viitor.   Asta e, vorba cuiva care a scris intr-un post fac donatii, problema e ca mie nu-mi " doneaza" nimeni banii astia ca sa-mi permit sa-i arunc in vant fara sa am nicio strangere de inima.  

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Dan&EmaTIT17r[19.04.20 20:31]

RUSINE celor ce se folosesc de banii unor oameni care au muncit cinstit invocand ca vezi Doamne banii s-au dat pe diferite filiere, de parca eu as fi de vina.

Eu nu m-am folosit niciodata de banii altora nici personal nici profesional fara sa le furnizez produsul sau serviciile platite, iar unde nu am fost in stare, am returnat banii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

abancorSE[19.04.20 20:36]

@Dan& Ema:  Ok, io îi țin, tu îi cauți în buzunare

Edit: ideea e că e posibil să nu se mai poată recupera banii, e bine să fim deschiși la orice opțiune, de pildă să fie considerați avans pentru altă vacanță.

Cazuri mai nasoale sînt dacă ai cumpărat pe bucăți, cum facem mulți. Io am bilete la un festival în Germania care s-a anulat, și la avion. Avionul probabil o să zboare, da io nu mai am de ce să merg acolo. E clar că banii pe avion sînt complet pierduți, poate eventual mi-or da înapoi ceva mărunt.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

senateoSR[19.04.20 20:37]

@SUFLETEL:  Poate ca unora mai putin egoisti totusi le vine sa creada. Da este o donare, este voluntara pentru ca banii deja i-ai dat voluntar, banii sunt doar o energie care circula, nu sunt ai mei, ai tai, sunt universali. A ta este munca pe care ai depus-o ca sa ii primesti, munca pe care o depun si hotelierii sa intretina hotelurile goale, munca pe care o depun si ingrijitorii spatiilor verzi si ai soselelor goale din statiuni, munca pe care o depun si administratorii plajelor goale si ai parcurilor de distractie goale pentru nu cadea in paragina. Si ei muncesc din greu pentru ca intr-o buna zi candva eu, tu, noi sa ne bucuram de conditii bune in vacanta. Si acum cand nimeni nu este la ei in vacanta si ei trebuie sa traiasca si sa le dea ceva de mancare si imbracaminte copiilor lor. Oare se va putea plati somaj tehnic pentru toti cei ramasi fara locuri de munca? 

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 349 PMA (2 voturi)

NasshuSE[19.04.20 20:42]

@Dan& Ema:  si daca nu ai de unde sa-i returnezi? ai impresia ca ei s-au folosit de banii tai cand cumparai ieftin? NU! Asta era industria turismului! CUm era un tirg de tursim cum era puhoi! toti aveau bani sa cumpere ieftin! acum hodoron tronc 'e banul meu" il vreau ma doare la basca ce probleme aveti!

===

iar unde nu am fost in stare, am returnat banii. ​

TU?! Personal? sau compania care te trimite pe ici pe colo! ​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + -1 PMA (1 voturi)

tm67bruPA3r[19.04.20 20:45]

io cred că discuția tinde s-o ia razna

nu se pune prblema să „doneze” cineva bani - ori ca altcineva să-i folosească ”în mod rușinos” (?!)

e aiurea -- vacanțele NU se pierd - ci doar se amână.

Ergo nici banii nu se pierd, nici nu se donează, nici nu au fost reținuți pentru a fi folosiți - „în mod rușinos” sau nu

-

[adăugat ulterior] mno, mă refer, mai sus ,  la ”majoritatea vacanțelor​​” - e drept, sunt unele, precum cele amintite de abancor, care nu pot fi amânate... 

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

Dan&EmaTIT17r[19.04.20 20:57]

@Nasshu:  Raspuns la intrebarea: " Tu personal? "

Si eu in orice situatie din viata (eu personal) si compania in multe situatii in care era vorba de firma.

Privat, respectiv business, chestii total separate.   Ca sa nu mai spun de situatii in care am prestat sau livrat ceva gratis unor oameni pentru care contau acei 80 de lei sau 2.000 lei. Privat sau business. Din nou exemple total separate.

