ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.12.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 09.08.10
STATUS: GOLD
LUNA
NOV-2015
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
25.00%
Foarte nemulțumit
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
73.75%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Beraria H - orasul ce taie cheful de viata

TIPĂREȘTE

Fiind foarte multumiti de experienta de anul trecut de la Beraria H, unde am fost de 1 Decembrie cu un grup de prieteni, am zis ca ar fi indicat sa repet acea experienta. Aceasta a fost prima greseala (probabil de aceea se spune ca nu e bine sa revii unde te simti foarte bine).

Am insistat sa primesc masa in zona Radioteca si desi la momentul rezervarii etajul nu era deschis, dna de la rezervari mi-a promis ca daca se deschide imi da o masa acolo, lucru care s-a si intamplat si pentru care ii multumesc. Chelnerul a fost foarte in regula, prompt, serviabil, chiar si atunci cand l-am cam "zapacit" cu comenzile. Era clar un chelner cu experienta. Concertul (Alexandra Ungureanu) a fost ok, poate putin cam scurt, undeva la 1 h. Atmosfera generala a fost foarte buna. Ce a inspirat titlul atunci? Bucataria!

Sa va spun de ce. Am inceput prin a comanda bauturile, 2 calde si restul reci... doar ca au venit toate reci. Acum am descoperit cat de rau poate fi un capucino rece (aici poate a fost greseala chelnerului, dar am trecut cu vederea). Apoi, am comandat 3 PLATOURI, 2 de branzeturi si 1 Mangalita, cu carne, noi fiind 11 persoane, dar stiind cata mancare a fost anul trecut am zis ca e suficient pentru aperitiv. Gresit! Fiecare platou cu branza avea un mare strugure roze in centru si 4 bucatele mici de branza in jurul lui. Iar platoul Mangalita doar mirosise carnea... era acoperita toata farfuria (pentru ca farfurii au fost nu platouri... chiar farfurioare) dar cu un strat subtire subtire de carne si atata. Vizual... era plin... practic... noroc ca a adus niste covrigi (probabil in loc de grisinele care erau trecute in meniu la platourile branzeturi).

Am zis ok... poate nu au mai avut branza... asta e... o sa platim 100 lei pe 400 gr de mancare, daca erau 400 gr. Zic lasa ca luam felul principal mai consistent. Am comandat Platou H si Platou carnuri. Platoul H a fost chiar in fata mea, despre cel carnuri nu stiu foarte multe, a fost in cealalta jumatate de masa. Acesta H, continea: un ciolan, 2 mici de oaie (acel miel tocat si intepat din descrierea meniului), o pulpita de rata, un polonic mare de salata rosie calda (oribila), un polonic de fasole, 4 guguloaie facute din cartofi zdrobiti si carofi twist (reci si extrem de tari... unii au plecat cu rani de la masa... din pacate). PLUS... piesa de rezistenta... ceva ce trebuia sa fie coasta de vita si care pe platoul nostru a ajuns ca un oscior de vita cu un pumn de grasime. Vorba cuiva de la masa... au adus sapun pe os. Arata intr-un asemenea fel incat a provocat greata la masa. Am chemat chelnerul si l-am intrebat cum ar trebui mancata acea parte a platoului. A chemat superiorul... acesta (probabil fara vina) a spus ca e o problema cu furnizorul carnii de vita (CE???). A luat-o si a m-a intrebat daca sa imi aduca alta la fel, dar ca probabil va arata chiar la fel (ce intrebare stupida) sau o coasta de porc. Evident ca am ales coasta de porc. Nu nu, eu am platit tot coasta de vita... asta e comertul. Coasta de porc a fost ok, am gustat-o... dar eram prea dezgustat pt a mai manca ceva.

Intr-un final cerem nota, 960 lei si las la masa 1.000 lei, in conditiile in care eu nu las bacsis daca sunt nemultumit si las mult daca sunt multumit. Dar am facut un compromis. A venit chelnerul si m-a intrebat daca s-a intamplat ceva de am lasat numai 40 lei (CE???). Si l-am intrebat daca nu cumva e evident. A revenit superiorul, care isi cere iar scuze, afirmand ca nu e vina chelnerului. Dupa o lunga discutie... amicala... am incheiat prin a-i spune sa ii dea chenerului cei 40 lei, iar cretinul de bucatar care a permis sa ajunga asa ceva pe platou sa nu primeasca nimic.

