Solicitare CMR / zSTRATOSFERA

Vacanta si CV-19

Trimisă în 18.03.20 17:53
autor dan_isGD [Iaşi]
» VIZUALIZĂRI: 18836

Buna ziua,

la toata lumea... nu stiu unde sa postez intreabarea (care sigur e de actualitate) asa ca o postez aici.

Va rog sa ma lamuriti /sfatuiti in legatura cu faptul ca am platiti o vacanta pentru sezonul estival si acum cu epidemia de cv-19 am temeri ca o sa raman si fara vacanta si fara bani.

Pe scurt ce solutii de rezolvare sunt?,

imi pot anula vacanta si sa recupezez fie si partial banii dati?

va multumesc

Dan


  • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 8
  • BUGET: 1100 [euro?] -- TRANSPORT: auto
  • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 11

Răspunsuri — pag 5 / 9

Dragoș_MDAU16r[21.04.20 12:11]

@SUFLETEL: 

de ce mi se imputa integral costul biletelor de avion, cand avionul respectiv nu va zbura, nu va consuma kerosen, nu se va face aceeasi mentenanta, nu va plati taxe de aeroport

Ești chiar așa sigură că proprietarii acelor avioane NU mai au cheltuieli?!? Bănuiesc eu că deții un autoturism. Și mai bănuiesc eu că acum, din cauza ordonanțelor, nu îl mai folosești. Ești cumva scutită de plata RCA și eventual CASCO, de plata impozitului, de plata vinietei (în cazul că era deja achitată pe un an, să zicem), de plata locului de parcare?!? Mira-m-aș! Ei, acum închipuiește-ți cam ce costuri au toate aceste cheltuieli în cazul că vorbim nu de o mașină, nu de un avion, ci de flote de zeci sau sute de avioane! Plus mentenanța, care nu se face doar la ore de zbor sau km, ci și la intervale de timp fixe (lunar, bianual, anual, la 5 ani etc.)

Acum, cât la sută din prețul biletului va fi „imputat” clienților, va depinde de politica fiecărei companii aeriene și de disponibilitatea clienților de a nu renunța total la zbor, ci la a căuta și accepta eventual soluții alternative.

@nrs: 

sa stii ca au zburat avioane goale! nu stiu daca mai zboara dar pentru a pastra orarul pe un aeroport au preferat sa mearga in gol! mai ales pe aeroporturile foarte aglomerate.

Au zburat avioane goale pentru că în reglementările aviaței civile era o prevedere care stipula faptul că pentru a menține anumite rute (pentru care se achită taxe și nu e nici simplu să le obții!), e musai să ai un anumit număr de zboruri efectuate într-o anumită perioadă de timp. Până să se introducă exceptarea de la aceasta pe motive cum este cel actual, ei au fost nevoiți să facă acele zboruri, chiar și fără pasageri, pentru a evita pierderea acelor rute. Pierdere care i-ar costa mult mai mult pe termen lung.

@Arya: 

Guvernul a decis deja prin două OUG-uri date la sfarsit de martie suportarea de către stat a somajului tehnic si a contributiilor sociale aferente pentru cei carora le-au fost suspendate contractele de muncă în perioada si din cauza stării de urgență,   aici fiind incluși si lucrătorii din domeniul ospitalității .

Aici din păcate te înșeli destul de mult. Iată de ce: după cum se știe, la noi turismul din multe zone are un caracter foarte puternic sezonier. Să luăm de exemplu doar litoralul - câte hoteluri crezi că au în această perioadă angajați permanenți, pe care acum să-i trimită în șomaj tehnic? Din păcate, mult prea puține față de numărul lor total. Așadar, cei ce așteptau sezonul ca să meargă la muncă sunt acum consemnați la domiciliu fără vreo sursă de venit. Asta pe de o parte; pe de alta, vorbind depre „donații” - iată că prin simplul text al acestor OUG-uri am devenit cu toții donatori pentru cei afectați direct și care pot beneficia de prevederile acestora.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 4900 PMA (8 voturi)

marivalPM[24.04.20 16:08]

Astăzi am primit  informare pe mail  ca nu se pleacă cu autocar in Grecia În Iunie. Aveam Corfu din 7 Iunie, plătisem avans si diferenta  30%. Pe 07 Mai urma diferența  totală.   Mi s-a oferit  Voucher cu toata suma achitată  dar sa îl  folosesc în același hotel cu autocar, cu aceeași firmă  Dar  ultima plecare sa fie 31.05 2021.