Si ca sa inchei indiferent ce intelege fiecare: eu am inceput in viata de la -1 nu de la 0 si nici de la o agoniseala, avere cadou mai mare sau mai mica primita de la parinti sau rude. De la -1!   Si am muncit cinstit pentru fiecare leu si am mancat supa si pepene o vara intreaga cand nu imi permiteam mai mult!

Nu e treaba mea ca " banii aia nu mai sunt " ! Bai, ce magie!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

senateoSR[19.04.20 20:58]

@tm67bru:  Intr-adevar de la opinii personale s-a ajuns la dezbateri contradictorii.

​Fiecare e liber sa actioneze cum crede de cuviinta pentru binele lui personal. Daca gaseste solutii la dilema lui este binevenit sa le impartaseasca si celorlalti.

Oriunde sunteti sau vreti sa fiti, mult succes pentru orice va doriti! Zile linistite si viitoare vacante frumoase!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

abancorSE[19.04.20 21:07]

@Dan& Ema:  Păi cam asta zice și senateo, să acceptăm variantele oferite. Și dacă o fi să pierdem ceva, e mai sănătos să considerăm că am donat niște bani. Pentru liniștea noastră.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

SUFLETELPM[19.04.20 21:39]

@tm67bru:  Discutia doar pare sa o ia razna. Eu am ripostat la aberatiile cu aer altruist crestinesc ale lui senateo, chipurile bucuros nevoue mare ca la vara va sta acasa dupa ce altii au decis sa " doneze" (alta aiureala crancena si un nonsens totodata) banii lui pentru salvarea angajatilor horeca​​, noi toti ceilalti fiind considetati egoisti doar pentru ca nu putem accepta cu zambetul pe buze donatii de mii de euro, pe care nu avem capacitatea financiara de a ni le permite... Tipul a pus direct problema " milosteniei" fortate pentru binele universului, omitand varianta negocierii pentru o rezolvare pe cale amiabila a situatiei nedorite de niciuna din partile implicate. Am admirat si apreciat mereu interventiile tale, insa in acest caz nu esti obiectiv, fiind probabil de cealalta parte a baricadei. ​​

Poate ma lamuresti totusi de ce mi se imputa integral costul biletelor de avion, cand avionul respectiv nu va zbura, nu va consuma kerosen, nu se va face aceeasi mentenanta, nu va plati taxe de aeroport, nu vor exista cheltuieli nici macar cu acea chifla amarata oferita la bord?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

tm67bruPA3r[19.04.20 21:45]

@SUFLETEL: 

Poate ma lamuresti totusi de ce mi se imputa integral costul biletelor de avion

Aceste lămuriri le poți primi doar de la compania aviatică (ori agenția) care te-a penalizat astfel.  

(În opinia mea, o astfel de penalizare integrală este posibil să fie ILEGALĂ -  te poți adresa organismelor comptente în astfel de cazuri)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

celena2GD[20.04.20 08:21]

Buna dimineata tuturor, am citit astazi un articol referitor la rambursarea taxelor de aeroport si m-am gandit ca ar putea fi utila informatia, poate mai sunt si alte persoane pe aici care, la fel ca si mine, habar nu au ca ar fi posibil sa-ti recuperezi macar taxele de aeroport.

​De exemplu, am bilete de avion pentru iunie/iulie, zborul este operabil dar eu nu vreau sa mai plec din varii motive, pot sesiza compania care opereaza zborul sau completez formularul online de pe o anumita platforma (nu stiu daca am voie sa-i dau numele aici), fac dovada ca nu m-am urcat in avionul respectiv si imi recuperez taxele de aeroport, care nu sunt mici deloc.

​Eu nu am stiut acest lucru, nu prea am fost pusa in situatia de a-mi anula zboruri.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (5 voturi)

webmaster33r[20.04.20 09:23]

din câte-mi dau seama, se discută aici pe 2 subiecte destul de diferite

1. sejururi sau vacanțe care se pot amâna  - evident, cu acordul ambelor părți (turistul cumpărător și furnizorul / vânzătorul)

2. sejururi sau vacanțe care NU se pot, din diverse motive, amâna - fie una dintre cele 2 părți nu este de acord cu amânarea, fie evenimentul pentru care a fost organizată sejurl ori vacanța s-a anulat etc. Acest al doilea caz este cel al sejururilor sau vacanțelor ANULATE - fie la inițiativa turistului, fie la inițiativa funrizorului (contează, mult! ,   cine a anulat!)

