Solicitare CMR / BULGARIA

Prima vacanță în Bulgaria

Trimisă în 25.01.19 12:21
de CcucuPM [Brad]
» VIZUALIZĂRI: 1181

Bună.

După lungi căutări, amânări și dezamăgiri am ales să ne împărțim concediul de anul acesta o săptămână în Germania în mai, o săptămână în august în Bulgaria. Am rezervat deja biletele, am ales Hotelul Slavey în Nisipuri și intrăm cu cazarea de miercurea.

Fiindcă mergem pentru prima dată în vacanță în Bulgaria aș vrea să vă pun câteva întrebări pentru a merge pregătit.

1. Avem de parcurs 700 km, Google maps zice că 9 ore. dacă alegem să trecem dimineața pe la 9-10 la Giurgiu e aglomerat rău? Ce oră ar fi mai indicată?

2. Vignietă putem cumpăra și de la noi sau online? Sau dacă trecem de prima localitate și luăm de la un OMV ceva are ceva? (Pentru a evita aglomerația).

3. Avem cazare cu all-inclusive, pentru parcare, suveniruri, chestii mărunte, cafea, suc pe plajă, cam câți bani (leva) am avea nevoie / zi?

4. Să schimbăm bani (euro) aici și să schimbăm acolo in Leva sau să mergem cu bani ipe card? Cardurile VISA Electron (Banca Transilvania) funcționează la ei?

5. La cazare se dă "atenție" pentru o cameră mai bună? Dacă da, cât ?

Știu că sunt cam multe întrebări și îmi cer scuze, dar aș dori să merg pregătit. Am mai trecut cu mașina prin Bulgaria, înspre Grecia, dar am fost pe la Vidin și am luat Vignietă din vamă atunci, nefiind aglomerat de loc.


 • PERIOADA: august -- NOPŢI CAZARE: 7
 • BUGET: 700 -- TRANSPORT: auto
 • ADULŢI: 2 -- COPII: 1 -- VÂRSTA: 10

Răspunsuri la solicitare

Erika BSV[Târgu Mureş]4r[25.01.19 13:07]

@Ccucu: Nu ar fi mai simplu, prin vama veche?

Noi o data am trecut prin vama giurgiu, cand am fost in sunny beach, la nisipurile de aur e mai bine prin vama veche, e mai aproape, prin giurgiu trebuie sa mergeti mai mult prin bulgaria, cand treceti vama sunt cusete de unde va luati vignieta pe 7 zile, cu talonul.

La hotel noi intotdeauna dam 20 de euro, cand ne cazam, la receptie, de obicei pun in pasaportul fetitei, pentru o camera mai buna si cu vedere la mare, si si le zic ce cerinte am, in engleza, ca nu prea stiu romana.

Leva se poate lua direct de la hotel, sau sunt si in statiune casa de schimburi. In Ro nu ai de unde cumpara leva, e bine sa aveti euro la voi, nu mult dar pentru atentie pentru camera etc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1747 PMA (6 voturi)

resita2009PM[Reșița]4r[25.01.19 13:20]

Buna, am fost in Bulgaria de 4 ori, hai sa le luam pe pct.

1. Tot timpul am trecut pe la Giurgiu-Ruse, dimineata la 4-5, n-am stat mai mult de 15 min. in vama;

2. Vigineta cumparata de la primul chiosc dupa vama pe dreapta. Rapid- in maxim 10 min fara probleme;

3. Aici fiecare strica cat vrea/poate dar sunt returi cat de cat ok. De ex. parcarea era cca 5 euro/zi, iar la suveniruri era cca 2 euro o cana, 3 magneti la 2 euro, o geanta la 5 euro, esafra 3-5 euro.

4. Noi mereu am schimbat euro-leva la casele de schimb, cursul era 1.9 sau 1.91 nu mai stiu exact dar am vazut pe multi romani ca, plateau cu cardul direct.