  Noi aveam in iunie plecarea... macar sa ne fi permis până în 10.06.2021

Așadar  le-am propus  să ne dea Voucher  deschis cu suma de avans dar sa fie valabil tot anul. 2021. Au scris ca ne vor scădea  din avans câte 25 euro de pers. Momentan astept răspuns. Mi-au dat termen 30.04.2020  ca sa -i informez exact. ​​​ 

Sa vedem acum...

Dumneavoastra ati primit pentru Iunie vreo informare... Turcia, Grecia  cu autocar... ??

  ​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

michaela_1961PA[24.04.20 16:51]

@marival:  Noi avem vacanta în  Turcia începând cu 23 iunie, cu mașina proprie. Nu am primit informare, cred ca turcii nu au hotărât încă procedura. Voi suna cu o luna înainte la agentie când ar trebui sa dau restul de bani. Ma gândesc ca se va putea amâna pentru la anul în aceeași perioada... Daca nu, vedem care sunt soluțiile.

​Ce înseamnă voucher deschis ptr anul 2021? Sa te duci oricând, chiar și la alt hotel?       

​P. S. În sinea mea, aștept în secret sa dispară acest virus brusc, pentru ca tare supărată sunt pentru acest concediu amanat/anulat, sau cum o fi el. Am sperat ca poate la sfârșit de august/septembrie o fi mai bine, dar mi am dat seama ca acela va fi un concediu prea stresant ca să merite. Ufff! Ăștia zic ca abia în 2022 ne vom destinde, sper sa se însele.                         Sănătate și vesti bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

andrapgGD[24.04.20 16:55]

@marival:  Si eu am primit ieri voucher pentru toată suma achitată și care poate fi folosit la același hotel tot anul 2021. Era o opțiune.

​O altă opțiune ar fi fost vacanta identica, același hotel, aceeasi perioada și îmi garantau același preț.

​Iar cea de-a treia opțiune era să aștept, vor primi și ei banii de la hoteluri la un moment dat și atunci mi-i vor returna. Însă nicio penalizare la voucher.

​Personal, sunt de părere să citești cu atenție clauzele contractului și să nu accepți și voucher, și penalizare, când sejurul a fost anulat de ei. Ar trebui sa-ti ofere măcar aceeași perioadă de sejur!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

andrapgGD[24.04.20 17:25]

@michaela_1961:  Si noi aveam tot Turcia și tot din 23 iunie și tot cu mașina personală. Și eu m-am gândit inițial să aștept până pe 23 mai, când trebuia să plătesc ultima tranșă.

​Însă apoi am analizat: oprirea în Istanbul cade, prea periculos, britanici la hotel o grămadă (dacă se dă drumul), mască pe față cu siguranță, frică de aglomerație la masă, la plajă, la piscină etc. Și pot eu sa las camerista sa intre in camera și să nu dezinfectez tot după ea?

Eu chiar vreau hotelul pe care l-am ales și nu mă deranjează să mă oblige sa merg în același loc la anul. Este cel mai simplu pentru toată lumea așa, banii sunt dați la hotel, nu mai trebuie nimic returnat nici către agenție și nici către client.

Dar și mie îmi pare atât de rău, abia asteptam vacanța asta... ????

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

marivalPM[24.04.20 18:42]

@andrapg:  mi-au dat voucher  daca accept cu aceeași sumă dar conditionat cu ultima plecare 31 Mai 2021.

​Si diferenta cu 21 zile înaintea  plecării... dar la pretul care va fi atunci!...

​Eu Nu voi mai merge cu aceea firma Niciodată  după experiența asta.  

​În Contract  e scris nu scrie nimic de voucher... nu se știa nimic cu Covit ăsta

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

elviramvioAU35r[24.04.20 18:55]

Pentru cei care aveți rezervări pentru Grecia, aflați că deja țara asta ia măsuri pentru protejarea turismului propriu.

​Dacă ați plătit deja hotel sau agenție sau zbor prin linie elenă ori chiar curse ferry, e greu ca mai devreme de aproape doi ani să vedeți banii înapoi. Dacă îi veți vedea și atunci.

​Aveți o altă posibilitate, legală de acum în Grecia, și ei vă sfătuiesc să uzați de ea. Desigur că noua lege se aplică și celor ce ați plătit prin agențiile românești care au achitat deja avansurile către cele grecești.   Cel puțin așa mi-a confirmat o angajată a unei agenții turistice. Informația    santorini.net/covid-19-gr ... should-expect/?

