ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.01.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: SENATOR
LUNA
JAN-2019
prieteni
PREȚ 301 lei, fără băutură. ?
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
11 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTA MEDIE REZULTATĂ
95.00%
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

Unde mâncăm în București?

Urban House - restaurantul verde

TIPĂREȘTE

În prima miercuri de după „Boboteaza” începutului de an 2019 un grup de prieteni bucureșteni AFA-iști, în frunte cu Camelia (@roth), desigur, ne-am gândit să o scoatem puțin din casă pe Zâna bună, prietena noastră @Zoazore, la o mică întâlnire, să-i mai alinăm puțin durerea în urma pierderii lui Ștefan, pe care mulți dintre noi l-au cunoscut și iubit.

Pentru că majoritatea dintre cei convocați locuim în sectoarele cinci și șase, Camelia a ales ca loc de întâlnire Urban House, un restaurant deschis în vara anului trecut, aproape de Piața Drumul Taberei, pe Str. Brașov la nr. 21 F, sector 6, vis-á-vis de parcul Moghioroș, între biserica Sf Vineri și supermarketul „Auchan”.

Trecusem de multe ori pe lână el și, dacă memoria nu-mi joacă feste, parcă-n vară citeam pe fațada lui că-i spune „Green house”, dar nu sunt foarte sigură. Nu i-am trecut pragul anul trecut, așa că m-am bucurat că întâlnirea a fost aleasă aici.

De la stradă nu se vede nimic înăuntru, geamurile fumurii și decorurile din spatele lor nelăsând să se ghicească ce este în interior. Cred că au și locuri de parcare în spatele a restaurantului, unde se află și o terasă mai mare care, vara mai ales, am aflat că este foarte solicitată.

În prelungirea sălii interioare a restaurantului este o terasă acoperită, închisă cu geamuri, la stradă, unde am aflat că se poate fuma, lucru pe care nu l-am verificat, nefiind fumătoare. Ca la orice local este bine să fie făcută o rezervare, altfel riscați să nu găsiți locuri, sau să așteptați până se eliberează vreo masă.

Am ajuns acolo cu 10 minute înainte de ora 19,00, ora întâlnirii, și o parte dintre prieteni erau, deja, veniți. Sala restaurantului este mare (am apreciat că ar fi de peste 130 de locuri), cu mese multe care pot fi aranjate la cerere, funcție de numărul și dorința clienților.

Prima impresie este foarte bună, de spațiu generos, înalt, dacă ținem cont că jumătatea dinspre peretele opus ușii de intrare este etajată, loc la care se poate urca pe o scară metalică spiralată din chiar mijlocul sălii. Acolo, la etaj sunt trei săli de joacă pentru copii, echipate cu tot ce trebuie pentru ca ei să nu se plictisească. Tot restaurantul este bine încălzit, dacă ținem cont că toți ne-am făcut lejeri, dezbrăcând hainele groase. Afară erau câteva grade cu minus, fiind în prima decadă a lui ianuarie.

Decorul interior este un alt element care reține atenția: plafonul înalt este, parcă, un covor de plante, care nu știu cum a fost montat, dar din el parcă „curge” multă verdeață și, mai ales, ferigi. Pe toți pereții sunt montate televizoare, astfel încât să poți să privești la ele din orice loc ai ocupa la masă. Punctul „forte” al decorului îl constituie o mini instalație de distribuire a berii, toată confecționată din cupru – recipienți + conducte și robinete - și montată sus, pe peretele din spatele barului, ale cărei țevi coboară jos, la distribuitorul cu robinete din fața barmanului. Este interesantă și frumos executată toată această mini-instalație care, cred, este și funcțională, nu numai decor.

Până ne-am adunat toți, a comandat fiecare ce băuturi a vrut, pentru „deschidere”, bere, vin, tărie, sau limonadă. Chelnerii s-au mișcat relativ bine, după luarea comenzilor. S-au comandat mai multe feluri de mâncare, vreo cinci, printre care un platou pescăresc - de patru persoane - care avea, pe lângă pește, și fructe de mare, cu sosuri și mujdeiul de usturoi aferent - (1400g-99 lei). Eu și Zozo am luat - fiecare - câte un platou de ciuperci gratinate și umplute cu bacon, ceapă, mărar și mozzarella – (300g-21 lei). Mihai a comandat „piept de rață pe varză”- (160/250 gr-33 lei). @Noha a comandat un mix de mai multe feluri: un „english burger”, mozzarela sticks cu cartofi wedges și sos tartar- (450gr-30lei), măsline pané- (250gr-15 lei). S-a mai comandat o porție de păstrăv la grătar cu legume (25 lei porția) și macrou pane (23 lei porția) Nu știu pe care din cele din urmă le-a comandat Camy și @Flaviu. Apetisantul platou pescăresc l-au împărțit @anilu, @adrianbogdan, @robert și @flaviu cu Diana lui (?!)