In concluzie... ceva s-a intamplat cu bucataria acestui local in ultimul an... dar portiile au scazut f mult, au inlocuit carnea si branzeturile cu garnituri cat mai multe si mai variate... practic... au devenit un local de duzina, un local clasic. Pacat.


[fb]
---
Trimis de dsum3r in 04.12.15 09:03:54
Validat / Publicat: 04.12.15 09:46:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 3248 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dsum3r); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14150 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

22 ecouri scrise, până acum

iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.12.15 10:33:09]
»

@dsum3r - Ai prezentat foarte detaliat pățania voastră, fapt benefic pentru viitorii posibili amatori de a merge la Berăria H din București.

Sper că nu te superi că întreb - fără a încerca să mă documentez prin alte părți - unde se află această berărie. Era foarte bine dacă făceai și o decriere a restaurantului, bineînțeles, însoțită de câteva fotografii.

Noi ieșim adesea la o masă în oraș. N-aș vrea să nimerim acolo, de aceea te întreb unde este. Mulțumesc!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dsum3rAUTOR REVIEW
[04.12.15 10:41:36]
»

@iulianic - din pacate nu am facut poze cu mancarea de pe masa... am zis sa nu atragem foarte mult atentia cu bliturile, fiind intuneric. Beraria este situata in Herastrau, cu intrare de pe Kiseleff, cum mergi dinspre Arcul de Triumf spre Casa Presei, pe dreapta. E un fost hambar.

tata123 🔱
[04.12.15 11:15:10]
»

Este vorba de fostul Pavilion H din incinta Parcului Herăstrău. Construit între 1949-1953, a găzduit diverse expoziții, ca după 1990 să devină un talmeș-balmeș de tarabe. Anul trecut se transformă în cea mai mare berărie din S-E Europei, cum se laudă proprietarii.

Mai multe amănunte găsiți aici: inforom-cultural.ro/5+5/c ... adire-pav-h.php

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.12.15 11:15:43]
»

@dsum3r - Mulțumesc pentru lămurire! Mărturisesc faptul că, imediat după ce am postat ecoul, pentru că acel H de la Berăria H parcă mă ducea cu gândul la Pavilionul H din Herăstrău, am dat o căutare și... chiar așa era. Fostul Pavilion H din Herăstrău pe care eu îl vizitasem de multe ori în anii trecuți (de acolo am cumpărat cândva mobilă, apoi, după revoluție, tot felul de lucruri de la mici comercianți), acum a devenit Berăria H.

Frumos amplasament, bună ideea de a-l transforma într-un local modern, păcat că nu păstrează standardele de la început.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[04.12.15 11:28:30]
»

@dsum3r -

E un fost hambar.

nimic mai fals! E primul pavilion expozițional din București, construit înainte de Complexul ROMEXPO, încă din anii '50 ai secolului trecut.

Detalii tehnico-istorice, aici.

După ce a fost dat în folosință complexul ROMEXPO, aici a funcționat o mare expoziție cu vânzare de mobilă (de aici mi-am luat eu prima mobilă, în rate, acum un secol), apoi după 1990 spațiul a fost divizat în „Ț” gherete și închiriat micilor comercianți (buticari) apăruți ca ciupercile după ploaie în acei ani și care nu aveau un spațiu propriu unde să-și desfășoare activitatea.

Asta până acum vreo doi, trei ani, când patronul eMag a vrut să-și facă și o crâșmă.

Aurici
[04.12.15 14:00:07]
»

@dsum3r - Acuma, fiecare cu experiența lui.

Am ajuns vinerea trecută la H, la invitația cuiva pe care nu am putut să-l refuzăm, la concertul formației Azur. Aproape că nici nu știam cine este Azur până când mi-a fredonat soțul meu câteva melodii pe care zice că le cântau în armată.