Si vor urma și alte măsuri, cum ar fi pasaportul de sănătate (încă neclar ca formă de obținere), restaurante cu număr  locuri mult redus, plaje cu acces limitat, probabil insule la care se ajunge doar pe calea aerului și nu cu ferry (e încă în discuție), croaziere ioc, etc.   Și surpriza locală, la fața locului... prețurile!

​Iar dacă vreți totuși să mergeți - eu vreau și așa dacă nu va fi amicul Covid pe acolo ???? - pregătiți cutia cu  măști că sigur vă vor cere să purtați!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

andrapgGD[24.04.20 20:07]

@marival:  Imi dau seama că nu scrie nimic despre voucher in contract. Insa sunt menționate condițiile de anulare.

​In contractul meu, spre exemplu, primesc banii înapoi dacă agenția nu poate să îmi ofere serviciile promise. Și nici nu au spus că nu ar face-o, însă poate dura și doi ani. Și atunci eu am acceptat varianta voucherului.

​Însă nu poți fi obligată să primești ce nu vrei și nici să te penalizeze daca nu te interesează oferta lor proastă. Contractul primează! Doar nu impun un contact in care raman ei cu banii dacă nu îți oferă vacanța!

​Accepți o alternativă doar dacă este convenabilă pentru tine, cum cred eu că sunt condițiile comunicate de greci.

Eu cred că perioada asta va face curățenie printre agenții, cel puțin în ce privește comportamentul nostru viitor. Unele sunt impecabile chiar și în această perioadă, altele... Ferească să mai apelăm la ele vreodată!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

senateoSR[24.04.20 20:24]

@Dragos:  Dragos, jos palaria pentru acest raspuns. E un raspuns inteligent care lamureste pe deplin nedumeririle celor care nu inteleg aceasta situatie exceptionala.


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[25.04.20 11:02]

@michaela_1961:  

Ce înseamnă voucher deschis ptr anul 2021? Sa te duci oricând, chiar și la alt hotel?      

Cel mai probabil, banii deja plătiţi cu EB pentru anul acesta au fost transformaţi în avans (numit puţin impropriu "voucher" de către unele agenţii) care poate fi utilizat anul viitor pentru un sejur nu doar la alt hotel, ci poate chiar într-o altă destinaţie din portofoliul agenţiei respective, însă în aceleaşi condiţii (dacă a fost cu autocar inclus, va fi la fel, cu avion inclus, va fi la fel) şi, cel mai important aspect - la preţurile valabile pentru anul 2021. ​    ​

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[25.04.20 11:17]

@michaela_1961:  

  În sinea mea, aștept în secret sa dispară acest virus brusc, pentru ca tare supărată sunt pentru acest concediu amanat/anulat, sau cum o fi el. Am sperat ca poate la sfârșit de august/septembrie o fi mai bine, dar mi am dat seama ca acela va fi un concediu prea stresant ca să merite.  

Prin aceleaşi supărări, dezamăgiri şi frământări trecem mulţi în actuala perioadă.

După patru rezervări ratate (două reprogramate, una anulată şi una de replanificat), ultima speranţă mi-am pus-o în a cincea, cea pentru Turcia mea dragă de care îmi este tare dor, şi totodată si ultima şansă de a pleca totuşi undeva în vacanţă anul acesta.

Încă de acum o lună soţul tot încearcă să-mi explice că, şi dacă vom putea totuşi pleca în septembrie, ceea ce nu este deloc sigur din mai multe motive, cel mai important ţinând de jobul meu, ​​​stresul ar fi mult prea mare şi un astfel de concediu stresant nu ne va putea oferi relaxarea de care avem nevoie şi pe care o căutăm toţi în vacanţele noastre şi asta în cazul fericit în care nu am păţi şi altele mai rele.