Timpul de așteptare a mâncării a fost cam de 1/2h, max. 40 minute după preluarea comenzii, timp în care noi am mai povestit de una, de alta. Felurile comandate au venit toate odată, calde și foarte gustoase. Cum facem de obicei când ne adunăm noi, prietenii, am gustat câte puțin, fiecare, din ce-a poftit de la ceilalți. Măslinele pané comandate de @Noha au fost grozave și, pentru unii dintre noi, felul surpriză, neștiind că se poate prepara așa ceva. Pentru câtva timp, ne-am savurat fiecare mâncarea, eu și Zozo felicitându-ne pentru alegerea făcută. Mihai a „cârcotit” că pieptul de rață nu a fost fiert în coniac, dar, chiar și așa i-a plăcut. Ardeiul ce însoțea varza l-am confiscat eu, deoarece nu era iute, cum ar fi fost firesc să fie.

Prețul total, fără băutură, a fost de 301 lei, fără comision. Prețul băuturii a fost achitat de Zozo, rugându-ne să considerăm că a fost „obolul” ei, pentru Ștefan!

Am „sondat” și spațiul toaletei și nu am nimic de obiectat.

A fost o mică reuniune reușită, am revăzut oameni dragi și ne-am bucurat de asta, mai ales că am și cinat un „papa bun”, iar dacă Zâna bună a noastră a mai uitat puțin de necaz, pot să spun că seara a fost reușită.

Recomand cu căldură acest loc, nouă - tuturor - ne-a plăcut!


---
Trimis de doinafil in 11.01.19 23:17:28
Validat / Publicat: 12.01.19 07:40:16
VIZUALIZĂRI: 1225INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
SESIZEAZĂ
greșeală / conținut, limbaj
Adn. FAVORITÎncarcă VIDEO
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

Michi [12.01.19 08:55:48] »

Regret că n-am venit şi eu dar iarna nu-i ca vara! Am fost cu gândul la Zoa, sunt singura care ştiu prin ce trece şi-i doresc putere şi voinţă să depăşească.

doinafil [12.01.19 09:49:11] »

@Michi: Mulțumesc pentru vot și ecou, mama Michi!

Pentru cei 84 de ani, știm că nu-i așa lesnicioasă o deplasare, mai ales după ora 19,00 și în alt cartier bucureștean!

Nu-i ușor să pierzi pe cineva drag, majoritatea dintre noi am pierdut rude și prieteni!

Dacă am reușit s-o facem puțin să se bucure că este cu noi, întâlnirea și-a atins scopul!

Pupici

ANILU [12.01.19 12:54:45] »

@doinafil: Mi-a făcut plăcere să ne întâlnim și sa-i mai alinam puțin suferința "Zanei zbanghii ". Am povestit în așteptarea bucatelor, care trebuie să recunosc că au fost gustoase. Am ciugulit și din ciupercile voastre dar mai ales din maslinele pane, care au mers la berea de final.

Cât privește locația, din partea mea numai de bine. Am testat-o și vara trecută și totul a fost ok.

Singura mențiune, trebuie rezervare dacă vrei să vii aici, indiferent de anotimp.

Superbonus de la mine pentru descrierea locației ce ne-a fost gazdă la prima întâlnire pe anul acesta (sper să mai repetam).

Vă îmbrățișez cu drag.

Toate cele bune.

Dan&Ema [12.01.19 13:13:56] »

@doinafil:

Uite ca n-am ajuns pana acum la Urban. Arata bine cu plantele alea din tavan. Si sala. Si ideea cu loc de joaca sus la etaj.

E de apreciat ca ati iesit cu zoazore la un moment comun.

Bravo!

Numai de bine!

PS Stii ca azi cand eram la Cora mi-am amintit la proiectul cu “Di Viale” de care discutasem. Si acum inca o data.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150] [-1][0 voturi]
doinafil [12.01.19 22:25:06] »

@ANILU:

A fost o surpriză plăcută și pentru noi acest restaurant, atât ca decor cât și ca preparate.

Orice întâlnire cu voi este o bucurie! Sperăm că și lui Zozo i-am alinat, măcar puțin, durerea!

Îți mulțumesc pentru vot și ecou!

Să dea Domnul s-auzim numai de bine!

doinafil [12.01.19 22:34:20] »

@Dan&Ema:

Restaurantul este unul modern printre cele din Drumul Taberei. Mă bucur că avem unul încăpător și elegant, cu preparate gustoase și cu servire bună!

Punctele lui de atracție sunt tavanul și instalația de distribuție a berii, din cupru, până la bar.

@Anilu a fost și astă vară acolo și spune că este tot timpul „full”. Lucrul ăsta se vede și din pozele mele: era miercuri seara, după ora 20,30 și localul era plin, la fel și terasa acoperită și încălzită, de la stradă.

Închipuie-ți cum este vineri seara sau în week-end!

Mulțumesc de vizită și vot, Dane!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul articolului (review-ului) de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine linkul ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ANILU, Dan&Ema, doinafil, Michi
Alte impresii din această RUBRICĂ:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
pagină generată în 0.185106039047 sec
ecranul dvs: 1 x 1