5. Eu n-am dat niciodata si cu toate acestea am primit camere ok, poate si din faptul ca mereu ma prezentam la receptie cu juniorul si el este o fire zambareata si vorbitoare, chit ca nu intelege limba el vorbeste

Mult succes sid aca te mai pot ajuta cu vreun sfat nu ezita sa spui.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3500 PMA (5 voturi)

DragosAU[Bucureşti]52r[25.01.19 13:29]

@Ccucu: 1. ora e OK. Aglomerația depinde mai mult de alți factori decât de oră. Vă puteți ghida în timp real asupra timpilor de așteptare în vămi online: politiadefrontiera.ro/ro/traficonline.

2. de anul ăsta, se poate lua online. S-a scris deja despre asta aici. web.bgtoll.bg/Evignette/V ... VehicleTypeID=1.

3. nu mai mult de 10 leva pe zi, aș aprecia eu.

4. cel mai eficient d. p. d. v. economic este să scoți o singură dată de pe card, la ATM, suma pe care crezi că o vei cheltui + un (să zicem) 10 % de rezervă. Plus plăți cu cardul oriunde se poate.

5. normal, nu. Tipul camerei se stabilește la rezervare. Orice atenție oferită la cazare e inutilă. Elegant este ca la final, în funcție de cât ai fost de mulțumit, să lași ceva în cuia cu „tips”.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5600 PMA (9 voturi)

CcucuPM[Brad]4r[25.01.19 13:31]

@Erika B: Nu, pentru că ar trebui să trecem prin București, drum mai lung cu 100 Km, nervi, aglomerație, etc.

Mulțumesc pentru restul informaților.


CcucuPM[Brad]4r[25.01.19 13:52]

@Dragos: Mulțumesc pentru informații, foarte utile

@resita2009: Mulțumesc din suflet pentru răspuns.


ralucalunguSV[Bucuresti]4r[25.01.19 14:07]

@Ccucu: Buna,

1. noi anul trecut am trecut vama de doua ori pe la Giurgiu tot pe la 9-10 si nu am stat mai mult de 15- 20 min (max). Cred ca e dupa noroc.

2. Vignietă am facut mereu la "cotetele" alea din Ruse. in primul rond... imediat pe dreapta cum intri in rond. tot acolo schimbam si bani.

3- 4. Noi schimbam cam 150 eur in leva... sa fie. Mentionez ca avem card Revolut si platim cu el la comercianti (acolo unde se poate) sau scoatem direct leva de pe el (intereseaza-te si poate iti faci pana atunci, nu te costa nimic). preturile din supermarket sunt asemanatoare cu cele din magazilene noastre.

5. eu niciodata nu am dat atentie la cazare.

6 - ai grija unde iti lasi masina... se ridica in draci si iti strici vacanta.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

elena81SV[Periş [IF]]2r[25.01.19 14:11]

@Erika B:

Buna! Noi deobicei plecam prin agentie cu transport [...] cost 2 persoane 60 euro dus -intors si suntem ft multumiti. Plecarea este la 7:00 si ajungem in Nisipuri la 12:30 sau in Sunny la 14:00 (se face transfer de auto). Preferam aceasta varianta de cand niste prieteni au avut diferite incidente cu masina pe teritoriul Bulgariei. Nu am stat niciodata la vama... nici la dus nici la intors.

La hotel am primit de fiecare data camere frumoase pe un etaj linistit. Fac referire agentie ca rezervarea sa se faca pe o camera care nu este langa scara de acces sau guri de ventilare, deasupra restaurantului sau barului etc.

Am avut mereu euro la noi si am schimbat la casele de schimb din incinta hotelului. Daca nu schimbi undeva de incredere ai sanse sa primesti bani ce au fost scosi din circulatie (cunosc caz).

Banii schimbati ii folosim pt distractie extra sau sa cumparam suveniruri etc.

Este un hotel ok cu toate ca la sortimentele food sunt cam slabuti. Noi cautam sa ne cazam la hoteluri ce fac parte din concerne nemtesti si sa stii ca se cunoaste diferenta. Distractie placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (3 voturi)

CcucuPM[Brad]4r[25.01.19 14:41]

@ralucalungu: Mulțumesc frumos de răspuns, am cerut deja cardul, ajunge până atunci și cred că așa e cel mai OK.