Va trebui să iau şi eu o decizie până la sfârşitul acestei luni, grea decizie când cu tot sufletul îmi doresc să merg​, dar raţiunea îmi spune să renunţ.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

senateoSR[25.04.20 11:22]

Astazi a fost o emisiune la Antena3 cu acest subiect, ce se intampla cu sejururile pentru vara aceasta platite in avans? Expertii au spus clar, la aceasta ora conturile agentiilor de turism sunt goale, conturile tour-operatorilor sunt goale, conturile hotelierilor sunt goale. De aici nu poate fi vorba de returnarea banilor ci doar de oferirea de vouchere. S-a amintit ceva ca sunt contracte, dar s-a spus ca termenii unui contract sunt valabili doar in anumite conditii. S-a pus intrebarea si ce face guvernul in aceasta privinta si raspunsul a fost ca nici guvernul nu are solutii pentru returnarea banilor ci recomanda intelegeri amiabile intre turisti si agentii. Iata ce scrie intr-un contract standard pe care l-am primit pentru sejurul din aceasta vara

Agenţia este răspunzătoare pentru buna executare a obligaţiilor asumate prin contract, cu excepţia următoarelor cazuri:

a) când neîndeplinirea sau îndeplinirea defectuoasă a obligaţiilor asumate prin contract se datorează calatorului;

b) când neîndeplinirea obligațiilor se datorează unor cauze de forță majoră sau unor împrejurări pe care nici Agenția, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita

    Nu stiu ce scrie la altiii in contracte dar eu nu vad cum pot contesta aceasta prevedere din contractul pe care l-am primit. Deci agentia nu este responsabila de situatia creata de pandemie si ramane varianta intelegerii amiabile.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[25.04.20 11:28]

@elviramvio:  

Iar dacă vreți totuși să mergeți - eu vreau și așa dacă nu va fi amicul Covid pe acolo ???? - pregătiți cutia cu  măști că sigur vă vor cere să purtați!

Greu de avut o certitudine că zona/cazarea aleasă este 100% safe.

Nici varianta unui concediu cu masca non stop pe figură nu se înscrie printre preferinţele mele de vacanţă.

Încă mă gândesc dacă merită să accept o vacanţă în aceste condiţii de stres doar pentru satisfacţia de a pleca undeva. ​

Dacă pe vremuri râdeam de cei bronzaţi cu urmele de la maieu/tricou, "ca tractoriştii"​​​, anul acesta vom întâlni un nou model, al celor bronzaţi cu urmele de la mască şi mănuşi. Trist, dar adevărat...

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

NasshuSE[25.04.20 11:42]

Sansele ca cineva sa-si primeasca banii integral, CASH, mi se par extem de mici (am vazut deja returnari de jume ceva gen la 50% , mare afacere ce sa spun!)! Si sa vrea este clar ca operatorii din turism nu II MAI AU! DIn ei au achitat salarii, logistica, rezervari de camere/hoteluri, renovari etc!

Deci nexam! Cum o sa functioneze treaba cu voucherele? Nush! Presupunand ca se vor redeschide toate destinatiile - ceea ce eu nu cred - pentru toamna vor avea prioritate cei cu sejururile achitate pentru acea perioada, cei reporgramati nu prea o sa mai aiba unde intra!

Om trei si om vedea! Din fericire nu sunt in situatia asta

Acum despre concedii in perioada apropropriata prin diverse tari, eu sunt sceptic! Virusul asta nu o sa dispara pe 15 mai, sau pe 15 august! O sa trebuiasca sa invatam sa traim cu el o mare perioada de timp! Pina atunci insa va treui sa ne ferim maxim sa nu ajungem prin spitale infectati cu el!

Destinatiile de concediul, statiunile de pe litoral, orasele mari cu obiective turistice, etc sunt - se stie - cele mai aglomerate locuri pe perioada sezonului turistic, ori tocmai acest lucru va trebui evitat!

Eu unul am renuntat la iesirea din tara anul asta chiar daca se ridica toate restrictiile de peste tot! O sa gasesc eu ceva de vazut pe la noi prin tara fara sa ma inghesui pe nush ce plaja, prin nush ce muzeu, etc!

In ceea ce priveste recuperarea banilor de la agentii, sariti pe ei, mergeti in tribunale, la ANPC! Singurul rezultat va fi falimetarea lor si asigurarea aia nu cred ca o sa va despagubeasca pe toti! Oricum bani ciuciu primiti, mai si cheltuiti cu avocati, etc! Asa ca mergeti pe reprogramari, eventual pentru anul viitor!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[25.04.20 11:48]

@andrapg:  

Eu cred că perioada asta va face curățenie printre agenții, cel puțin în ce privește comportamentul nostru viitor. Unele sunt impecabile chiar și în această perioadă, altele... Ferească să mai apelăm la ele vreodată!

Nu ştiu dacă este chiar aşa şi nici nu cred că este avantajoasă pentru noi reducerea numărului acestora, pentru că îmi pare evident faptul că unele vor ieşi de pe piaţă, dar nu neapărat din vina lor, ci mai degrabă ca urmare a unui efect de domino.