Cele 2 situații diferă SUBSTAȚIAL, măcar din punct de vedere legal/contractual. (În plus, în cazul ANULĂRII, contează dacă serviciile au fost PACHETE  - de ex cazare cu transport inclus -» care sunt garantate de lege  —  sau nu - de exemplu doar bilete de avion - NU sunt garatate!)

Cei care scriu pe aici sunt rugați să specifice, EXPLICIT, în care dintre aceste 2 contexte se găsesc / la care din cele 2 situații se referă


nrs †SE1r[20.04.20 09:23]

@SUFLETEL:  

la intrebarea ta sigur trebuie sa primesti un raspuns de la agentia care a vadut biletele de avion. oricum sa stii ca au zburat avioane goale! nu stiu daca mai zboara dar pentru a pastra orarul pe un aeroport au preferat sa mearga in gol! mai ales pe aeroporturile foarte aglomerate.

oricum eu nu inteleg un lucru: pentru ce sa iti anulezi o vacanta si sa pierzi o mare parte din bani in loc sa accepti acele compensatii care le ofera agentia? banii toti inapoi este clar ca nu se poate, suntem o societate de consum si acei bani s-au consumat. nu a vandut nimeni vacante cu reducere pentru a tine banii in seif, i-a cheltuit deci nu au de unde sa fie restituiti. ​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

celena2GD[20.04.20 10:09]

@Dan& Ema:  multumesc! M-am gandit ca e o informatie utila pentru cei care si-au luat bilete de avion individual (in cazul meu agentia nu oferea decat pachete de 7 nopti, iar eu am vrut 9 nopti).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[20.04.20 10:50]

@nrs:  

oricum sa stii ca au zburat avioane goale! nu stiu daca mai zboara dar pentru a pastra orarul pe un aeroport au preferat sa mearga in gol! mai ales pe aeroporturile foarte aglomerate.

Chestia asta cu avioanele care au zburat goale sau aproape goale, evident în pierdere, cred eu că a fost pe la începuturile pandemiei. Pe măsură ce tot mai multe zone de pe glob "s-au înroşit", zborurile au fost anulate şi multe ţări şi-au închis frontierele​ pentru toate zboruile comerciale.

Dar eu cred că oful lui Sufletel nu este legat de cursele de linie sau low cost spre o destinaţie sau alta, ci, mult mai probabil, de cursele charter care au avut mereu un regim diferit.

Şi tu şi eu alegem vacanţe în Turcia cu maşina personală, ceea ce ne oferă unele avantaje, înclusiv în contextul actual, dar este posibil ca lucrurile să difere atunci când achiziţionezi de la agenţie pachet complet cu charter, transfer etc. nu doar hotelul.

Situaţiile sunt complexe şi la fel şi abordările agenţiilor de turism, aflate într-o situaţie deloc fericită în această perioadă în care nimeni nu mai face noi rezervări aşteptând să vadă evoluţia pandemiei, iar cei care au rezervat înainte de a şti ce va urma caută să aleagă cea mai convenabilă variantă pentru ei, în care să piardă cât mai puţin, desigur şi să aibă totuşi cândva parte de vacanţa mult dorită. ​​​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nrs †SE1r[20.04.20 11:08]

e clar ca sunt diferite situatii.

tocmai ce am auzit o declaratie a presedintelui ceh pentru poporul sau: "anul acesta vizitati Cehia pentru ca granitele tarii vor fi inchise!" cine stie cum vor proceda alte tari

tocmai de aceea nu vad rostul pentru care sa anulezi o vacanta acum si sa primesti 10-15% inapoi din banii dati, eu as risca acesti 10% pentru a primi mai mult, sub o forma sau alta, alta data

anul acesta am avut totusi noroc: pe 09.03 trebuia sa platesc sejurul de Paste dar pe 08.03 au aparut primele masuri drastice si am zis sa mai astept cu plata

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[20.04.20 11:20]

@SUFLETEL:  

Recunosc că toate aceste discuţii despre cum să "donăm" sume considerabile, să fim mai buni, să ne gândim şi la binele aproapelui nostru care ne va fi recunoscător că a supravieţuit acestei crize datorită nouă şi alte apeluri creştineşti m-au iritat şi pe mine​, nefiind adepta principiului de a întoarce şi celălalt obraz.