Referitor la parcare, hotelul are parcare contra cost, sper să avem loc acolo, dacă nu mă interesez la fața locului și parchez undeva contra-cost. Mașina cu care mergem nu prezintă interes pentru hoți deci nu sunt stresat de asta, doar să găsesc un loc de parcare.

@elena81: de la noi autobuzul face 14 ore și e mai scump

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

webmasterX[București][25.01.19 14:45]

@elena81: Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, avertizarea ATENȚIE - scrisă cu roşu, mai jos (imediat sub „SCRIE RĂSPUNS”).

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).

--

AVERTISMENT


duneSV[Suceava]5r[25.01.19 14:57]

@Ccucu:

1. Nu e. Si daca e, merge repede oricum.

2. De la ei imediat cum iesi din vama.

3.10 leva parcarea/zi, 200-250 leva/ 3 pers suficient, mai pune si gazul 100 leva.

4. Poti plati cu cardul, scoate de la bancomat, BT are curs bun, o sa iti ia insa 7 lei/tranzactie comision ATM strain. Schimbi ptr vignieta la casa de schimb, nu poti plati cu cardul decat in PECO.

5. Poate te cazeaza mai repede - 10 leva, nici eu nu am dat niciodata, am auzit la altii.

Vacanta placuta!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

CcucuPM[Brad]4r[25.01.19 15:26]

@dune: mulțumesc de informații.

Mă aşteptam să am nevoie de mai mulți bani, dar văd că toată lumea zice cam la fel ~150 euro deci e super ok.

Mi-am făcut şi card revolut poate îl folosesc pe ăla pt că până la 800 lei nu am comision la atm, dar îl iau şi pe cel de bt

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

SunyskyJR[Bacău]1r[25.01.19 15:34]

@Ccucu: 1. Nu știu să vă zic cum e la Giurgiu, noi am trecut pe la Negru Vodă, am stat maxim 1 oră, Poliția de frontieră e mixtă și se face un singur control.

2. Vigneta din vamă după ghișeul polițiștilor, într-un minut s-a rezolvat, am plătit în lei, nu uitați să o lipiți pe geam, e obligatoriu.

3. Bani- am plătit doar parcarea, am schimbat la hotel, dacă plăteam în lei pierdeam vreo 10 lei . Se schimbă foarte avantajos în stațiune, nu se merită să căutați în țară. Am încercat să schimbăm în primul orășel după vamă, dar cereau comision, am renunțat. De cheltuit - doar pe apă au cheltuit niște prieteni, noi am venit cu baxul de apă de acasă, având un bebeluș. Apa de la hotel avea gust puternic a clor. Bacșișurile le puteai da și în lei (peste tot erau pahare pentru bacșișuri, bar, sala de mese)

4. Ne-am dus cu vro 2000 de lei cash (fiind prima dată și cu 2 copii după noi plus card), desigur n-am avut nevoie.

5. La cazare am dat 50 de lei, ne-au dat la etajul 9 din 10 cu răsărituri superbe în față, siiiiigur a contat. Noi am ajuns pe la 10 și ne-a zis că pe la 2 e gata camera, în 20 de min ne-au anunțat că e gata, ceilalți erau cazați pe la alte etaje.

Și acum vă întreb eu ceva... Noi vrem să mergem la greci, recomandați-ne ceva waw, prețuri decente, obligatoriu pe plajă cu intrare lină și nisip fin (n-am mai fost la ei)

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2099 PMA (4 voturi)

tinericaSV[Brăila]4r[25.01.19 16:55]

@Ccucu: se cumpara si in banii nostrii, comerciantii fac schimbul bun, noi de doi ani nu mai schimbam in leva...


DragosAU[Bucureşti]52r[25.01.19 17:06]

@Sunysky:

Vigneta (...) nu uitați să o lipiți pe geam, e obligatoriu.

Ba poți să uiți liniștit - începând de anul ăsta au trecut și ei la vinieta electronică. V. mai sus.


ralucalunguSV[Bucuresti]4r[25.01.19 17:18]

Sa-ți păstrezi bani ca sa plătești taxa de pod la întoarcere. Se plătește doar in leva sau EUR (parca 4 leva sau 2 EUR).