Modul în care agenţiile vor gestiona până la sfârşit această situaţie excepţională şi pentru ele nu doar pentru turişti​ va conta mult în decizia de a apela şi pe viitor la serviciile acestora sau nu.

​Fiecare a încercat să se protejeze cum a crezut mai bine, dar asta doar ​în prima fază, când mai aveau ceva lichidităţi şi au făcut ceva rambursări turiştilor care au cerut insistent returnarea banilor, chiar şi cu penalizări usturătoare.

Ulterior, pe măsură ce criza sanitară s-a acutizat şi tot mai multe vacanţe au trebuit anulate din iniţiativa agenţiei din cauza imposibilităţii onorării serviciilor contractate​ (hoteluri închise, frontiere închise, zboruri anulate etc.), şi agenţiile au revenit "la sentimente mai bune" trecând de la amenţarea cu penalizări drastice la negocierea unor reprogramări pentru anul în curs şi chiar pentru anul următor, la varianta oferirii unor "vouchere", cu sau fără restricţii de utilizare, lăsând turiştilor o libertate destul de mare în alegerea soluţiei celei mai avantajoase pentru fiecare.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

andrapgGD[25.04.20 13:08]

@nicole33:  Exact la asta m-am referit și eu - dacă vom apela sau nu la serviciile lor în funcție de cum vor gestiona situația acum.

​Normal că nu ne avantajează mai puține agenții, cu cât mai multe, cu atât mai bine pentru noi turiștii, însă unele au un tupeu atât de mare! - după ce că noi pierdem concedii, rămânem cu banii blocați peste un an, suntem forțați să ne facem concediul cum vor ei și la anul (eu la anul vroiam turul Europei cu mașina, anul acesta soțul a avut niste probleme cu un ochi și nu s-a putut), tot noi trebuie să plătim penalizări dacă nu dansăm după cum ne cântă ei?

​Și, din păcate, confirmă negativ agențiile care au călcat strâmb și în trecut.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

YodaPA[25.04.20 14:00]

@michaela_1961:  

P. S. În sinea mea, aștept în secret sa dispară acest virus brusc,

pentru ca tare supărată sunt pentru acest concediu amanat/anulat, sau

cum o fi el. Am sperat ca poate la sfârșit de august/septembrie o fi mai

bine, dar mi am dat seama ca acela va fi un concediu prea stresant ca

să merite.

Si eu astept la fel. Daca stam sa ne gandim putin, SARS-ul cum a disparut? Pai, a disparut brusc si nu se stie de ce si cum. Vaccin nu exista nici pana in ziua de azi, dar virusul a disparut. Poate avem noroc si cu asta.

​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (4 voturi)

nrs †SE1r[25.04.20 14:57]

@Nasshu:

acelasi lucru l-am tot spus: acei bani nu mai exista! nu vinde nimeni "ieftin" in noiembrie ca sa tina banii in cont!

​daca nu avea nevoie de bani nu vindea decat la pret de lista, dar e mai rentabil EB decat creditul bancar pentru a finanta activitatea curenta sau diverse investitii.

​in plus stii sigur ca la vara vei avea clienti deci merita sa faci investitia

asigurarea agentiilor este o gluma proasta, din ce stiu acopera cateva zeci sau sute de mii de euro, deci praf in ochi

singura solutie pare reprogamarea sau oferirea de alte servicii pt banii dati, in functie de fiecare agentie

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

AryaPM[25.04.20 15:24]

@andrapg:  

​​Și, din păcate, confirmă negativ agențiile care au călcat strâmb și în trecut.

 

Nu cred ca te-a obligat nimeni sa alegi o agenție cu un trecut nu tocmai curat sau oricum destul de controversat.

Cumva prețul mic a stat la baza unei asemenea alegeri?

Mi se pare firesc ca agențiile de turism mari cu foarte multe pachete vândute să fie mai afectate. Mai exact cele la care se făceau cozi la târgurile de turism, deși reducerile oferite erau departe de a fi " de nerefuzat " ????​​​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3849 PMA (7 voturi)

NasshuSE[25.04.20 15:39]

@nrs:  imi aduc aminte de discutiile purtate pe firul de intilnire AFA de la Sambata! Erau multi 'viteji' atunci care ziceau ce Covid, ce e ala, nu ne speriem noi de el, mergem! Nici nu incepuse bine in Europa 'buba'!

