ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.06.2018
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 12.11.15
STATUS: PRETOR
LUNA
JUN-2018
prieteni
22 AD. + 1 COPII -- v: 10

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
TIMP CITIRE: 5 MIN

Am fost cu Vulpea la Cocoșu’ Roșu

TIPĂREȘTE

Dacă nu m-apuc să scriu în seara asta, am s-o fac mai greu dacă amân! Așa că voi spune câte ceva despre mini întâlnirea noastră, a câtorva bucureșteni, colegi AFA-iști.

Vulpea a dat „strigarea” cu vreo trei săptămâni în urmă, chemându-ne La Cocoșu’ Roșu, un restaurant din cartierul Militari, Str. Mărgelelor nr. 61-63. Acesta s-a deschis în 1999 și este aprovizionat cu produse ecologice, crescute și aduse de la ferma proprie cu același nume, „Cocoșu’ Roșu”.

E o zona cu multe case vechi, mici, cele mai multe, în urmă cu mulți ani, cred că a fost aici o mahala a Bucureștiului sau, chiar vreo localitate care a fost înghițită între timp de marele oraș

Așa am citit pe site-ul restaurantului, când am ajuns acasă. Se pare că este unul din restaurantele mari ale cartierului, aici făcându-se rezervări din timp pentru nunți, botezuri, aniversări, petreceri de sfârșit de an (revelion) sau de sfârșit de școli cu profile diferite. De ce?! Pentru că: în primul rând se mănâncă foarte bine, cu prețuri decenteși pentru că este mult spațiu, atât în interior cât și la terase. Când am ajuns noi, pe terasa din curte era multă lume, invitată la un botez. Sunt cinci saloane dedicate evenimentelor, la parter sau la etaj, au spații generoase, cu orchestră proprie pentru „Sala Mare” și cu ring de dans, unde am stat noi. (hei, nu-i chiar un ring amenajat, este un spațiu mai mare în mijlocul sălii). Repertoriul este variat, pentru toate gusturile. Păcat că sonorizarea lasă de dorit, este cam tare pentru spațiul din interior. Este o meteahnă veche a celor care butonează stația de amplificare, pe unde am fost – la spectacole de cinema în Mall-uri, sau la petreceri organizate, cu muzică „live” -, sonorul îmi creează un disconfort, și nu numai mie. În rest localul oferă totul pentru a te simți bine.

Iată-ne pe cei care am răspuns la apel: @mihaelavulpe cu una din fetele ei frumoase + o bună prietenă, @Roth cu Cristi, @Anilu cu soțul, @Carmen Ion cu soțul Adrian, mama @Michi, @Iulian68, @Dragoș cu soția, @Zoazore, @nicole33, @FlaviuDeva cu soția Diana și copilul, @adrianbogdan cu soțul și noi doi, adică @msnd și @doinafil.

Ar mai fi vrut și alți colegi să vină, însă n-au reușit să ajungă, programul din ultimul moment schimbându-li-se.

Am ajuns pe rând și, cu cât ne adunam mai mulți, s-a mai completat masa lungă rezervată inițial, cu încă una. Servirea a fost bună, cu timpi de așteptare rezonabili, având în vedere varietatea meniurilor cerute. Nu-i ușor să prepari 22 de meniuri într-un timp scurt! Până la sosirea lor, fiecare a băut ce-a vrut, de la „tării” sau bere, până la limonadă. A sosit, pe rând, și mâncarea, cu porții generoase și gustoase. S-a mâncat tot din farfurii, înseamnă că a plăcut fiecăruia ce a comandat. Mihai al meu abia, abia a dovedit porția lui, „prânzul haiducului”. Eu am cerut „păstrăv la grătar”, cu mămăliguță și muuuult mujdei de usturoi. Nu-mi amintesc acum toate felurile comandate, am să atașez poze și poate veți ghici singuri ce era în farfurii.

Ca băuturi, pe lângă bere s-a mai consumat vin, apă minerală sau plată și limonadă. Prețurile acestora sunt cam aceleași ca în orice restaurant. Cel mai mare preț la băuturi mi s-a părut cel al țuicii „Zetea”, pe care a comandat-o Mihai, la începutul mesei - (25 lei/50 ml).

Deserturile au fost foarte bune. Am gustat din porția mare de tort pe care n-a reușit s-o termine Camelia și mi-a adus aminte de tortul „Marechal” pe care-l savuram, în tinerețe, la cofetăria „Athene-Palace”-ului, un deliciu!!! Au fost foarte gustoși și papanașii, dar, înghețata n-a fost prea grozavă, după părerea celor trei „fete” care am comandat-o.