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 699 PMA (2 voturi)

zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]1r[25.01.19 18:53]

@Ccucu: Bună seara. Va pot ajuta cu răspunsuri la două din intrebarile dv.

1. Anul trecut am în Turcia și am ieșit din țară pe la Ruse. Am ajuns la grădiniță pe la ora 8 și nu a durat mai mult de 15 minute până am trecut în Bulgaria.

2. Vigneta am cumparat de la benzinărie OMV din Ruse. Am ales să luăm de la benzinărie pentru a beneficia și de baia de acolo. Vigneta am platit-o cu cardul pe care aveam lei.

Vigneta e electronică ca la noi dar trebuie lipit sticarul în partea dreaptă jos a parbrizului.

Sper că v-am fost de folos.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2100 PMA (3 voturi)

dianameaSE[Bucuresti]7r[25.01.19 19:50]

Nu conteaza ora la care treceti prin vama. In afara de cazul cand au fost lucrari, nu am asteptat prea mult.

Am cumparat vigneta imediat dupa vama si la Giurgiu, si la Vama veche.

Nu am dat niciodata bacsis, decat 1 eur sau 5 lei de bagaj la cel care cara bagajul pana in camera.

Leva am cumparat de la case de schimb din Bucuresti, sunt multe care schimba leva in zona Unirii sau Romana, si la Dristor chebab la cursul de 2,32 lei la 1 leva, in timp ce in Bulgaria cursul e cam 2,50. Daca raman leve le schimbati in Romania pe lei la intoarcere.

Puteti plati cu cardul, dar la magazine mai mari, nu la gherete.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

mona1SV[buzau]2r[25.01.19 20:31]

1. Acum la orice vama se sta mai mult decat de obicei. Anul trecut a fost prima data cand am stat mai mult de o ora la coada. Nu a fst Giurgiu, a fost Silistra dat procedurile vamale sunt aceleasi. Nu stiu ce le tot freaca acolo in ghiseu la vama.

2 vigneta trebuie sa o iei cum intri in tara. OMV nu prea exista la ei. Daca nu vrea cu cardul e musai in leva. Deci schimbi si apoi mergi la ghiseu.

3. Costurile depind de copii. Ei intotdeauna vor cate ceva. Dar 150 de leva (aprox 70 de euro) e minimum daca juniorul vrea la roata mare si alte tampenii.

4. Se schimba si lei la granita si ca si ei trec la noi. Noi am schimbat intotdeauna lei. La suveniruri nu merge cu cardul .

5. Nu am dat atentii niciodata, ei oricum au deja programate camerele pe familii. Cum ti-o fi norocul, dar daca ai probleme poti sa mergi sa ceri sa iti schimbe camera.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 3150 PMA (5 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA23r[26.01.19 10:12]

@Ccucu:

1. În cazul tău, traversarea pe la Giurgiu este cea mai avantajoasă, variantele prin Vama Veche sau Negru Vodă fiind mai lungi ca număr de kilometri de parcurs, la care se adaugă aglomeraţia din staţiunile de pe litoralul românesc maximă în luna august.

Nu am trecut niciodată graniţa la Giurgiu atât de târziu, dar nu cred că vei avea probleme fiind într-o zi de miercuri, vama fiind aglomerată de obicei în weekend şi de sărbători.

2. Începând de anul acesta vignetele bulgăreşti se pot cumpăra şi online, eu încă nu am încercat această variantă.

Dacă nu este aglomerat, poţi încerca să cumperi din vamă sau de la orice benzinărie de pe raza oraşului Ruse, fără însă a ieşi din oraş fără vignetă valabilă. Eu cumpăram mereu de la staţia Eko, aflată imediat după Kaufland sau de la OMV-ul aflat la o intersecţie distanţă, plătind preţul corect cu card bancar în lei.

Eu NU recomand achiziţionarea vignetei din primul giratoriu imediat după vamă, deoarece acolo este mereu foarte aglomerat, pierzi mult timp aiurea şi o mai cumperi şi la suprapreţ de la speculanţii respectivi.