Cu multi dintre ei sunt 'amic' pe FB, sa vezi ce sfaturi dau acum ! Nici frunzele de la morcov nu se mai vad!

Referitor la sejururile de anul asta asa cum am spus si mai sus, mi se pare o timpenie sa mai speri ca poti avea un concediu in siguranta sanitara anul asta!   De aici - pesemne - marea dorinta a tuturo de a se vedea cu banii in casa! In opinia mea, scuzati limbajul, la 'pulivara'!  

Ce nu mi se pare, e drept, corect din partea agentiilor? Obligativitatea consumarii/cheltuirii acelui voucher pina la finalul anului sau intr-o perioada de 2-3 luni! Aici ar trebui sa fie mai maleabili, nu neaparat ei cit destinarul principal al banilor si sa-l ofere pe o perioAda mult mai mare de timp 1,2 ani!

Am vazut si acuzatii pe un alt fir de discutii pe aceeasi tema : HOTIE!

Nu e nicio HOTIE, agentiile RO au facut plata catre beneficiarul final (extern/intern) nu au plecat cu ei pe luna!

Pesemne dupa aceasta problema cu COVID se va schimba un pic mersul acestei afaceri (turism) care asa cu ai spus si tu EB era un fel de credit fara dobanda din partea turistului! Acum turistul o sa fie mai circumspect, cel putin o perioada de timp, si beneficiarul final o sa apeleze la credite cu dobanda pe care o sa o plateasca tot turisitul (consumatorul final) !

==

Chestia aia vehiculata cu ''certefecatul'' COVID/Free​ mi se pare o poveste de adormit copiii! Nicio tara nu are teste suficiente pentru cei bolnavi , trebuie sa ​ajungi intai in stare finala , doamne fereste mort, ca sa te testeze si cineva crede ca se vor face teste pentru TURISTI?

Cit de concludente o sa fie , cand perioada de incubatie e 14-21 zile? merg in concediu si sfarsesc in carantina ? sau invers vin din concediu si intru in carantina/izolare?

Sa fim seriosi!​​

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

andrapgGD[25.04.20 16:36]

@Arya:  Draga mea, dacă citeai ce am scris pe tot parcursul discuției dar mai ales astăzi și ieri, aflai ca nu despre mine este vorba. Eu sunt super ok și am rezolvat doua vacante așa cum mi-am dorit.

​Însă din păcate faci și tu parte din grupul de oameni care nu dau sfaturi și împărtășesc experiențe, ci se cred cei mai deștepți și critică pe toată lumea.

​Îmi lasă un gust amar astfel de comentarii. Păcat că nu le filtrează nimeni, eu chiar scriu sa ajut, sunt un jurist bun și mamă a doi copii și mi se rupe sufletul când aflu ce își permit unii sa facă.

​Și crede-mă, nu caut ce e mai ieftin, nu sunt "săracă" , dacă asta vroiai cu răutate și ironie sa spui, deși nu îi condamn   deloc pe cei ce o fac.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

michaela_1961PA[25.04.20 16:36]

@Nasshu:  Doctorul acela de la Constanta a avut doua teste negative, al 3lea test pozitiv la nici 2 saptamani de la al 2 lea test, ulterior decedat de Covid. Despre ce vorbim?!

Fac testul azi, mai trece o saptamana pana plec, timp in care iau ce "guvid" vreau eu, dar sunt linistita ca am test negativ. Si ceilalti turisti cu care voi interactiona la fel, au "certefecate" cum spui tu si toata lumea e linistita.

Concediul minunat, cu masca la plaja, dezinfectant in buzunar si stres continuu pentru ca avem o varsta si niste mici boli anexate (sa nu se inteleaga ca suntem batrani, suntem un pic crocanti, atat).

Hai sa fim rezon, asta nu este concediu, este tortura pe bani, adica se numeste masochism in opinia mea.

Deci, NU, cu toata supararea pentru ca acest virus ne-a luat aceasta placere la care visez de anul trecut, vom sta acasa pentru ca dupa mine nu este sigur nici in tara.

Ba chiar l am luat in serios din prima, fetele de pe AFA cu care m am intalnit de 8 martie pot sa confirme ca n am vrut sa ma pup cu nimeni ))

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

michaela_1961PA[25.04.20 16:55]

@Yoda:  Exact asa m-am gandit si eu, Ebola unde este, SARS, MERS?! Daca ai stii cum ma agat de fiecare stire de genul acesta?! Ba chiar incepe sa ma invadeze un soi de optimism asa cateodata.

