ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.12.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: jud. Ilfov
ÎNSCRIS: 11.06.14
STATUS: AUGUSTUS

Filozofări de suflet (mai puţin turistice)

NOTĂ RUBRICĂ OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC TEMPORAR ori RESTRÂNS [Filozofări de suflet (mai puţin turistice)]
Articolul poate fi votat cu voturi simbolice (+/-1PMA)
Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele...

A mai trecut un an prin noi și-am fost și buni și-am fost și răi

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Se spune că este în firea oamenilor ca la sfârșitul fiecărui an să treacă cu ochii minții peste tot ce-au parcurs, ce-au înfăptuit în ultimele 12 luni. Așa și eu, am descuiat cămara tainică a tezaurului meu sufletesc pentru inventarul anual, pentru a selecta ce am primit și am oferit, pentru a-mi cântări faptele și gândurile bune și pe cele rele, pentru a-mi selecta adevărații prieteni ale căror sentimente să fie răsplătite cu o urare bună. Și acolo, pe un raft la loc luminos v-am găsit pe voi, cei ce, cu voia voastră și nesiliți de nimeni, sunteți un parfumat buchet AFA, aducători de flori multicolore din toate zonele Terei. Și pentru că mi-ați înseninat o toamnă nu tocmai arămie, fac un popas mai lung lângă voi, să vă spun câteva vorbe, din suflet. Și cum altfel decât ca în bancul acela comunist, adică să "vorbesc mai citeț" pentru voi.

Mă repet din alt articol spunând că v-am citit un timp, mi-am făcut cont pentru a vedea pozele, restul... deja se știe câte pozne am făcut. De ce aici pe AFA? Așa cum am spus și altă dată, pentru că aici este informație bună, pentru decență, pentru prietenie, pentru "suflet". Pentru că aici am găsit o comunitate plăcută creată în jurul unei pasiuni comune, iubirea de locuri, oameni și obiceiuri din alte zone ale bătrânei mame Gheea, pentru că, voit ori nu, este un loc unde s-a demolat un mit, conflictul dintre generații. S-a creat o unitate între generații, plăcută și utilă, meritul este egal tuturor vârstelor dar încerc să dau votul meu de încredere tinerilor și în același timp urarea de a ajunge întregi la minte și trup până la, să zicem, 81 de ani!! De aici cu prelungiri câte puteți duce! Și plimbăreți să fiți și scriitori, poeți dar și fotografi! Vă doresc tuturor să fiți toleranți în bine cu ființele din viața voastră, să visați frumos, să dăruiți și să primiți iubire, să aveți puterea de a spune cu inima împăcată "iartă-mă" atunci când greșiți - și eu vă cer iertare celor ce v-am greșit- să trăiți cu toată ființa voastră magia sărbătorilor de iarnă deși rațiunea vă spune că sunt doar povești, vă doresc să aveți în portofel atât cât vă trebuie cu adevarat, nici să fie scofâlcit dar nici să nu-l puteți ține în buzunar de teamă; vă doresc sănătate, copii frumoși și harnici și nepoți năzdrăvani celor celor ce aveți!

Mi-am propus ca în aceste rânduri să nu dau numele nici unuia dintre voi cei pe care-i citesc cu drag căci s-ar fi lungit povestea și adormeați ca-n Parlament. Dar nu pot să nu dau Cezarului partea ce i se cuvine, lui Cornel, pentru că visul lui ne-a unit; de aceea lui îi doresc, pe lângă tot ce-am spus mai sus pentru voi, să-i aducă Moșu' un sac mare plin de răbdare față de noi toți, cu dreaptă apreciere, cu idei noi și faine, să ne tolereze cu iubire!

Există o frumoasă legendă nordică a pomului de Crăciun și prin ea vă trimit toate gândurile mele bune : se spune că cele trei surori bătrâne de când lumea, Credința, Speranța și Iubirea, au hotărât într-un an, în seara de Ajun, să găsească un pom frumos ca simbol al Crăciunului. După multă umblătură prin ger au găsit un brad falnic ce strălucea sub razele de lună, singurul pom încă verde. Când s-au apropiat de trunchiul lui au văzut stelele strălucitoare ce păreau atârnate de acele lui verzi, le-a fermecat parfumul tămăduitor al rășinii, s-au simțit cuprinse de căldură între crengile lui maiestuoase și, în scurta lor odihnă sub brad, au înțeles că acesta este pomul plăcut lui Isus. S-au lăsat convinse de poveștile pe care le șopteau crengile strălucitoare și i-au făcut onoarea supremă de a-l închina Nașterii Mântuitorului, acesta devenind pentru creștini pomul vieții, pomul lui Isus, cel care adună an de an în jurul lui credincioșii creștini, plini de speranțe și iubitori de oameni și natură; (dintre multele legende, există una care spune că bradul a fost ales chiar de Isus, pentru că era singurul pom ce nu i-a putut oferi fructe în dar și era tare rușinat și obidit).

Cu Speranța că citiți articolul meu, cu Credința că urările mele de bine vă ajută, voi trimite spre voi, de lângă bradul meu, în seara de Crăciun, un gând frumos și o rugă de împlinirea viselor voastre curate, cu multă Iubire!


---
Trimis de elviramvio in 20.12.15 20:31:33
Validat / Publicat: 20.12.15 23:21:11
VIZUALIZĂRI: 1416
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORIT
20 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22050 PMA (din 50 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

webmaster39 [21.12.15 00:10:44] »

Articolul a "primit" o ilustraţie muzicală sau video-muzicală - vezi mai sus, imediat sub titlu.