3. Este greu de apreciat suma pe care doreşte fiecare să o cheltuiască în vacanţă pentru diferite suveniruri. După multe vacanţe la bulgari, eu nu mai dau bani nici măcar pe banalii magneţi de frigider.

4. Neavând cheltuieli prea mari, poţi schimba euro în leva, cel mai avantajos la bănci, pe măsura cheltuielilor. Nu merită să cumperi leva din România. Poţi plăti cu cardul peste tot unde acest lucru este posibil.

Cel mai prost ieşi schimbând lei în leva pe teritoriul Bulgariei sau plătind direct cu lei acolo unde acest lucru este posibil, cursul fiind foarte slab.

5. "Atenţia" oferită la cazare, chipurile pentru a primi o cameră mai bună, este o simplă iluzie a unora care speră că mituind recepţionerul vor primi mai mult decât au plătit. La multe hoteluri camerele sunt prealocate anterior sosirii şi, indiferent de "atenţia" oferită, tot aceeaşi cameră primeşti.

Eu NU dau nimic NICIODATĂ, dar în cazul în care camera primită nu este conform contractului sau pur şi simplu nu îmi place mie, revin la recepţie şi solicit schimbarea acesteia, evident, tot fără bani, doar cu un zâmbet şi o vorbă bună. Mereu a funcţionat.

Nu voi înţelege vreodată rostul de a plăti înainte de a vedea ce primesc.

Adeseori recepţionerii consideră "atenţia" primită un semn de slăbiciune din partea "cotizanţilor" şi le oferă o cameră chiar mai proastă, aceştia revenind ulterior şi cotizând încă o dată pentru a primi, în final, exact ceea ce au plătit, nimic în plus, dar prostia se plăteşte .

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 5250 PMA (8 voturi)

YodaSR[Bucuresti]5r[26.01.19 13:58]

@Ccucu: 1. Aglomerația depinde mai mult de norocul pe care il ai. Poti trece in 10 minute, sau intr-o ora.

2. Cel mai bine e sa iei online web. bgtoll. bg/Evignette/V... VehicleTypeID=1.

Daca nu, ia din Ruse, de la una din benzinariile recomandate de nicole33. De anul asta nu se mai dau stickere de lipit in geam, trebuie doar pastrata chitanta, ca si la noi.

3. Daca parcarea hotelului e cu plata, atunci poti plati la hotel, cu cardul.

4. Aici sunt 100% de acord cu Dragos:

cel mai eficient d. p. d. v. economic este să scoți o singură dată de pe card, la ATM, suma pe care crezi că o vei cheltui + un (să zicem) 10 % de rezervă. Plus plăți cu cardul oriunde se poate.

Este mai bine sa scoti leva de pe card decat sa te complici cu schimbat lei in EUR si apoi EUR in leva (pierzi de doua ori la schimb valutar).

5. Intr-adevar, tipul camerei se stabilește la rezervare. Adica, daca ai platit pentru camera cu "vedere la parc", n-o sa-ti dea cu "vedere la mare". Poti sa dai ceva daca vrei de exemplu o camera mai linistita, sau la un anumit etaj, sau ceva de genul.

Eu nu prea am dat, din vreo 14 sejururi in Bulgaria, cred ca am dat o singura data. Si o data i-am lasat rest receptionerului la plata parcarii, dar asta a fost dupa ce mi-a schimbat camera de la parter la etajul trei, dar asta era mai mult ca multumire decat ca "tips". Poate sa dai daca nu gasesti loc de plata, ca sa-ti faca rost de unul.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

NasshuSE[Bascov [AG]]10r[26.01.19 17:56]

@Yoda:

Este mai bine sa scoti leva de pe card decat sa te complici cu schimbat lei in EUR si apoi EUR in leva (pierzi de doua ori la schimb valutar).

Nu e chiar asa, mai depinde si de banca unde ai cardul.

Nu toate bancile din Romania vind / tranzactioneaza leva (ex Transilvania, Alpha, etc) si in aceste cazuri schimbarea leilor de pe card in leva se face prin intermediul euro! Evident acest lucru nu apare explicit pe extrasul de cont (lei- euro, euro-leva), dar se vede in cursul mai nefavorabil primit / un leva.