Tipul a pus direct problema " milosteniei" fortate pentru binele universului, omitand varianta negocierii pentru o rezolvare pe cale amiabila a situatiei nedorite de niciuna din partile implicate.

Cu certitudine, negocierea este singura soluţie în situaţia actuală​ şi cred că şi agenţiile au înţeles în final acest lucru, căutând soluţii mulţumitoare pentru turişti. Tot mai multe agenţii transformă sumele primite de la turişti pentru vacanţe care nu se pot desfăşura din motive obiective la datele planificate iniţial şi nici nu pot fi reprogramate la date certe în vouchere sau avansuri în contul unor vacanţe viitoare.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[20.04.20 11:31]

@SUFLETEL:  

Poate ma lamuresti totusi de ce mi se imputa integral costul biletelor de avion, cand avionul respectiv nu va zbura, ...

Departe de a fi o specialistă în "ale avioanelor", din ce am mai citit prin contractele încheiate de-a lungul anilor cu agenţiile de turism, biletele de avion sunt 100% nerambursabile odată ce au fost emise, dar în cazul curselor charter acest lucru nu cred să se întâmple decât cu maxim 30 zile înaintea plecării.

Şi eu am pierdut nişte bilete pentru Madrid şi retur luate individual de la TAROM încă de la jumătatea lunii noiembrie anul trecut pentru sfârşit de mai şi mijloc de iunie anul acesta, acestea fiind nerambursabile încă din momentul cumpărării.  

În acest moment TAROM a anulat zborurile spre Madrid doar până la sfârşitul lunii aprilie. Sunt şanse ca restricţia privind zborurile să se prelungească pe toată durata stării de urgenţă, dar ei vor face tot posibilul pentru reluarea cât mai curând a acestora.

​Vacanţa pentru care foloseam Madridul ca oraş de escală a fost anulată încă de acum zece zile, eu nu mai am niciun motiv să ajung acolo şi nici vreo dorinţă de teamă în situaţia actuală, astfel că îmi asum pierderea banilor, sănătatea noastră fiind mult mai importantă.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

abancorSE[20.04.20 11:56]

@celena2:  Eu chiar am „pățit” odată treaba asta, nu am mai putut pleca, biletele de avion erau evident din alea cu cel mai mic tarif, nerambursabile în caz de răzgîndire, la Tarom, și mai mult, am anunțat că nu mai pot pleca după ce făcusem și check-in-ul, cu o zi înainte.

Am întrebat dacă se poate returna vreo parte din sumă și mi s-au returnat taxele de aeroport, care în cazul de atunci au fost un sfert din prețul biletului (atenție, nu cred că mereu sînt un sfert, cred că e o sumă fixă care poate fi și 50%, dar și 5% din prețul total, depinde cît de mare e prețul total).

Deci, nu am cine știe ce experiență, o singură dată am fost în situația asta, dar dacă mă iau după ea, nu strică să dai un mail să întrebi, e foarte posibil să poți recupera ceva din bani. De aia am și zis mai sus că mă aștept să pot lua o parte înapoi chiar dacă sînt „no show”.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

YodaPA[20.04.20 13:15]

@SUFLETEL:  

Tipul a pus direct problema " milosteniei" fortate pentru binele universului, omitand varianta negocierii pentru o rezolvare pe cale amiabila a situatiei nedorite de niciuna din partile implicate. Am admirat si apreciat mereu interventiile tale, insa in acest caz nu esti obiectiv, fiind probabil de cealalta parte a baricadei.

Eu nu as pune problema " milosteniei", ci pur si simplu a contractului incheiat si a clauzelor cuprinse in asigurarea storno.

Daca acolo nu sunt prevazute clauze de restituire, integrala sau partiala, de ce ar trebui sa dea agentia/tur operatorul / hotelul / linia aeriana / asiguratorul banii inapoi? De mila? Sau pentru ca asa consideram noi ca e corect? Sau, de ce ar trebui sa acopere statul (care suntem noi toti) aceasta pierdere?