Daca autorul preferă o altă melodie sau un alt videoclip, este rugat să ne scrie (aici, ca ecou, ori pe PM)

elviramvio [21.12.15 07:02:38] »

@webmaster39 -

Mulțumesc, e super.

irinad [21.12.15 07:20:03] »

@elviramvio - Foarte frumos, emoţionant şi... felicitări pentru un aşa articol!

Mulţumim mult pentru urări, urări care trebuie întoarse, bineînţeles, şi către dvs. !

puiutea [21.12.15 11:07:08] »

Un eseu (asa ii spun eu) scris frumos, "elegant", din inima, din suflet! Fie ca sa nu va pierdeti niciodata aceasta frumusete sufleteasca, in nici o imprejurare! Va multumesc pentru "lectia de sufletism" pe care ne-ati tinut-o!

Mitica49 [21.12.15 14:40:49] »

@elviramvio - Frumos spus. Cu inimă și din suflet. Cu simțire și iubire față de oameni în general și de noi AFA-iștii în special. Urări de bine și ție și ceea ce-ți dorești tu de bine să ți se îmtâmple.

danamandache [21.12.15 20:58:08] »

Un articol ce mi-a atins sufletul si mi -a facut seara frumoasa! Sa aveti

Sarbatori fericite, un An Nou cu liniste, sanatate, bucurii, belsug, vacante de vis si impliniri, alaturi de cei dragi.

Mihai18 [21.12.15 21:08:18] »

@elviramvio - În primul rând, vă felicit pentru obținerea titlului de „partener” meritat cu siguranță. Sunteți o specialistă a Filozofărilor de suflet (non-turistice). Eu nu am greșit când, după intima convingere, v-am desemnat userul nr. 1 al anului 2015 la acest capitol. De unde atâta talent și sensibilitate sufletească? Oare cine sunteți în viața de zi cu zi? După cum gândiți și vă exprimați în scris, eu bănuiesc dar nu vă solicit să răspundeți. Review-ul mi-a plăcut foarte mult și mai departe nu găsesc cuvinte. Din nou, un viitor an bun.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
elviramvio [22.12.15 18:27:03] »

@irinad -

Mulțumesc, să ne citim cu bine în 2016!

elviramvio [22.12.15 18:29:44] »

@puiutea -

Mulțumesc frumos.

Dar noi când vom râde și când ne vom încălzi sufletul cu un nou articol, marca "puiuțea"?

elviramvio [22.12.15 18:33:19] »

@Mitica49 - Mulțumesc mult pentru că ați primit și apreciat urările mele.

elviramvio [22.12.15 18:35:40] »

@danamandache -

Mă bucur că v-a plăcut. L-am scris cu suflet pentru suflete AFA.

elviramvio [22.12.15 18:55:27] »

@Mihai18 -

Hazardul a vrut să devin "partener" cu acest articol. Deși timpul a fost marele meu dușman în ultima vreme, am scris aproape în întregime un articol despre bradul de Crăciun. Dar Pusi, bătrâna mea negresă, a profitat de un moment de neatenție și mi-a plătit faptul că am neglijat-o. N-a căpătat decât două vorbe românești și... o bucățică de lebăr!

Cu acel user nr. 1, ei da, sunteți Moș Crăciun nr. 1 /2015, deci primul cadou de Crăciun pe care-l primesc anul acesta, mulțumesc frumos.

Cum sunt în viața de zi cu zi: o femeie obișnuită, mult prea comună, care-și lasă soțul să aibă ultimul cuvânt, adică "ai dreptate, dragă nevastă" sau "cum zici tu, mamă"!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][2 voturi]
ovidiuyepi [23.12.15 12:20:50] »

Superb și emoționant în același timp. Sărbători fericite și un An Nou plin de împliniri. LA MULTI ANI!

elviramvio [23.12.15 14:45:25] »

@ovidiuyepi -

Mulțumesc mult.

Să ne fie bine tuturor în anul ce vine!

traian.leuca [24.12.15 13:03:37] »

Foarte frumos spus. Sărbători fericite și un An Nou plin de împliniri!

... În anul ce stă să vină să fim doar buni.

tata123 [24.12.15 16:40:39] »

@elviramvio - Aho, aho la Moș Ajun! Să vină un an mai bun, plin de bucurii și oameni buni. Sănătate cât cuprinde că în rest le-om duce pe toate; numai bune să se-adune în anul nou ce vine. De Crăciun să fim alături de familie și de cei dragi nouă. Să petrecem cumpătat și mult spor la colindat. Iar de Anul Nou să mergem la urat, după datina străbună. La mulți ani!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1] [-1][1 voturi]
elviramvio [24.12.15 16:49:49] »

@traian. leuca -

Vă mulțumesc din suflet. Sperăm să fim buni, sperăm că șefii destinului ne ajută. Multă sănătate tuturor celor dragi, nepoțeilor, să aveți un Crăciun frumos!

elviramvio [24.12.15 16:54:38] »

@tata123 -

Mulțumesc frumos pentru urări. Eu sper să avem și sănătate și bucurii și pace. Să colindăm și-n anul care vine și să povestim.

Toate cele bune ție și familiei!

GabrielaG [07.04.16 17:16:52] »

Un articol frumos pe care de abia acum apuc sa il citesc. Felicitari.

Un Zuperbonus din partea mea (ma si speriasem ca imi aparuse ceva rosu si credeam ca am dat vreun click gresit ) Hehe

elviramvio [07.04.16 17:37:27] »

@GabrielaG -

Multumesc frumos. Este o surpriza placuta!

Tot anul suntem buni, suntem si rai dar AFA ne uneste. Vacante frumoase sa ai!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
danamandache, elviramvio, GabrielaG, irinad, Mihai18, Mitica49, ovidiuyepi, tata123
Alte articole din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM
pagină generată în 0.0650188922882 sec
ecranul dvs: 1 x 1