La casele de schimb valutar cursurile sunt mai avantajoase ca la banca, deci in unele situatii -functie de banca detinatorului de card - este mai rentabil sa pleci cu euro.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

YodaSR[Bucuresti]5r[26.01.19 19:20]

@Nasshu: Da, se poate, nu m-am gandit. Eu m-am gandit la banca mea, care mi-a calculat un curs foarte apropiat de cel oficial.


nicole33TIT[București]ConsAFA23r[26.01.19 19:38]

@Yoda:

Este mai bine sa scoti leva de pe card decat sa te complici cu schimbat lei in EUR si apoi EUR in leva (pierzi de doua ori la schimb valutar).

Şi eu am fost mereu de acord cu Dragoş şi am recomandat mereu retragerea de leva de la bancomat într-o singură tranşă, dar nu şi în acest caz, când vorbim de sume foarte mici şi atunci nu prea se justifică să plăteşti comisioane la bancă.

În plus, oamenii merg pentru prima dată în Bulgaria şi nu au o idee clară despre ce şi cât vor dori să cheltuiască.

La ultimele vizite în Bulgaria, având nevoie de sume mici în leva, am ieşit mult mai bine schimbând câte 20 euro, câte 50 euro, la nevoie, în rest plătind cu card bancar.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1750 PMA (3 voturi)

nicole33TIT[București]ConsAFA23r[27.01.19 21:47]

@tinerica:

se cumpara si in banii nostrii, comerciantii fac schimbul bun, noi de doi ani nu mai schimbam in leva...

Plata cu lei la comercianţi este, DE DEPARTE, cea mai proastă variantă, deoarece cursul stabilit ad hoc de aceştia este cel mai dezavantajos posibil.

N.B.: nicole33 este CONSILIER ONORIFIC AFA pe destinația BULGARIA
EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

CcucuPM[Brad]4r[28.01.19 09:08]

Mulțumesc tuturor pentru răspunsuri! Forte utile informațile. Cred că voi lua vignieta online, mă mai documentez puțin până plec eu, sigur vor fi oameni aici care vor merge înaintea mea și voi citi părerile de pe site, dacă nu o să mai pun o dată întrebarea înainte de a pleca să fiu sigur.

Mi-am făcut card Revolut, îmi voi scoate direct leva de la bancomat cu acel card în limita de 800 lei cât nu este comision, am văzut că schimbuil e foarte bun la ei, dar îmi voi lua și ceva euro al mine să am la nevoie în caz că mă întind mai mult pentru că eu nu mă prea dau al o parte de la ce am poftă și sigur vom strica bani la plajă pe cafele, frappe, bere, apă și sucuri naturale pentru pitic.

Am luat cameră superioară (dublă large cu vedere la mare), mă gândeam la atenție dată dacă nu îmi dau una la etaj superior, dar probabil va fi bine.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

zlatnaAU[Râmnicu Vâlcea]1r[28.01.19 09:51]

@Ccucu: cu plăcere.

Concediu plăcut.


aleLucaGD[Satu Mare]2r[28.01.19 17:37]