​Apoi cand vad ca numarul infectatilor se mentine la nivel inalt, cand vad ca Turcia e in Top 10 si cand vad ca nu reusesc sa stabilizeze un tratament pentru acest virus, revin asa cu picioarele pe pamant si ma intristez rau de tot.

​Ma intristez pentru ca nu mi-am vazut copii de 2 luni, ca am facut Pastele singuri, ca stau acasa si nu stiu ce va fi cu salariile / pensiile / serviciul, unii zic ca o vom duce asa pana in 2022, daca suntem cuminti )

​Ma intristez ca mi-e dor de turci (anul trecut n-am fost) iar anul acesta pregatisem un concediu de 14 zile la ei.

​Mda, fiecare avea planuri, toti suntem afectati si nu avem decat sa speram ca va fi bine! Doamne ajuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

michaela_1961PA[25.04.20 17:28]

@nicole33:  Nicooooleee! Imi vine sa ma tavalesc pe jos, sa dau din picioare ca aia mici si sa plang cu sughituri!

​Aseara cu sufletul rupt, am anulat rezervarile de pe booking pentru cazarile intermediare. M a pocnit durerea de cap instant dupa ce am facut asta. Si cu ce placere facusem acele rezervari... Urmeaza sa sun la agentie sa vad ce solutie gasim pentru cele 10 nopti din Marmaris si Kusadasi.

​La sfarsitul lui iunie cand era planificat  nici vorba sa am curaj sa merg, valabil si pentru septembrie.

​In 2021 daca i mai aud pe astia la TV ca nu se stie daca vom putea merge, ca trebuie sa convietuim cu " guvidul" inca 2 ani, ca vor aparea si alti virusi, eu sparg televizorul.

​Cum dracu a reusit virusul asta sa bage in  "stand by"   tot mapamondul si nimeni nu reuseste sa i dea de cap?!

​Ma trezesc dimineata si astept sa fi trecut cosmarul, dar  de unde, este acelasi film horror. Ma consolez si ma rog sa fim sanatosi, ca se poate si mai rau. Doamne ajuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

alinafulgPA1r[25.04.20 17:30]

@Nasshu:  Eu am rezervat împreună cu niste prieteni in Bulgaria-Sunny Beach, aveam intrarea in 1 iulie si am ales acest sejur de 6 nopti cu specificatia clară in contract că in caz de anulare până cu 30 de zile înainte de plecare îmi voi primi înapoi avansul minus 5% penalitate. Pretul sejurului a fost ușor mai mare tocmai pentru că am ales acestă variantă de penalitate minimă. Am platit jumătate, respectiv 300 Eur iar prietenii la fel. Varianta de a pleca in iulie in concediu cade categoric si nu mă gândesc să merg  la all inclusive nici mai tarziu daca se va putea, respectiv august sau inceput de septembrie.

Prin urmare chiar daca am aceasta prevedere in contract mi s-a raspuns la cerea de anulare că nu imi vor returna banii ci or să-mi dea un voucher valoric cu care să-mi pot achizitiona un alt sejur anul acesta sau anul viitor pe destinatiile pe care le au ei în ofertă, respectiv Bulgaria sau Grecia. Deci nu am făcut nimic chiar daca mi-am luat precautii suplimentare si am un contract ce prevede o penalitate de doar de 5%.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

YodaPA[25.04.20 18:05]

@michaela_1961:  

Apoi cand vad ca numarul infectatilor se mentine la nivel inalt, cand

vad ca Turcia e in Top 10 si cand vad ca nu reusesc sa stabilizeze un

tratament pentru acest virus, revin asa cu picioarele pe pamant si ma

intristez rau de tot.

Doar asa, din nevoia de a fi foarte precis, Turcia nu sta chiar foarte rau. Daca o luam dupa numarul de cazuri la milionul de locuitori, si daca eliminam tarisoarele mici, gen San Marino, Luxembourg, Singapore, etc., Turcia e pe locul 16. Daca o luam dupa numarul de morti la milionul de locuitori, intre tarile mari, e pe locul 14. Deci nu e foarte rau. Dar asta nu inseamna ca putem merge fara grija.