Mihaela ne-a stârnit să dansăm în ritmul muzicii, și-am dansat aproape toți. Partener de dans mi-a fost Cristi, un veritabil dansator, atât la „populare” cât și la ritmuri moderne, căruia, sper, că nu i-am călcat pe bătături. (Nu degeaba a ieșit el învingător la concursul de dansuri la Alba!). Sper că nici pe Zozo n-am încurcat-o prea tare la „rumba”, ea este școlită la dansul ăsta, (cred!), eu mai mult am încercat s-o imit, dar nu mi-a prea ieșit! Important este că m-am străduit să mă mișc în ritmul muzicii.

Prețul consumației totale a fost cam 1500 lei. Pentru 22 de persoane, eu cred că este rezonabil. Pentru cei interesați de meniul complet și de prețuri, pot intra pe site-ul [***]

Ne-am revăzut cu colegii noștri dragi de pe AFA, ne-am simțit bine, a fost frumos, am povestit fiecare ce-am mai făcut în ultima vreme și ne-am promis să ne revedem iar la o „băută”, în București.

P. S. Văd acum, la final, că mi-a luat-o înainte Zozo (vezi impresii)! Ce să-i fac (?!), e mai tânără, are mai multă iuțeală la scris. Bravo ei! Dar nici eu nu mă las și, uite, o secondez și vă las să citiți / vedeți și pozele mele!


[fb]
---
Trimis de doinafil in 17.06.18 14:58:32
Validat / Publicat: 17.06.18 17:05:19
INFO ADIȚIONALE
 • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1290 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doinafil); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 3. Cristi, Iulian, mama Michi, Carmen și Adrian, soțul ei.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 32150 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

15 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[17.06.18 16:44:58]
»

Am retras notele acordate unităţii - conform regulamentului (1. B. 7), nu e acceptabilă evaluarea multiplă a unei unităţi de către membrii aceluiaşi grup sau ai aceleiaşi familii, pentru un sejur comun — vezi impresii

Dan&Ema
[17.06.18 17:18:32]
»

@doinafil:

Salutari tuturor! ????

Doina, de ce in P12 razi mai mult decat ceilalti?

La Ferma lu’ Patronu’ lu’ Cocosu’ Rosu (undeva mai in camp) se poate pune si de-o intalnire AFA11!

ANILU
[17.06.18 17:35:49]
»

@doinafil: Ce frumos a fost!

Și ce este frumos... ține putin... deja vorbim la trecut și ne gândim la întâlnirea viitoare.

Noi am savurat numai pește, platou pescaresc, saramura de salau, salau menueir și la final papanasi la două farfurii... yammii... ce bune au fost toate.

În poza 5 Cami stătea de vorbă cu @soso42, și el a fost cu noi, venind de la Buzău.

A fost bine, a fost frumos, ne-am simțit bine.

Toate cele bune.

doinafilAUTOR REVIEW
[17.06.18 17:46:11]
»

@Dan&Ema: Te pup, Dane! Tu crezi că mai știu de ce râdeam? O fi spus unul dintre noi vreo „prostioață”! Toată seara am fost râzăreață, am avut și de ce, pentru că m-am simțit bine alături de oameni dragi!

adrianbogdan
[17.06.18 17:52:33]
»

BUna!

Doina a fost o seara superba, am glumit, am ras, am dansat, am mancat, am socializat, unii chiar au fumat in usa restaurantului.

la enumerarea gastii nebune l-ai uitat pe Soso42, care speram noi s-a simtit bine alaturi de cei prezenti.

Vulpe tie nu am apucat sa-ti multumesc pentru invitatie, asa ca sper sa citesti aici multumirea. Ne vedem noi cumva pe platforma la Pipera!

Va imbratisez! Doina pe voi doi va pupacesc!

doinafilAUTOR REVIEW
[17.06.18 18:05:54]
»

@adrianbogdan: Mulțumim, Roxana! Ai dreptate, nu știam cum îl cheamă și n-am vrut să risc o gafă, scriind ce mi-ai spus tu. Sper să nu se fi supărat pe mine că nu l-am menționat!

A fost foarte reușită seara și-i mulțumesc și eu Mihaelei pentru „strigarea” la adunare!