Ieșim destul de des în oraș, dar o distracție ca vineri seara n-am mai trait de nu mai țin minte. O super atmosferă, o super generație de tineri care au cântat, dansat, bisat o formatie și nu-mi dădeam seama de unde îi știau atât de bine melodiile pentru că nu este formația generației lor. Concertul lor s-a prelungit mai mult decît trebuia, mult mai mult, am dansat, am cântat și noi, a fost o seară absolut extraordinară și am plecat de acolo spre 3 dimineața.

Nouă ne-a plăcut mâncarea, iar salata mea Caesar, a la chef Scărlătescu, care este chef-ul locației, nu a fost mică, chiar deloc. Masa a fost de 15 persoane, s-a mâncat rață, pește, salate, post, legume... etc. și nu am avut nemulțumiți. Prețurile într-adevar măricele dar nici locația nu este oarecare.

Mie mi-a plăcut foarte, foarte mult, în plus am admirat o generație care s-a distrat așa cum nu mă așteptam. Tot aud în jurul meu "generațiile astea tinere nu mai știu să se distreze cum o făceam noi, ei numai telefoane și calculatoare". Nu-i adevărat. Au fost peste 1000 de oameni, cred, poate 10% erau de vărsta noastră, în rest tineri între 25 si 40 de ani care s-au distrat nemaipomenit.

Deci, o experiență la polul opus celei pe care ai avut-o tu.

webmaster
[04.12.15 15:47:12]
»

@Aurici - ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)]

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

dsum3rAUTOR REVIEW
[04.12.15 16:25:20]
»

@Aurici - nu contrazic... am spus si eu, anul trecut am fost foarte multumit, motiv pentru care am revenit. Nu am contestat atmosfera generala, ba din contra, am laudat-o. Dar am avut aceasta proasta experienta cu mancarea (pana la urma e o crasma, cum zicea cineva mai sus), ca a fost o intamplare, ca au intr-adevar o problema nu stiu, pentru ca nu ma duc des acolo. Dar era o experienta pe care am considerat ca trebuie sa o impartasesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
papone
[04.12.15 19:51:10]
»

Pot sa aduca ei si megagigaseful cu j'de stele "mislin", ca tot o bataie de joc la adresa mancarii ramane carciuma asta. Atmosfera supeeer, mancare ioc! Preturi imense pentru nimic. Ba scuze! Preturi imense pentru o pseudomancare venita mereu rece si in portii infime fata de preturile practicate.

Larissa
[04.12.15 23:44:40]
»

@papone - Asta nu inseamna ca nu o sa fii prezent la mini-intalnirea AFA din ianuarie, nu-i asa?

Si eu am scris un articol despre Beraria H (vezi impresii), la venerabila mea varsta de peste 40 ani si alti cativa, e singurul loc din Bucuresti in care m-am distrat si am dansat ca in tinerete, ca in cluburi ma indoiesc ca mi-as gasi locul... Mancarea nu a excelat niciodata, dar, sincera sa fiu, nu merg acolo sa ma desfat culinar ci doar pentru atmosfera. Astfel ca eu recomand acest loc dar cu asteptari realiste...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
papone
[05.12.15 09:39:06]
»

@larissa2015 - Off, blondooo Pai ce legatura are mancarea proasta cu berea buna, distractia si placerea de a ne strange cativa la o masa? Daca toate merg bine, cu siguranta ca ne vom vedea acolo, doar am confirmat printre primii.

adrianbogdan
[05.12.15 12:21:13]
»

@larissa2015:

@papone

Ma puneti si pe mine pe lista asta la H, cu mentiunea - la mine fara papa indiferent de chef!

Cu bine!