Si eu sunt necajit, am facut rezervare pentru septembrie, dar daca nu e sigur de tot ca nu e risc, atunci nu mergem. Anularea la hotelurile intermediare e gratuita, pentru cel din Side trebuie sa platesc o noapte (115 EUR) daca anulez. Nu penalizarea asta e problema, asa am ales eu conditiile de cazare, dar eu as prefera sa pot merge si mai ales sa ma pot bucura de concediu.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

michaela_1961PA[25.04.20 18:31]

@Yoda:  Eu ma uit aici worldometers.info/coronavirus/#countries. Bineînțeles că și numărul asta de infectați depinde de numărul de teste.

​Nu mai știu cine zicea la TV ca nu ne sfătuiește sa mergem în Turcia ptr ca nu sunt în UE și nu sunt controlați de nimeni.

​Eu totuși am încredere și în sistemul lor de sănătate (vezi nr de decese), și în masurile lor. Dar cu toate acestea nu am curaj. Ar trebui sa nu ma plimb pe faleza, în bazar, sa fug cu farfuria prin restaurant de frica sa nu strănute cineva.

​Concediu în condițiile acestea nu vreau (

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

YodaPA[25.04.20 18:45]

@michaela_1961:   Dap, pe worldometers ma uit si eu. Si din aceleasi motive banuiesc ca nu am sa merg.


nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[26.04.20 00:54]

@michaela_1961:  

Bineînțeles că și numărul asta de infectați depinde de numărul de teste.

Aceeaşi situaţie este valabilă şi pentru România.

Mai concludent mi se pare numărul de teste raportat la populaţie, iar Turcia a testat o dată şi jumătate mai mult faţă de România., în condiţiile în care primul caz a apărut mai târziu.

Nu mai știu cine zicea la TV ca nu ne sfătuiește sa mergem în Turcia ptr ca nu sunt în UE și nu sunt controlați de nimeni.

La TV auzi vrute şi nevrute, fake news şi manipulări cât cuprinde.

Decizia mea de a pleca sau nu în vacanţă nu se va baza nicidecum pe aiurelile debitate la TV.

De ce aş avea  încredere că ar fi mai sigur un hotel din Mamaia faţă de un hotel turcesc? Eventual unul în care au fost carantinaţi diasporezii, dezinfectat de mântuială şi care în august va costa mai mult ca unul din Maldive .

​Măcar în turci am absolută încredere că vor face eforturi serioase pentru siguranţa turiştilor, nu ca la noi pe principiul că merge şi aşa, doar  bani să iasă.

=

Tare mi s-a părut faza cu redeschiderea hotelurilor, dar nu şi a restaurantelor

Ce face omul: vine cu sandvişurile în traistă sau cumpără salam de la supermarket?

De ce naiba ar mai merge în oraşul sau staţiunea X în loc să stea acasă? Doar pentru a vizita niscaiva biserici riscând să se infecteze din cauza pupătorilor de icoane care aşteaptă cu nerăbdare redeschiderea bisericilor?

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

nicole33APLCONSILIER ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA[26.04.20 01:11]

@michaela_1961:  

Aseara cu sufletul rupt, am anulat rezervarile de pe booking pentru cazarile intermediare. M a pocnit durerea de cap instant dupa ce am facut asta.

Eu încă nu am anulat rezervările pentru cazările intermediare pentru Turcia pentru că încă mai sper că voi putea pleca. Am anulat doar rezervarea de tranzit pentru Madrid după ce anulasem vacanţa propriu-zisă​. Mi-a plăcut că hotelul mi-a scris şi el pentru a-mi confirma anularea rezervării, urându-mi sănătate, un gest frumos cu care m-au convins să-i aleg atunci când voi avea curaj să reiau planurile acelei vacanţe, sigur nu anul viitor.

Si cu ce placere facusem acele rezervari...  

Te înţeleg perfect. Aceste rezervări, la fel ca şi stabilirea traseului de parcurs, a obiectivelor de vizitat în fiecare zonă, toate fac parte din pregătirea unei vacanţe reuşite, în condiţii normale, desigur.

Virusul ăsta nenorocit nu doar că mi-a distrus vacanţele planificate, dar a reuşit să-mi ia şi bucuria pregătirii meticuloase a acestora. ​​​

După experienţa acestui an cred că voi fi mai reticentă. Voi fi mai atentă la condiţiile de rezervare, căutând variante cu avans minim pentru minimizarea pierderilor în caz de alte surprize şi voi renunţa la asigurările storno, care s-au dovedit total inutile anul acesta,   bani pierduţi.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația zSTRATOSFERA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

  • AFIȘATE rsp [121-150] — din total 261 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11135005950928 sec
    ecranul dvs: 1 x 1