Cu speranța că o vom „comite” iară, te (vă) îmbrățișăm eu și Mihai!

Îți urez să fi plimbăreață în continuare, să mai povestești aici, pe AFA!

doinafilAUTOR REVIEW
[17.06.18 18:12:25]
»

@Dan&Ema: Revin, Dane și te întreb: ce-ai vrut să spui cu „AFA11”?! (eu nu mă „prind” prea repede).

Nu știu unde este ferma, dar, de ce nu și acolo?

Poate că vei reuși să ajungi și tu cu familia ta frumoasă, pe care o îmbrățișez!

doinafilAUTOR REVIEW
[17.06.18 18:22:00]
»

@ANILU : Da, Anilu, a fost frumos, a fost „puțin”, ca timp.

N-am „bătut” cu privirea până la voi să văd ce-aveați în farfurii, dar dacă v-a plăcut, să vă fie de bine!

Știu că l-am omis pe @soso42, dar nu știam cum îl cheamă și dacă este membru AFA. Nu l-am cunoscut până aseară și-mi cer iertare de la dumnealui că l-am omis! Mi-a spus și Roxana, în ecou lucrul ăsta.

Să ne revedem sănătoși cât mai curând, la o altă băută!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion
[17.06.18 18:49:10]
»

@doinafil: Ai fost o prezență tonică și extrem de plăcută. Felicitări pentru ”prestația” de aseară și reviewul de acum!

doinafilAUTOR REVIEW
[17.06.18 18:58:50]
»

@Carmen Ion: Mulțumesc, Carmen! Mă bucur că am stat mai aproape de data aceasta și că am „vorovit” ceva mai mult! Mă bucur și că am revăzut-o pe mama Michi, căreia-i duceam dorul revederii! Mi-ar plăcea să ne mai vedem din când în când, la câte o „băută”!

Până atunci te îmbrățișez și-ți urez să faci „plimbăreli” cât mai pe placul vostru!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Zoazore
[17.06.18 19:11:15]
»

@doinafil: Nu, Doina, nu m-ai încurcat! Ba deloc, m-ai ajutat! Pe bune! Odată, când om avea timp, am să te-nvăț! E cel mai simplu pas, cel de rumba basic!

Normal, ca de obicei, eu nu mă văd în poza de grup, dar AmFostAcolo și-a fost Zuper!

Întâlnirea AFA 11 e întâlnirea de 11 ani, anuala din martie!

doinafilAUTOR REVIEW
[17.06.18 19:20:48]
»

@Zoazore: O.K., Zozo, abia aștept să învăț de la tine!

Nu știu de ce nu apari și tu în pozele de grup! Le-am preluat de pe pagina noastră AFA, de „facebook”. N-am avut mai multe. Data viitoare sper că vom fi toți în poza de grup!

Îți mulțumesc că mi-ai deslușit dilema cu „AFA11” (vezi ce greu mă prind?)

Te pup și-ți mulțumesc pentru „vizită” și vot!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[18.06.18 00:02:27]
»

@doinafil:

Să vă fie de bine, se vede ce atmosferă a fost acolo!! ????

Michi
[18.06.18 18:29:05]
»

Prinsă cu altele, era cât pe ce să pierd reviewul. Ai descris foarte bine atmosfera tonică de la Cocoşul Roşu. Poate pentru că n-am mai fost demult, mi s-a părut una din cele mai reuşite întâlniri. Cât despre poze ai avut o iniţiativă grozavă cu nominalizările, aşa nu ne mai putem încurca. Foarte bine că ai râs că ne-ai transmis tutror buna dispoziţie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
doinafilAUTOR REVIEW
[18.06.18 22:40:57]
»

@Michi: Mulțumesc pentru ecou, mama Michi!

Când am oameni buni și frumoși, pe care-i apreciez pentru ce și cum gândesc (și cum scriu!), cum să nu mă bucur și să râd?! De felul meu sunt un om vesel, și-mi place o companie selectă, precum cea de la „Cocoș”.

Camy (@roth) se gândește de pe acum s-o mai „comitem” și în luna iulie. Vom vedea unde, când și, funcție de vacanțele noastre vom decide!

Te îmbrățișez cu gândul, mamă Michi!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
 • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
 • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
 • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
  (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, ANILU, Dan&Ema, doinafil, elviramvio, Michi, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


  SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
 • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
 • pagină generată în 0.10587906837463 sec
  ecranul dvs: 1 x 1