Larissa
[05.12.15 12:30:16]
»

@adrianbogdan - sigur ca da, cu placere! Iti scriu pe mesaj privat. Pentru alti doritori, e pe 08 ianuarie la ora 20.00.

iulian68
[05.12.15 13:41:44]
»

@dsum3r - Ce nu am inteles eu este chestia cu bacsisul : adica ti-a spus de la obraz ca nu ai lasat suficient? Asta da tupeu!!!

dsum3rAUTOR REVIEW
[05.12.15 14:47:43]
»

@iulian68: da... m-a intrebat de ce asa putin. Mai rau de atat m-a enervat faptul ca m-a intrebat daca a fost ceva in neregula, in conditiile in care el a chemat seful de sala! Ca cica stie ca legea nu prevede un bacsis fix, dar se lasa minim 10%. Buna asta. Chiar tupeu!

papone
[05.12.15 15:04:01]
»

@dsum3r - Moaaaaa! Pai daca dau de vreun "prietenas" de genul asta si cu astfel de intrebari idioate la el... cred ca mor cu el de gat! Ok, chelnerul n-are nicio vina (in afara de ce tine de servire frumoasa/ rapida pe cat posibil/ zambet, etc), dar bacsisul include toata seara si toata servirea, nu doar cat a carat nenea la masa. Serios iti spun: eu daca pateam asa ceva, ii luam si banii lasati in plus, doar pentru nesimtire! Eu inteleg ca lucreaza fara salariu si traiesc din spaga (nu e deloc greu cuvantul), dar nu pot accepta niciodata nesimtirea.

Si punandu-ma in pielea ta, cand ma intreba ala de ce atat de putin... MOAAAA!!! Io nu-s deloc o persoana violenta, ba din contra! Dar asta as fi resimtit-o ca pe o injuratura de mama.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulian68
[05.12.15 16:06:23]
»

@papone: Papi, păi nu mergem noi in ianuarie acolo? Să facă vreunul o faza "genul" şi să vezi live show! ????

papone
[05.12.15 16:15:23]
»

@iulian68 - Iulianeee, daca e nevoie, facem si live cooking

dsum3rAUTOR REVIEW
[05.12.15 18:51:16]
»

@papone - crede-ma ca nu am fost departe... de aici si postarea pe amfostacolo. Pana la urma fiecare din noi am avut probleme, macar o data, cu mancarea, servirea, etc... dar povestea, ca intreg, merita spusa.

Aurici
[10.12.15 13:38:53]
»

@webmaster - Scuze, web, pentru întârziere. M-am tot gândit dacă să scriu și am ajuns la concluzia că mai bine o las pe altădată. Am mai fost in H, o să mai merg, așa că o să mai fie ocazii. Pentru mine era o berărie, nu m-am dus acolo cu gândul că aș putea scrie un articol pe AFA și prin urmare n-am făcut poze, n-am fost atentă la detalii gen prețuri… etc. Doar din cauză de AFA sunt atentă la unele lucruri în ultima vreme, în mod normal nu mă interesează cât costă ceva pentru că se ocupă soțul, n-are sens să-mi încarc memoria. Eu sunt de acord cu secțiunea restaurante doar că în capul meu ar fi vorba de altele. În fine, pentru că berăria H este un loc deosebit, unde au loc evenimente și seri extraordinare, promit că o să scriu cu prima ocazie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
abancor CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[10.12.15 14:03:50]
»

Berăria H e bună ca popas de seară, vara, pe terasă. Dacă e cazul, ai unde lăsa bicicleta fără grijă, și în multe seri sînt concerte folk. Deseori mă hidratez acolo după o plimbare cu bicicleta prin oraș.

Dar, din păcate, mîncarea e sub-mediocră. De două ori am mîncat acolo: prima dată, cînd nu știam ce mă așteaptă, și încă o dată, de nevoie. Cred că a treia oară nu va mai exista (las o portiță, cine știe, oi fi cîndva hămesit și n-oi avea de ales).

Singurul lucru de remarcat e coșul de pîine, care e destul de variat și conține și un covrig bavarez.

dsum3rAUTOR REVIEW
[10.12.15 14:41:45]
»

@abancor: ma bucur ca se strang parerile despre Beraria H. La cat. mai multe... bune si rele.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Aurici, dsum3r, iulian68, iulianic, Larissa, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.10392618179321 sec
    ecranul dvs: 1 x 1