@Ccucu: bună, nu am sa răspund la întrebările postate, deoarece deja ai foarte multe răspunsuri la ele. Am decis sa ți scriu deoarece la Slavey am petrecut primul concediu de pe litoralul bulgăresc și m-am gândit să-ți dau vreo 2, ponturi, deoarece posibil ca situația sa nu se fi schimbat mult. Parcarea e exagerat de mica, e strict în fata hotelului, noi am staționat câteva minute ca romanul pe avarii, deoarece efectiv nu am avut unde parca. Soțul meu a rămas la mașină, deoarece dacă nu rămâne nimeni la mașină e riscul sa nu o mai găsești în 5 minute, nu, nu o fura nimeni, doar ca e ridicata și dusa în parcarea stațiunii. La recepție am întrat eu sa fac check inul, întrebând totodată de parcare. Evident, nu erau locuri, deoarece am ajuns în jur de ora 15 și deja se făcuseră check inuri. Ca idee, dacă la ora 10-11 A. M se face de regula chek outul, ai șanse sa prinzi loc, după ce pleacă careva. Ni s a recomandat, o parcare, privata și pazita, . A fost în jur de 72 lv pe sejur de 7 nopți. Însă, mai bine sa insiști la parcarea hotelului, deoarece parcarea recomandata e sub copaci, iar chiar dacă are bariera, e cale de tranzit între hoteluri și centrul stațiunii. Din cauza ca nu era asfalt în parcare și au mai ajutat și pomii, din mașină neagra, am ieșit cu mașina crem. Bine, un aspect ce se rezolva la prima spălătorie, însă îți recomand să lași mașină la Hotel Central, pe lângă care cobori înspre Slavey. E parcare subterana. Am aflat și noi ulterior. Atenție la ce lăsați pe masa, nu vreau sa discrediteze hotelul, deoarece din toate punctele de vedere mi-a plăcut, însă tanti de la curățenie... Poate are cam mic salariul. Nu a umblat între lucruri, doar de pe masa. În rest, hotelul e destul de departe de plaja, dar nu e un disconfort asa mare.

Vigneta se poate cumpăra, indiferent pe la care frontiera alegi. Noi anul trecut, tot în Nisipuri am fost, am trecut pe la Vama Veche, încolo nu am stat mult. Vacante liniștite și toate cele bune!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1050 PMA (2 voturi)

mihaelatoderitaGD[GALATI]4r[29.01.19 11:06]

Buna ziua. Ca sa ajungeti in Nisipuri e mai ok sa treceti prin Vama Veche, stati cca 10-15 min in vama. Dupa ce treceti vama mergeti 100 m si va cumparati de pe stanga vigneta, pe dreapta curs valutar (e mai bun decat la hotel).

Pentru ca am stat tot timpul la hoteluri situate pe plaja (au sezlonguri incluse si bar pe plaja... Slavey e destul de departe de plaja) nu am cheltuit mai mult de 100 euro (200 leva). Daca dumneavoastra nu aveti sezlonguri si bauturi (la botul calului - de la hotel), e posibil sa va duceti in 200-250euro (5-10 leva parcarea/zi, sezlonguri si sucuri 40leva/zi)

Atentie la cazare? De ce? Cand ati facut rezervarea ati platit tipul de camera, nu va da mai rau, poate mai bine daca aveti noroc

Vacanta frumoasa!!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

YodaSR[Bucuresti]5r[29.01.19 12:23]

@mihaelatoderita: Autorul cererii vine de la Brad si a ales cel mai simplu, scurt si rapid drum. Daca ar ocoli prin Vama Veche, ar mai face vreo 105 km si o ora in plus. Poate sa faca si mai mult, depinde ce aglomeratie gaseste pe centura Bucurestiului.

In alta ordine de idei, cel mai scurt drum este prin Negru Voda, nu prin Vama Veche, chiar si pentru cei care vin de la Galati.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (1 voturi)

mihaelatoderitaGD[GALATI]4r[29.01.19 12:33]

laurentiumSV[pitesti]2r[01.02.19 20:39]

atentie,

de la 01.01.2019 in Bulgaria s-a introdus vinieta electronica.

Am fost in ianuarie in Bulgaria, am iesit pe la Calafat. Nu am gasit vinieta la nici o statie peco.

Am cumparat-o online de pe siteul BGTOLL.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

 • [31] total răspunsuri, până acum
 • Sunteți NELOGAT (neautentificat) -- pagina vă este afișată din cache, versiunea din 24.10.20 -- 05:31:17 (acest segment de cache se va actualiza în 24.10 13:31:17)

  Pentru a accesa versiunea curentă, actualizată „la secundă”: rog logați-vă — folosiți meniul „VIZITATOR” sus-dreapta;
  • Dacă nu aveți un cont AmFostAcolo, vă puteți crea unulCONT NOU

  SCRIE UN RĂSPUNS

  Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
  • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
  • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
  Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

  Abonament

 • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
 • #M#D
   SOCIALs
  Alătură-te comunității noastre

  AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
  SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

  [C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  pagină generată în 0.295016050339 sec
  ecranul dvs: 1 x 1