Aveti idee cam despre ce sume vorbim? Anul trecut Turcia a incasat 34 miliarde dolari din turism si anul asta spera la 40 miliarde. Dupa cum evolueaza lucrurile, s-ar putea ca nici in toamna sa nu se prea duca turisti. Credeti ca statul turc va putea acoperi aceste sume?

Este foarte posibil ca la anul sa gasim un turism falimentar, multe hoteluri, agentii, tur operatori, dand faliment. Credeti ca statul roman poate sa dea inapoi banii pe toate excursiile si zborurile si rezervarile facute de romani, cand noi nu putem cumpara suficiente teste si masti?

Si apoi, sa-mi fie cu iertare, dar de ce trebuie sa platesc eu (adica statul, eu fiind contribuabil) pentru pierderea altcuiva? Din "milostenie"?

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

AryaPM[20.04.20 17:24]

@Yoda:  

​Credeti ca statul roman poate sa dea inapoi banii pe toate excursiile si zborurile si rezervarile facute de romani, cand noi nu putem cumpara suficiente teste si masti?

Si apoi, sa-mi fie cu iertare, dar de ce trebuie sa platesc eu (adica statul, eu fiind contribuabil) pentru pierderea altcuiva? Din " milostenie" ?

Interpretarea ta nu mi se pare corectă chiar deloc. Nu am văzut să fi scris cineva pe aici ca statul român ar trebui sa-i despagubeasca pe turiștii vaduviti de vacanțele deja plătite înainte de izbucnirea acestei nenorociri.

Spre informarea ta si a altora Guvernul a decis deja prin două OUG-uri date la sfarsit de martie suportarea de către stat​​ a somajului tehnic si a contributiilor sociale aferente pentru cei carora le-au fost suspendate contractele de muncă în perioada si din cauza stării de urgență,   aici fiind incluși si lucrătorii din domeniul ospitalității.  

​Deci nu cred ca ar mai fi necesară suportarea salariilor acestora din avansurile plătite de turiști, așa cum sugera, cu mare milă și milostenie Senateo în marea lui generozitate și puritate sufletească.

Ma abțin să comentez despre " donatiile" aberante propuse de acesta, dar nimeni nu-l împiedică să facă oricâte acte de caritate dorește ​si ii permite buzunarul, fără a-i obliga si pe alții să procedeze similar.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[20.04.20 19:43]

@nrs:  

anul acesta am avut totusi noroc: pe 09.03 trebuia sa platesc sejurul de Paste dar pe 08.03 au aparut primele masuri drastice si am zis sa mai astept cu plata

Norocosule!

Eu am fost mai grăbită decât tine şi am achitat integral încă din cursul lunii ianuarie atât minivacanţa de Paşti, cât şi pe cea de 1 Mai, am primit imediat şi voucherele, dar ce folos? Am rămas acasă şi voi rămâne în continuare atât timp cât va fi necesar tot acasă, dar cu gândul la cum ar fi fost dacă...

​După câteva săptămâni de negocieri cu cele două agenţii, m-am trezit fericita câştigătoare​​ a două sejururi de Paşti anul viitor, în exact aceeaşi perioadă , trebuind ulterior să decalaz cu câteva zile unul din ele.  

=​

Pentru Turcia ai plătit ceva? ​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nrs †SE1r[20.04.20 20:17]

@nicole33:  

nu am rezervat nimic! o fi fost un semn? unde voiam eu nu erau reduceri spectaculoase iar altceva care sa ma atraga in mod deosebit (cum a fost Spice acum doi ani) nu am gasit. astfel ca am lasat pe mai tarziu

cu Pastele a fost la fel: am gasit locatia dar se putea plati numai in forinti, pana sa gasesc solutia a venit covid, initial voiam sa platesc sambata 07.03 dar nu m-am intalnit cu posesorul contului prin care faceam plata , luni m-am gandit ca nu prea e cazul sa ma grabesc (atunci parea o problema reintoarcerea in tara, imi era sa nu stau in izolare 14 zile)

sa avem parte de vacante cat mai reusite, daca nu anul acesta macar la anul!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

  • AFIȘATE rsp [91-120] — din total 261 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.17636799812317 sec
    ecranul dvs: 1 x 1